Sınıfından bir veli değilim ama konu sahibinin anlatımından ve takındığı tutumdan gözümde bir şeyler canlanıyor istemsiz olarak. Oğlumun eski okulunda bir çocuk vardı, sınıfta durup dururken kendi arasında oynayan çocuklara, "aptal, gerizekalı, gay" falan gibi cümleler kurardı. Oyun kurmuş çocuklara ben de oynayacağım deyip oyuna girer canı sıkılıp oynamak istemeyince kurulan oyunu bozardı, ağzı korkunç küfürlü bir çocuktu. Hiç sebep yokken ittirir hakaret ederdi gibi. Birgün yine benim oğlum gözlük kullanıyor gözlüğünü bir kere takayım demiş, oğlum da vermeyince ittirmeye hakaret etmeye başlamış çocuk.Verse muhtemelen kıracak zaten de neyse. Ben artık tahammül edemedim öğretmene durumu anlatmaya gittim. Zaten de pek çok şikayet var falan annesini de çağırdı öğretmen. Kadın gardını almış gelmiş, öğretmenin söylediği her şeye "onlar da yapıyor, çocuk daha bu yaaa çocuk, çocuk yapabilir" gibi cevaplar veriyor. Gözlük meselesini anlatıyorum, bir kere baksa ne olacak o da verseydi, çocuk bu heves etmiş diyor. öğretmen güneş gözlüğümü bu x hanım, ben sizden gözünü çıkar ver desem bu da aynı şey diyor kadın hala "çocuk heves etmiş bir kere baksa ne olur" cümleleri kuruyor. Asla çocuğunun yapmış olduğu şeyleri kabul etmiyor. En son öğretmen "rehber öğretmenle çocuğu görüştürelim" dedi. O dakikada kıyamet koptu, siz neden diğer çocuklara inanıyorsunuz, benim çocuğuma inanmıyorsunuz, onlar gitsin rehberliğe diye sesini yükseltti bağırdı çağırdı gitti. Onlar da küfür hakaret ediyor dediği, diğer çocukların kendini savunmaya çalışması aslında ama anneye bunu anlatmanın hiç yolu yoktu. Çocuklar birbiriyle iletişimi kessin madem dedim, benim çocuğum oynamak zorundaymış onun oğluyla, ben karar veremezmişim buna, zaten çocuklar oynatmıyormuş, her anne böyle derse o çocuk kiminle oynayacakmış falan da ama çözüm de üretmek istemiyor. Böyle çıkmaz sokak bir konuydu.