Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben temmuz kardesim haziran dogumludur. Annem eylulde okula baslamistir. Nokta!
Anneniz iyi bir şey mi yapmış sizce önceden hoş öyleymiş izin falan yokmuş sanırım .Sizin en çok ilgiye muhtaç olduğunuz zamanda başlamış 3 aylık bebeksiniz yazık olmuş size çocuklara öğretmen bulunabilir ama size anne bulunamaz.

İki oğlum da temmuz doğumlu. Benim de doğum iznimi yaz tatili yedi. :)) Ekimde başladım ikisinde de. Doğum izni konusunda Meb beni çok sever.
Ben dogdugumda yani bundan 36 yil once dogum icin boyle izinler yokmus sanirim :) Yinede meslege saygi varmis etik degerler varmis. Ucretsiz izin olsada almazlardi. Simdi ulkenin heryerinde hatiri sayilir ogrencileri var hem anneannemin hem annemin hem teyzelerimin..Sanirim bu gurur ve mutlulukta onlara yeter. Kisa yoldan oturdugum yerden parami alayim cocuklar ne olursa olsun demedikleri icin..

Açıkçası uzaktan eğitim olsa da olmasa da o borç var. Bütçenizi buna göre planlamadınız zannediyorum ki.
Bir şekilde 1 ay eğitimden sonra uzaktan eğitim olsa bile değişiklik yaşayacak bu çocuklar. Kendi açınızdan haklı görğnseniz bile bir veli ve bir idareci gözüyle bakın. Zaten her şey bu kadar karışıkken son dakika ücretli yada görevlendirme talebi ile uğraşmayı kim ister. Bu süreçte bir haftaya yakın açıkta kalan öğrenciler oluyor bir de. Kadrolu öğretmen olmuş iseniz bence mesleğimize bu anlamda da saygı duymanızı beklerim.
Bunu atanmayı bekleyen sizler gibi aynı durumda bebek vs düşünebilecek şekilde iken söylüyorum. Ben şahsen branşcıyım ama sınıf öğretmenliği ister istemez çok daha sorumluluk istiyor. 4.sınıf deseniz bile bu çocuklar 3.sınıfı yarıda bırakmış öğretmen değişikliğine uğramış olan 4ler.

tamam konu sahibi haksız, sizinle hemfikirim.. ögrencinin anlamadıği konuyu sorması da cok normal lakin yok bebek acıktı uyandı anlamam ne kadar vicdansızca bir düşünce.. bu yorumuzu hayretler icersinde okudum.. siz de bir annesiniz, el kadar cocuk ne anlasın canli dersten.. Odalara mı kilitleyelim kendi cocuklarımızı da? evde ders anlatmak okulda ders anlatmaya benzemiyor, canlı ders sırasinda cocugumu emzirmek zorunda kaldım zaman zaman, cocugum uyandı, cocuklara söyledim gittim yatagindan aldım o kucagimdayken derse devam ettim. veli aradıgında bazen acamadim cocuktan, dönüs yaptıgımda sagolsunlar onlar da cocuklarım gibi anlayısla karsiladi..
bu arada bir arkadaş da sormuş, biz okulca ögretmen kameralarını da acmadik oyle yaptık derslerimizi, ögrencileri zaten acmadık, acmamamız yönünde yazı vardı mebden.. sadece özleyen cocuklarım whatsapptan görüntülü grup araması yaptılar.. öyle hasret giderdik ara sıra..
siz anlamamışsınız ki beni ben o üyeye has yazdım hocam.amacı 1 saat canlı ders sonra hiç ilgilenmemek çocuklarla burda herkes bunu anladı zaten.e böyle öğretmene de kusura bakmayın benim gibi gaddar veli lazım o zaman :KK48:

Benim çalıştığım okulda da çocuğu olana öğleden sonralar boş, kendi branşı matematik verilen dersler beden eğitimi görsel sanatlar. Çocuğu olmayana da 30 saat ders 10 saat kurs çift nöbet... Nasılsa ders saatim az deyip özel derse vuruyorlar biz de çocuklar bir şeyler öğrensin diye kendimizi parçalıyoruz. Genel olarak idare öğretmenden ziyade okulun ildeki reklamını yapma derdinde. Sizi sizden başka kimse düşünmez orda.
Ben de bekarken çok kızardım bu ayrımcılığa. Zümre başkanı toplantısı yapılacak olur evliler çocuklular direkt elenir bekarlara yollar görünür, özel günlerin programı yapılacak olur aa benim çocuğum var vakit ayıramam filanlar havada uçuşur. Evliyim çocuğum var ve hala bu saçmalığı anlamış değilim. Ben evlendim çocuk sahibi oldum diye neden bekar olanın hakkına gireyim. Gönülden yapar, hocam ben hallederim siz çocuğunuzla ilgilenin der o ayrı öper tepemde gezdiririm:)) ama istmeyene da dayatılması çok saçma. Haklısınız sonuna kadar ❤️

