How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Okulda kızım ile ilgili şikayet duymaktan bıktım

Yoo hiçte basit gelmiyor hatta o kadar önemli geliyor ki yarım pedagog randevusu aldım kızım için
Ancak kızıma diğer arkadaşları sincap diyorsa, kaşar gibi kötü kelimeler kullanıyorsa bende öğretmeni suçlarım kimse kusura bakmasın
Ayrımcılık yapmıcam, benim kızımın dalga geçtiğine inanıyorsa diğer çocuklarında kızımla dalga geçtiğine inanıcak
Daha bugün bir tane çocuk kızımın kulağına top atmış ama kabahat bizde, ortalığı birbirine katmalıydık
Durup dururken mi atmışlar topu? E yapın o zaman siz de gidin şikayet edin koruyun o zaman eğer durup dururken zorbalığa maruz kalıyorsa. Neyi bekliyorsunuz?

Okula gittik bugün öğretmenlerle görüşmeye
Sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı vardı.
Olanları anlattılar bizde anlattık, kızım yalan söylüyormuş ve arkadaşıyla dalga geçiyormuş birde küfür ediyor dedi.
Daha önce öğretmenlerinden baskın karakter olduğu ile ilgili bilgi almıştım ama küfür konusunda asla birşey duymadım ne öğretmenlerinden nede evde duydum öğretmene sorduk siz kulağınıza duydunuz mu gözünüzle gördünüz mü diye hayır dedi, niye o zaman diğer öğrencilere inanıp bizim kızımıza inanmıyorsunuz dedik
Birde kızımın sınıfı değişicekmiş, sınıftaki erkek öğrenciler koridorda öğretmene gidip söylemişler sevinere, öğrenmende sevinmiş ve birbirlerine çak yapmışlar
Eşim bunu söyledi herkesin içinde öğretmen inkar edemedi yüzü bozuldu kızardı bir değişik oldu kadın
Sonra rehber öğretmenin yanına gittik görüşücek konuşucak bizde anlattık. Benimde 5. Sınıfa giden çocuğum var çocuklar arasında yalanda olabilir küfürde edebilir bunlar olabiliyor, sizden duymasa arkadaşından duyar, internetten duyar dedi. Belki de özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir dedi. Biz de gerekirse pedagoga götürürüz dedik şuan gerek yok belkide gerek kalmaz ben sizi bilgilendiricem dedi
Ben kızım haklı demiyorum tabiki yalan kötü birşey ama bunlar oldu diye çocuğu çok büyük suç işlemiş gibi hemen başka sınıfa almak nedir?
Bir veli demiş öğretmene kızım müdüre gidip şikayet etmiş öğrenene söylemişler öğretmende onlara inanmış. Hazır müdürde oradayken sorduk kızınız geldi mi diye gelmedi dedi. Bizde gördünüz mü bakın siz diğer öğrenciye inanıyorsunuz dedik

Anlatılanlarda bir eksik var bence. Ya idare size tam anlatmıyor ya siz bize. Taşlar yerine oturmuyor. İdarelerin en sevmediği mesele aynı okulda sınıf değişimi yapmaktır.

Baskin karakter diye bir şey yoktur, zorbalıkla hakimiyet kurma isteği vardır. Bir de doğal liderlik vasfina sahip cocuklar vardır, özel hiçbir şey yapmazlar ama arkadaşları hep çevresindedir, kendiliğinden populerdir. Bu cocuklar zaten şikayet edilmez, aksine çok sevilirler.

Kızınızda hangi özellik var, bilemem. Ben de bir öğretmenim, doğal lider öğrenci çok az çıkar zaten. Zorba baskıcı ise oldukça yaygındır ve bizim sürekli müdahale etmek zorunda kaldığımız ogrencilerdir. Sinif değiştirme okullarda kolay kolay yapılmaz, cok ciddi bir sorun olması lazım. Geçen sene 11. sınıfta bir sınıftan diğerine geçmek isteyen bir ogrencimiz için veli dilekçesi, öğrencinin talebi, rehberliğin görüşü ve sinif öğretmenlerinin görüşü alınıp sinif değişimi yapıldı. Cocuk için de olumlu oldu.

Kızınızı bence de pedagog degerlendirsin. Özelden devlete geçtiği için uyum süreci ve devletteki öğrencilerin kolejli diye dışlama süreci de olabilir. Aynı yaşta kizim var özel okulda, göze alıp devlete veremedim. Bütçemizi zorluyor ama ortaokulu özelde bitirecek, alıştığı ortamdan koparamam.

Insallah tez zamanda olumlu olarak süreci tamamlarsiniz...

