Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

birazda özeleştiri yapalım, biz aldığımız telefonla, kılığımızla kıyafetimizle, arabamızın marka modeliyle, oturduğumuz muhit, gittiğimiz tatille statü peşinde değilmiyiz,
kendi statümüzün altındaki ya da üstündekilerle görüşüyor muyuz
çocuklarda bizim yansımamız işte
 
Son düzenleme:
kapitalizm ile herkes yüzleşmek zorunda, çocuklar ve aileleri de bu kadar erken yaşta yüzleşirse, belki herkes hırslanıp kendine bu dünya düzeni içerisinde yer bulmaya çalışır. bunu da düşünmüyor değilim.
toplulumuzda çok tembel ve asalak insan var sonuçta.
 

belki onlar ferrarisini satan bilgedir tembel değil
 

Aynen öyle ben ilkokuldayken sınıf anneleri bir araya gelir birbiriyle yarışırdı:) Marka peşinde koşan bir annenin çocuğu da elbette marka olmadı mı giyinmeyecek, zaten annesi bırakmaz. Değiştirdiği telefon markalarıyla yarışan babaların oğulları da lise sıralarında yarıştırıyor telefonlarını vs.

Dünyaya bir çocuk getirmeli miyim diye düşünmüyor değilim, annesine benzerse dünyaya çok Fransız kalacak :)
 
Kılık kıyafet serbest değilken bile farklı olabilmek, havalı olabilmek için orjinal burberry kemerler takarak okula gelen ve öğretmeni "doğum gününüzde size ne alınmasını isterdiniz?" diye sorduğunda "öğretmenim, benim babam geçen sene bana nasa'dan yıldız aldı, ben daha ne istiyim ki." diye pişkin pişkin cevap veren öğrenci, sana gün doğdu. Gözün aydın.
 
Şöyle bir kampanya başlatılmış, hayır demek için imza atabiliyorsunuz. Ne kadar etkisi olur, veya olur mu bilmiyorum. ama gördüm ve paylaşmak istedim :

Okullarda Serbest Kıyafete Hayır İmza Kampanyası - imza.la

istatistikler de ilginç, aynı burada konuşulduğu gibi :

en çok oy verenler : öğrenci. ardından öğretmen ve emekliler geliyor.
en çok oy veren yaş grubu : 18 - 25 arası.. yani ya üni okuyanlar, ya da yeni mezun olup öğrenci halini en son yaşayanlar..
 
ben kk yı statüler sınırlar, ekonomik sosyal sınıfalar belli olmadığı için seviyorum, ama burada bile herkes nickinden ibaret olmasına rağmen statü yarıştıranlar var, neden çünkü insanız doğamızda var
ama yinede bu çocuklar için çok tehlikeli, ergenlik mantığın pek işlemedği hassas bi dönem, intihar eden çocuklar bile olacaktır, özgüvenleri tam ya
 


Diyelim ki turnike yapıldı, öğrenci kimlik belgesini almayı unuttu ve içeri giremedi, ağlaya ağlaya eve gitti, vay sen benim oğlumu/kızımı okula nasıl almazsın diye öfkeyle okula gidip önce güvenlik elemanını sonrasında okul idaresini darp edenler olmayacak mı?

Olur, zira burada bir öğrenci 20 günlük özürsüz okula gitmeme hakkını sonuna kadar kullanıp devamsızlıktan sınıfta kalmış, sınıfta kalabileceği veliye bildirildiği halde okulun son günü tüm sülale okula doluşup müdür yardımcısı hanımı darp etmişler, olay yargıda o yüzden çok derinlemesine anlatmayayım ama epey kötü şeyler yaşanmış.

Önce milletçe eğitilmeliyiz, adam gibi bir eğitim almalıyız, şimdiki nesili bilinçli, kültürlü, eğitimli, usul erkan bilen geleceğin büyükleri olarak yetiştirmek istiyorlarsa önce eğitim sistemindeki çarpıklıkların üstüne düşmeliler.
Tablet, akıllı tahta, sivil kıyafet, turnikeli girişle olmuyor, hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak.

