Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Yani hala eksik diyorsunuz
Olan herşeyi anlattım, küfür ediyor arkadaşıyla dalga geçiyor ve yalan söylüyor dediler
Kızıma söylediğimde oda bana kaşar diyorlar, sincap diyorlar kulağıma top attılar dedi

Evet haklısınız bu şekilde olabilir

Şimdi şöyle
İlk sınıfı kendi değiştirmek istedi arkadaşı olduğu için ama arkadaşı istememiş o konuda haklısınız, bende o arkadaşının olduğu sınıfa geçmesini hiç istememiştim aslında
Şu anda da öğretmen değiştirmiş sınıfını ve sebepleride bunlar, haklı çıkmak değil benim derdim ama apar topar sınıf değiştirmek çok ama çok saçma, diğer sınıflarda bir çocuk biliyorum ben mesela kavgacı şımarık bir çocuk onun sınıfı hiç değişmedi neden benim kızım yani

Evet evet haklısın bende öyle düşünüyorum
Diğer çocuklar sessiz bir şekilde küfür ediyor, kızımla dalga geçiyor, kızımın koluna vuruyor top atıyor ama kızım suçlu bende bunu anlamıyorum
Ama peşini bırakmıcam bu işin, öğretmeni şikayet edicem herşey de kızımın üzerine kaldı
Kızımın her söylediğini dikkate alıyorum ve arkasındayım
Sınıftaki çocukların bazıları saygısız şımarık küfür eden ama tek benim kızımmış gibi yapılan muamele

O halde bence kızınız (nedenini bilmiyorum) aslında dışlanıyor. Kendisine belki de ufacık bir gülümseme gösteren kişilerle arkadaş olduğunu düşünüyor, popüler olduğunu düşündüğü kişilerle yakın olmak ya da bir gruba ait hissetmek için yeri geldiğinde kendini ispatlamak için uç tavırlar sergiliyor.
Yanlış anlamayın sormak isterim, kızınızın dış görünüşü hal ve tavırlarında konuşma biçimde diğerlerinden farklı algılanan bir durum var mı? Böyle ise dışlanma ve ardından kendini ispat etme çabası daha da öne çıkar diye düşündüm.

Kızınızın sigara içenleri söylediğini (yanlış anlaşılma olsa da bunu onaylamadığını) söylüyorsunuz. Kızınızın davranış problemi olmadığından siz ve psikoloğunuz eminseniz, kendini farklı şekilde ifade edebileceğini spor akademik başarı vs söyleyin. Ona kendini olumlu yönde gösterebileceği bir hobi edindirmeye çalışın. Sınıfı da değişirse değişsin orada mutlu değilmiş, eski sınıfına geçsin. Belli ki mutlundeğil ve olmayacak. Bunu öğretmenler değil siz istiyormuşsunuz şekli ile lanse ederek duyurarak yapın bana kalırsa. Ama sadece çocuğunuzun aklına uyup eğitim müdahalelerini düşünüp tartmadan gerçekleştirmeyin.

Çok çok haklısınız yazdıklarınızda
Kızımın dış görünüşü ile ilgili hiç bir sorunu yok çok şükür, hatta girdi ortamda bebekliğinden beri beğenilen dikkat çeken bir kişiliği var fazla girişken
Ancak dediğiniz gibi yüzüne gülen birini yakın arkadaşı sanıp onu bıktırıyor üzerine çok düşüyor ki biz bu sınıfa geçmek istediği arkadaşı için kızım arkadaşın belliki seninle görüşmek istemiyor lütfen üzerine girme kendine daha yakın gördüğüm kişilerle arkadaşlık yap dememize rağmen kıza harçlığıyla birşeyler alıyor, ona mesajlar yazıyor, beni seviyor musun diye sürekli soruyor
Psikolog çok çok büyük bir sorun değil sadece şuan okula sonradan geldiği için kendini kabul ettirmeye çalışıyor bunuda farklı yollarla deniyor ama bu davranışını değiştiricez kendine öncelik vericek dedi
Kızım voleybol ile ilgileniyor, müziği çok seviyor onlara yöneltiyoruz ancak benim için önemli olan kişiliği şuanda
Birde sınıf değişikliğini toplantıda da söyledim ben zaten kızımın bu sınıfa geçmesini hiç istememiştim dedim