Anneniz iyi bir şey mi yapmış sizce önceden hoş öyleymiş izin falan yokmuş sanırım .Sizin en çok ilgiye muhtaç olduğunuz zamanda başlamış 3 aylık bebeksiniz yazık olmuş size çocuklara öğretmen bulunabilir ama size anne bulunamaz.
Orada bir durun bakalim..Bizlerin nasil buyudugunu tartismak size dusmez. Zira siz sozlerinizle zaten kendinizi cok guzel ortaya koydunuz. Benim cok guzel meslegim var kardesimde avukat. Cok sukur o kadar sevgi dolu en helalinden buyuduk ki siz anlamazsiniz. O yuzden tamam diyerek geciyorum sizi.

Çok şaşkınım ilk defa bir konuda bütün öğretmenler toplanıp hepiniz öğretmen düşmanı kıskanç sefillersiniz diye çıldırmadı. Biraz umutlandım gelecek için :KK53:
Belki de diğer konularda yapılan genellemeler gerçekten haksızdır.
Buradaysa konu sahibi haksız.
Belki de biz gerçekten de itibarsızlaştırılmaktan çok sıkılmışızdır.
Belki de eleştiri meslek üzerinden genelleyerek değil de bireylerin tutum ve davranışları üzerinden olmalıdır.
Belki ön yargıyla saldırmak yerine öğretmenleri de gerçekten dinlemek lazımdır.
Öğretmenler olarak kimsenin düşmanı değiliz ama gördüğümüz düşmanlık artık taşıyacağımızdan fazla.

Tamam işte hocam, ayrılın, siz de çocuğunuz da idare de rahatlasın.
Başka bir öğretmeni en başından bulsunlar siz de kutsal anneliğinize odaklanın.

Hocam aldırmayın.
Bizim mesleğin en olumsuz yanı sonuçlarının en erken 20 yıl sonra görülmesi.
Keşke ertesi gün/hafta/ay görebilseydik. O zaman farklı olurdu.
Hesap vereceğimiz, kendimizi açıklayacağımız tek yer de vicdanımız.
Ne sizin açıklamalarınız ne da başkasının örnekleri kimsenin fikrini değiştirmeyecek. Yormayın kendinizi.
Çok haklısınız, gerçekten yaklaşık 20 yıl gerek sonuçlarını görmek için..ben de işimi yaparken hep “bu çocuk yetişkin olduğunda beni ya da yaptığım işi iyi hatıralarla hatırlasın” diyerek özenle yaklaşıyorum özellikle iletişim konusunda.

ben 6 yaşına kadar okul zamanları anne görmedim neredeyse okul açılma zamanı görev yerine dönerken arkasından koşar bağıra bağıra ağlarmışım annannem zor tutarmış.annem 1 yıl köyde sobasını yakmış okulun bekarken.bu meslek öğrenciler için var öğretmenlerin çocuklarının iyi şartlarda bakılması için değil.ya izne ayrılsın ücretsiz ya da tutsun bir bakıcı çocuğuna .okudukça sinirleniyorum yavvv konuyu
Benim anneannem kandilli kiz lisesi ardindan capa ogretmen okulundan mezun olup Adiyamana gitmis. Yani tam bir calikusu. Annem ha keza koy okullarinda calisti falan. Hanimefendi benim annesiz kaldigimi falan dusunup bir uzulmus sacma sapan ama bunun mutlulugunu bizim gibi helal calisan ogretmenlerin cocuklari bilir. Bizde bakiciyla kaliyorduk neyimiz eksildi..

Buarada çocuğum için erkek öğretmen istiyorum doğum izni v.s diyen arkadaşlar için birşey diyeyim
Anne olmadan önce 4 sene çalıştım 10 senedir de anne olarak çalışıyorum.
Annelik mesleğime çok şey kattı empati yeteneğim arttı,çocuk ateşlense anladim ,yemese çözüm buldum kendimce ,nasıl yapmaz ödevini ya derdim önceden şimdi diyemiyorum ,çünkü bazen anne babanın çocuk karşısında çaresiz kalabildiğini deneyimledim.
Evet doğum iznine de ayrıldım çocuğun hastalık döneminde izin de aldım mecburdum.
Ama hem anne olup hep öğretmen olmanın da avantajını yasadim hem de yasattim.
Oynadıkları oyuncaktan izlediği çizgi film karakterlerine kadar ,kardeş kıskançlığına kadar hakimim konuya 😁
Kesinlikle annelik mesleğime çok şey kattı bi de böyle düşünün.

Tıpkı sizin evlatlarınız gibi öğrencileriniz de birer evlat. Zaten hali hazırda öğretmen değiştirmiş çocuklar. Hem öğretmen olarak hem de ilkokul öğrencisiyken sık öğretmen değiştirmiş bir birey olarak yaptığınız şeyi etik bulmuyorum.

