• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul konusu kararsızlığım

Çok haklısın yalnız ama en son oğlum bana sınıf arkadaşı için yaz geldi bir crocs giymedi omer de demişti
Çocuk da gitmiş annesine onu ne demek olduğunu söylemiş.
Kadın bana sordu.
Şimdi ben de çocuklarımın hep bu şekilde yetişmesini istemiyorum açıkçası
Tatil arkadaşları, okul arkadaşları her kesimden kıvrılsın istiyorum.
Benim kafam da ki bu aslında
Eski çocuklarla şimdi ki çocuklar çok kıyaslanamaz acayip farkındalıklara sahipler
Öğretmenler de boya konusunda azarlayacak tıyniyette değiller burada yani bilemiyorum.
Böyle dengelemek istiyorum.
Benim tek kaygım eğitim farkı.

Imkaniniz oldugu surece egitim anlaminda en ustte tutmaya calisin. Ozellikle okul konusunda.. fakiri de gorsun zengini de bilsin filan ben bunlari gerekli gormuyorum. Okulun ogretmenleri mimarisi sistemi tarzi siniftaki cocuklarin sosyal yasami o kadar etkili ki o yastaki cocularda.
Babamin mesleginden sebeple doguda ilkokul okudum. Sinifta lojmandan gelen cocuklarla yerel gelen cocuklar arasinda ucurum vardi. Hem egitim mutluluk sosyallik kiyafet hersey ucurum vardi. Sevdigim bir arkadasim resim ogretmeninin istedigi marka boya alamadi diye azarlanmisti. Sonrasinda da yaptigi resimlerdeki pastel boya kalitesiz diye hep az not vermisti. Yillar gecti hala uzuluyorum o arkadasima. Gel kullan da dedim ama cocukluk iste kendininkini kullanirdi. O yastaki cocuk kendinde varken baskasinda olmayinca zenginligi fakirligi ogrenmekten cok haksizligi mutsuzlugu utanmayi imkansizligi goruyor. Okula imkanlari iyi olmayan cocuklar hep mutsuz gelirdi kiyafetinden bile anlardiniz. Yani belki bu tecrubemden imkanimin yettigi en iyi okula gonderirdim cocugumu. 💙

Ben eski anaokulu öğretmeniyim kendim de üç sene anaokuluna gittim ozelde yalandan sizi pispislicaklar çocukların yapmadığı etkinliklerin fotosunu çekip size atmak, yalandan reklam yapmak gibi içi bom boşş. Ama devlette iyi davranırlar mi ondan emin olun bence.
Benim kızım devlet anaokulunda çok memnunum.Çok şükür kızım mutlu gidip geliyor.Asla başka okula gitmem diyor.Ögretmende çok etkili tabi.
devlet öğretmeniyim bende.Cocuk neyse onu söylüyoruz.Şişirilmiş notlar veya etkinliklerle veli kandırmacalar olmuyor.
Bende bu sebeplerden iki kızımı da devlette okutacağim

Imkaniniz oldugu surece egitim anlaminda en ustte tutmaya calisin. Ozellikle okul konusunda.. fakiri de gorsun zengini de bilsin filan ben bunlari gerekli gormuyorum. Okulun ogretmenleri mimarisi sistemi tarzi siniftaki cocuklarin sosyal yasami o kadar etkili ki o yastaki cocularda.
Babamin mesleginden sebeple doguda ilkokul okudum. Sinifta lojmandan gelen cocuklarla yerel gelen cocuklar arasinda ucurum vardi. Hem egitim mutluluk sosyallik kiyafet hersey ucurum vardi. Sevdigim bir arkadasim resim ogretmeninin istedigi marka boya alamadi diye azarlanmisti. Sonrasinda da yaptigi resimlerdeki pastel boya kalitesiz diye hep az not vermisti. Yillar gecti hala uzuluyorum o arkadasima. Gel kullan da dedim ama cocukluk iste kendininkini kullanirdi. O yastaki cocuk kendinde varken baskasinda olmayinca zenginligi fakirligi ogrenmekten cok haksizligi mutsuzlugu utanmayi imkansizligi goruyor. Okula imkanlari iyi olmayan cocuklar hep mutsuz gelirdi kiyafetinden bile anlardiniz. Yani belki bu tecrubemden imkanimin yettigi en iyi okula gonderirdim cocugumu. 💙
Bende doğuda bil ilçede resim öğretmeniyim.Mesajinizi okuyunca yazmak istedim.Evet dediğiniz gibi memur kesim çocukları ile köy çocukları arasında çok fark var.
Aile çok etkili.İlgili anne babanın çocukları çok farkettiriyor.
Ben hiç marka ismi vermedim malzeme isterken.
Not verirken boyanın kalitesizliği ne gorede hiç degerlendirmedim.
Bazen haftanın resmini seçiyorum bilerek,o öğrenciye boya takımı alıyorum motive olması için.
En büyük şans kesinlikle iyi öğretmenlere denk gelmek.

