- 3 Eylül 2022
- 40
- 37
- 3
- 38
- Konu Sahibi Benpastayimm
Çok haklısın yalnız ama en son oğlum bana sınıf arkadaşı için yaz geldi bir crocs giymedi omer de demişti
Çocuk da gitmiş annesine onu ne demek olduğunu söylemiş.
Kadın bana sordu.
Şimdi ben de çocuklarımın hep bu şekilde yetişmesini istemiyorum açıkçası
Tatil arkadaşları, okul arkadaşları her kesimden kıvrılsın istiyorum.
Benim kafam da ki bu aslında
Eski çocuklarla şimdi ki çocuklar çok kıyaslanamaz acayip farkındalıklara sahipler
Öğretmenler de boya konusunda azarlayacak tıyniyette değiller burada yani bilemiyorum.
Böyle dengelemek istiyorum.
Benim tek kaygım eğitim farkı.
Çocuk da gitmiş annesine onu ne demek olduğunu söylemiş.
Kadın bana sordu.
Şimdi ben de çocuklarımın hep bu şekilde yetişmesini istemiyorum açıkçası
Tatil arkadaşları, okul arkadaşları her kesimden kıvrılsın istiyorum.
Benim kafam da ki bu aslında
Eski çocuklarla şimdi ki çocuklar çok kıyaslanamaz acayip farkındalıklara sahipler
Öğretmenler de boya konusunda azarlayacak tıyniyette değiller burada yani bilemiyorum.
Böyle dengelemek istiyorum.
Benim tek kaygım eğitim farkı.
Imkaniniz oldugu surece egitim anlaminda en ustte tutmaya calisin. Ozellikle okul konusunda.. fakiri de gorsun zengini de bilsin filan ben bunlari gerekli gormuyorum. Okulun ogretmenleri mimarisi sistemi tarzi siniftaki cocuklarin sosyal yasami o kadar etkili ki o yastaki cocularda.
Babamin mesleginden sebeple doguda ilkokul okudum. Sinifta lojmandan gelen cocuklarla yerel gelen cocuklar arasinda ucurum vardi. Hem egitim mutluluk sosyallik kiyafet hersey ucurum vardi. Sevdigim bir arkadasim resim ogretmeninin istedigi marka boya alamadi diye azarlanmisti. Sonrasinda da yaptigi resimlerdeki pastel boya kalitesiz diye hep az not vermisti. Yillar gecti hala uzuluyorum o arkadasima. Gel kullan da dedim ama cocukluk iste kendininkini kullanirdi. O yastaki cocuk kendinde varken baskasinda olmayinca zenginligi fakirligi ogrenmekten cok haksizligi mutsuzlugu utanmayi imkansizligi goruyor. Okula imkanlari iyi olmayan cocuklar hep mutsuz gelirdi kiyafetinden bile anlardiniz. Yani belki bu tecrubemden imkanimin yettigi en iyi okula gonderirdim cocugumu.![]()