How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Hiç bir şekilde eksiklik yok ne söylediyse yazdım, apar topar sınıf değiştirmişler anlayamadık

Çocuğumu başka okula alır il milli eğitimle görüşürüm, anlattığınız gibiyse.

Ancak eğitim sektöründe yıllardır olan birisi olarak çocuğunuzun ciddi anlamda sorunlu bir davranışı olduğu kanaatim daha yüksek hala. Sizden ne gizlendiğini bulun. Bu öyle öğrenci kayırma işi değil.

Siz baskın karakter sıfatının arkasına sığınarak çocuğunuzun yaptıklarını normalleştirmeye çalışıyorsunuz ama çocuğunuz zorba ve büyük ihtimalle sınıfta çok ağır rahatsızlık veriyor arkadaşlarına hiç bir öğretmen taraf tutmaz yoksa. Siz bu şekilde kızınızı korumaya devam ettiğiniz sürece o kız ileride çok daha büyük sorunlar çıkaracak karşınıza bunu bilin.
Kesinlikle ben de bu şekilde düşünüyorum evet evlatlarımız çok kıymetli göz bebeğimiz ama başka bir çocuk zarar goruyorsa orda bir durup düşünmek lazım neden böyle oldu ne çözüm bulabiliriz diye.
Benim oğlum burda sürekli yazıyorum dehb li ve durtuselligi yoğun bir çocuk bu sene 1. Sınıfa başladı ama gel gelelim bir tarafı pamuk gibi bir çocuk bir tarafiysa maalesef ki şiddete meyilli benim iki evladım var kızım çok naif nazik bir kez bile şikayet almadım ama oğlum da okul başladı bizim şikayetler başladı neyse bir gün bir veli aradı oğlumu yerde sürüklemiş oğlum ve bir çocuk daha Allah'ım yer ayağımın altından kaydı sanki iki uc gün uyuyamadım direkt psikiyatriye randevu aldım ki gidiyorduk zaten ilaç vermeye gerek görmemişti ama maalesef olay başka çocuğa zarar vermeye başladıgi an benim için netleşti şimdi çok şükür ilaca başladı o agresif şiddete meyilli halı bir hayli azaldı
Çok uzun oldu ama inanın ebeveyn önce kendi kabul edecek benim çocuğum baskın diye birşey yok o zaman benim çocuğum da baskın alfa lider ruhlu hepsini söyleyip geçelim umarım konu sahibi yorumları ciddiye alıp sorunun çözümüne yönelik davranır.

Evet, bundan bahsetmeye çalışıyorum. Sizin nezdinizde buradaki eveveynleri bu konuda uyarmak isterim. Çocuklar ailelerin en hassas noktası, en yumuşak karnı ve maalesef bu hassiyeti para için kullanan çok fazla insan var. Lütfen çocuklarınızı emanet ettiğiniz bu insanları iyice araştırın.
Bizim geldiğimiz kişi psikolojik danışmak olarak geçiyor, özgeçmişine baktım Uludağ üniversitesinde okumuş ve Çocuklar üzerine eğitim almış hatta az önce eşim ve ben görüştük şuan kızım içeride görüşüyor
İnşallah iyi gelir

Çocuğumu başka okula alır il milli eğitimle görüşürüm, anlattığınız gibiyse.

Ancak eğitim sektöründe yıllardır olan birisi olarak çocuğunuzun ciddi anlamda sorunlu bir davranışı olduğu kanaatim daha yüksek hala. Sizden ne gizlendiğini bulun. Bu öyle öğrenci kayırma işi değil.
Bunu nasıl öğrenebilirizki
Anlattıklarının dışında birşey olsa bunu bize anlatmaları gerekmez mi?

Kesinlikle ben de bu şekilde düşünüyorum evet evlatlarımız çok kıymetli göz bebeğimiz ama başka bir çocuk zarar goruyorsa orda bir durup düşünmek lazım neden böyle oldu ne çözüm bulabiliriz diye.
Benim oğlum burda sürekli yazıyorum dehb li ve durtuselligi yoğun bir çocuk bu sene 1. Sınıfa başladı ama gel gelelim bir tarafı pamuk gibi bir çocuk bir tarafiysa maalesef ki şiddete meyilli benim iki evladım var kızım çok naif nazik bir kez bile şikayet almadım ama oğlum da okul başladı bizim şikayetler başladı neyse bir gün bir veli aradı oğlumu yerde sürüklemiş oğlum ve bir çocuk daha Allah'ım yer ayağımın altından kaydı sanki iki uc gün uyuyamadım direkt psikiyatriye randevu aldım ki gidiyorduk zaten ilaç vermeye gerek görmemişti ama maalesef olay başka çocuğa zarar vermeye başladıgi an benim için netleşti şimdi çok şükür ilaca başladı o agresif şiddete meyilli halı bir hayli azaldı
Çok uzun oldu ama inanın ebeveyn önce kendi kabul edecek benim çocuğum baskın diye birşey yok o zaman benim çocuğum da baskın alfa lider ruhlu hepsini söyleyip geçelim umarım konu sahibi yorumları ciddiye alıp sorunun çözümüne yönelik davranır.
Tabiki de davranıyorum ve şuan kızım psikolojik danışman ile görüşüyor
Ben onun hatalarının farkındayım elbette ama şiddete meyilli, küfür eden bir çocuk değil. Öğretmenin bu kızıma inanmamasını anlayamıyorum
Tek benim kızımmış gibi