Benim kızım devlet anaokulunda çok memnunum.Çok şükür kızım mutlu gidip geliyor.Asla başka okula gitmem diyor.Ögretmende çok etkili tabi.
devlet öğretmeniyim bende.Cocuk neyse onu söylüyoruz.Şişirilmiş notlar veya etkinliklerle veli kandırmacalar olmuyor.
Bende bu sebeplerden iki kızımı da devlette okutacağim
Ne kadar güzel. Özelde çalışıyodum ben o kadar yalanki her şey midem bulandi resmen. Mesela çocuk hiç yemek yemediyse ağzına lokma koymadiysa, az yedi deniliyo. Kovid olursan test yaptırmak yasaktı ogretmenlerin. Ben bı kere devlet anaokulunun yanından geçerken bir öğretmenin etkinlik esnasında çocuğu kolundan tutup cekistirdigini ve bagirdigini gördüm o yüzden uyarmak istedim.

Benim düşüncem şu yönde.

Sanirim 2 evladiniz var, eğer cocuklarinizi özele verdiktwn sonra maddi anlamda cok etkilenecekseniz, bence vermeyin.

Özel demek her zaman iyi kaliteli bir egitim anlamina gelmez.
Sosyal faaliyetlerle egitim ve ogretim hayatina cok seyler katabilirsiniz.
Suan internet bilgi anlaminda derya deniz.
Etkinlik , sosyallesme ki disarisi da öyle.

Ozele verip ilerde devlet okuluna donmeniz cocuk acisindan daha zor olacaktir.
Kosullarinizi tartip ona gore yol alin.
Vadesiz hesap acin cocuklariniza altin usd euro biriktirin.

Ilerde egitimine ve hayatina cok daha fazla katkisi olacagi kesin.

Ne kadar güzel. Özelde çalışıyodum ben o kadar yalanki her şey midem bulandi resmen. Mesela çocuk hiç yemek yemediyse ağzına lokma koymadiysa, az yedi deniliyo. Kovid olursan test yaptırmak yasaktı ogretmenlerin. Ben bı kere devlet anaokulunun yanından geçerken bir öğretmenin etkinlik esnasında çocuğu kolundan tutup cekistirdigini ve bagirdigini gördüm o yüzden uyarmak istedim.
Ay bu yemek konusu yalan dimi.Benim kiz 2 yasinda krese gitti gecen sene.Evde yemedigi herseye ✅ isareti konuldu😣Asla peynir yemiyor cocuk,ogretmeni yoo yiyor diyor.Corba icmez 2 kasik alir birakir,icti deniyor.Kizim iyice konusmaya baslayinca teyze icti demeye basladi.Yardimci abla iciyormus corbalari😅Bana icti diyorlar🙆

