Jameya çok üzüldüm.
Yani cocukların eğlenmesi amaçlanan bir gösteri için yapılan korkunç. Benim kızımda ilkokulda yılsonu gösterisine çıkmak istememiş(özel okul)öğretmeni beni aradı şikayet ediyor işte dans etmek istemiyormuş,siz konuşurmusunuz falan diye,dedim peki nedenini neden sormuyorsunuz x'e belki bir sebebi var? Ben zaten zorlamam sebepsizse bile bu gönüllülük esaslı bir şey,istemiyorsa kızımı üzemem,kimseye de üzdüremem. Akşam konuşurum öğrenirim sebebini dedim. Bu arada beni aramadan önce kızıma da demiş anneni arayıp söyleyecegim diye tehditvari bir şekilde,kızımda arayın söyleyin öğretmenim demiş. Akşam geldi konuştum,eşli dans edeceklerdi,benim kızim başak burcu titiz bir çocuk,öğretmenin eşleştirdiği çocukta yerleri, siraları yalayan,burnunu karıştıran,sağa sola tüküren ve bunları eglenceli bulduğu için yapan bir çocukmuş. Anne ben elini nasıl tutayım böyle birinin diyor ki haklı.(vals yapacaklardı) Anlattim sonra cok uzerine basmadan konunun,başkası ile eşleştirebilirseniz katılacak,yoksa istemiyor diyerek ,eşini degistirdi de katıldı kızım provalara. Çocuk oturmuş ağlamış orada,kadın birde tehditvari anneni ararım diyor,gel kızım neden istemiyorsun diye sorsa dili aşınacak zira.
Çok sinir olmuştum,eş değişikliği yapmasaydı kızımda istemiyorum demeye devam etseydi asla kata ve zinhar zorlamazdım. Kimse kusura bakmasın çocuğun mezuniyeti bu,en çok o eğlenmeli,o mutlu olmalı,o mutsuzsa zorlamam yani asla,gonüllülük isi bu.
Senin cocugun da anaokulunda yani daha küçücük, olduğu kadarıyla olsun,neyin zorlaması bu. Kimse aman yapamadılar,olmadı da demeyecek ki. Oglumun 23 Nisan gösterisi vardı,4 sınıf vardı,hepsinde donup kalanda oldu,öylece duranda,unutanda ama kimse bozuntuya vermedi,alkışladık geçtik. Eglence amaçli yapılan nirşeyi de bu denli hısla cocukları hırpalamak pahasına hiç etmesinler yani bu nedir.
Pazartesi izleyin,görüntü varsa o kişiyle devam edilmemesini talep edin. Dışardan biridir muhtemelen zaten.