Merhaba arkadaşlar gittiğim yerde sivrilmemeye şöyle ortada ortada gitmeyi beceremiyorum nedense .Dakika bir gol bir. Sadede geliyorum...Ben sınıf öğretmeniyim İlçeden il merkezine tayinim çıktı .Yani 10 öğretmenli bir okuldan 40 öğretmenli bana göre büyük bir okula geldim. Benim 8 yaşında bir oğlum ve 9 aylık bir bebeğim var. Bu sene okula başlamayıp ücretsiz izin almayı düşünüyordum o yüzden evide uzak tuttuk daha doğrusu Kayınbabanın evine oturduk okula 40 dk sürüyor .Geçen sene doğumdan sonra yasal iznim bitince ücretsiz izne ayrılacaktım ama malum bir anda tatil olunca ayrılamadım devam ettim okula maaşımı puanımı falan aldım . Bu sene de gene aynı şey olur diye 1 ay uzaktan eğitimi yapayım diyorum .Sonra eğer okullar yüz yüze dönerse ücretsiz izne ayrılayım .Ama eğer açılmazsa uzaktan eğitimi devam ettiririm sorun değil bebekle . Bu durumu daha önce yeni okula başlamaya gittiğimde müdür yard.varmış ona söyledik oda müdür bilir hafta içi gelin falan dedi.Bugün bankadan hesap açtırıp yeni okula müdürle konuşmaya gidecektik .Vakit kalmadı pek gitmeden müdür ordamı diye sorayim diye aradım okulu müdür çıktı telefona. Gelecektik okula dedim 10 'dk ya çıkacağım dedi. Bende durumumu anlattım işte ücretsiz izni falan ... Bir tane ara sınıf varmış 4.sınıf ,gerisi 1.sınıfmış açıkta olan.
Dedim 4 verebilir misiniz falan diye .Adam bana daha ilk defa konuşuyom hiç görmedim hocam hiç hoş olmadı bu durum ,bende seviniyordum yaşlılar emekli oldu yerine genç öğretmenler geldi diye falan dedi .Ben zor durumda kalırım falan dedi .Bayanlar sorun hep zaten bebekli olunca dedi .Hocam yasal hakkınız tabi dedi .Pazartesi konuşuruz dedi diğer yeni gelenlerle onların durumlarına bakalım birde dedi.Ben şaşırdım açıkcası böyle demesine ve bozuldum gerçekten .Benim 4.sınıf istemem zaten öğretmenleri gitmiş. Yeni birisi gelecek beni zaten görmeyecekler kameradan anca görürler canlı derste .Yüz yüze eğitim olursa artık yerime milli eğitim kimi ayarlarsa ..Ama uzaktan eğitim olursa ben devam ederim .Arkadaşlar özellikle öğretmen idareci olanlar baştan mi ayrılayım ücretsiz izne ,yoksa zaten okullar açılmaz uzaktan devam eder mi .Boş yere ayrılmış olmayım çünkü maaşım yatmıycak borcumuz var hemde puanım ve hizmet süresi falan duracak .