Ailemin durumu iyi olmasina ragmen kendi gelir gruplarinin altinda bir semtte yasiyorduk.sinifta annesi babasi beyaz yakali olan bir tek vardim .hatta annesi calisanda tek belki okulda bikac cocuk daha vardir .
sinifimda kaynastirma ogrencisi adi altin asla kaynasmaya musait olmayan zihinsel engelli bir cocuk vardi.
Sinifta benim bide bir iki kisinin ustu basi duzgundu oyle soyleyeyim onlar buyudukce serseri oldu tabii.hic bir ilkkokul arkadasimla kontakta kalamadim.onlarin aile gorguleri benim aile gorgum arasinda ucurumlar var . Okul pis, tabii egitimsiz ailelerin cocuklari durdan sustan anlamiyo hep bagiran cagiran ogretmenler inanin ilkokulda bile dile getirmesemde ailem beni keske ozel okula yazdirsa diyordum dilmlerdeki gibi guzel temiz okulda okusam derdim hep. lisede anadolu lisesi kazanamadim istanbulda puanlar cok yuksekti ailem gene paraya kiyamadi hop ayni muhitin lisesi.sinif arkadaslarim cikista adam falan doven serseri tiplerdi .hocaya ders isletmezler gene ayni sekilde hocalar bagirma cagirma falan lisedende kimseyle gorusmuyorum.
Kalabalik siniflarda hep kotu egitim aldim kendi cabamla hep iyi bir sosyal cevre edinmeye calistim .yani diyecegimoki bunlari
da goze alin .bunlarda siz ve aile cevrenizle uyumluysa sikinti yok.
Ogrenciler velilerin profilleri falan .hic unutmam ilkkokulda bir cocuk bana kufretti annesine soyledim sen haketmissindir demisti .yani ne alaka .bunlarida gozetin lutfen .ozel okul sadece egitimle degil cocugun karsilasacagi arkadas cevresinin profilinide cok etkiliyor.
Bide devlet okullarinda dayak nuhabbeti var ilkkul ogretmeni vumasa bile oraikulda falan hocalar ozellik erkek ogrencileri hirplaiyir.mesala ben ilkkuldayken hicamizin isi cikmis sinifa bahira bagira mdr yardimsi girdi kucuk bir cocukta adama amca dedi.evire cevire vurmustu cocuga amca dedi diye .yasim 30 un latinda cok eski zamanlar degil yani.durumunuz varsa dusunun derim

Son düzenleme:
Ay bu yemek konusu yalan dimi.Benim kiz 2 yasinda krese gitti gecen sene.Evde yemedigi herseye ✅ isareti konuldu😣Asla peynir yemiyor cocuk,ogretmeni yoo yiyor diyor.Corba icmez 2 kasik alir birakir,icti deniyor.Kizim iyice konusmaya baslayinca teyze icti demeye basladi.Yardimci abla iciyormus corbalari😅Bana icti diyorlar🙆
Yaa ben nasıl patlamiyo bu hocalar diyodum patliyomus ahahhaha 😂😂 Yalan valla hatta ben herkese öneriyorum imkanınız varsa daha konuşamayan kendini ifade edemeyen çocuğu anaokuluna vermedin diye. Ben kendim de 3sene kreşe gittim. Sanat etkinliği diye aşırı zor etkinlikleri okulun resim öğretmeni yapiyo öğretmenler foto cekiyo yalandan çocuk fırça tutarken veli de inaniyo. Spor ve drama etkinliğinde de çocuk o an mesela yapmak istemiyo, miz miz bı gününde ya da hasta ya da yeni kaydiolmus daha alisamamis mesela yalandan eline top verilip AA spor etkinligi diye fotosu cekiliyo çocuğun. Ya da sınıfları birleştirip bir yere yigiyolar çocukları, daha kolay geldiği için, foto çekerken, sınıfın içini çekmeden portre çekim yapiyolar mesela. Eğer o gün az foto olursa müdür çok azarliyo. Özel çocuk vardı cam kenarinda yere yatmayı seviyodu ne kadar kaldırsan da oraya gidiyordu. Aksamutu veliler gelme vakti müdür diyodu kaldırın veliler görmesin yerde. Daha neler neler anca bom boş reklam her şey. Ki ben büyükşehirdeyim şehrin sayılı anaokullarından birindeydim. Benim vicdanım el vermez mesela zır aç çocuğun velisine az yedi demeyi. Veli belki sevdiği bı şey yedircek aç kalmasindan iyidir diye açlıktan bayilsa kalsa nolur küçücük çocuk. Ama inanın öğretmenlerin suçu yok müdürler öğretmenleri parmağında oynatiyo köle gibi calistiriyo anaokullarında bu şekilde müdürler yonlendiriyo hocaları. Bı de veliler de çok eziyet ediyo hocalara müdüre gidip ben bu öğretmeni beğenmedim çocuğumun canından endişeleniyorum diyen veli vardı düşünün, öğretmenlerin iş yükü de çok fazla öyle olunca öğretmenlerin tek derdi veli aman kızmasın aman patron azarlamasin eve ağlayarak gitmiyim oluyodu. Bende dayanamadım işte 1.5 ay durup ayrıldım.

