kapitalizm ile herkes yüzleşmek zorunda, çocuklar ve aileleri de bu kadar erken yaşta yüzleşirse, belki herkes hırslanıp kendine bu dünya düzeni içerisinde yer bulmaya çalışır. bunu da düşünmüyor değilim.
toplulumuzda çok tembel ve asalak insan var sonuçta.
birazda özeleştiri yapalım, biz aldığımız telefonla, kılığımızla kıyafetimizle, arabamızın marka modeliyle, oturduğumuz muhit, gittiğimiz tatille statü peşinde değilmiyiz,
kendi statümüzün altındaki ya da üstündekilerle görüşüyor muyuz
çocuklarda bizim yansımamız işte
Kardeşim devlet lisesinde okuyor lise3 3 yıldır güvenlik görevlileri mevcut az önce okuldan geldi bugun yarımgündü bir ögretmeniyle konuşmuş peki okula gelenler ögrencimi yoksa sivilmi nasıl ayrılacak demiş okullara turnuke biçimi olabilir demiş ögrenciler kimlik kartlarıyla girebilir demiş turnukeye kimliklerini okutarak demiş yoksa zaten kim ögrenci kim sivil anlaşılmaz demiş
bu turnike konusunu yazmıştım ben ama canım mümkünkü, koskoca Türkiyeden bahsediyoruz, o turnikeler için ödenek nerde, okulların en basit ihtiyaçları zor karşılanıyor, turnikelerin sürekli olarakta bozulduklarını düşünürsek teknik destek nerde, ütopik bence turnike
anca büyük şehirler kalabalık liselerde olabilir
birazda özeleştiri yapalım, biz aldığımız telefonla, kılığımızla kıyafetimizle, arabamızın marka modeliyle, oturduğumuz muhit, gittiğimiz tatille statü peşinde değilmiyiz,
kendi statümüzün altındaki ya da üstündekilerle görüşüyor muyuz
çocuklarda bizim yansımamız işte
Diyelim ki turnike yapıldı, öğrenci kimlik belgesini almayı unuttu ve içeri giremedi, ağlaya ağlaya eve gitti, vay sen benim oğlumu/kızımı okula nasıl almazsın diye öfkeyle okula gidip önce güvenlik elemanını sonrasında okul idaresini darp edenler olmayacak mı?
Olur, zira burada bir öğrenci 20 günlük özürsüz okula gitmeme hakkını sonuna kadar kullanıp devamsızlıktan sınıfta kalmış, sınıfta kalabileceği veliye bildirildiği halde okulun son günü tüm sülale okula doluşup müdür yardımcısı hanımı darp etmişler, olay yargıda o yüzden çok derinlemesine anlatmayayım ama epey kötü şeyler yaşanmış.
Önce milletçe eğitilmeliyiz, adam gibi bir eğitim almalıyız, şimdiki nesili bilinçli, kültürlü, eğitimli, usul erkan bilen geleceğin büyükleri olarak yetiştirmek istiyorlarsa önce eğitim sistemindeki çarpıklıkların üstüne düşmeliler.
Tablet, akıllı tahta, sivil kıyafet, turnikeli girişle olmuyor, hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak.
Bizim okullarımız yurtdışında ne kadar itibar görüyor? Yabancı ülkelerde sizin tarihinizi, haritadaki yerinizi bile bilmiyorlarken biz kendi tarihimizi bırakıp yabancı ülkelerin tarihiyle uğraşıyoruz.
Hani kaç öğrenci biliyor, Ali Kuşçu'yu, Kadızade Rumi'yi, Akşemsettin'i.Bu listeyi dahada uzatabilirim, o kadar çoklar ki, Avrupa bilim adamlarından yüzyıllar önce mikrobu, veremi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi, kuduzu, matbaayı, uçmayı, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bulmuşlar, Amerika ve Japonya'yı keşfetmiş birbirinden değerli alimler, Avrupa'ya bilimi öğreten dahiler.
