Okula başlama yasi

Benim oglumda 25 aralik dogumlu ya kafama takildi simdi..erken verirsem ocak subat hatta mart dogumlu cocuklardan cok kucuk olucak..bir sene sonra verirsem de ekim kasim dogumlu cocuklardan cok büyuk olucak ..ben şoook
motor becerileri varsa uyumlu bir çocuksa hiç sorun olmuyor.hatta diğer çocuklardan da başarılı oluyorlar

bana da 80 aylık 1. sınıfa büyük geliyor.kızım küçük başladı hiç zorluk çekmedi
Biz hiçbir sıkıntı yaşamadık, okumayı da öğrenmişti okul başlamadan ama dediğim.gibi çocuğa da bağlı, yazısı, okuma anlaması, kendi toparlayabilecek olgunlukla olması da çok önemli. Ben zorlansin istemedim ,bi de kiz cocuklari daha erken beceri geliştirebilyor.

Benimki biraz dağınık bir çocuktu 2.de Ocak doğumlu ,onun da daha zamanı var ama aynı şekilde yapmayı düşünüyorum.

herkes kendi çocuğunu başkalarından daha iyi tanır tabi ki.haklısınız.

Benim oglumda 25 aralik dogumlu ya kafama takildi simdi..erken verirsem ocak subat hatta mart dogumlu cocuklardan cok kucuk olucak..bir sene sonra verirsem de ekim kasim dogumlu cocuklardan cok büyuk olucak ..ben şoook
Siz erken veremiyorsunuz zaten.
Eylül ekim ve kasım doğumlular isterlerse o sene verebiliyorlar birkaç ay küçük olsa dahi, bir sene erteleme hakları oluyor.
66 aylığa kadar bu sınır.
Sizin Aralık mecburen bir sonraki sene ayı tutuyor.

yoo hiç te düşmüyorlar geri ileriki sınıflarda.tam tersi yaşı büyük çocuklar daha başarısız gözlemlediğim
Katiliyorum.
Eltimin kızı okula gec basladi. Bir de boylu bi kizdi zaten. Sinifta diger coxuklara gore kocamandi. Cocuklar da bilirsiniz acimasizdir. Baya dslga konusu olmustu. Psikolojisi bozuldu, okuldan sogudu malesef.

yoo hiç te düşmüyorlar geri ileriki sınıflarda.tam tersi yaşı büyük çocuklar daha başarısız gözlemlediğim
Düşüyorlar malesef .Bir ara 66 aylık çocukları okula başlattılar.Kendi sınıfım hatta okuldaki diğer sınıflar için söylüyorum çoğu geride kaldı ileriki kademeleri de etkiledi.Her çocuk yaşitlariyla gitmeli.

Ben öyle düşünmüyorum çocuğa ve aileye bağlı diyorum. Kimi çocuk 66 aylıkken hazırdır kimi 80 aylıkken. Aya göre kayıt değil bu işin uzmanının kararıyla kayıt olmalı çocuklar. O da hayal bizim ülkemizde

Evet aldı tabii..zaten hangi ay ertelenir hangi ay zorunlu hepsine hakimim..sadece bu konuyu tecrübe etmiş kişilerin fikri nedir onu sormuştum.
Anladım. O zaman çocuğunuzun öğretmeniyle konuşmanızı tavsiye ederim. Eğer hazırbulunuşluluğu varsa ki eğitim almış vardır, yeterliyse yani, kalem tutması, ince motor becerileri iyiyse bence gönderin 1. Sınıfa . Tekrar anasınıfına gitmek çocukta bıkkınlık hissi yaratabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…