Neden başından izne ayrılmadınız? Ya da şu an hemen ayrılmıyorsunuz? Çünkü okullar açılmadığı halde ek derslere kadar devletimiz öğretmen maaşlarını ödüyor değil mi? Hamile ya da yeni evlat sahibi olan meslektaşlarımın içinden geçtiğimiz bu talihsiz süreçte maaş alabilmek adına izin almaktan caydığını, eğitim öğretimin aktif olarak başlaması durumunda izin alacaklarını üzülerek görüyorum. Bence müdürünüzün söylediğinde hiç bir şey yok. Vicdanınız rahat değil. Olmamalı da.
Ağzına sağlık hocam

Online eğitim süresince devam edeyim, yüz yüze eğitime geçilirse çocuklara başka öğretmen atansın diyorsunuz dimi doğru anladım. Maaşım kesilmesin zaten borcum var?
Peki aynı sene içinde öğretmen değişikliği yapan çocuklar açısından nasıl olur bu değişiklik?
Üstelik ortaokula geçecekleri önemli bir senede?

Bence siz hiç bir sınıf almayın kesin dönüş yapana kadar. Müdürde gayet normal konuşmuş bence.

Peki o çocuklar böyle bir durumu tercih ederler miydi?

Ben sizin yaptığınızı doğru ve etik bulmuyorum açıkcası. Okulu ve öğrencileri zor duruma sokacaksınız. Yasal hakkiniz olması etik olduğunu göstermiyor pandemiden dolayı yararlanmak oluyor. Bircok dogum iznine ayrilmis öğretmen pandemi var uzaktan egitim diye iznini bozdurdu. Yerinde çalışan ücretli öğretmenler postalandı. Siz simdi gene uzajtan egitim diye yattigim yerden para alayim diyorsunjz

Evet sırf bu nedenden bütün ücretsiz izinler iptal oldu, ücretli öğretmenler açıkta kaldı.

En azından onları düşünerek hareket edilse diyeceğim herkes kendi derdinde , kimse kimsenin umrunda değil.

1. Sınıfı da almak istememelerinin nedeni, uzaktan da olsa uğraşmak istememeleri, yüzyüze eğitim olma olasılığı yüksek olması.

Yasal hak var diye etik olmayan yüzlerce durum oldu maalesef bu pandemi dönemi altında. Diyecek sözüm yok.

Helal lokma önemli..

Belki de diğer konularda yapılan genellemeler gerçekten haksızdır.
Buradaysa konu sahibi haksız.
Belki de biz gerçekten de itibarsızlaştırılmaktan çok sıkılmışızdır.
Belki de eleştiri meslek üzerinden genelleyerek değil de bireylerin tutum ve davranışları üzerinden olmalıdır.
Belki ön yargıyla saldırmak yerine öğretmenleri de gerçekten dinlemek lazımdır.
Öğretmenler olarak kimsenin düşmanı değiliz ama gördüğümüz düşmanlık artık taşıyacağımızdan fazla.

İşte söylediğiniz gibi bir itibarsızlaştırma varsa bunun da sebebi mesleğinin öneminin farkında olmayan öğretmenler.
Meslek seçimi sadece çalışma saatine, izin gününe göre seçilirse böyle oluyor sonuç. Öğretmenlik herhangi bir meslek gibi değil. Hayatım boyunca öğretmenlerime saygı duydum, sevgi duydum. Yukarıda da bir arkadaş yazmış, sizin işiniz evrak değil insan.

Benim gördüğüm bu forumdaki bazı öğretmenler gereksiz hassasiyet yaşıyorlar. Aslında bütün yorumlar öznel. Herkes kendi çevresinde gördüğü öğretmenler özelinde yorumunu yapıyor, eğer siz mesleğinizi doğru yaptığınıza dair şüphe duymuyorsanız alınmanız, yapılan yorumları düşmanlık olarak görmeniz yersiz.

Şimdiye kadar okuduğum öğretmen konularında böyle bir iki olumsuzluk için yapılan yorumlara tüm öğretmenler toplanıp kıskanıyorsanız siz de öğretmen olsaydınız gibi tepkiler veriyorlardı, o yüzden şaşırdım ve mutlu oldum.

Hocam hangi okudaysanız söyleyin de çocuğuöu sizin sınıfa yazdırayım. Böyle öğretmen zor bulunur.

Öğretmenler de eleştirilmekten nasıl bıktıysa, en sert yorumlar onlardan.
Valla bro doğru neyse o. Eleştirilirken nasıl eleştirenlerin haksız olduklarını bilip kendimizi savunuyorsak bu konuda da meslektaşımızın saçmalığına yanlışına verilmesi gereken tepki neyse o tepkiyi vereceğiz. Netiz net 😎🤓

e tamam işte ayrılın izine çocuklarınız annesiz kalmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X