Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet sırf bu nedenden bütün ücretsiz izinler iptal oldu, ücretli öğretmenler açıkta kaldı.

En azından onları düşünerek hareket edilse diyeceğim herkes kendi derdinde , kimse kimsenin umrunda değil.

1. Sınıfı da almak istememelerinin nedeni, uzaktan da olsa uğraşmak istememeleri, yüzyüze eğitim olma olasılığı yüksek olması.

Yasal hak var diye etik olmayan yüzlerce durum oldu maalesef bu pandemi dönemi altında. Diyecek sözüm yok.

Helal lokma önemli..
Bir aralar ücretli öğretmenlerin uzaktan egitim de ücretlerini almalari ama okullar acilinxa yüzyüze egitimde ücrersiz calismalari söz konusuydu bazı idareciler imza almaya falan çalışmış. Hayata geçti mi bilmiyorum

Anneniz iyi bir şey mi yapmış sizce önceden hoş öyleymiş izin falan yokmuş sanırım .Sizin en çok ilgiye muhtaç olduğunuz zamanda başlamış 3 aylık bebeksiniz yazık olmuş size çocuklara öğretmen bulunabilir ama size anne bulunamaz.

o zaman maaş almayın ucretsize ayrılın. neden benim maaşımdan kesilip halihazırda çalışmak istemeyen bebeğine bakmak isteyen birinin maaşı ödensin ki, ben istemiyorum.

Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .
Bencilce davrandığınızı düşündüm zaten geçen yıldan beri çocukların bir eğitim aldığı yok bi de siz mağdur edeceksiniz çocukları uzaktan eğitimi okula gidip anlatacağımızı Aynı anda canlı yayın yapacağımızı derse gelmek isteyenlerin katılacağını diğerlerinin de canlı yayından takip edeceğini unuttunuz galiba bir an önce ayrılın ki yerinize biri bulunsun çocuklar öğretmensiz kalmasın

siz anlamamışsınız ki beni ben o üyeye has yazdım hocam.amacı 1 saat canlı ders sonra hiç ilgilenmemek çocuklarla burda herkes bunu anladı zaten.e böyle öğretmene de kusura bakmayın benim gibi gaddar veli lazım o zaman :KK48:
siz anlamamışsınız ki beni ben o üyeye has yazdım hocam.amacı 1 saat canlı ders sonra hiç ilgilenmemek çocuklarla burda herkes bunu anladı zaten.e böyle öğretmene de kusura bakmayın benim gibi gaddar veli lazım o zaman :KK48:
Ben kendi ögretmeninize de bu tavır icersinde oldugunuzu sandım, valla sizin bu yorumu okuyunca ben velilerime sükretmistim😅 konu sahibine cok kızdınız galiba😊
Okulun açılmasını dört gözle bekleyenlerdenim ben de, dedigim gibi ev ile okul ortamı cok farklı.. Hicbir şey sınıf ortamının, yüz yüze egitimin yerini tutmuyor..

Anlayamadigim şey bu pandami dönemi olmasaydı borç olmayacaktı ve ücretsiz izne ayrilacaktiniz , oturduğunuz yerden almak daha tatlı geldiği için mi borcu öne sürüyorsunuz ?

Siz burada sadece temsilisiniz. Sizler gibi yüzlerce öğretmene sesleniyorum , hakkıyla yediğinizi düşünüyorsanız o lokmaları afiyet olsun.

Ücretsiz izne ayrildiginizda yerinize geçecek , öğretmenlerin açıkta kalması hiç aklınıza geliyor mu ?

Ya da öğrencilerin öğretmen değişimi sorun olmuyor mu sizlerde ?

Sizin gibiler olduktan sonra sizin mesleğe daha çok semer vuran, ayıplayan olur. Ne kadar ayıp yazdıklarınız, insanalr zaten bunlar yatıyor aylardır diyordu, bir de şu yazdıklarınızla hepten tepki. Çocuklu memur ağlamasını anlamıyorum. Çocuğu devlete mi yapıyorsunuz, bunu bahane etmek çok saçma , devlete de kızıyorum bekarlara haksızlık yapılıyor böyle.

İşte söylediğiniz gibi bir itibarsızlaştırma varsa bunun da sebebi mesleğinin öneminin farkında olmayan öğretmenler.
Meslek seçimi sadece çalışma saatine, izin gününe göre seçilirse böyle oluyor sonuç. Öğretmenlik herhangi bir meslek gibi değil. Hayatım boyunca öğretmenlerime saygı duydum, sevgi duydum. Yukarıda da bir arkadaş yazmış, sizin işiniz evrak değil insan.

Benim gördüğüm bu forumdaki bazı öğretmenler gereksiz hassasiyet yaşıyorlar. Aslında bütün yorumlar öznel. Herkes kendi çevresinde gördüğü öğretmenler özelinde yorumunu yapıyor, eğer siz mesleğinizi doğru yaptığınıza dair şüphe duymuyorsanız alınmanız, yapılan yorumları düşmanlık olarak görmeniz yersiz.

