- 10 Haziran 2009
- 1.549
- 457
- 323
- Konu Sahibi everytime_night
-
Teşekkür ederim ne yazıkki öyleMaalesef çocuklar birbirlerini hep eziyor hep dışlıyor çok üzücü... Konuyu takipteyim Allah yardımcınız olsun...
Zaten benim sitemimde o ama istenen haftada 2-3 hatta daha fazla görüşmek gitmediğim zamanlarda oldu .Kızlar görüşsün hem ders yaparlar dedik ama gecenin 12 si abartı oldu. Eşleri evde yok diye gayet rahat davranıldı.6 yasindaki cocuklarin gece 12'de misafirlikte, oyunda isi ne? Yani cocugunuz da sizin sartlariniza ve kurallariniza gore yasamayi ogrenecek. Ayrica insanlardan dostluk ve iyi muamele gormek icin onlarin her istedigini yapmanin yanlis bir sey oldugunu da ogrenecek. Haftada bir iki gun arkadasinin evine birakirsiniz, sonra gidip alirsiniz, ama butun hayatinizi, her gununuzu buna gore sekillendiremezsiniz... Hem bir cocugun yalniz vakit gecirmeye, kendine yetmeyi ogrenmeye de ihtiyaci var.
Normalde 10-11 de uyuyan bir çocuk arkadaşlarım 1-2 de uyuyor diye sitem bile ediyordu kızım çünkü annleri öğlenci diye uyumalarına bile karışmıyordu bizim bile düzenimiz bozulduBu çocukların uyku saati kaç acaba ?
İnanın bende bazen zorunlu gittim yani. Kızımın var tabi sınıfta başka arkadaşları ama onlar serviste diye herhalde aklı kalıyor illa .Hatta bir keresinde arkadaşın kızıyla oynamadı diye sitem etti .Bende başka arkadaşlarıda olcak oynucak tabi illa xle oynucak diye birşey yok demiştimOnlar müsaitse görüşsünler, siz gitmeyin. Arkadaşlık kurmuyorlarsa da kızınız başka arkadaş bulsun. Kocaman sınıfta sadece bu ikili yok herhalde. Kendinizi gereksiz zorlamışsınız. Ben karşı tarafı iyi niyetli görmedim.
İlk sene o kadar ödün verdimki eşimden evimden bu sene öyle olsun istemiyorum .kendime eziyet ettim resmen işden gelirdim yorgun argın ya onlar gelir ya biz giderdik. Bazen kızımı ben alırdım okuldan hani gidilcekse bi yere haberi olmasın diye. Ama ertesi gün ağlayarak gelirdi onlar görüşmüş biz gitmedik diye belkide tek çocuk kıyamıyorum ya ondan geçen sene oldu bu yanlışlarKızınız için çok yanlış yapıyorsunuz.
Sırf onlar küsecek diye bu kadar ödün vermesine izin vermeyin.
İleriki yaşlarda bu kızınız için sorun olur.
Evinizin kuralları olduğunu vurgulayın ve asla taviz vermeyin
Merhaba inanın kreş zamanı herşey o kadar düzenliydiki gece 8-9 da uyuyan çocuk anlayışlı çocuk değşti. Semt olarak farklı bir yere taşındık anaokulunda bile böyleydi diğer arkadaşları her gün biri birinde. O zaman taviz vermedim çünkü zaten kendimiz getirip götürüyorduk çıkışta çok denk gelmiyorduk. Arasalar bile nazikçe gelemem diyorudum. Ama şimdi aynı servisteler çocuk görüyor o ona gidiyor üzülüyor ama dediğinizde çok haklısınız artık taviz vermicem kızımda anlasın bazı şeylerieverytime_night merhaba..
Kuralları kızınız koyuyor gibi görünüyor
Yatma saati düzeni, evde aileyle yemek yeme düzeni, babaya vakit ayırmak gerektiği, komşuluk ilişkisinin nasıl olacağı vs bunları kızınıza anlatmalısınız. Sizin de arkadaşlarınızla sık görüşmek istediğinizi ama gerekçeleriyle birlikte neden görüşemediğinizden bahsedebilirsiniz. Hayır diye diye alışacaktır. Çocuklar istedikleri şeyler olmayınca üzülecekler tabi ki. Ama hayatta her dediklerinin olmayacağını bilmeleri gerekiyor bence. Yoksa ileride çok zorluklar yaşar.
Onun ağlamasına üzülmesine dayanamıyorum ama evet durum bu olan düzenim bozuldu yanlış yaptmKural yoksa şikayet de olmasın .kızına uygun bir dille anlatırsın ,ikna olmazsa da en fazla iki gün ağlar . Resmen kızın anne olmuş ,sen de onun kızı ..
İnanın bende bazen zorunlu gittim yani. Kızımın var tabi sınıfta başka arkadaşları ama onlar serviste diye herhalde aklı kalıyor illa .Hatta bir keresinde arkadaşın kızıyla oynamadı diye sitem etti .Bende başka arkadaşlarıda olcak oynucak tabi illa xle oynucak diye birşey yok demiştim
Senin gibi bir tanıdığım vardı ,çocuğunun hayatını mahvetti. Lütfen dikkatli ol .Onun ağlamasına üzülmesine dayanamıyorum ama evet durum bu olan düzenim bozuldu yanlış yaptm
Evet biraz uzak hatta eşimle konuştuk ama maddi olarak servis ücretinden bize daha masraflı oluyor. Bu yaz diğerleri birlikte kursa gitti hatta anneleri aradı ben başka kursa göndericem dedim. Ve yüzme kursuna gitti oradada arkadaşları oldu. O üzülmesin diye çok uğraşıyorum şimdiden dert oldu okul açılıyor yine onu üzücekler diye çıkmıyor aklımdanKızınızın okulu uzak mı? Sizin bırakmanız mümkün değil mi?
Kadınların profilini gözümde canlardırmam güç olmuyor inanın. Siz kızınızla güzelce konuşun. Onu başka kursa da yazdırın mesela. Kendine başka ortamlarda arkadaş bulsun. Bu kişilere odaklı kalmasın. Ancak onunla rotayı değiştirebilirsiniz. Yalnız hissetmesin yavrucak.
Allah korusun ama sanırım ne kadar ona kıyamasamda taviz vermemeyi kontrolü ele almayı bilmeliyim. Diğer bir arkadaşı hırçındı çok herşeye ağlayan bağıran mutsuz bir çocuktu hatta okulda altına kaçırmalar başladı psikoloğa götürmüş arkadaş ve çocugunuza daha fazla vakit ayırın demiş doktor evde düzen olsun anne baba yemek saati birlikte kitap okuma aktivite gibiSenin gibi bir tanıdığım vardı ,çocuğunun hayatını mahvetti. Lütfen dikkatli ol .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?