Yaa ben nasıl patlamiyo bu hocalar diyodum patliyomus ahahhaha 😂😂 Yalan valla hatta ben herkese öneriyorum imkanınız varsa daha konuşamayan kendini ifade edemeyen çocuğu anaokuluna vermedin diye. Ben kendim de 3sene kreşe gittim. Sanat etkinliği diye aşırı zor etkinlikleri okulun resim öğretmeni yapiyo öğretmenler foto cekiyo yalandan çocuk fırça tutarken veli de inaniyo. Spor ve drama etkinliğinde de çocuk o an mesela yapmak istemiyo, miz miz bı gününde ya da hasta ya da yeni kaydiolmus daha alisamamis mesela yalandan eline top verilip AA spor etkinligi diye fotosu cekiliyo çocuğun. Ya da sınıfları birleştirip bir yere yigiyolar çocukları, daha kolay geldiği için, foto çekerken, sınıfın içini çekmeden portre çekim yapiyolar mesela. Eğer o gün az foto olursa müdür çok azarliyo. Özel çocuk vardı cam kenarinda yere yatmayı seviyodu ne kadar kaldırsan da oraya gidiyordu. Aksamutu veliler gelme vakti müdür diyodu kaldırın veliler görmesin yerde. Daha neler neler anca bom boş reklam her şey. Ki ben büyükşehirdeyim şehrin sayılı anaokullarından birindeydim. Benim vicdanım el vermez mesela zır aç çocuğun velisine az yedi demeyi. Veli belki sevdiği bı şey yedircek aç kalmasindan iyidir diye açlıktan bayilsa kalsa nolur küçücük çocuk. Ama inanın öğretmenlerin suçu yok müdürler öğretmenleri parmağında oynatiyo köle gibi calistiriyo anaokullarında bu şekilde müdürler yonlendiriyo hocaları. Bı de veliler de çok eziyet ediyo hocalara müdüre gidip ben bu öğretmeni beğenmedim çocuğumun canından endişeleniyorum diyen veli vardı düşünün, öğretmenlerin iş yükü de çok fazla öyle olunca öğretmenlerin tek derdi veli aman kızmasın aman patron azarlamasin eve ağlayarak gitmiyim oluyodu. Bende dayanamadım işte 1.5 ay durup ayrıldım.
Gel sarilalim😅Ben de cuma gunu isten ayrildim.Krese gidiyordu kizim,ama hasta oliyor,meb masallah ruzgar esti tatil,kar yagdi tatil,bakacak kimse yok.Hem o tatillerden hem de cocuk arada perisan oluyor diye ayrildm isten.Dedik krese gitmesin tmm,oyun grubuna yazdiralim.4 yas oyum gruplarinda cok yetersiz aktiveteler bence.Yani ben evde de parmak baski yapiyorm .Biz mi beklentiyi yukseltiyorz bilmiyorm😑Esim napcaklar normal yasinin geregi bunlar,cok didikleme diyor ama 4 yas grubunda cocuk sandalyesine A4 yapistirip minik ressamlarimiz denmesi normal mi😅Yok yani onu evde de yaparim ben.Haftada 500-600 tlden kapi aciyor bu yerler🙆🤦

Anaokulunda özele göndermenin bir mantığı yok bence.O parayla başka etkinliklere yollayabilirsiniz.
İnstagramda bi anaokulu reklamına rastladım.Ankaranın en pahalı muhitinde bu okul.Yabancı hoca diye koymuşlar iki tane kadın,aksanları berbat nerdeyse her kelimeleri hatalı telaffuz.Veli de sanıyor ki çocuğum yabancı öğretmenden İngilizce dersi alıyor.
Özel okulların tek artısı sizi psikolojik olarak iyi hissettirmeleri.

