Okulumu değistirmelimiyim?

Zeynep43978005

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2017
12
1
1
23
Ben imam hatip de okuyorum. Ve normal Anadolu lisesine geçmek istiyorum ama çekiniyorum şuan 9 u bitirdim 10 a geçicem ne yapacağım konusunda bir fikrim yok okul değiştirmek istiyorum ama cesaret edemiyorum.

Neden cesaret edemiyorsun?
Çekindiğin konu ne?

Geçiş oluyorsa ve istiyorsan değiştir.
İmam hatip ekstra dersler yüzünden eğer ilahiyat hedefi yoksa zor gelir...
Hedefine uygun neresi ise, nerede başarılı olacaksan orada oku...

Ben 3 senedir erkeklerle farklı sınıfta okudum. Ve şimdi onlarla aynı ortama gircem. Belki size saçma gelebilir. Ama durum böyle.

imamhatipten direkt anadoluya gecebiliyor musun ki? Anadolu liselerinin puanlari yuksek oluyor..

Universitede iyi bir bolum hedefin varsa gec, senin de dedigin gibi bazi dersler anadolu liselerindeki kadar detayli islenmiyor imam hatiplerde.
Sinifta erkek olmasinin ne mahsuru var ki ayrica, merak etme yemezler :)

Geçiş sanırım oluyor ama alışamam diye de korkuyorum. Birde kendi okulumda bazı hocalar ders işlemiyor pek

Bu senin hedefine bagli kuzum..İleride din kültürü ogretmeni vs olmak istiyorsan, oyle mutlu olacaksan okuluna devam et..Ama baska bir meslek varsa hayalinde,o meslekle mutlu olacaksan anadoluya gec..Elbette alisirsin. Ben vakti zamaninda anadolu lisesi duzeyinde bir lisede okudum, bizde de cogu ders islenmezdi.. Ama degismistir artik diye umuyorum..Hem anadolu liseleri daha onde her konudan, tabi fen liselerinden sonra..Ayrica kimse de seni dislamaz, hepsi senin gibi yasitlarin..

Okulu değiştirmek için farklı şehire geliyorum annem ve babam dan ayrı olcam ama yakın olduğum akrabalarım Burda bir de annem beni ziyarete gelir zaten. Ama sorun aile degil
Sorun zaten aile değil,erkek .
Akrabalarından erkek görmüşsünüzdür illa.
Aynı havayı solumuşsunuzdur .
Abartmayın,tek farkınız cinsiyet,ama amacınız aynı,okumak.
Şansınız varsa geçiş yapın.
Hayırlısı olsun.

Tıp okumak istiyorum pek ilahiyat düşünmüyorum. Bu yüzden daha iyi olur sanırım. Şuan beni cesaretlendirdiniz teşekkür ederim

Tıp okumak istiyorum pek ilahiyat düşünmüyorum. Bu yüzden daha iyi olur sanırım. Şuan beni cesaretlendirdiniz teşekkür ederim

Tip istiyorsun madem gecis yap mutlaka..Biraz da hirs azim olduktan sonra basarirsin insallah.. Kimler nelere alismiyor ki sen o okula sinifa alismayasin.. :) Allah yardimcin olsun kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…