Okul öncesi

Bende cocuguma 9 sene sonra ne tedaviler ne çilelerle kavuştum hicc öle etraftan birileri gibi buldumcuk anne gibi degilim ...tabiki gozumden sakıniyorum ama bende bilmem nerden mexun olmuş teorik abla yerine sizin gibi canla başla bu işi isteyen birine gönul rahatlığıyla oglumu emanet ederim.. başarilar dilerim

Bazı merhametsiz yorumları anlamıyorum gerçekten ben burda bi sertifikayls doktor öğretmen olmak istiyorum demedim ki yardımcı olmak bu kadar zor ol asa gerek. Siz de çok saolun desteğiniz için

Çok saolun güzel sözleriniz için. Güç veriyosunz

Yardımcı ablalık yapabilirsin neden olmasın. Ama öyle asgari falan beklentin olmasın öğretmenler bile çok düşük ücrete çalışıyor. Öğretmen olarak çalışan bir çok arkadaşım var ordan biliyorum. Devlete girmek çok zor. Özellerde insanı sömürüyor sonra sosyalleşeyim derken hayattan soğuma da :)

Asgari deil mi ki. Daha az ücret adaletsizlik olur

artık çocuk esirgeme kurumları kapatılıp yanlış hatırlamıyorsam sevgi evleri açılıyormuş, bana da bir arkadaşım bahsetmişti ailesinin vakfı bu evlerin ankara ayağını üstlenmişler. oradaki çocuklara bakacak birilerini arıyorlarmış, çevremizde kefil olacağımız birileri varsa diye aradı sordu.

okul öncesi mezunu vs olma şartı yokmuş, mülakatla alınıyormuş, 1 tam gün çalışıp 2 gün tatil yapıyormuşsun. 3000 civarı maaş söyledi. yapacağınız iş de mesela bir evde 5 çocuk yaşıyorsa onların her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, ne bileyim yemek hazırlamak çamaşırlarını yıkamak okula göndermek falan filan. bir evde 3 kişi çalışıyormuş vardiyalı.

çoğu şehirde var dedi belki sizin şehrinizde de vardır bir araştırın derim. hem maaşı da daha yüksektir sanırım. çok karışık oldu ama anlatabilmişimdir umarım.

aaa bu cok dogru cok ıyı olur sevgı evlerı cok daha ıyı

Bir kurs ile 4 yıllık bir üniversite bölümü arasında illaki bir fark vardır.
Açıköğretimi saymiyorum zaten, kurs ile aynı derecedir fikrimce.

Tam gün asgari ücretin altına çalışamazsınız, yasak zaten, daha aşağıdan sigorta yapılamaz. Öyle bir şey olursa şikayet edin, ceza alsınlar.
keske... malesef bu fıyata calısan cok ınsan oldugundan ısverenler bu durumu kullanıyor
kımse asgarı ucret altını kabul etmese sorun kalmayacak ama okadar cok kı ...

4 yıllık okuyan öğretmen olur kurs bitiren yardımcı olur. Anlatabildim mi

haberınız olsun
hıc bır cocuk gelısımı uzmanı veya hıc bır ogretmen yardımcı ablalık yapmaz

yardımcı ablalar dedıgımız ogretmenın yardımcıları en fazla kız meslek lısesınde cocuk gelısımı okumus lıse mezunu veya halk egıtımlerın actıgı cocuk gelısımı sertıfkasına sahıp kısılerdır

aksı halde 4 yıl egıtım fakultesı okumus bırının yardımcı abla olması haksızlık olurdu degıl mı ?

herkese ıs var her cesıt ıs var bırakın herkes calıssın

keske... malesef bu fıyata calısan cok ınsan oldugundan ısverenler bu durumu kullanıyor
kımse asgarı ucret altını kabul etmese sorun kalmayacak ama okadar cok kı ...
Asgari zaten çok azken birde onu altında daha ne yapabilirler kii.

Anlat anlat bitmiyorlar ki

Asgari zaten çok azken birde onu altında daha ne yapabilirler kii.
cocukların yemegı , oyunu , etrafın toplanması , tuvalete gıderken basında durma ve cocuk temızlıgı ıle ılgılenıyor
genelde 2-3 tane olur bır sınıfta yardımcı abla ogretmenın yanında
evde tek cocukla ugrasamıyoruz 15 kısılık sınıf olsa en ıyısı en ıyı ıhtımal 2 abla olsa adam bası dusen ılgılenmenız gereken cocuk sayısı

gercekten yorucu ve zor iş soyleyeyım ve cogu yer stajyer olarak aldıgı ıcın yarım gun sıgorta gosterılır az ucret verılır

demın yukarda arkadas sevgı evlerınden bahsettı o en ıyısı en mantıklısı

4 yıllık okuyan öğretmen olur kurs bitiren yardımcı olur. Anlatabildim mi

Cevabım size değildi. Neden bukadar gerildiniz?
Ben sizin yardımcı abla olmanıza birşey demiyorum zaten.
Ama bazı kreşler var çocuk gelişimi bitirdi diye sınıf emanet ediyorlar açık öğretimi bitirmiş öğretmenlere.
Ben bu tür kreşlere çocuk vermem, vermedimde.
Neyseki kreş dönemlerimiz bitti bizim
Sizede başarılar dilerim. Gönlünüzce olsun inşallah

Farklı birşey mi söyledim ?

Asgari deil mi ki. Daha az ücret adaletsizlik olur
1200 TL alan öğretmen biliyorum. Ben de anaokulu öğretmeniyim ama özel düşünmedim hiç. Yani sizin de alacağınız bin TL civarı tanıdıklarımdan biliyorum. Özellerde staj yaptım bir kaç kez az çok çalışma şartlarınada hakimim yani ben tavsiye etmem. Daha doğrusu aldığınız paraya değmez. Bulursanız asgeri ücretle bir yer deneyin tabi ama çok zor özede bu. Bunun için devlet en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…