Şimdiye kadar okuduğum öğretmen konularında böyle bir iki olumsuz için yapılan yorumlara tüm öğretmenler toplanıp kıskanıyorsanız siz de öğretmen olsaydınız gibi tepkiler veriyorlardı, o yüzden şaşırdım ve mutlu oldum.
Toptancılık her zaman yanlıstır. Ancak genellemelerden yıldık vallahi.
Ben ciddiye almam, üstelik kıskanmak meselesi de ülkece tutulduğumuz ergen tepkisi, hiç hoş değil.
Fakat gördüğüm şu: Eleştiri kapalı yapılıyor ve asla karşı taraf dinlemiyor. Eleştiri ilerleme için şarttır ama burada eleştiri adı altında hakaret, küçük görme, aşağılama gırla.
Bir süre sonra anlatmak bile istemiyorsunuz çünkü karşınızda keskin bir düşmanlık var.
Benim için eleştiri ufuk açar. İnsanım ve görmediğim bir şey mutlaka vardır, kusursuz değilim ama elimden geleni yapmak isterim. Yapıcı eleştiriyi, yapanı, dinleyeni ve anlamaya çalışanı da çok severim.

Anneniz iyi bir şey mi yapmış sizce önceden hoş öyleymiş izin falan yokmuş sanırım .Sizin en çok ilgiye muhtaç olduğunuz zamanda başlamış 3 aylık bebeksiniz yazık olmuş size çocuklara öğretmen bulunabilir ama size anne bulunamaz.

O zaman neden ayrilmiyorsunuz ?

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Şimdi başlarsanız sonradan bırakmanızda cocuklar için iyi olmaz. Ha 1 ha 4. Sınıf ne farkeder hepsi öğrenci. Eğitim verceksiniz önceliğiniz bunu düşünmektir. Borcunuz varsa sonuna kadar çalışırsınız. Ya da hiç başlamazsınız. Para almak mı eğitim vermek mi önemli önce bunu idrak edin. Ayrıca diğer öğretmenlerden ne farkınız varki öncelik size tanısın tabiki öteki öğretmenlerinde sizin gibi istekleri olacaktır. Bir eğitimci olarak cok üzüldüm...

Ilk sayfayı okudum devamına bakmıyorum bile tek söyleyeceğim öğretmenlik vicdan işi .gerçek eğitmen olamamışsınız malesef. Resmen pandemiyi kullanip oturdugunuz yerden maas almayi düşünüyorsunuz. Ve sizin gibi dusunenler yüzünden tüm öğretmenler zan altında kalıyor.

Sizin gibiler olduktan sonra sizin mesleğe daha çok semer vuran, ayıplayan olur. Ne kadar ayıp yazdıklarınız, insanalr zaten bunlar yatıyor aylardır diyordu, bir de şu yazdıklarınızla hepten tepki. Çocuklu memur ağlamasını anlamıyorum. Çocuğu devlete mi yapıyorsunuz, bunu bahane etmek çok saçma , devlete de kızıyorum bekarlara haksızlık yapılıyor böyle.

Memurlar ve evden çalışan kişilerle , çalışmada da maaşlarının tam yattigi kişilerle , yasak geldiğinde dükkanlarına kilit vurulanlar, hastanede uyuyanlar aynı dünyada yaşıyor.

Çok adaletsiz bir sistem ..

Hala maaşımı aylardır tam alıyorum , yine uzaktan olursa ücretsiz izne ayrılmayacağız diye konuşuluyor. İnsan gerçekten çıldırıyor.

Üstüne de çocuğunu küçükken bırakmak zorunda kalanlara ahkam kesiyor konu sahibi burada.

Doktorum, en son 14 ay önce izin aldım ve son iki yıl tüm bayramlarda nöbetçiydim. Bugün izin istedim hastalar ne olacak dediler.
Ben de size soruyorum öğrencileriniz ne olacak?
Eğitim sağlık kadar değerlidir siz nesil yetiştiriyorsunuz yapmayın
hay ağzınıza sağlık doktor hanım iyi ki varsınız .en başta doktorlar olmak bütün sağlık çalışanları hakkınızı helal edin lütfen .sizi de idealist mesleğini seven öğretmenler yetiştirdi darısı bizim çocuklarımızın başına

Sizin gibi fırsatçılarla aynı mesleği yapmaya utanıyorum . Hiç etik mi bu ? Uzaktan olursa devam yüzyüze olursa izin . Pandemi döneminde ücretsiz izindeydim bozdurmayı dahi düşünmedim bu düpedüz fırsatçılıktır aldığınız maaşı babanız ödemiyor devletin kesesinden çıkıyor yazık ya .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X