okul, evlilik, bebek , bir fikir verin nolur..

ayy canım ben 19 dayken ne evliliği ne bebeği anca gezme tozma eğlenme planları yapardım.iyi ki de öyle yapmışım yoksa şimdi çok içimde kalan şey olurdu ve belki olgun çağda gençlik yaşamaya kalkardım.ben 26 yaşında anne oldum şu an 27yim daha da erken mi oldu acaba diyorum.bebek işi kesinlikle olgunluk işi.akıl iyice başa gelmeden tam olarak hazır olmadan yapmamalısın.tabi kader sana bırakırsa seçimi o da ayrı konu..

erkekler zaten geç olgunlaşıyor, onun için geç falan değil ayrıca nereye ne yetiştiriyor merak ettim?
iki sene daha beklese 70 yaşına gelmiyor ki adam daha 30 bile olmamış olacak. hadi kadın gelir 40 yaşına geç mi kaldım der anlarım da, aceleye gerek yok benim şahsi görüşüm.
ayrıca bir dip not, hayat her istediğimizi istediğimiz planladığımız zamanda vermiyor. kul kurar, kader gülermiş

neden bu kadar hesap kitap yapıyorsunuz ki ?
evlenin bakalım bi okulun da bitsin en hayırlı zaman ne zamansa Allah o zaman versin bebeği
herkes için,sizin için de tabiki...

bir erkek için 26 mı geç
benim eşim 32 yaşında aaa biz hayatı kaçırmışız o zaman desene
canım okuyan eden bilgili bi insansın bırak allah aşkına
içine dert oluyosa da, rabbim hayırlısını versin de geç, ayrıcada 22de bebeğin olsun istersin de allah vermez sen 30ken olur, e o zaman nolucak? aman artık cok gec mi diceksiniz?

bu zamanda artık lisans diploması da işe yaramıyor yüksek lisans gerekiyor, lise de 4 yıl oldu şuydu buydu derken senin o geç dediğin yaşda insanlar daha işe başlayamamış oluyor, annelerimizin dönemine göre düşünürsek yine neyse bişey demem ama, bu nesilde çok normal...

Herşey için erken. 19 yaşında evlenmeyin. 20 yaşında evlenmeyin. Yaşınız çok küçük, çok ezilirsiniz.En azından okulunuz bitip düzgün bir işe girene kadar evliliği erteleyin. Bebeği hiç söylemiyorum bile. Yazdıklarınızı okuyan da nişanlınız 35 yaşında zannedecek.

Son düzenleme:
29 yaş mı baba olmak için geç?
Bence de erken...
Ben şuan 22 yaşındayım okuyorum eşim ise 28 yaşında...
Okulumun bitmesine 3 yıl var ve 4 5 yıl daha çocuk düşünmüyorum...
5 yıl sonra ben 27 eşim 33 yaşında olacak ne yani yaşımız mı geçti?

merhaba.Evlilik okul bunları ikisini birarada yürütenlerdenim.21 yaşımda evlendim.Eşimde 30 yaşındaydı.Nişanlı iken kazandım üniversiteyi.yerleştirme sonucum geldiğinde 1 haftalık evliydim.evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım sebebsiz yere bebeğim öldü karnımda tam da vize zamanı o kadar yıkıldım ki anlatamam.buna rağmen hastaneden taburcu oldum eve gelince yattığım yerde elimde kitap çalıştım.Şükür derslerimin hepsinden geçtim hem de umduğumdan daha yüksek notlarla.bebeğimi kaybetmenin acısıyla 6 ay sonra yine istiyordum bebek ama eşim istemedi okulunu nasıl okuycaksın senin için çok zor olur dedi yaş kompleksi yapmadı.neyse ben geldim son sınıfa o zaman karar verdik kızıma hamile kaldım.Ama var ya çok zormuş hem okul,hem ev,hem de hamilelik hele de sorunlu bir hamilelikse.Ama insan zoru başarınca daha mutlu oluyor.Mezun oldum 3 hafta sonra kızımı aldım kucağıma 25 yaşımda, eşimde 34 yaşındaydı.Allah bize o zaman nasip etti.yani yok çocuğum bana dede mi diyecek erken baba olmalıyım dipsiz bir kuyuya taş atmak gibi birşey.çok takılmamak lazım bu konulara.hayatı biraz da akışına hayat daha kolay daha yaşanır hale geliyor.Hakkınızda hayırlısı olsun.

merhaba arkadasim,

bende önceki yazilara katiliyorum. Hem evlilik, hemde okumak cok zor birsey.
Ben gecen sene evlendim, üniversite ögrencisiyim. Sabah 8´den aksam 8e kadar dersim oluyor bazen, eve gelmem 9u buluyor. Zaten yorgunluktan ölmüs bir sekilde geliyorum eve birde kalk yemek hazirla, kocanla ilgilen. Benim esim anlayisli adam olsa bile, bir süre ilgilenmesem hemen lafi yapistirir.
Bunun yani sira ders calismaya´da cok az vakit bulabiliyorum. Sürekli ilgi isteyecek esin, yemek, camasir, evi toplamak, alisverise gitmek.
Bebek konusuna gelince: Ben okulu ve staji bitirdigimde 27 yasinda olacagim, esim 32.
Benim esimde bastan ya gec degilmi falan diyordu, ama yapacak birsey yok.
Artik esimden cocuk istemiyorum, orasi ayri tabi.
Bazi seyler insanin hayal ettigi gibi olmuyor. Umarim sende hersey gönlünce olur...