Valla öğretmenlerin açıklamaları bu
Hiç biriside sınıf değiştirince sebepler değil kaldık kızıma kaşar diyen öğrenci bile olmuş o zaman onlarında sınıfı değişsin kimsenin öyle söylemeye hakkı yok

peki sizin kızınıza kaşar denildiğinde ne gibi bir girişimde bulundunuz?
söyleyen çocuğun annesini arayıp müsanip bir dille çocuğunu uyarmasını falan söylediniz mi?
bundan bir çözüm bulamayıp sınıf öğretmeni yada rehberlikle falan görüştünüz mü?

kaşar ve benzeri hatta daha açık şekilde söyleyen bir çocuk vardı oğlumun sınıfında söyleyen çocuğun annesini aradı mesele halloldu.
bu söylemler önüne geçilebilecek şeyler bir çözüm ararsanız.
sınıf değişikliği dediğim gibi çok daha ciddi şeylerde gerçekleşiyor. ben yine diyorum ki sınıf değişikliği yapılmak isteniyorsa sınıfın düzenini bozan davranışlar söylemler diğer öğrencileri rahatsız edici şekilde bir durum vardır mutlaka.

yurt dısında afterschool'da çalışıyorum 8-12 yaş arasıyla. gerçekten sorunlu 3-4 kız var ve bende artık ailelere şikayet etmekten bıktım. sürekli rapor tutuyoruz ama bir çözümü yok. çocuk tabiki de sorunlu olur ama bazıları gerçekten her şeyi etkiliyor sınıfı, ortamı, arkadaşlarını. kesinlikle pedagog ile görüştürün çocuğu

Anlatılanlarda bir eksik var bence. Ya idare size tam anlatmıyor ya siz bize. Taşlar yerine oturmuyor. İdarelerin en sevmediği mesele aynı okulda sınıf değişimi yapmaktır.
Hiç bir şekilde eksiklik yok ne söylediyse yazdım, apar topar sınıf değiştirmişler anlayamadık

Baskin karakter diye bir şey yoktur, zorbalıkla hakimiyet kurma isteği vardır. Bir de doğal liderlik vasfina sahip cocuklar vardır, özel hiçbir şey yapmazlar ama arkadaşları hep çevresindedir, kendiliğinden populerdir. Bu cocuklar zaten şikayet edilmez, aksine çok sevilirler.

Kızınızda hangi özellik var, bilemem. Ben de bir öğretmenim, doğal lider öğrenci çok az çıkar zaten. Zorba baskıcı ise oldukça yaygındır ve bizim sürekli müdahale etmek zorunda kaldığımız ogrencilerdir. Sinif değiştirme okullarda kolay kolay yapılmaz, cok ciddi bir sorun olması lazım. Geçen sene 11. sınıfta bir sınıftan diğerine geçmek isteyen bir ogrencimiz için veli dilekçesi, öğrencinin talebi, rehberliğin görüşü ve sinif öğretmenlerinin görüşü alınıp sinif değişimi yapıldı. Cocuk için de olumlu oldu.

Kızınızı bence de pedagog degerlendirsin. Özelden devlete geçtiği için uyum süreci ve devletteki öğrencilerin kolejli diye dışlama süreci de olabilir. Aynı yaşta kizim var özel okulda, göze alıp devlete veremedim. Bütçemizi zorluyor ama ortaokulu özelde bitirecek, alıştığı ortamdan koparamam.

Insallah tez zamanda olumlu olarak süreci tamamlarsiniz...
Baskın karakter diye bize daha önce pedagog ve diğer öğretmenleride söylemişti, popüler olmayı seviyor
Özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir diye rehber öğretmende söyledi, diğer okulundan aldığımız için pişman oldum hiç böyle olucağı aklıma gelmedi küfür arkadaşıyla dalga geçmesi vs hiç yaptığı şeyler değildi
Özel okula vereceğin parayı üniversite masrafı için ayır dediler bize o şekilde yaptık ama şartları zorlayıp okuluna devam ettirseydik keşke

Ben şunu çok merak ediyorum: Pedagog unvanı Türkiye’de yıllar önce kaldırıldı. Bu unvanın ticari olarak kullanılması da yasak. Siz defalarca “pedagoga gittik, pedagogdan randevu aldık” gibi ifadeler kullanmışsınız. Bu “pedagog” dediğiniz kişinin eğitimi ve titri nedir? Yanlış anlamayın, bu yargılayıcı bir soru değil. Sadece bilgi edinmek, öğrenmek istedim.

