Okul Müdürün bana dediği lafa şok oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir aralar ücretli öğretmenlerin uzaktan egitim de ücretlerini almalari ama okullar acilinxa yüzyüze egitimde ücrersiz calismalari söz konusuydu bazı idareciler imza almaya falan çalışmış. Hayata geçti mi bilmiyorum

o zaman maaş almayın ucretsize ayrılın. neden benim maaşımdan kesilip halihazırda çalışmak istemeyen bebeğine bakmak isteyen birinin maaşı ödensin ki, ben istemiyorum.

Bencilce davrandığınızı düşündüm zaten geçen yıldan beri çocukların bir eğitim aldığı yok bi de siz mağdur edeceksiniz çocukları uzaktan eğitimi okula gidip anlatacağımızı Aynı anda canlı yayın yapacağımızı derse gelmek isteyenlerin katılacağını diğerlerinin de canlı yayından takip edeceğini unuttunuz galiba bir an önce ayrılın ki yerinize biri bulunsun çocuklar öğretmensiz kalmasın

Ben kendi ögretmeninize de bu tavır icersinde oldugunuzu sandım, valla sizin bu yorumu okuyunca ben velilerime sükretmistim konu sahibine cok kızdınız galiba
Okulun açılmasını dört gözle bekleyenlerdenim ben de, dedigim gibi ev ile okul ortamı cok farklı.. Hicbir şey sınıf ortamının, yüz yüze egitimin yerini tutmuyor..

Anlayamadigim şey bu pandami dönemi olmasaydı borç olmayacaktı ve ücretsiz izne ayrilacaktiniz , oturduğunuz yerden almak daha tatlı geldiği için mi borcu öne sürüyorsunuz ?

Siz burada sadece temsilisiniz. Sizler gibi yüzlerce öğretmene sesleniyorum , hakkıyla yediğinizi düşünüyorsanız o lokmaları afiyet olsun.

Ücretsiz izne ayrildiginizda yerinize geçecek , öğretmenlerin açıkta kalması hiç aklınıza geliyor mu ?

Ya da öğrencilerin öğretmen değişimi sorun olmuyor mu sizlerde ?

Sizin gibiler olduktan sonra sizin mesleğe daha çok semer vuran, ayıplayan olur. Ne kadar ayıp yazdıklarınız, insanalr zaten bunlar yatıyor aylardır diyordu, bir de şu yazdıklarınızla hepten tepki. Çocuklu memur ağlamasını anlamıyorum. Çocuğu devlete mi yapıyorsunuz, bunu bahane etmek çok saçma , devlete de kızıyorum bekarlara haksızlık yapılıyor böyle.

Toptancılık her zaman yanlıstır. Ancak genellemelerden yıldık vallahi.
Ben ciddiye almam, üstelik kıskanmak meselesi de ülkece tutulduğumuz ergen tepkisi, hiç hoş değil.
Fakat gördüğüm şu: Eleştiri kapalı yapılıyor ve asla karşı taraf dinlemiyor. Eleştiri ilerleme için şarttır ama burada eleştiri adı altında hakaret, küçük görme, aşağılama gırla.
Bir süre sonra anlatmak bile istemiyorsunuz çünkü karşınızda keskin bir düşmanlık var.
Benim için eleştiri ufuk açar. İnsanım ve görmediğim bir şey mutlaka vardır, kusursuz değilim ama elimden geleni yapmak isterim. Yapıcı eleştiriyi, yapanı, dinleyeni ve anlamaya çalışanı da çok severim.

O zaman neden ayrilmiyorsunuz ?

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Şimdi başlarsanız sonradan bırakmanızda cocuklar için iyi olmaz. Ha 1 ha 4. Sınıf ne farkeder hepsi öğrenci. Eğitim verceksiniz önceliğiniz bunu düşünmektir. Borcunuz varsa sonuna kadar çalışırsınız. Ya da hiç başlamazsınız. Para almak mı eğitim vermek mi önemli önce bunu idrak edin. Ayrıca diğer öğretmenlerden ne farkınız varki öncelik size tanısın tabiki öteki öğretmenlerinde sizin gibi istekleri olacaktır. Bir eğitimci olarak cok üzüldüm...

Ilk sayfayı okudum devamına bakmıyorum bile tek söyleyeceğim öğretmenlik vicdan işi .gerçek eğitmen olamamışsınız malesef. Resmen pandemiyi kullanip oturdugunuz yerden maas almayi düşünüyorsunuz. Ve sizin gibi dusunenler yüzünden tüm öğretmenler zan altında kalıyor.

Memurlar ve evden çalışan kişilerle , çalışmada da maaşlarının tam yattigi kişilerle , yasak geldiğinde dükkanlarına kilit vurulanlar, hastanede uyuyanlar aynı dünyada yaşıyor.

Çok adaletsiz bir sistem ..

Hala maaşımı aylardır tam alıyorum , yine uzaktan olursa ücretsiz izne ayrılmayacağız diye konuşuluyor. İnsan gerçekten çıldırıyor.

Üstüne de çocuğunu küçükken bırakmak zorunda kalanlara ahkam kesiyor konu sahibi burada.

hay ağzınıza sağlık doktor hanım iyi ki varsınız .en başta doktorlar olmak bütün sağlık çalışanları hakkınızı helal edin lütfen .sizi de idealist mesleğini seven öğretmenler yetiştirdi darısı bizim çocuklarımızın başına

Sizin gibi fırsatçılarla aynı mesleği yapmaya utanıyorum . Hiç etik mi bu ? Uzaktan olursa devam yüzyüze olursa izin . Pandemi döneminde ücretsiz izindeydim bozdurmayı dahi düşünmedim bu düpedüz fırsatçılıktır aldığınız maaşı babanız ödemiyor devletin kesesinden çıkıyor yazık ya .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…