Bizim okullarımız yurtdışında ne kadar itibar görüyor? Yabancı ülkelerde sizin tarihinizi, haritadaki yerinizi bile bilmiyorlarken biz kendi tarihimizi bırakıp yabancı ülkelerin tarihiyle uğraşıyoruz.

Hani kaç öğrenci biliyor, Ali Kuşçu'yu, Kadızade Rumi'yi, Akşemsettin'i.Bu listeyi dahada uzatabilirim, o kadar çoklar ki, Avrupa bilim adamlarından yüzyıllar önce mikrobu, veremi, felsefeyi, matematiği, astronomiyi, kuduzu, matbaayı, uçmayı, dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü bulmuşlar, Amerika ve Japonya'yı keşfetmiş birbirinden değerli alimler, Avrupa'ya bilimi öğreten dahiler.

Avrupa bizden alıp ilerletmiş, bizse kendi aramızda kapışıp kılık kıyafete takılıp yerimizde saymışız, sayıyoruz, şimdi Avrupa'yla ilimde, eğitimde tekrar aşık atmak istiyorsak önce kaybettiklerimizi geri almalıyız, saçla başla, kılık kıyafetle olmaz bu işler...
 

Evet çoğu zaman çocuklar bizim yaşam şeklimizi öğreniyorlar.
Ama içlerinde bir tane ailesinden küfür öğrenen veya insanları aşşağılamayı öğrenen arkadaşları varsa hemen ondanda bişeyler kapıyorlar.
Yaz tatilinde birgün kızım eve geldi ve büyük bir hayretle''anne biliyormusun,Edanın babası kapıcı ve onlar fakirler ''dedi.
Kızım sen Eda nın babasının ne iş yaptığını önceden de biliyordun neden bu kadar şaşırdın,ne farkeder ki kapıcı olması dedim.
Ama onlar fakirlermiş,bizim aldıklarımızı alamazlarmış,derya söyledi,biz bir daha onunla oynamıycaz dedi.
İnsanların paralarıyla veya meslekleriyle değer kazanmadığını,aksine onları dışlayanların değersiz olduğunu anlattım,bana hak verdi.
Ama arkadaşlarının onuda dışlayacağı düşüncesiyle bir süre Eda dan uzak kalmaya çalıştığını farkettim.
Ailesinden doğru davranışları öğrenen bir çocuğun ergenlik dönemi sonrasında,karakteri oturdukça yanlış yapmayacağı inancındayım.
Ama ilköğretim çağındaki çocuklar o kadar müsaitki birbirlerinden etkilenmeye.
Okullarda ne kadar fazla fakir,zengin muhabbeti olacak bundan sonra hayal bile edemiyorum.
 

ingilizceye bile kulp takılıyor çünkü mune, ingilizce sömürge diliymiş, neden okullarımızda ingilizce vamış, biz sömürgemiymiişiz bunları söyleyenler öğretmenler hatta
halbuki kimin hoşuna gitsin ya da gitmesin ingilizce dünya ve bilim dili olmuş artık
keşke saç baş konuşacağımıza şuan bilim sanat konuşuyor olsaydık
keşke tabletti falandı filandı uğraşılcağına her okula bir labarotuvar kurmak için uğraşsalardı
oğlum anne ben labarotuvarı olan bir okulda okumak istiyorum dedi, bizim okulda yok ama ortaokulda olcak dimi, çünkü fizik kimya görecez dedi, evet oğlum dedim, hayal kırıklığına uğratmak istemedim
 
Son düzenleme:
"hiç beğenilmeyen ülkelerde ilkokul çağındaki çocuklar çatır çatır ingilizce konuşuyor, bizim ilkokul öğrencilerimiz özel okula gitmezse 1'den 10'a kadar ingilizce sayabiliyor ancak"