Avrupa bizden alıp ilerletmiş, bizse kendi aramızda kapışıp kılık kıyafete takılıp yerimizde saymışız, sayıyoruz, şimdi Avrupa'yla ilimde, eğitimde tekrar aşık atmak istiyorsak önce kaybettiklerimizi geri almalıyız, saçla başla, kılık kıyafetle olmaz bu işler...
ayrıca özel okula gidenlerinde ingilizce bildiğine şüpheliyim öğretmeninin ana dili ingilizce değilse, özel okula giden ingilizce gramer biliyordur ama
oğlumu ikisi popüler biri yerel üç kursa yolladım geçen senelerde, şok içinde kaldım
ve çok fazla para kaptırmadan Türkiyede Türk öğretmenlerden ingilizce öğrenilmeyeceğini kavradım. kursa yollayacaksam gramer için yollarım ilerde
araştırmalarıma göre ingilizce konuşan bir ülkede öğrenmeyeceksen eğer, ingilizce duyarak öğreniliyo
ve oğluma ingilizce hikayeler indirmeye başladım, level level tabii, ne kadar faydası olduğuna inamamazsınız, kursa gitse özel okula gitse kesinlikle bu kadar öğrenemezdi
tabii bu ingilizce konusu ayrı bir başlık konusu olur
Ne kadar bilinçli bir şey yapıyorsunuz.
Çok da haklısınız bu konuda, ömrümde belki 15 senedir ingilizce eğitim alıyorum ama eğitilim dili sadece ingilizce olmadıktan sonra hiçbir faydası yok.
Bu video hikaye yöntemini çevrenizdeki herkese önerin, kulak dolgunluğu ve temel yapı olarak en iyi öğrenme biçimidir.
O kadar eğitimimde bir halt öğrenemedim, yabancı dizi izleyerek ancak 'ben ingilizce biliyorum' kıvamına gelebildim.
Oğlunuz çok şanslı, sizin gibi ince düşünüp sık eleyen, her duyduğuna inanmayan bir anneye sahip olduğu için...
ayrıca özel okula gidenlerinde ingilizce bildiğine şüpheliyim öğretmeninin ana dili ingilizce değilse, özel okula giden ingilizce gramer biliyordur ama
oğlumu ikisi popüler biri yerel üç kursa yolladım geçen senelerde, şok içinde kaldım
ve çok fazla para kaptırmadan Türkiyede Türk öğretmenlerden ingilizce öğrenilmeyeceğini kavradım. kursa yollayacaksam gramer için yollarım ilerde
araştırmalarıma göre ingilizce konuşan bir ülkede öğrenmeyeceksen eğer, ingilizce duyarak öğreniliyo
ve oğluma ingilizce hikayeler indirmeye başladım, level level tabii, ne kadar faydası olduğuna inamamazsınız, kursa gitse özel okula gitse kesinlikle bu kadar öğrenemezdi
tabii bu ingilizce konusu ayrı bir başlık konusu olur
Haklısın, bu konu ayrı bir başlık konusu olur :)
Ama çok doğru tespit, dinleyerek ve konuşarak daha fazla başarı sağlanır. Özel okula gidenler yine daha iyi konuşuyorlar ama ben liseye başladığımda bizim sınıftaki arkadaş hepimizden iyiydi. Gerçi "iyi" de işte devlet okulundan gelenler ile kıyaslandığında:)
Türkiye'de sadece gramer öğretiyorlar, iki konuşma o kadar. Burada Almanca öğreniyorum, dinleme yapıyoruz sık sık, hoca her akşam ayrı oyun hazırlıyor, kelime hazinesi genişliyor insanın bu oyunlarla, okuma kitapları veriliyor, üzerine yine hoca konuşma soruları hazırlıyor, her gün 30 dk birbirimizle sohbet ettiriliyoruz hoca da tek tek bizi dinliyor hatalarımızı düzeltiyor. Ki çok pahalı bir kursa da gitmiyorum.:)
Diğer bir problem ise sürekli sınavlara hazırlanmakla yarıştırıldığımız için vakit kalmıyor:)
Anadolu Lisesi'nde İngilizce hazırlık gördüm, ne işe yaradı? Unuttum gitti 3. sınıfa gelene kadar sonra da sınava hazırlanma telaşı zaten, İngilizceyi düşünen mi var?