Bunu nasıl öğrenebilirizki
Anlattıklarının dışında birşey olsa bunu bize anlatmaları gerekmez mi?

Çağırdıklarında bile çok geç gittiniz. Açıkçası sizin yerinizde olsam şu an öğretmen/idareye mesaj atar pazartesi içinrandevu isterdim. Biraz da üstlerine giderdim. Mesele çünkü çocuğunuzun ahlaki bir problemi var belli ki. Bunu çözmek. Eğer problem yoksa da onları şikayet edeceğimi söylerdim.

Devlette okumuş biri olarak hiç öyle şey duymadım bu dediğiniz meslek liseleri ve eskiden düz liseler vardı oralarda olurdu.ben iyi bir anadolu lisesinde okudum asıl biz mum gibiydik valla.şimdi bütün okullar salmış ama devlette sınıf mevcudu o kadar fazla ki imkanı olan özele yollamalı.
Zaten özelden aldığımız için pişman oldum ancak az önce psikolojik danışmanın odasında eşimle bana söylediği dikkatimi çekti
Evet okul değiştirmekte etken ancak bu x okul olur y okul olur önemli olan psikolojik olarak iyi hissetmesi dedi
Yani şuan kızımızı özele göndersek yarın öbür gün büyüdüğü zaman daha da farklı insanlarla karşılaşıcak

Çağırdıklarında bile çok geç gittiniz. Açıkçası sizin yerinizde olsam şu an öğretmen/idareye mesaj atar pazartesi içinrandevu isterdim. Biraz da üstlerine giderdim. Mesele çünkü çocuğunuzun ahlaki bir problemi var belli ki. Bunu çözmek. Eğer problem yoksa da onları şikayet edeceğimi söylerdim.
Hanımefendi izin alamadık dedim ne yapabilirim yani bu durumda? Keyfime gitmemezlik yapmadım ya
İyide zaten üstlerine gittik, eşim dediki sizi şikayet edicez hiç birisi ağzını açmadı

Hanımefendi izin alamadık dedim ne yapabilirim yani bu durumda? Keyfime gitmemezlik yapmadım ya
İyide zaten üstlerine gittik, eşim dediki sizi şikayet edicez hiç birisi ağzını açmadı

Üslubunuz hoş değil. Ne yaşadığınızı bilemem. Ancak iş yerinden izin alamazsanız dahi öğretmeni arar konuşurdunuz.
Her neyse...
Şikayet edeceğim dediyseniz şikayet edin. En azından ak kara neyse ortaya çıksın.

Zaten özelden aldığımız için pişman oldum ancak az önce psikolojik danışmanın odasında eşimle bana söylediği dikkatimi çekti
Evet okul değiştirmekte etken ancak bu x okul olur y okul olur önemli olan psikolojik olarak iyi hissetmesi dedi
Yani şuan kızımızı özele göndersek yarın öbür gün büyüdüğü zaman daha da farklı insanlarla karşılaşıcak
Çözüm zaten özele almak değil bence kalsın devlet okulunda kesinlikle çok başarılıda bir öğrenci değilse özel üniversiteye biriktirin parayı.kuzenim öyle yaptı istediği bölümü evinin olduğu şehirde okuyor şimdi.işede girdi baya iyi oldu onun için.

Üslubunuz hoş değil. Ne yaşadığınızı bilemem. Ancak iş yerinden izin alamazsanız dahi öğretmeni arar konuşurdunuz.
Her neyse...
Şikayet edeceğim dediyseniz şikayet edin. En azından ak kara neyse ortaya çıksın.
Telefon etmediğimi mi sanıyorsunuz? Ettim ama öğretmen telefonda konuşmak dahi istemedi müsait değilim dedi, tek dediği şey büyük sorun var demek oldu
Yani bilerek gitmedim aramadım gibi yazıyorsunuz ama devlet öğretmeni olunca telefonda bile bilgi verilmiyor malesef

