okul, evlilik, bebek , bir fikir verin nolur..

Eskiden olsaydı geç kalmış olabilirdiniz ama artık hayat o kadar zor ki insanlar değişti, kadınların beklentileri arttı, geçinmek anlaşmak çok zor.
Okuyorsun niye evlenmek için bu kadar acele ediyorsun anlamadım, herşey zamanında güzel okulunu bitirsen yaşıtların gibi üniversite hayatı yaşasan sonra evlensen ve çocuk düşünmeye başlasan olmaz mı.
22 yaş ta 26 yaş ta çocuk için çok çok erken, insan belli bir yaştan sonra olgunlaşıyor, değişiyor, bakıyorsun evlendiğin kişi bambaşka biri olmuş.
O yüzden evlenmekte hele hele çocuk yapmakta çok aceleci olmamak gerek.
Ben 29, eşim 35 yaşında bir senelik evliyiz şuanda çocuk düşünemiyorum bile.
Günümüzde 30 yaş bile evlenmek için erken, biraz birbirinizi tanıyın, hayatın tadını çıkartın.

ben bu yazıya cevap bile vermek istemedimmm ama tutamadım kendimi.. Ya ben 22 yasındaym ve bekarım henüz. bu durumda bz evde kaldıkk sana göre.. ya nedemek gec baba diee millet 30unda evlenio. ve emin ol hersey tozpembe olmıcak sana bnm arkadasımda okurken evlendi ve o mutluluguna ragmen pişmanm dio.. ii dşün bnce herseyii

tskler yorumun icin

canım ben 21 yaşındayım ve üni son sınıftayım 10 aylık evliyim derslerimde çok başarılıyım, eşimde hem çalkışıo hemde açıktan son sınıf okuyo şükür onunde dersleri çok iyi bence hiçte zor değil... çocuk meselesine gelince de ben eşimin askerliği olduğu için istemiorum ama bizim sınıfta hamile arkadaş var ve çok tatlı yaa

sen önce okulunu bitir bi iş sahibi ol hayata sağlam adımlarla başla güvenip evlenilen uğruna ölünen kocalarr ki topiği bi gez görürsün pek sağlam ayakkabı çıkmıyo, evlilik çocuk sahibi olmak için yapılmıyoo da ayrıca ne bu acele...

inanki hiçç kolay bişi değill doğurduğunda keşke hep karnımda kalsa istiycekk bunları birbir kızkardeşim yaşadıı ve hala okulu bitecekk

arkadaşım 19 yaşına gelmişsin üstelik bu küçük sayılabilecek yaşına rağmen evlenme planındasın demekki evliliği göze aldığına göre belirli bir olgunluk seviyesine erişmişsin.bu kadar yaşın sana hayatta herşeyin hesap edilenlerle değil de bazı şeylerin de isabet edenlerle yürüdüğünü öğretmiş olması lazım.doğmamış bebeğe don biçmek denir ya bu işler hesapla olmuyo olamıyo arkadaşım.senin iraden değil burdaki tek kıstas.birde yaradanın iradesi var.bakalım senin planların yüce iradenin planlarıyla uyuşuyo mu.hakkında hayırlısı

aklını başına al kardeşim..
Sen daha evliliğin sorumluluğu ile yüzleşmemişken birde çocuk planları mı yapıyorsun..
bencede evliliği kedinlikle ve kesinlikle ertele önce ünversiteyi bitir sonra kendine bir iş bul ekmeğini eline al sonra evlenirsin..
Okurken evlenmek çok çok saçma hele öyle hamile bir öğrenci olmak çok tatlı görünebilir ama çocuk doğduktan sonra ne olacak orasını hiç düşündün mü? senin sınavın olacak saat başı bebeğin uyandığı için bırak ders çalışmayı uykusuzluktan harap olacaksın sonrası stres bunalım okul uzayacak sonra çocuk büyüdüğünde başlasan bitirsen iş bulmak sorun olcak hayatın öyyle yitip gidecek..Ne için ? nişanlın geç baba olmasın diye...hıhh

Ayrıca bebek hiç beklemediğin bir anda geldiği gibi senelerce uğraşıp gelmediği de oluyor 14 yıl bekleyeni biliyorum..

Sen iyisimi hem ailenle hem nişanlınla konuş seni seviyorsa okulun bitene kadar beklesin o da daha çok genç tabi aile olmayı ev bakmayı bilmiyor ki daha ,baba olmanın hayali peşinde yazık..
ikinizde hayatınızı mahvetmeyin. Eğer evlilik çokkk güzel birşey olsaydı herkes sokakta mutluluktan dört köşe gezerdi.. Sen etrafında hiç öyle mutlu mesut dolaşan hayatından çok memnun insanlar görüyormusun..

24 yaşındayım ve hala erkek arkadaşımı ikna etmeye çalışıyorum evlilik için erken diye. herkesin hayatı kendine göre farklıdır; ama ne olursa olsun birazcık daha bekar kalman gerketiğini düşünüyorum, eğer aile baskısı tarzı bir şey yoksa, yani mecbur değilsen, biraz daha geciktir evlenmeni derim ben. çocuk konusunda ise yorum bile yapamıyorum.