Ben de bir erkek için 25 yaşında baba olmanın erken olduğunu düşünüyorum...
Yani gayet orta bir yaş evlilik düşünülebilir ama çocuk için biraz daha
bekleseniz sizin karınıza olur.
Erkekler çok geç olgunlaşıyor,baba olma fikri basta çok sempatik görünebiliyor
ama gidişat hiç böyle olmuyor, korkuyorlar kaldıramıyorlar ve sevgilerini
ne anneye ne bebğe gereği gibi yoğunlaştırabiliyorlar.
Benim tavsiyem okulunuzu bitirin hiç acele etmeyin nişanlısınız nasılsa.
İkiniz de yaşınızı başınızı alın iyice olgunlaşın birikim yapın yuvanızıhazırlayın..
sonra makul bir yaşta evlenin...Seneler geçtikçe yaş etkeninin
ve olgunlaşmanın nekadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Ben şuan sözlüyüm..25 yaşındayım sözlümse 29..
Bu sene adına bile çocuğun erken olduğunu en azından evimize birbirimize alışıp vakit geçirdikten
sonra bir iki seneye kadar bebk düşünüyoruz.

Arkadasım 25 yaşında evlendi eşi 30'du ilk sene hamile kaldı ve şuan sayılı günleri var doğum için. Deli gibi çocuk isteyen eşi şuan korkuyor bablığı kabullenemiyorum diyor.
Oyüzden zaman tanıyın duruma göre yol alın derim.
Örnek çok..Allah hayırlı etsin.

canm benım ılk once sunu soylıyım hayat planlandıgı gıbı gıtmez ....ben de nısanlıyım nısanlım 27 yasında evlendıgımızde 28 oluyr bende hemen dusunmuyrm daha 23 yasındayım...ama bu kısmet nezaman ne olacagı bellı degılkı benım babam 43 yasında baba olmus :)

evlilik ve anne olmak bence ciddi kavramlar
ikisi de sorumluluk gerektiren isler
burda ne kadar cok okuyoruz evlenip kayin validesi kayinpederi ile sorun yasayanlar huzursuzluk duyanlar
hele ki siz boyle biriniz 20 biriniz 24 ikiniz de daha cok gencken evlenirseniz aileler cok daha karisicak islerinize , hic kolay bir is degil yani evlilik.
okuldan geliceksiniz bi ryandan evin isi bir yandan odevler
sonra misafirler gelir aa yeni gelin evi falan
ben senin yerinde olsam asla okulum bitmezzden evlenmezdim.
tabi laf olsun diye okuyorsan tek amacin aman su yasta evleneyip su yasta cocuk dogurayimsa bilemiyorum tabi. bence senin derdin en erken vakitte nasil okulu bitiririm sonra nasil ise girerimi dusunmek olmali .
once bir evlenin ondan sonra da cocugu dusunursunuz
kismet isi biraz
durun bakalim evliligi yurutebilecek misiniz ayrica
bu kadar uzun vadeli ve ince planlarla yuruseydi keske hayat

canım ben 24 yaşında evlendim(bence erken bile. okul bitmeden evlenmeye pek sıcak bakmıyorum. hatta okul bitsin 1-2 sene çalışıp ondan sonra evlenmeli bence.)olmaz mı olur elbette okurken. ben evlendikten sonra yüksek lisansımı yaptım ama lisansa benzemiyor haftada 2 gün filan dersim oluyordu çok zorlanmadım. 27 yaşında doğurdum bu arada eşimde 32 yaşında. hiç de geç diye düşünmüyoruz. ama tabi bu sizin ve en önemlisi bebişin kararı.