Sevgili Mune,

Ben üniversitedeyken, -uluslararası ilişkiler okudum-, bizim ingilizce dersimiz yoktu. Ne yaptım ettim uğraştım rektöre sesimi duyurdum, aldığım cevap şuydu, devletten gelen para belli, okulun ihtiyaçları çok, eğitim fakültesinden gelen hocalarınıza ek ücret vermek gerekiyor, bunu da karşılayamıyoruz. Biz de isteriz ki, uluslararası ilişkiler okuyan öğrenciler sadece İngilizce değil, seçmeli Almanca Fransızca da görsünler ( benim talebimdi) ama şu an mümkün değil, sizler de biraz çaba gösterin ama öğrenmek için binbir yolu var bu işin, internette var elinizn altında, ben dedim ki, kursa gitmeye durumum yok olmayan öğrenciler ne yapsın, sonra kendinden örnek verdi, çocukken başarısız ve yoksul bir öğrenciyken İngilizceyi nasıl öğrenip, Amerika'da burs bile aldığından bahsetti.

Yani eğitim anlayışımız budur, ben nasıl yaptım siz de paranız yoksa sınırlarınızı zorlayın sivrilip bu işin içinden çıkabiliyorsanız çıkın, dünya hali....

Yurtdışına geldim, ben İngilizce ilerletmekle uğraşırken yaşıtlarım İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Japonca vs biliyor. Gittiğim kurslarda hangi dili konuşuyorsunuz diye sorulduğunda, bir Balkan Ülkesi vatandaşları-bir ben, sadece 2 dil sayabiliyoruz. Sınıfın gerisi 3 ile 6 dil arasında değişiyor.

Buradaki kurslarda binbir oyunla ödevle değişik yöntemler kullanılarak öğretilirken, biz sadece dilbilgisi öğrenerek dili konuşacağımızı sanıyoruz.
 
ayrıca özel okula gidenlerinde ingilizce bildiğine şüpheliyim öğretmeninin ana dili ingilizce değilse, özel okula giden ingilizce gramer biliyordur ama
oğlumu ikisi popüler biri yerel üç kursa yolladım geçen senelerde, şok içinde kaldım
ve çok fazla para kaptırmadan Türkiyede Türk öğretmenlerden ingilizce öğrenilmeyeceğini kavradım. kursa yollayacaksam gramer için yollarım ilerde
araştırmalarıma göre ingilizce konuşan bir ülkede öğrenmeyeceksen eğer, ingilizce duyarak öğreniliyo
ve oğluma ingilizce hikayeler indirmeye başladım, level level tabii, ne kadar faydası olduğuna inamamazsınız, kursa gitse özel okula gitse kesinlikle bu kadar öğrenemezdi
tabii bu ingilizce konusu ayrı bir başlık konusu olur
 

Ne kadar bilinçli bir şey yapıyorsunuz.
Çok da haklısınız bu konuda, ömrümde belki 15 senedir ingilizce eğitim alıyorum ama eğitilim dili sadece ingilizce olmadıktan sonra hiçbir faydası yok.
Bu video hikaye yöntemini çevrenizdeki herkese önerin, kulak dolgunluğu ve temel yapı olarak en iyi öğrenme biçimidir.
O kadar eğitimimde bir halt öğrenemedim, yabancı dizi izleyerek ancak 'ben ingilizce biliyorum' kıvamına gelebildim.
Oğlunuz çok şanslı, sizin gibi ince düşünüp sık eleyen, her duyduğuna inanmayan bir anneye sahip olduğu için...
 

birbirimizi tanımıyoruz ama ne kadar güzel şeyler söylemişsin ya çok mutlu oldum çok teşekkür ederim
evet ilgilenen herkese önermeye çalışıyorum ama bakıyorum pek ikna olmuyorlar, inanmıyorlar bende söylemiyorum artık
 

