- Konu Sahibi sivaslxix_cadxix
ben de izmir de okudum. Lisedeyken ama bir kız okul kıyafet yönetmeliğine uygun giyinse dahi eğer güzel görünüyorsa, hoca hemen yanına çağırır gel bakayım buraya şuranı şöyle buranı böyle yap derdi, saçlarını boz (sert örgülü olduğu halde) aynaya bakmadan karşımda bir daha ör derdi. maksat güzel görünmesin,
ezik tipler
cart kırmızı bir süeter
uzun beyaz diz altını geçen çoraplar
aynı sürüm ayakkabılar
saçlar çirkin bir topuz olmalıydı
gömlek sonuna kadar ilikli
kocaman alakasız lacivert bir kravat
Allahım o günler geçti ya, nasıl şükrediyorum.
dediklerini yapmazsan patlatıverirlerdi tüm okulun önünde kızların kafasına
saçlarını çekerlerdi
disiplin işte, akıl işte,
kompozisyonda türkiye derecesi yapmış bir kız (çok güzel çok tatlı bir kızdı) müdürün tebrik etmesi için tüm okul önünde kürsüye çağırılmıştı, arkadan dingil bir kadın hoca (artık kıskandı zaar, kız hem güzel hem çalışkan, başarılı olacak belli) kızı kürsüye giderken yanına çağırdı, bir patlattı ki kafasına, kız daha anasından babasından yememiştir tokat, tüm okul önünde, gözleri yaşlarla doldu, neymiş efendim, saçlarının örgüsü gevşemiş, sen müdürün karşısına böyle çıkmaya nasıl cesaret edersin, lafa bak hele, kız derece yapmış, tebrik edeceğine, meyveli ağacı taşla, o kzıın edebiyat hayatı kesin orda noktalanmıştır, yazı yazmaktan nefret etmiştir.
çıktı kürsüye kız nasıl ağlıyor, müdür bile üzüldü, tebrik etti acele tarafından plaket verdi, kız en son inerken böğürüyordu
işte böyle
hala böyle devam ediyorlar mı bilmem
ezik tipler
cart kırmızı bir süeter
uzun beyaz diz altını geçen çoraplar
aynı sürüm ayakkabılar
saçlar çirkin bir topuz olmalıydı
gömlek sonuna kadar ilikli
kocaman alakasız lacivert bir kravat
Allahım o günler geçti ya, nasıl şükrediyorum.
dediklerini yapmazsan patlatıverirlerdi tüm okulun önünde kızların kafasına
saçlarını çekerlerdi
disiplin işte, akıl işte,
kompozisyonda türkiye derecesi yapmış bir kız (çok güzel çok tatlı bir kızdı) müdürün tebrik etmesi için tüm okul önünde kürsüye çağırılmıştı, arkadan dingil bir kadın hoca (artık kıskandı zaar, kız hem güzel hem çalışkan, başarılı olacak belli) kızı kürsüye giderken yanına çağırdı, bir patlattı ki kafasına, kız daha anasından babasından yememiştir tokat, tüm okul önünde, gözleri yaşlarla doldu, neymiş efendim, saçlarının örgüsü gevşemiş, sen müdürün karşısına böyle çıkmaya nasıl cesaret edersin, lafa bak hele, kız derece yapmış, tebrik edeceğine, meyveli ağacı taşla, o kzıın edebiyat hayatı kesin orda noktalanmıştır, yazı yazmaktan nefret etmiştir.
çıktı kürsüye kız nasıl ağlıyor, müdür bile üzüldü, tebrik etti acele tarafından plaket verdi, kız en son inerken böğürüyordu
işte böyle
hala böyle devam ediyorlar mı bilmem