Okula başlama yasi

Kızım ekim doğumlu olduğu için bir yıl geç gönderdim yani 81 aylıktı.ne okuma ne okuduğunu anlama kavrama,ne de ödev yapmada zorluk yaşadık.senenin çoğu online eğitim olduğu halde çok verimli bir yıl geçirdik.ben geç verilmesi taraftarıyım ama sizin zaten erteleme şansınız yok sanırım.

avrupada çocuklar 5.5 6 yaşında başlıyorlar gayette başarılı oluyorlar.biz de neredeyse 9 yaşında gönderecekler pesss
Çocuk fiziksel ve ruhsal olarak hazır değilse sadece ay hesabıyla okula gönderilmez.

Avrupa’daki çocuklar başarılı diyerek milyonlarca insan yaşayan Avrupa kıtasının tamamını mı kastediyorsunuz?

Türkiye’de de 69 aylıkken başlanıyor okula. Ama ince motor beceri gelişmediyse, çocuk tuvalet temizliğini yapamıyorsa travma ve baştan başarısız bir öğrenim hayatına başlar.

72 aydan sonra erteleme yapamazsınız ilkokula kayıt zorunludur. Daha önce okul öncesi eğitimi aldı mı çocuğunuz ?
Evet aldı tabii..zaten hangi ay ertelenir hangi ay zorunlu hepsine hakimim..sadece bu konuyu tecrübe etmiş kişilerin fikri nedir onu sormuştum.

işte 1.sınıf öncesi iyi eğitim almıyor çoğu çocuk.bebek muamelesi yapıyoruz biz velilerde maalesef.anaokulları da yetersiz bence.eğitim 12 yıla çıktı eskiden 11 yıldı.hep zaman boşa harcanıyor meslek çok geç ediniliyor derim ben

Ben 7 yaş ideal diye düşünüyorum açıkçası.. birde aynı sınıfta olup arada ciddi ay farkı olan öğrenciler olabiliyor.

Evet aldı tabii..zaten hangi ay ertelenir hangi ay zorunlu hepsine hakimim..sadece bu konuyu tecrübe etmiş kişilerin fikri nedir onu sormuştum.
Ben çocuğu ne olursa olsun akranlarından ayırmama taraftarıyım.
Geç yollanan çocukların arasında 10 11 ay yani 1 yaş gibi farklar olacak.
O çocuklar 7 yaş doğumgünlerini kutlarken, diğeri 8 yaşına basacak.
Bir zaman sonra neden onlardan büyük olduğunu, kendi yaşıtlarının neden bir üst sınıfta olduğunu anlayıp, sorgulayacak.

Çocuk konusunda biriciklikten öte genel yaşamını ve ortamını da düşünüp, ona göre hareket etme taraftarıyım.

Çocuk büyüyünce ay hesaplamasını bıraktım. Şimdi baktim netten ay hesabına 68 aylık şuan. Anaokuluna yazdırdım .
İste mesela bu örnek gibi..biz tam sinirdayiz zorunlu grup olarak ...mesela seneye sizde 1.sinif olacaksınız bizde ama arada 8 ay fark olarak ... teşekkürler cvp icin

İste mesela bu örnek gibi..biz tam sinirdayiz zorunlu grup olarak ...mesela seneye sizde 1.sinif olacaksınız bizde ama arada 8 ay fark olarak ... teşekkürler cvp icin
Evet, kreş öğretmeni daha bilinçli olacağını
Çocukların acımasız olduğunu ve bu yuzden ilkokulu önermedi. Benimki icin söylüyorum özellikle 3 gün sonra doğmuş olsaydi ocak doğumlu olacaktı .
Sizinki en küçüğü olacağına büyük olsun dedi.
Ve korona da cıktı çocuklar doğru düzgün okul görmedi. Özellikle 1.sınıflar

Sizin zorunlu diye biliyorum ama

Bence çocuğa sorun. Biliyorum saçma ama ben sordum siz de sorun
Kızım bizim gözümüzde bebek, 57 aylık olacak bu ay içinde.
Kreşe gitmesine karar verdik. Kayıt yaptırmadık daha. Yani 69 ay anaokulu, 81 ay ilkokul diye düşünüyoruz.
Çocuk kendi kendine okuma yazma öğrenmeye çalıştı, özellikle geçiştirdim öğretmedim. Baktım toplama çıkarma yapıyor ufak ufak. Bugün getirmiş bak burada 3 burada 5 bebeğim var hepsini buraya koyunca 8 ediyor diyor. Aradan 2 tanesini alınca bak şimdi 6 kaldı diyor. Kalem tutma konusunda sorun yok. Çizgi takibi yaparken sıkılıyor. Çizimleri iyi ama boyama konusunda kötü.
Psikolog bu sene anaokulu, seneye birinci sınıf önerdi. Ama bizim gözümüzde bebek. Anaokuluna başlasa altından kalkar mı, kesin kalkar ama sorunca oyun okuluna gitmek istediğini söylüyor, ders falan uğraşmazmış. Çizgi çizilecekse istemem öyle okulu diyor ajsjajsh
Bakalım yaptırmadım yine kayıt, eylülde dönem başlasın hele ne yapacağıma o zaman karar veririm diyorum. Aralık değil de mart doğumlu falan olsa yallah anaokuluna derdim.

benimki de kasım sonu doğumluydu anaokuluna gönderdim anaokulunda biraz zorlandı kreşe vs gitmediği için yaşı zaten küçüktü çoğu çocuktan.ama 1.sınıftan itibaren öğretmeninin de etkisiyle çok başarılı oldu.yaş ya da ay diyeyim sorun değil.çocuğun hazır olup olmaması ve en en önemlisi öğretmennn

Zorunlu değilsiniz. Doktor raporuyla seneye gönderebilirsiniz ama önce çocuğunuzu bir sınıf öğretmeni görsün. Fiziksel ve duygusal olarak ilkokula hazır mı değerlendirsin. Sonra karar verin

Arkadaşımın biri rapor aldı
Diğeri alamadı mesela 1. Sınıfa yazdırmak zorunda kaldı

Rapor alamayan ağustos dogumlu

Zorunlu değilsiniz. Doktor raporuyla seneye gönderebilirsiniz ama önce çocuğunuzu bir sınıf öğretmeni görsün. Fiziksel ve duygusal olarak ilkokula hazır mı değerlendirsin. Sonra karar verin
Kesinlikle düşünüyorum bunu... teşekkürler

Benim oglumda 25 aralik dogumlu ya kafama takildi simdi..erken verirsem ocak subat hatta mart dogumlu cocuklardan cok kucuk olucak..bir sene sonra verirsem de ekim kasim dogumlu cocuklardan cok büyuk olucak ..ben şoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…