“Ancak dediğiniz gibi yüzüne gülen birini yakın arkadaşı sanıp onu bıktırıyor üzerine çok düşüyor ki biz bu sınıfa geçmek istediği arkadaşı için kızım arkadaşın belliki seninle görüşmek istemiyor lütfen üzerine girme kendine daha yakın gördüğüm kişilerle arkadaşlık yap dememize rağmen kıza harçlığıyla birşeyler alıyor, ona mesajlar yazıyor, beni seviyor musun diye sürekli soruyor”
Demişsiniz. Görünen ana sorununuz bana kalırsa. Elbet aileniz ve okul dışı sosyal çevresi de düşünülmeli. Önemli bir sorun değil bence. Hepimizin çocuğu bunları yaşayabilir, hiç ummadığımız bir şekilde bir nedenle ortaya çıkabilir ama dikkat etmek gerek. Gelecekte hayır diyememe, başkalarıyla iyi olmak için kendinden çokça ödün verme şeklinde ilerleyebilir. Arkadaşları bu tavırları ile dalga geçiyor olabilir.

Yapabileceginiz en doğru şeyi yapmışsınız uzman desteği alarak. Öğretmenin tutumu çok yanlış olmuş. Sınıfını değiştirmenin aksine onunla ayrıca ilgilenmeliydi. Kızımın sınıfında da bazı sorunlar oluyor ama şimdiye kadar kimsenin sınıfı değişmedi. Öğretmenimiz gayet güzel yönetiyor süreci. Bu öğrenciler önce rehberlik ve ogretmen tarafından ayrıca gözlem altına alınıyor aileye bilgi verilip birlikte hareket ediliyor ve sorunlar %90 cozuluyor. Benim kızım 1. Sinifta kimseyle arkadaşlık kurmuyordu kolay kolay, sürekli teneffüste kitap okuyormuş, yalnız geziyormus. Öğretmeni ona öğle yemeklerinde eşlik etti bir süre onunla sohbet etti, rehber öğretmeni ayrıca gozlemledi, bizi de bilgilendirdiler. Bu bahsettiğim bir devlet okulu. Ben de öğretmenim ve böyle bir öğretmenle ilk defa karşılaşmıştım. Kızınızın bu şekilde davranmasının bir nedeni var ve ayrıca bir çözümü de var. İnşallah en kısa sürede bu sorun çözülür ve kızınız eğitim hayatına çok mutlu bir şekilde devam eder.

