ya ne kadar geri kafalı insanlar var anlam veremiyorum. bir genç kızın okulda bile güzel gözükmek istemesinin neresi kötü. bazı evli bayanlarımızın da içi geçmiş resmen. küçük olup aykırı konuşanlara bişey demiyorum nasılsa fikirleri değişir kendilerini fark ettikten sonra. yani insan başlığı açtığına pişman olur şunları okuduktan sonra. her neyse.
değişik topuzlar olabilir. örneğin. bir diz altı kalın bir çorabın ayak kısmını kesip tepeye doğru yuvarlaya yuvarlaya gidiyosunuz. üstüne saçınızın renginde ince bir çorapla aynı işlemi yapıp geçiosunuz(maksat saç yana kayarsa çorap gözükmesin. donut gibi bişey yaptık sonuç olarak. simit yani. esnek olduğundan saçımızı onun içinden geçirioruz at kuyruğu gibi kuyruğu yelpaze gibi 360 derece yayıyoruz simitin etrafını dolaşması için lastik toka geçiriyoruz.sarkan telleri topuzun etrafına doluyoruz. firkete veya tel tokayla onları sabitliyoruz. çok şık bi topuz elde ediyoruz :)
onun dışında düzleştiriciyle yapılan bukleler hiç zman almıyor. benm saçım çoktur. ona rağmen 15 dk sürüyor.
dalgalandırma olabilir. dalgalandırdıktan sonra ön tarafı krepe yapıp bir zamanlar bıngıldağın olduğu yerde :) <başka türlü tarif edemedim> tutturabilirz.
saç uzunsa saç kulak arkasındaki enseden uzun tutam alıp örüp sola geçirip taç gibi yapabiliriz düz ya da hafif dalgalı saça.
sağ ya da sol yandan saçı toplayıp. yan bi şekilde balık sırtı örünce de çok nefis duruyor. hafif sahil esintileri
at kuyruğu yapıp saçı döndürüp yukardan tutturunca enseye doğru saçın dökülmesi de gayet lolitamsı oluyor.
kalem şeklinde tokalar oluyor şu uzak doğulu kızların kullandıkları çubuk yani bildiğimiz. onla gene pratik bi şekilde toplanabilir. ilginç de aynı zamanda. bilmeyenler için tarif edebilirim.
bir de bu yöntemi sanırım benden başka yapan yoktur
ama tam deniz kızı gibi oluosunuz
şimdi saçı örüp bekleyince görüntü baya güzel oluo dimi ama kim beklicek. saç tamamen kuruduktan sonra üst kısımlarını tepeyi altların dış taraflarını yani sadece görünen yerlere uygulıcaz bu yöntemi. o yüzden çok kısa sürcek. saçı 1 cm kalınlığında örüp üzerinden yavaşça düzleştiriciyle geçiyoruz. içimizden 5 e kadar yavaşça saysak olur. uzunluğuna göre değişir tabi de ortalama bi sayı veriyorum. o ısıyla puff bi anda açıosun saatlerdir beklemişcesine...
bukleli saçı ertesi gün yıkanmaya üşenip (sınav olabilir geç gelinmiş olabilir) at kuyruğu ya da topuz yapıp tekrar şekillendirmek de mantıktı. ıslak waxla falan çok kolay oluo.
onun dışında tost makinası varsa sadece önlere, perçeme yapılan tost da çok şık durabiliyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...