Telefon etmediğimi mi sanıyorsunuz? Ettim ama öğretmen telefonda konuşmak dahi istemedi müsait değilim dedi, tek dediği şey büyük sorun var demek oldu
Yani bilerek gitmedim aramadım gibi yazıyorsunuz ama devlet öğretmeni olunca telefonda bile bilgi verilmiyor malesef
Siz her şeyi çarpıtıyorsunuz. Okula gelince idareyle görüştünüz değil mi. Yani sadece hocayla çözebileceğiniz tarzda bir şey değildi. Onun için çağırmış kadın sizi yüzyüze iletişim kurabilmek için. Bence hemen pztesi günü çocuğunuzu özele alın. Size boşuna enerji harcamasın insanlar

Ben öğretmenim okula gittiğinizde öğretmenle değilde idareyle görüşüyorsanız zaten çok büyük bir sorun vardır öğretmen telefonda bilgi o yüzden vermemiştir hemen suçlamak için yer arıyorsunuz. İstediğiniz yere şikayet edin okulu araştırma yapılır gerekirse öğrencilerin ifadeleri alınır ortaya çıkar zaten neyin ne olduğu ki ortada büyük bir sorun olmasa idare işin içine girmez zaten. Siz kendinizi haklı çıkarmak için şikayet edicem diye tehdit ediyorsunuz ama onlar gereken tedbiri almıştır zaten tutanakla vs

İlkokulda kızınızın tutum ve davranışlarından dolayı okula sık gittiyseniz, öğretmen mektup yazıp destek alması için yol gösterdiyse okul yönetimi kızınızı RAM değerlendirmesine tabi tutmak üzere yönlendirmemiş ki?

Kızınız kaç yaşında kaçıncı sınıfta olursa olsun yeni bir ortama girdiğinde kendisi arkadaşlarının sınırlarını denemek arkadaşları da kızınızın sınırlarını test etmek isteyecektir. Hele bahsedilen yaşta bunun olması çok doğal. Ancak muhtemelen bu sınırlar aşılmış.

Ben size haklı ya da haksızsınız diyemeyeceğim ancak öğretmenin kızınızı sınıfında istememesini gerektirecek bir durum yok ki. İşin garip tarafı kızınızın uğruna sınıf değişikliği yaptığı arkadaşı da belli ki kızınızın yanında değil. En azından o kız ve kendi oluşturduğu arkadaş çevresinin kızınıza destek olması da gerekirdi. Kızınızın değişikliği isteğinin altında yatan farklı şeyler de olabilri. Zaten yönetim de kolay kolay sınıf değişikliği yapmaz. Sınıf değişikliği nedenini iyi sorgulayın.

İlkokulda kızınızın tutum ve davranışlarından dolayı okula sık gittiyseniz, öğretmen mektup yazıp destek alması için yol gösterdiyse okul yönetimi kızınızı RAM değerlendirmesine tabi tutmak üzere yönlendirmemiş ki?

Kızınız kaç yaşında kaçıncı sınıfta olursa olsun yeni bir ortama girdiğinde kendisi arkadaşlarının sınırlarını denemek arkadaşları da kızınızın sınırlarını test etmek isteyecektir. Hele bahsedilen yaşta bunun olması çok doğal. Ancak muhtemelen bu sınırlar aşılmış.

Ben size haklı ya da haksızsınız diyemeyeceğim ancak öğretmenin kızınızı sınıfında istememesini gerektirecek bir durum yok ki. İşin garip tarafı kızınızın uğruna sınıf değişikliği yaptığı arkadaşı da belli ki kızınızın yanında değil. En azından o kız ve kendi oluşturduğu arkadaş çevresinin kızınıza destek olması da gerekirdi. Kızınızın değişikliği isteğinin altında yatan farklı şeyler de olabilri. Zaten yönetim de kolay kolay sınıf değişikliği yapmaz. Sınıf değişikliği nedenini iyi sorgulayın.
Bana bir şeyleri eksik anlatıyor gibi geldi. İdare bize şunu şunu söyledi, şu yüzden çağırmış diye ayrıntılı şekilde söylemiyor. Çocuk derste küfür mü ediyor, yoksa diğer çocukları mı dövüyor? Ya da başka bir şey mi anlamadım. Sigara içenleri şikayet etti diye sanmıyorum aileyi çağıracaklarını. Ha belki yeni geldiği için böyle birkaç davranışı göze batmıştır ve okul da büyütmüştür ama konu sahibi kısa keserek ve geliştirerek anlatmış.