Eğitim sistemi toptan yanlış da düzeltecek insan lazım.
Benim burada bir arkadaşım var, kadın 50 yaşında, çocukların dil öğrenmesi üzerine sosyal projeler yapıyor Türkiye'de, bana dedi ki bir kere bir proje sundum, beğenmediler, çünkü o kadar vakit harcanamazmış, kendi yaptıkları projeye baktım, hepsi ezber yöntemi üzerine kurulu, çocuk o kitabı alıp dil öğrenemez ki sadece ezberler...Sonra şey dedi, geçen bir arkadaşla okuduğu bölüme yönelik konulardan tartışıyoruz, sınava girecek birlikte okuyoruz hazırlanıyoruz, soru soruyorum bu neden? bu niçin? diye kitaba bakmadan yanıt veremiyor, çünkü ezberlemiş.
Bu eğitim sistemi çok yanlış dedi.
Haklı da valla :)
Diyelim ki turnike yapıldı, öğrenci kimlik belgesini almayı unuttu ve içeri giremedi, ağlaya ağlaya eve gitti, vay sen benim oğlumu/kızımı okula nasıl almazsın diye öfkeyle okula gidip önce güvenlik elemanını sonrasında okul idaresini darp edenler olmayacak mı?
Olur, zira burada bir öğrenci 20 günlük özürsüz okula gitmeme hakkını sonuna kadar kullanıp devamsızlıktan sınıfta kalmış, sınıfta kalabileceği veliye bildirildiği halde okulun son günü tüm sülale okula doluşup müdür yardımcısı hanımı darp etmişler, olay yargıda o yüzden çok derinlemesine anlatmayayım ama epey kötü şeyler yaşanmış.
Önce milletçe eğitilmeliyiz, adam gibi bir eğitim almalıyız, şimdiki nesili bilinçli, kültürlü, eğitimli, usul erkan bilen geleceğin büyükleri olarak yetiştirmek istiyorlarsa önce eğitim sistemindeki çarpıklıkların üstüne düşmeliler.
Tablet, akıllı tahta, sivil kıyafet, turnikeli girişle olmuyor, hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak.
Bizim okullarımız yurtdışında ne kadar itibar görüyor? Yabancı ülkelerde sizin tarihinizi, haritadaki yerinizi bile bilmiyorlarken biz kendi tarihimizi bırakıp yabancı ülkelerin tarihiyle uğraşıyoruz.
Hani kaç öğrenci biliyor, Ali Kuşçu'yu, Kadızade Rumi'yi, Akşemsettin'i.Bu listeyi dahada uzatabilirim, o kadar çoklar ki, Avrupa bilim adamlarından yüzyıllar önce mikrobu, veremi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi, kuduzu, matbaayı, uçmayı, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bulmuşlar, Amerika ve Japonya'yı keşfetmiş birbirinden değerli alimler, Avrupa'ya bilimi öğreten dahiler.
Avrupa bizden alıp ilerletmiş, bizse kendi aramızda kapışıp kılık kıyafete takılıp yerimizde saymışız, sayıyoruz, şimdi Avrupa'yla ilimde, eğitimde tekrar aşık atmak istiyorsak önce kaybettiklerimizi geri almalıyız, saçla başla, kılık kıyafetle olmaz bu işler...
Konudakı tum yorumları okudunuz mu..Herşeyi tartışmak zorundamısınız ya..
Muhalefet olunda nasıl olursa olsun !..