bu sınıfta okuyan başka bir öğrencinin velisini dinleöeyi çok isterdim veya öğretmeni
Sınıfından bir veli değilim ama konu sahibinin anlatımından ve takındığı tutumdan gözümde bir şeyler canlanıyor istemsiz olarak. Oğlumun eski okulunda bir çocuk vardı, sınıfta durup dururken kendi arasında oynayan çocuklara, "aptal, gerizekalı, gay" falan gibi cümleler kurardı. Oyun kurmuş çocuklara ben de oynayacağım deyip oyuna girer canı sıkılıp oynamak istemeyince kurulan oyunu bozardı, ağzı korkunç küfürlü bir çocuktu. Hiç sebep yokken ittirir hakaret ederdi gibi. Birgün yine benim oğlum gözlük kullanıyor gözlüğünü bir kere takayım demiş, oğlum da vermeyince ittirmeye hakaret etmeye başlamış çocuk.Verse muhtemelen kıracak zaten de neyse. Ben artık tahammül edemedim öğretmene durumu anlatmaya gittim. Zaten de pek çok şikayet var falan annesini de çağırdı öğretmen. Kadın gardını almış gelmiş, öğretmenin söylediği her şeye "onlar da yapıyor, çocuk daha bu yaaa çocuk, çocuk yapabilir" gibi cevaplar veriyor. Gözlük meselesini anlatıyorum, bir kere baksa ne olacak o da verseydi, çocuk bu heves etmiş diyor. öğretmen güneş gözlüğümü bu x hanım, ben sizden gözünü çıkar ver desem bu da aynı şey diyor kadın hala "çocuk heves etmiş bir kere baksa ne olur" cümleleri kuruyor. Asla çocuğunun yapmış olduğu şeyleri kabul etmiyor. En son öğretmen "rehber öğretmenle çocuğu görüştürelim" dedi. O dakikada kıyamet koptu, siz neden diğer çocuklara inanıyorsunuz, benim çocuğuma inanmıyorsunuz, onlar gitsin rehberliğe diye sesini yükseltti bağırdı çağırdı gitti. Onlar da küfür hakaret ediyor dediği, diğer çocukların kendini savunmaya çalışması aslında ama anneye bunu anlatmanın hiç yolu yoktu. Çocuklar birbiriyle iletişimi kessin madem dedim, benim çocuğum oynamak zorundaymış onun oğluyla, ben karar veremezmişim buna, zaten çocuklar oynatmıyormuş, her anne böyle derse o çocuk kiminle oynayacakmış falan da ama çözüm de üretmek istemiyor. Böyle çıkmaz sokak bir konuydu.

Benim oğlumda anaokuluna gidiyor ve 2 ayda 10 kez şikayet almışımdır. Şikayet sebepleri, erkek erkek konuşuyor, bağırdı sınıfta oyun oynarken , b.k demiş arkadaşları şikayet etmiş falan filan. Başlarda öğretmeni çok alttan alıp oğlumu hep tembihliyordum. Daha sonra pedagogla görüştük ve onun 5 yaşında olduğunu, bir çocuk olduğunu bu davranışların normal olduğunu, belki sınıf içindeki kurallara uyum sağlanamadığınu ya da öğretmenini benimsemedigini flan söyledi. Evet oğlum hareketli fakat sürekli boş sebepten şikayetleri kabul edemezdim , gözüm açıldı. Artık öğretmen bir şey söylüyorsa, cocuk bu normal diyip konuyu kapatıyorum, ve kendisine çok büyük birsey olmadıkça beni okula şikayet için çağırmayın dedim. Yani dişimi gösterdim. Ben de öğretmenlerin cocuk kayidirgini düşünüyorum. Her cocuk aynı değildir, bu farkliliklara açık olmayan öğretmen bi zahmet görevlerini terk etsinler

Tabiki bizimde en çok üzerinde durduğumuz konu, kendini kimseye kullandırmasın, kimseye sevdirmeye çalışmasın ve hayır diyebilsin psikologla da bunun üzerine görüşüyoruz zaten
Oda sizin gibi çok çok önemli bir sorun olmadığını değişeceğini söyledi
Diğer dalga geçme konusunda ise diğer çocuklarda kızımla dalga geçtiği için kimsenin dört dörtlük olmadığını düşünüyorum

Anlatiminizdan elestirdiginiz çocuğun sınıf içinde dıslandigini ve bundan dolayı agresyon bir tavır sergilediğini görüyorum. Yetişkin insanlar olarak bizler de dıslandigimiz , afişe edildiğimiz hiçbir ortama uyum saglayamayiz ve hırçınlaşıriz. Kaldı ki annenin de dediği gibi onlar cocuk . Oyun kurmuş çocuklar ve o çocuk işlenmemiş dışlanmış ve çocuk sinirlenmiş, bu normal . Keşke herkes çocuğuna, o arkadaşlarını da oyuna almaları onunda bir arkadaş olduğunu anlatsaymis. Annesine uzuldum

Upuzun yazmışsınız ama hiçbir şey anlatamamışsınız. Ne gibi şikayetler?