arkadaslar yorumlariniz icin tsk ancak yanlis anlasilma var, ben evlenince hemen cocuk yapmayi düsünüyorum demedimki. evlenince devam okumak istiyorum, okulum bitince cocuk istiyorum ozamanda gec mi olur diye sormustum, yanlis anlasilmis. evet cok haklisiniz planla olmuyor bu isler. allahim nezaman verirse cocuk ozaman olur tabiki, benimkide soru iste. 19 yasinda evlenmeyi erken bulmuyorum acikcasi, herkez beni dis görünüsümdende beyin oglunlugumdanda 25 yasindamisin diyorlar. hani o olgunluk bende var oturmus cok sükür, evliligini ne oldugunu nasil yapildigini nasil yürütüldügünü, nelere dikkat edildiginii, ev isi vs kocanla ilgilenmek vs hepsini cok sükür biliyorum, ve yürütebilecegime inaniyorum, cok mutluyuz evlenincede mutlu olacagimza cok inaniyorum sonucta yuvayi disi kus yapar demisler. bir yuvanin güzel ve mutlu olmasi huzurlu olmasi bir kadinin elindedir. kadin güzel de yapar ama zehir de yapabilir yani. allahim insallah herseyi gönlümüze göre verir, insallah hayirlisiyla evlenincede böyle yazdigim gibi cok mutlu oluruz.. birde söyle birsey var, türkiyede genelikle cogu kizlar 24-25-26 yaslarinda evleniyor, eskiden avrupada o yaslarda evlenirdi kizlar, türkiyedeki kizlarda 18-19 gibi hatirliyorum ( cevremde cok gördüm) simdi ise tam tersi olmus bana acikcasi 24 yas cok gec geliyor, herkezin kendi görüsü tabikide. seneye insallah evlenecez, daha tarih belli degil ama seneye olacak,hepinize cok tsk ederim.

yorumun icin tskler ama yanlis anlasilma var ! ben evlenince okurken bebek yapacam demedimki ! , benim meslegim var elimde, devamini okumak istiyorum evlenince 1,5 sene falan, ondan sonra bitiincede bebek istiyorum, konuyu dogru okumamissiniz sanirim, ancak son yazdiginiza katilmiyorum, nice mutluluktan ucan insanlar gördüm, bu mutlulugu yapmakta iki kisininde katkisi var ama en cokta kadinin yarattigi birsey. yorumun icin tskler ama aklim basimda cok sükür:) ben evliligi erken görmüyorum.

Çocuk konusunda ana hatlarıyla bir plan yapmak gayet doğru. Ha, siz korumanıza rağmen hamile kalabilirsiniz, ya da senelerce bekler çocuk sahibi olamayabilirsiniz, bunlar tabi ki olabilecek şeyler. Ama bu konuları 2 tarafın evlenmeden önce konuşmaları son derece yerinde bence.

Sevdiğiniz insana biran önce kavuşmak için okulu bitirmeden evlenmek istemenizi çok iyi anlıyorum. Sizin yaşınızda kuşkusuz beklemek çok zor gelir insana. Son yazdıklarınızdan da bu konuda çok kararlı olduğunuzu görüyorum. İnşallah her şey beklediğiniz gibi olur diyorum, ama hem okuyup hem ev idare etmenin de zaman zaman çok yıpratıcı olabileceğini aklınızın bir köşesinde bulundurun diye eklemeden edemiyorum. Zaten ilk yazdığınız yazıda da kaldıramam diye biraz korkuyorum demişsiniz. Acaba burada yazılan bazı şeyler mi sizi bu kararlı noktaya getirdi diye de düşünüyorum doğrusu. Ben sizden bu konuyu tekrar bir masaya yatırmanızı rica ediyorum. Bana kalırsa, ilk yazdığınız mesajdaki gibi korkmakta hiç de haksız değilsiniz.

Eğer okulunuzu bitirip evlenirseniz her ikiniz de üstleneceğiniz yeni sorumlulukları daha rahat kaldırabilirsiniz bence. Evliliğinizin, ilişkinizin daha sıhatli olma ihtimali artar. Böyle bir evlilikten doğan bir(kaç) çocuğa daha çok şey verebilirsiniz, yaşlarınız kaç olursa olsun. 55 yaşını doldurmuş ve 22 yaşında bir çocuğa sahip bir kişi olarak (eşim de aynı yaşta), bu durumun bizi aslında genç bile tuttuğunu söyleyebilirim. Ben daha teyzeliği bile zor kabul ettim, bir de kendime nine falan mı dedirticem, bak söyleyin nişanlınıza bozuluyorum haaaaaaa

canım biz tedaviyle bebek sahibi olduk,eşim 38 ben 33 yaşındayım ama diyorum en iyi , en olgun,en sabırlı,herşeye doymuş bir dönemimizde anne baba olduğumuzu düşünüyoruz...
herkesin bakış açısı farklıdır tabi...

benim eşim 31 yaşında.daha 2 sene bile çocuk düşünmediğim halde sen ne zaman hazır hissedersen diyor da seninkine noluyo 29 geçmiş.çocuk bakmak kolay mı öyle.bi geçim derdine düşsün unutur zaten sen he de geç

Bu devirde 24 yaş evlenmek için çok mu geç.

sonra benim gibi okulu birakip oturursun evinde... sen yurtdisindasin degil mi??? gerci esin de calissa cocuga bakacak kresler var üni icerisinde... benim uni'de vardi ama yine de olmuyo...cocugunun büyüdügünü göremezsin..dersler vakit ister sadece okulda degil ayni zamanda evde de, koca ilgi ister, ev temizlik bulasik ütü yemek vs ister, canin arkadaslara takilmak ister.............. sonra da bi bakmissin ki zor geliyo... insallah senin icin öyle olmaz...

19 yaşında sevgılı edınıp evlenmeyı düşünücek kadar akıllı olduguna gore nasıl cocuk yapıp sorumluluklarını yerıne getırıcegınıde bılıyor olman lazım gereksız bır baslık olmus önce ekmek kazanmasını para kazanmasını ögren okulunu bitir gel 24-25 yasına ondan sonra düşün bence bunları boş şeylerle yorma kafanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…