aman allahım eski günlerimi hatırladım az çok tuvaleti hayal edebiliyorum okul zamanında biliyorum öğrenciyken yani nerdeyse duvarlar da batmıştı 3 hademe yetişemiyordu bence öğrencilerin temiz tuvaleti kullanma alışkanlığı yok okulda ihtiyaç giderildikten sonra su dökün uyarısı yapılmalı bazıları belki iyi kullanamıyor
temizliği öğrenciler yapamaz bu tepki alır başka hademe bulsanız birde üst sınıfat 4.sınıf oda yapamz allah yardım etsin tüm fayanslı işerimi çamaşır suyuyla hallediyorum sanırım yardımcı olamıycam
inş.iyi fikir veren bir arkadaş çıkar
Velilerin böyle bir şey yapmaları mümkün değil onları yokmuş gibi kabul ettik artık.öğrencilere tuvaleti temiz kullanma alışkanlığı kazandırın. öğrenci velilerinden de yardım alınabilir sanırım. hergün 1 veli nöbetçi gibi. ayda 1 veliye denk gelir 30 öğrenci olduğuna göre. o da çok sorun olmamalı.
Hademe bulamayız ki soba yakmak için bile gelmek istemiyordu veliler. Bu sene milli eğitim dönemlik olarak yollamış iş-kur vasıtasıyla da bayağı rahat ettik ama çıktı o artık. Çocukların temizlik yapması tepki almaz çocuklarını tarlaya, inek yaymaya yollayan, bir sürü ağır işte çalıştıran veliler bunlar ama temizlik malzemeleri tehlikeli olduğu için benim içim elvermiyor. Çocuklar da henüz ufak yani 9 tane ana sınıfı ve 10 tane 1. sınıf var, söylesen de pek kar etmiyor onlara. Bir kaç kere tuvalet kullanmayı göstermiştim benim öğrencilere:)
Teşekkürler yorumun için:)
yokmu köyde işi olmayan biri çalışır aylıkla
birde hangi bölge orası bi sakıncası yoksa
valla canım zor bir iş o alışkanlığı herkes yapsa bile içinden dört beş kişi yapmazsa yine batar benim bildiğim köylerde dayanışma var herkes birbirini halinden anlar yardımlaşr sonuçta küçük bi yer velilerde sanırım bu durumu önemsemiyor gerekli yerlere müracat edilse
Deterjan markası verilebiliyor mu bilmiyorum. Bilindik markaysa sansürleyerek verebilirsin :)öğrencilere temizletmenin bir çok riski var bence bu iyi bir fikir olmaz ama köyden bu işlere bakabilecek birilerini bulamaz mısınız acaba? gerçi onlar da ücret talep eder ama birkaç kişi dönüşümlü olarak yapsa bunu.ya da müdürünüz okula görevli kadrosu almak için gerekli yerlere baş vursa..
deterjan olarak marka verebiliyorsak yazayım.
İç Anadolu Bölgesindeyim. Sivas :)Köyde işi olmayan çok da aylık nasıl karşılanacak. Valla biz geçen sene yılda 5 tl topladık aidat olarak onu bile getirmeyince bu sene hiç almadık. Öyle hademeye falan vermez köylü. Bu köyde garip bir şekilde dayanışma hiç yok bir çok aile birbiriyle düşman. Doğal olarak toplantılara falan pek gelmezler, gelseler de birlik sağlanmaz.
Tuvaleti temiz kullanma alışkanlığı çok önemli ama söylediğin gibi bir kaç kişi yapsa yine de batar. Bir de tuvalet yani temiz kullanılsa bile bir kaç günde bir çamaşır suyuyla temizlenmesi gerek bence.
evet öğretmenim ama biz yapmazsak kimse bir şey yapmıyor. Köy okullarındaki öğretmenler maalesef soba da yakar, temizlik de yapar, odun da taşır. 3 hafta öncesine kadar sobalarımız yanıyordu, geçtim kömürlüğe odun kırdım :)arkadaşım öğretmensiniz galiba?
cahilliğimi hoş görün nolur... öğretmen olarak temizlik yapma gibi bi zorunluluğunuz yok yanlış mıyım? yanlışsam düzeltin lütfen.
Hem müdür yetkili, hem hademe, hem öğretmen olmak zor iş. Allah kolaylık versin ne diyeyim:)amaan tanrım. biri benim dertlerimi anlatmış ..
aynı dertten muzdaribiz arkadaşım. ve ben tek öğretmenim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?