Haklısın, bu konu ayrı bir başlık konusu olur :)
Ama çok doğru tespit, dinleyerek ve konuşarak daha fazla başarı sağlanır. Özel okula gidenler yine daha iyi konuşuyorlar ama ben liseye başladığımda bizim sınıftaki arkadaş hepimizden iyiydi. Gerçi "iyi" de işte devlet okulundan gelenler ile kıyaslandığında:)
Türkiye'de sadece gramer öğretiyorlar, iki konuşma o kadar. Burada Almanca öğreniyorum, dinleme yapıyoruz sık sık, hoca her akşam ayrı oyun hazırlıyor, kelime hazinesi genişliyor insanın bu oyunlarla, okuma kitapları veriliyor, üzerine yine hoca konuşma soruları hazırlıyor, her gün 30 dk birbirimizle sohbet ettiriliyoruz hoca da tek tek bizi dinliyor hatalarımızı düzeltiyor. Ki çok pahalı bir kursa da gitmiyorum.:)
Diğer bir problem ise sürekli sınavlara hazırlanmakla yarıştırıldığımız için vakit kalmıyor:)
Anadolu Lisesi'nde İngilizce hazırlık gördüm, ne işe yaradı? Unuttum gitti 3. sınıfa gelene kadar sonra da sınava hazırlanma telaşı zaten, İngilizceyi düşünen mi var?

Eğitim sistemi toptan yanlış da düzeltecek insan lazım.

Benim burada bir arkadaşım var, kadın 50 yaşında, çocukların dil öğrenmesi üzerine sosyal projeler yapıyor Türkiye'de, bana dedi ki bir kere bir proje sundum, beğenmediler, çünkü o kadar vakit harcanamazmış, kendi yaptıkları projeye baktım, hepsi ezber yöntemi üzerine kurulu, çocuk o kitabı alıp dil öğrenemez ki sadece ezberler...Sonra şey dedi, geçen bir arkadaşla okuduğu bölüme yönelik konulardan tartışıyoruz, sınava girecek birlikte okuyoruz hazırlanıyoruz, soru soruyorum bu neden? bu niçin? diye kitaba bakmadan yanıt veremiyor, çünkü ezberlemiş.
Bu eğitim sistemi çok yanlış dedi.
Haklı da valla :)
 


bu konu üzerine bir ingilizce öğretmeni olarak sayfalar dolusu konuşurum, konuşmak isterim...

ama kısaca söyleyebileceğim, bu kadar kalabalık sınıflarda, bu kadar gereksizce yüklenmiş ağır bir müfredatla, bu kadar gereksiz araç gereçle ve maalesef benim etrafımda gördüğüm (herkes değil tabiki) ezberci düzen, çalışmaktan kaçan öğretmenler ile bu iş yürümez...

müfredat değişti 11. ve 12. sınıfların (B düzeyinde okuyan sınıfların) kitapları basılmadı bile...ve ben hayatımda bu kadar baştan savma, bu kadar hata dolu, içeriği bu kadar kötü, bu kadar boş bir kitap görmedim...ki bunlar anlatabileceklerimin sadece küçük bir kısmı...
 
Ooof of...

Bilmiyorum ki ne olacak böyle

Her gün yeni bir şey..

Ama hep kötüye, daha kötüye sanki.. :26:

Hakkımızda hayırlısı
 



Bu kadar mı mıllı eğitim camiası ıyı bılınır...velıler bu kadar ıyı tahlıl ederım süpersınız



Ben lise öğretmenı olunca haftada 200 öğrencıyı goruyorum ..Her bırının ozel durumunu bılemem..

Okul açılalı bır bucuk ay olmuş..Velinin bırı geldı..

Kızının kalp rahatsızlıgı var..'ben bır gun once odevını yapmadıgı ıcın kıtap defter getırmedı ıcın kızdım..Uyardım...



Ne kadar ilgili veli diyeceksınız......



Ben çok kızdım.Benım kızımın az daha olsa boyle ozel durumu olsa ..Bır hafta okul kapısında kalırım..



Kadın bır bucuk ay gecmiş gelıyor..Ben muneccım başımıyım 200 öğrencı tek tek tanıyım.

Velilerimiz anca okula cocukları kavga edınce başıan bırsey gelınce okula gelıyor...

Öğretmen sıhırlı deynek gıbı .Okulda hep polis -hem bekçi-hem anne.....vs vs.


Velilerimiz okullara gelse cocuklarını takıp etse.

Cocuklarımızın başına bırsey gelmese..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…