Ben şunu çok merak ediyorum: Pedagog unvanı Türkiye’de yıllar önce kaldırıldı. Bu unvanın ticari olarak kullanılması da yasak. Siz defalarca “pedagoga gittik, pedagogdan randevu aldık” gibi ifadeler kullanmışsınız. Bu “pedagog” dediğiniz kişinin eğitimi ve titri nedir? Yanlış anlamayın, bu yargılayıcı bir soru değil. Sadece bilgi edinmek, öğrenmek istedim.
Sadece adliyede çalışan pdrcilerin pedagog unvanı var , çok haklı bir soru ben velilere gittikleri kişinin mezuniyetini soruyorum. Açıköğretimden bir bölüm bitirip kendine dukkan açıp pedagogum diye çok fazla varn

Sadece adliyede çalışan pdrcilerin pedagog unvanı var , çok haklı bir soru ben velilere gittikleri kişinin mezuniyetini soruyorum. Açıköğretimden bir bölüm bitirip kendine dukkan açıp pedagogum diye çok fazla varn
Evet, bu son zamanlarda benim de çok dikkatimi çekti. Dediğiniz gibi adli pedagogları saymazsak ülkede hiç pedagog yok ama herkes çocuğunu pedagoga götürüyor. Kim bu pedagoglar? 🤨

Baskın karakter diye bize daha önce pedagog ve diğer öğretmenleride söylemişti, popüler olmayı seviyor
Özel okuldan geldiği için uyum süreci yaşıyor olabilir diye rehber öğretmende söyledi, diğer okulundan aldığımız için pişman oldum hiç böyle olucağı aklıma gelmedi küfür arkadaşıyla dalga geçmesi vs hiç yaptığı şeyler değildi
Özel okula vereceğin parayı üniversite masrafı için ayır dediler bize o şekilde yaptık ama şartları zorlayıp okuluna devam ettirseydik keşke
Popüler olmak istemiyor Ali kıran başkesen olup istediklerini yaptırmaya çalışıyor gibi geldi.

sizi gerçekleri ikna edecek pedagoga rastlamanız dileğiyle

Yoo niye yanlış anlıyayım
Götürdüğüm yerin ünvanı pedagogtu o zaman kızım 1. Sınıfa gidiyordu
Bugün de randevum var oda pedagog olarak geçiyor, gittiğimiz zaman detaylı olarak sorarım tabiki bu açıdan düşünmedim hiç

Yoo niye yanlış anlıyayım
Götürdüğüm yerin ünvanı pedagogtu o zaman kızım 1. Sınıfa gidiyordu
Bugün de randevum var oda pedagog olarak geçiyor, gittiğimiz zaman detaylı olarak sorarım tabiki bu açıdan düşünmedim hiç

Randevu aldiginiz kisinin egitimini, uyguladigi metodlari, tecrubelerini incelemediniz mi? Cocuk ve ergen psikologu ya da yetiskin psikologu olmali unvan. Pedagog dediginiz dikkat edin cocuk gelisimi mezunu olup kendine pedagog diyenlerden olmasin.

Randevu aldiginiz kisinin egitimini, uyguladigi metodlari, tecrubelerini incelemediniz mi? Cocuk ve ergen psikologu ya da yetiskin psikologu olmali unvan. Pedagog dediginiz dikkat edin cocuk gelisimi mezunu olup kendine pedagog diyenlerden olmasin.
Evet, bundan bahsetmeye çalışıyorum. Sizin nezdinizde buradaki eveveynleri bu konuda uyarmak isterim. Çocuklar ailelerin en hassas noktası, en yumuşak karnı ve maalesef bu hassiyeti para için kullanan çok fazla insan var. Lütfen çocuklarınızı emanet ettiğiniz bu insanları iyice araştırın.

okuldan okula değişir ama çogunlukla özel okullar daha disiplinli oluyor gibi. Ben de özel de okudum mum gibiydik, kılık kıyafet, söz almadan konusma, küfür eden direkt disipline yollanırdı. Biz de devletten korkardık bizim zamanda dedikodu vardı devllette disiplin yokmus, kabadayı ögrenciler varmıs, millet birbirini dövüyormus diye dedikodular dönerdi
Devlette okumuş biri olarak hiç öyle şey duymadım bu dediğiniz meslek liseleri ve eskiden düz liseler vardı oralarda olurdu.ben iyi bir anadolu lisesinde okudum asıl biz mum gibiydik valla.şimdi bütün okullar salmış ama devlette sınıf mevcudu o kadar fazla ki imkanı olan özele yollamalı.

Siz baskın karakter sıfatının arkasına sığınarak çocuğunuzun yaptıklarını normalleştirmeye çalışıyorsunuz ama çocuğunuz zorba ve büyük ihtimalle sınıfta çok ağır rahatsızlık veriyor arkadaşlarına hiç bir öğretmen taraf tutmaz yoksa. Siz bu şekilde kızınızı korumaya devam ettiğiniz sürece o kız ileride çok daha büyük sorunlar çıkaracak karşınıza bunu bilin.

Back