Çok saolun inşallah düzelir psikolog düzelir dedi
Bende sizinle aynı fikirdeyim, kimsenin sınıfı değişmiyor ve inanın o kadar küfür eden, birbirine vuran, çocuklar varki onların sınıfı değişmiyor niyeyse
Özellikle sınıfının apar topar değişmesi, kızımı suçlu gibi lanse etmeleri beni o kadar üzdü ve sinirlendirdi ki

çocuk için ben de üzüldüm bunu da dile getirdim, ama anne adım atmadan bir şeylerin düzelmesi imkansız. annenin de bu konuda gönüllü olması lazım. oğlum çok sabırlı bir çocuktur, çok uzun süre sabırla davrandı ama herkesin de bir sınırı olabiliyor hele ki çocuk 8 yaşındaysa. Çocuk oyunlara alınıyordu zaten ilk başlarda ama oyunun belli bir noktasında oynamaktan sıkılıyor ve oyundan çıkmak yerine kurulan oyunu bozmayı tercih ediyor, anne rehber öğretmenle görüştürmeyi reddediyor, hergün durup dururken "geri zekalı, aptal" hatta ağır küfürler duymayı çocuklar da kaldıramıyor. Kadına adım attım aslında ama olumlu yanıt vermedi. Öğretmene çocuğa çok üzüldüğümü de söyledim. Tek başına ben bir şey yapamam yalnız, benim çocuğum da sonuçta rehabilitasyon noktası değil. Adım atsa anne ben de gönüllüydüm zaten.

Hanımefedendi karşılaştırdığınız çocuğum benim kızımla alakası yok
Kızım kimseye vurmaz ittirmez ve asla küfür etmez
Zaten küfürü sorduğumda öğretmenine arkadaşı küfür etmiş sınıfta o küfürü öğretmenim arkadaşım...... Küfür ediyor demiş aslında arkadaşının ettiği küfürü söylemiş öğretmenine
Dalga geçme konusunda da kızımlada dalga geçilmiş sincap denmiş afedersiniz kaşar denmiş yani tek taraflı değil hiç birşey ve öğretmen diğer çocukları dinleyerek sınıfını apar topar değiştirdi
Ama biz psikoloğa götürüyoruz ve önemli olan ne ise çözülmesi için elimizden geleni yapıcaz arkadaşlarına kendini kullandırmasını istemiyorum

sürekli "baskın karakter" diyerek olumsuz bir şeyi olumlu hale getirmeye çalıştığınız için gözümde böyle bir tablo canlandı. Baskın karakterden kastınızın ne olduğunu tam anlayamadım çünkü, çocuklara mutlaka benim dediğim olacak mı diyor ya da, birisi kendi halinde bir şey yaparken emir mi veriyor tam baskın karakter tanımını anlayamadım. Anlattığınız gibiyse üzgünüm ama daha hiç kolaylıkla şube değişimi yapıldığını görmediğim için biraz şaşırtıcı geldi. Geçen yıl öğretmen çocuğuma vurmuş ve bu nedenden şube değiştirmek istediğimde bile yönetim bu konuya gönüllü değildi. İşin içine mahkeme falan gireceğini anlayınca ancak ikna oldular. Anlattığınız gibiyse geçmiş olsun diyorum, umarım biran önce çözersiniz meseleyi.

Size katılıyorum benzer süreçler
Daha okul açılalı 1 ay olmuş sürekli şikayet ama eşim öğretmene koridorda kızım gidiyor diye sevinmişsiniz şikayet edicez diye söyleyince yüzü çok bozuldu
Kabul edilecek şeyleri ederim ama diğer çocuklara da baksınlar. Kızıma birde sen hakettin demiş ya
Gerçekten o kadar sinir oldum ki hiç yüzüne bile bakmadım eğer hala kızımı suçlamaya devam ederlerse o zaman şikayet etmeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…