Yalnız olayın şu boyutu da var. Belki bu çocuk asıl zorbalığa uğrayan taraf da olabilir. Kaşar denmesi kulağına top atılması. Hangi taraf başlatıyor hangi taraf kendini savunmak için hırçınlaşıyor bunu bulmak lazım. Bazı çocuklar işini sessiz sessiz hallederken bazısı ne yapsa üzerine kalıyor. Bence siz de çocuğun şikayetlerini dikkate alın. Belki başedemediği şeyler var.
Yukarıda da bahsettim ilkokulda zorbalığa uğruyordum. Bu yüzden sürekli kavga ediyordum. Annem babam oo benim kızım erkekleri bile dövüyor erkek fatma zaten kendimi koruyor diye ilgilenmedi. Aslında çok ruhum örseleniyordu. Görünürde kavga ediyormuş gibi duruyorduk ama rahat bırakmıyorlardı kavga etmekten başka çarem yoktu. Yani kısaca kızının daha fazla üstünde dur. Daha çok ilgilen.

Okula gittik bugün öğretmenlerle görüşmeye
Sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı vardı.
Olanları anlattılar bizde anlattık, kızım yalan söylüyormuş ve arkadaşıyla dalga geçiyormuş birde küfür ediyor dedi.
Daha önce öğretmenlerinden baskın karakter olduğu ile ilgili bilgi almıştım ama küfür konusunda asla birşey duymadım ne öğretmenlerinden nede evde duydum öğretmene sorduk siz kulağınıza duydunuz mu gözünüzle gördünüz mü diye hayır dedi, niye o zaman diğer öğrencilere inanıp bizim kızımıza inanmıyorsunuz dedik
Birde kızımın sınıfı değişicekmiş, sınıftaki erkek öğrenciler koridorda öğretmene gidip söylemişler sevinere, öğrenmende sevinmiş ve birbirlerine çak yapmışlar
Eşim bunu söyledi herkesin içinde öğretmen inkar edemedi yüzü bozuldu kızardı bir değişik oldu kadın
Sonra rehber öğretmenin yanına gittik görüşücek konuşucak bizde anlattık. Benimde 5. Sınıfa giden çocuğum var çocuklar arasında yalanda olabilir küfürde edebilir bunlar olabiliyor, sizden duymasa arkadaşından duyar, internetten duyar dedi. Belki de özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir dedi. Biz de gerekirse pedagoga götürürüz dedik şuan gerek yok belkide gerek kalmaz ben sizi bilgilendiricem dedi
Ben kızım haklı demiyorum tabiki yalan kötü birşey ama bunlar oldu diye çocuğu çok büyük suç işlemiş gibi hemen başka sınıfa almak nedir?
Bir veli demiş öğretmene kızım müdüre gidip şikayet etmiş öğrenene söylemişler öğretmende onlara inanmış. Hazır müdürde oradayken sorduk kızınız geldi mi diye gelmedi dedi. Bizde gördünüz mü bakın siz diğer öğrenciye inanıyorsunuz dedik
Çocuğun küfür etmesini kabul etmiyorsunuz ama arkadaşlarıyla dalga geçmesini kabul ediyor musunuz? Arkadaşlarla dalga geçmek ve baskın karakter olmak aynı şey değil çünkü

Devlette olup saatlerce veli görüşmesi yapan da var özel de olup mesai saatine erteleyen de. Her ikisini de çok iyi biliyorum. Meseleyi devlet okulu özel okulu meselesine getiriyorsunuz. Sorunu gölgeliyorsunuz. Her neyse size başarılar. Umarım sorunu çözersiniz.

Siz her şeyi çarpıtıyorsunuz. Okula gelince idareyle görüştünüz değil mi. Yani sadece hocayla çözebileceğiniz tarzda bir şey değildi. Onun için çağırmış kadın sizi yüzyüze iletişim kurabilmek için. Bence hemen pztesi günü çocuğunuzu özele alın. Size boşuna enerji harcamasın insanlar
Ne münasebet niye özele alıcam?
Okulda ilk sorun yaşayan benim çocuğum değil herhalde

Ben öğretmenim okula gittiğinizde öğretmenle değilde idareyle görüşüyorsanız zaten çok büyük bir sorun vardır öğretmen telefonda bilgi o yüzden vermemiştir hemen suçlamak için yer arıyorsunuz. İstediğiniz yere şikayet edin okulu araştırma yapılır gerekirse öğrencilerin ifadeleri alınır ortaya çıkar zaten neyin ne olduğu ki ortada büyük bir sorun olmasa idare işin içine girmez zaten. Siz kendinizi haklı çıkarmak için şikayet edicem diye tehdit ediyorsunuz ama onlar gereken tedbiri almıştır zaten tutanakla vs
Valla anlatılanlar ortada,kendimi haklı çıkarmak filan değil öyle olsa niye psikoloğa götüreyim, üstelik rehber öğretmenin psikokoğa şuan götürmenize gerek yok demesine rağmen

Back