- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.869
- 37
evetFarklı birşey mi söyledim ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evetFarklı birşey mi söyledim ?
Hayır
cocuk gelısımı kursu bıtırmıs kımse ogretmen olamazÇocuk gelişim kursunu bitirmiş öğretmenin çalıştırılıdığı bir kreşe ben olsa çocuklarımı emanet etmem. Bunun üniversite ayağı boşuna değil bence.
cocuk gelısımı kursu bıtırmıs kımse ogretmen olamaz
konu sahıbı ogretmenlık yapıcam dıye ıddaa etmemıs cunku zaten yapamaz
bunun ustune konusuyoruz
Ama ne geç kalmış ☺☺☺ Tuvalet eğitimini verdiğim gibi 2. yide göndermeyi düşünüyorum ben de.o degılde cocugum 3 bucuk yasında krese gonderıcem sırtına cantasını alıp okula gec kalıyorum okula gıdıcem deyıp duruyor
temmuzda kayıtlar baslıyormus :) allah evlatlarımızı ıyı yureklı merhametlı temız ınsanlarla karsılastırsın
siz bana hayatınızdaki zorluklardan bahsediyosunuz hepimiz yaşıyoruz bu zorlukları ama bana deseniz ki kursta şunlara yer veriyorlar öğretmen kadar olmasa bile ona yakın bi eğitim alıyoruz dersen anlarım zira bende size evlat sahibi olabilmek için çektiğim sıkıntıları anlatsam neden bu kadar titiz davrandığımı belki anlarsınızBen o kursa gidebilmek için neler çekiyorum bilemezsiniz anca konuşursunuz çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir. Size bir günümğ anlatayım isterseniz. Sabah saat 9 gibi çıkmam gerekiyor ve o gün kaynanam ve annem evde deil çocukları bırakacak hiç kimse hi bir yer bulamadım kimi aradıydam ya telefonu açmıyor yada evde deil. Çünkü sabah 8 de arıyorum açmamaları çok normal. Sınava da yetişmem lazım. Neyse aldım çocukları biri bir buçuk biri 2 buçuk yaşında otobüse binecem. Durağa yürüyene kadar tam olarak 35 dk gitti. O çocuklarla 35 dakka yolda ne çektim artık siz düşününbiraz uzak bize durak. Küçüğü fazla yürüyünce yoruluyor kucağıma alıyorum diğeri ağlıyor küçüğünü bırakıp onu alıyorum bu sefer küçüğü ağlıyor. Bu arada oruçluyum o güneşin altında iki çocuk ağlaya ağlaya durağa geldim tabi ben insanlıktan çıkmışım. Neyse bindim otobüse indim. Bu sefer de duraktan halk eğitime yürümek oda 20 23 dk fazln sürdü abartmıyorum çünkü ikide bir saate bakıyordm sınava Yetişmek için. Halk eğitime yürümek benim için işkenceden de öte oldu. Çünkü artık ben yorgun çocuklar yorgun. Halk eğitime yakın yanımdan geçen bş abladan yardım istedim halk eğitime kadar yardım etmesi için şansıma oda halk eğitime gidiyormş. Küçüğünü aldı oraya kadr gittik çocukları oradaki kreşe bırakıp sınava yetilecektim. Küçüğü kreşte ki çocukların şokuyla durdu ama büyüğü bırakıp gideceğimi biliyordu daha ben oradayken bastı çığlığı. Nefes nefese sınıfa gittim nasıl sınav oldum bilmiyorum çünkü aklım çocuklarda ydı sınava girdim çıktım çocukların yanında küçüğü bi ablanın kucağında büyüğü bütün okulu ayağa kaldırmış. Kreş kapısını kilitlemişler kaçmasın diye. Saolsunlar idare ettiler ama edene kadar canları çıktı. Şimdi düşün bakalım ben bu zorluklarla gidip geliyorum sence de hiç hakkım yokmu
ben 4 bucuk kres-5 bucuk anaokul 6 bucukta ılk okula baslar dıyordum ama cocuk osman abalının dıkkat guclendırme setının 2 yastan 5 yasa 2 gunde bıtırıp sayıları hayvanları renklerı ıngılızce turkce ogrenıp kendı ısım soy ısmını yazmaya baslayınca dedım gıtsın ben yetemıyorum cocuga :)Ama ne geç kalmış ☺☺☺ Tuvalet eğitimini verdiğim gibi 2. yide göndermeyi düşünüyorum ben de.
4 yaşında anaokuluna başladı benim ki. İlk haftalar yokluğu çok ağır basıyordu. Gözlerim doluyordu falan, şimdi 2. büyüsünde hayırlısıyla başlasın diye bekliyorum bende.
Çok amin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın tüm yavruları.
Çocuklar tam olarak bu yüzden varlar zaten. Tüm tezlerimizi çürütmek için Abla olmuş, doğru söylüyor ☺☺ Hadi bakalım hakkınızda en güzeli ve en hayırlısı olsun. İlk etapta yakın yerlerden bakmaya çalışın,ilk günler mekik dokunuyor evle okul arasında. Oyun grupları da çok faydalıymış ben henüz denemedim. Siz deneyimlerseniz dinlemek isterim.ben 4 bucuk kres-5 bucuk anaokul 6 bucukta ılk okula baslar dıyordum ama cocuk osman abalının dıkkat guclendırme setının 2 yastan 5 yasa 2 gunde bıtırıp sayıları hayvanları renklerı ıngılızce turkce ogrenıp kendı ısım soy ısmını yazmaya baslayınca dedım gıtsın ben yetemıyorum cocuga :)
guya erken gonderıp bıktırmayayım dıyordum ama gecen gun ben abla oldum okula gıdıcem dıye dıretınce tamam dedım soz :) yarın ıkı kresle gorusmeye gıdıcem ara donem oyun grupları varmıs ona hemen baslar eylulde de krese baslar 13 ocak 2016 dogumlu kendısı :) sımdı dusunuyorum keske daha once gonderseymısım krese gercekten gec kalmısız
İşte ben de diyorum ki verdiğimiz kreşlerde kimin ne olduğunu nerden bilebiliriz ki ?bu arada benzer bir endişe bende de var ,özellikle açıköğretim konusunda ,diplomada bir fark yok .Bir kurs ile 4 yıllık bir üniversite bölümü arasında illaki bir fark vardır.
Açıköğretimi saymiyorum zaten, kurs ile aynı derecedir fikrimce.