Gel sarilalim😅Ben de cuma gunu isten ayrildim.Krese gidiyordu kizim,ama hasta oliyor,meb masallah ruzgar esti tatil,kar yagdi tatil,bakacak kimse yok.Hem o tatillerden hem de cocuk arada perisan oluyor diye ayrildm isten.Dedik krese gitmesin tmm,oyun grubuna yazdiralim.4 yas oyum gruplarinda cok yetersiz aktiveteler bence.Yani ben evde de parmak baski yapiyorm .Biz mi beklentiyi yukseltiyorz bilmiyorm😑Esim napcaklar normal yasinin geregi bunlar,cok didikleme diyor ama 4 yas grubunda cocuk sandalyesine A4 yapistirip minik ressamlarimiz denmesi normal mi😅Yok yani onu evde de yaparim ben.Haftada 500-600 tlden kapi aciyor bu yerler🙆🤦
Hahaha kocaman sarıldım size 🤗🤗. Evet mebe bağlı olduğu için baya tatil oluyo anaokulları. Bir de anaokulları çok pis yerler... Tek bir çalışan oluyo mesela benim çalıştığım yer 60kisilikti. Çocuklara üç öğün yemek çıkart, onun bulaşığı ve üç katlı okulun temizliği tek bir kişide. Yetismiyo o yüzden bi de müdürler o personele, odasına sürekli yemek kahve sipariş ediyo. İşi çok yoğun yani. Ee cocuklarda malum küçük hijyen alışkanlığı daha gelişmemis hasta oluyolar. Ben de devamlı hasta oluyodum çocuklardan mikrop alıp alıp, maske takarak iyileşmiştim. Evde daha az hastalanır çocuğunuz. 4 yaş grubu için parmak baskısı falan da bayağı basitmiş gerçekten 😂 bı ortaları yok bunlarinda 😅. Sizin yaş gurubu için çok güzel etkinlik kitapları var. Sagi-solu veya trafik ışıkları gibi temel şeyleri öğreten. Onlardan evde her gün yaptırıp ayda bir haftada sosyalleşmesi için o gruba götürebilirsiniz naçizane önerim ☺️

Anaokulunda özele göndermenin bir mantığı yok bence.O parayla başka etkinliklere yollayabilirsiniz.
İnstagramda bi anaokulu reklamına rastladım.Ankaranın en pahalı muhitinde bu okul.Yabancı hoca diye koymuşlar iki tane kadın,aksanları berbat nerdeyse her kelimeleri hatalı telaffuz.Veli de sanıyor ki çocuğum yabancı öğretmenden İngilizce dersi alıyor.
Özel okulların tek artısı sizi psikolojik olarak iyi hissettirmeleri.
Sadece kelime ogretiyolar çocuklara ne yabancı hocası ya :işsiz:

Özel okulda okuyan kızımın kaydını devlet okuluna aldırdım ben bugün. Çünkü o kadar para vermeme rağmen beklentimi karşılayamadı. Çocuğumun gerçek başarısını asla anlayamadım, kendini hiç zorlamadı çünkü. Ama okula ne zaman gitsem, harika muhteşem gibi laflar duydum. 5. sınıftaki çocuğu sanki bu sene lgs ye girecekmiş gibi teste boğdular, hiç devlet müfredatı işlenmedi, sadece test kitapları.Ve okul haftada 6 gündü. Sonuç mart ayı gibi çocuk artık okula gitmek istemedi, sürekli kaytarmaya çalıştı. Okul bütün vaktini aldığı için hiçbir sosyal aktiviteye katılamadı. Daha anlatılabilecek o kadar çok şey var ki... Devlete aldırdım rahatladım inşallah iyi olur.

Bende bı dönem kolejde çalıştım İstanbul'da bilinen bir kolejde.Anaokulunda ders yapacağım.Tenefuste hazırlık için sınıfa girdim.2 yaşında bir erkek çocuk ağlıyordu.Ogretmende sinirlenip itti dizlerinin üzerine düştü üzerine bağırdı.Aldim sakinleştirtim.o zamanlar 23 yaşındaydım.simdi olsa tepki verirdim.Sonra 1. Sınıf öğretmeni çocuklara bir bagiriyordu çocuklar tır tır titriyordu.kapiya sıkıştırdı kaç defa şahit oldum bi ingilizce hocasi vardı oda defalarca anaokulu çocuklarını dolaba firlatmistir.
ben birgün kıl hamurdan şekil verdim.ogretmen müdahale ediyor stajyerler yapsın diyor.dedim hocam onlar yapsın.kotude olsa onların şekli olsun.izin vermedim.yani hep yalan dolan.
sonra anaokulu çocuğuna şiddet uygulayan çocuğu koordinatörü söyledim vicdan yapıyordum sürekli.istem çıkardılar.somra bende çıktım evlendim.sonra atandım.
özel okulların malesef çoğu aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hahaha kocaman sarıldım size 🤗🤗. Evet mebe bağlı olduğu için baya tatil oluyo anaokulları. Bir de anaokulları çok pis yerler... Tek bir çalışan oluyo mesela benim çalıştığım yer 60kisilikti. Çocuklara üç öğün yemek çıkart, onun bulaşığı ve üç katlı okulun temizliği tek bir kişide. Yetismiyo o yüzden bi de müdürler o personele, odasına sürekli yemek kahve sipariş ediyo. İşi çok yoğun yani. Ee cocuklarda malum küçük hijyen alışkanlığı daha gelişmemis hasta oluyolar. Ben de devamlı hasta oluyodum çocuklardan mikrop alıp alıp, maske takarak iyileşmiştim. Evde daha az hastalanır çocuğunuz. 4 yaş grubu için parmak baskısı falan da bayağı basitmiş gerçekten 😂 bı ortaları yok bunlarinda 😅. Sizin yaş gurubu için çok güzel etkinlik kitapları var. Sagi-solu veya trafik ışıkları gibi temel şeyleri öğreten. Onlardan evde her gün yaptırıp ayda bir haftada sosyalleşmesi için o gruba götürebilirsiniz naçizane önerim ☺️
Zeka setlerinden aldik.Zaten ogretmenlerden daha cok derss isliyorm🙆😅gunde 7 saat dersim var,ogretmenclik oynuyoruz.Beni biri disari cikarsa sosyallesmek icin cok iyi olacak😅