sana soyleyecegim ilk sey bu kadar erken yasta evlenmemen gerektigi...
ben yaptim bu hatayi ve hic kimseye tavsiye etmiyorum...
20 yasinda evlensen aradan gececek 4 yil, olacaksin 24, o zamana kadar zaten ask bitecek coktan...
geriye sevgi kalacak(insallah, sorunlar yasamazsaniz)...
sen simdi 24 yasindan 50 yasina kadar bu evliligi bu monotonlukla surdurebilecek misin?
ben bu gunlerde bu konudan muzdaribim maalesef...
yasim 23...4 yillik evliyim...
sevgi var ama monotonluk beni olduruyor...
erken evlenmek cok buyuk bir hataydi...
suan okula gidiyorum ben, bir senem kaldi...
okulla evlilik zor oluyor, okuluna adapte olsan esinle araniza okul giriyor, esine adapte olsan derslerin kaliyor...
eve geliyorsun yiyecek icecek yok, ev pis, ders calisman lazim...
ama bu isleri de yapman lazim...
uzerine esinle de vakit gecirmen lazim(tabii vakit kalirsa)...
ben yabanci dille ogrenim gordugum icin ve okulum da hocalar ders disinda cok proje ve odev verdigi icin hem evlilik hem okul arasinda cok yoruldum...
sanki artik kendimi dinlemek istiyorum...
cok karisik duygular icindeyim, seytan durtuyor bu aralar...
herseyi birak kendi hayatina bak kendine yepyeni bir sayfa ac diyor...

ayrica yasitlarin universitede gezerken eglenirken sen esinle monoton bir hayat surmek zorunda kalacaksin ve butun bunlar icinde kalinca mutluyum diye kendini kandiracaksin...
esin de cok genc olacak sen de..
acele etmeyin ne olur aceleye gerek yok...
oluruna birakin herseyi, elbet evlenirsiniz...
once hayata doyun, yasamak istediginiz yapmak istediginiz en varsa once onlari yapin...

hele hele bebek konusunda yorum bile yapmak istemiyorum arkadasim...
sacmaliyorsunuz yani cocuk yasta bebek dogurmak ne demek, evliliginizin uzerinden 4-5 yil gecsin o zaman anlayacaksiniz ne kadar acele ettiginizi ama gec olacak...
ben soyluyorum yasadiklarimi, cok buyuk ihtimalle dinlemeyip evleneceksin tabii ki cunku gozun kara...ama sonradan pisman olunca bir sey degismiyor...
24-25 yasinda bosanmis bir kadin durumunda olabilirsin...
iyisi mi gec evlen...

Son düzenleme:
Valla daha yolun başında bu kadar ince planlar hesaplar...fazla değil mi? Hani hayat pek senin planladığın gibi olmuyor çoğu zaman. Çocuk doğuracağın yaşın erken veya geç olmasından önce bence okulunu bitirmeyi bir iş sahibi olmayı ve ondan sonra evlenmeyi düşün. Acelen ne ki okuken evlenecek kadar. Gözünü korkutmak istemem ama evlendiğinde anlarsın ancak öyle hayallerindeki kadar güzel değil zor çok zor. Bu kadar planlı programlı bir insanın da bence önceliği okul olmalıydı evlilik ve çocuk değil.

Okulunla beraber bebeği büyütebilecekmisin evliliğin yükü ağır bekarken gibi olmuyor her şey sana bakıyor okul keza öyle birde bebek sen bilirsin

Herşeyi akışına bırak biraz
Bebek ne zaman geleceğini bilir
Ayrıca eşim 33 yaşında baba oldu
Belli bi olgunluğa erişmesi lazım erkeğin
Yaşınız çok erken evlenmek için
Biraz gençliğinizin tadını çıkarın

arkadaslar hepinize cok tskler ediyorum yorumlariniz icin, hepsini teker teker okudum ve size kesinlikle katiliyorum, hayat bu yarin ne olacagi belli olmaz, allah nezeman isterse ozaman bebek olur ki zaten acele etmiyecem asla. Acikcasi beni yorumlariniz biraz korkuttu evlilik konusunda korkuyorum sanirim evlenmeyi erteliyecem hem daha iyi tanirim , huylari ögrenirim görürüm böylesi daha iyi hemen evlilige gerek yok, okulumuda yaparim hem, aileler daha dügün mügün demiyor, babamlar falan aceleye gerek yok seneye falan diyorlardi ya sanirim erteleyecem aileme söyleyip..hepinize yorumlariniz icin tsklerr , saygilar

okul evlilik birlikte gider ama cocuk-okul-evlilik cok zor! cocuk oldugu zaman hayatinin icinde olan hersey disari cikiyo, sadece onla ilgileniyosun, herseyini ona göre ayarlaman gerekiyo. ve okulu dondurursun olmadi birakirsin ya da bitirirsin, herzaman tercihllerin var. ama cocugu bi kere yapti mi ay bu olmadi dondurayim 2 yil sonra devam edeyim diyemiyorsun:) bence önceligi okula vermelisin. nisanlinda gec kaldik ayagina yatip seni kandirmasin. hayatta babana bile güvenmiceksin, sonradan yok yemegi yetistiremedin yok temizlik yapmadin diye okulu birakmani isteyebilir

bencede tohumları dökülmez ya benim eşim 27 sindeydi ilk baba olduğunda pekte bi şey anlamadı ilk babalığından kızımda 33 yaşındaydı daha olgun kadınlar bile artık 30 undan sonra çocuk yapıyo ne bu acele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…