Özel okulda okuyan kızımın kaydını devlet okuluna aldırdım ben bugün. Çünkü o kadar para vermeme rağmen beklentimi karşılayamadı. Çocuğumun gerçek başarısını asla anlayamadım, kendini hiç zorlamadı çünkü. Ama okula ne zaman gitsem, harika muhteşem gibi laflar duydum. 5. sınıftaki çocuğu sanki bu sene lgs ye girecekmiş gibi teste boğdular, hiç devlet müfredatı işlenmedi, sadece test kitapları.Ve okul haftada 6 gündü. Sonuç mart ayı gibi çocuk artık okula gitmek istemedi, sürekli kaytarmaya çalıştı. Okul bütün vaktini aldığı için hiçbir sosyal aktiviteye katılamadı. Daha anlatılabilecek o kadar çok şey var ki... Devlete aldırdım rahatladım inşallah iyi olur.
Ozel okullarda bitek guvenlik ve yemek konusunda icim rahat benim.Proje okuluna(kres )gorusmeye gitmistim.Gerci 2019 lu oldugundn.almadilar o ayri ama😅Kapida liste vardi.Sabahci grup icin,sokella ekmek 😑Peynir ekmek.Yani devlt okulu tmm ama proje okulunda ucret odeniyor.Peynir ekmek nedir,sokella nedir😒Onu verene kadar peynirli omlet falan ver yani ne bilim😢

Bende bı dönem kolejde çalıştım İstanbul'da bilinen bir kolejde.Anaokulunda ders yapacağım.Tenefuste hazırlık için sınıfa girdim.2 yaşında bir erkek çocuk ağlıyordu.Ogretmende sinirlenip itti dizlerinin üzerine düştü üzerine bağırdı.Aldim sakinleştiren .o zamanlar 23 yaşındaydım.simsi olsa tepki verirdim.Sonra 1. Sınıf öğretmeni çocuklara bir bagiriyordu çocuklar tır tır titriyordu.kapiya sıkıştırdı kaç defa şahit oldumbi ingilizce hocasi vardı oda defalarda anaokulu çocuklarını dolaba firlatmistir.
ben birgün kıl hamurfan şekil verdim.ogretmen müdahale ediyor stajyerler yapsın diyor.dedim hocam onlar yapsın.kotude olsa onların şekli olsun.izin vermedim.yani hep yalan dolan.
sonra anaokulu çocuğuna şiddet uygulayan çocuğu koordinatörü söyledim vicdan yapıyordum sürekli.istem çıkardılar.somra bende çıktım evlendim.sonra atandım.
özel okulların malesef çoğu aynı.
Ayy anlattıklarınız cok korkunç. Benim anlamadığım nasıl çocuklar öğretmenim bana bagiriyo vuruyo diye soylemiyo. Evet özel kurumlar çok korkunç ya 😔 her şey para olmuş her şey yalan dolan. Ben de 23 yaşındayım işten çıktım kpss çalışıyorum atanmış güzel ogretmenim bana da dua edin inşallah atanirim 🙏🏻

Back