- 11 Haziran 2010
- 7.705
- 13.973
-
- Konu Sahibi Melegimbenim
Selam arkadaslar, ben buraya yeni üye oldum actigim ilk konu bu olacak.
bir sorunum var aslinda sorun da degilde ben fikir edinmek istiyorum sizden hemen konuya geciyorum,
yasim suan 19 ve nisanliyim , nisanlim 23 yasinda allahin izniyle seneye evlenmeye düsünüyoruz dügünümüz olacak. benim daha 2 bucuk sene okumam gerekiyor, evlenince devam okuyacagim nisanlim sorun etmiyor yani bir engel yok okulum bittiginde 22 yasinda oluyorum nisanlimda 26 oluyor, peki nasil olacak? bebek falan yapmak istesek yokmu gec yada erkenmi? ama nisanlimin yasi geciyor.. ben aslinda 25le anne olsam dedim ama nisanlim 29 oluyorum olmaz cok gec dedi.. hemen okulumu bitirince 22 yasinda hamilemi kalim yani? simdi diceksinizki niye bunlari dert ediyorsun, hayir dert etmiyorum sadece aklimda söyle bir düsünüyorum gelecek 2-3 seneyi,
size sorum su:
sizce 22 mi yoksa 25 le anne olmak iyimi, nisanlimin yasi gecse bile?
ve sizce okul ve evlilik iyi olurmu? evlenipte devam okuyanlar ve okumus olanlar tecrübelerinizi yazabilirmisiniz bana lütfen.. biraz korkuyorum acikcasi kaldiramam diye siz ne dersiniz? simdiden yorumlariniz icin cok tskler arkadaslar
ben bu yazıya cevap bile vermek istemedimmm ama tutamadım kendimi.. Ya ben 22 yasındaym ve bekarım henüz. bu durumda bz evde kaldıkk sana göre.. ya nedemek gec baba diee millet 30unda evlenio. ve emin ol hersey tozpembe olmıcak sana bnm arkadasımda okurken evlendi ve o mutluluguna ragmen pişmanm dio.. ii dşün bnce herseyii
canım ben 21 yaşındayım ve üni son sınıftayım 10 aylık evliyim derslerimde çok başarılıyım, eşimde hem çalkışıo hemde açıktan son sınıf okuyo şükür onunde dersleri çok iyi bence hiçte zor değil... çocuk meselesine gelince de ben eşimin askerliği olduğu için istemiorum ama bizim sınıfta hamile arkadaş var ve çok tatlı yaa
aklını başına al kardeşim..
Sen daha evliliğin sorumluluğu ile yüzleşmemişken birde çocuk planları mı yapıyorsun..
bencede evliliği kedinlikle ve kesinlikle ertele önce ünversiteyi bitir sonra kendine bir iş bul ekmeğini eline al sonra evlenirsin..
Okurken evlenmek çok çok saçma hele öyle hamile bir öğrenci olmak çok tatlı görünebilir ama çocuk doğduktan sonra ne olacak orasını hiç düşündün mü? senin sınavın olacak saat başı bebeğin uyandığı için bırak ders çalışmayı uykusuzluktan harap olacaksın sonrası stres bunalım okul uzayacak sonra çocuk büyüdüğünde başlasan bitirsen iş bulmak sorun olcak hayatın öyyle yitip gidecek..Ne için ? nişanlın geç baba olmasın diye...hıhh
Ayrıca bebek hiç beklemediğin bir anda geldiği gibi senelerce uğraşıp gelmediği de oluyor 14 yıl bekleyeni biliyorum..
Sen iyisimi hem ailenle hem nişanlınla konuş seni seviyorsa okulun bitene kadar beklesin o da daha çok genç tabi aile olmayı ev bakmayı bilmiyor ki daha ,baba olmanın hayali peşinde yazık..
ikinizde hayatınızı mahvetmeyin. Eğer evlilik çokkk güzel birşey olsaydı herkes sokakta mutluluktan dört köşe gezerdi.. Sen etrafında hiç öyle mutlu mesut dolaşan hayatından çok memnun insanlar görüyormusun..
arkadaslar yorumlariniz icin tsk ancak yanlis anlasilma var, ben evlenince hemen cocuk yapmayi düsünüyorum demedimki. evlenince devam okumak istiyorum, okulum bitince cocuk istiyorum ozamanda gec mi olur diye sormustum, yanlis anlasilmis. evet cok haklisiniz planla olmuyor bu isler. allahim nezaman verirse cocuk ozaman olur tabiki, benimkide soru iste. 19 yasinda evlenmeyi erken bulmuyorum acikcasi, herkez beni dis görünüsümdende beyin oglunlugumdanda 25 yasindamisin diyorlar. hani o olgunluk bende var oturmus cok sükür, evliligini ne oldugunu nasil yapildigini nasil yürütüldügünü, nelere dikkat edildiginii, ev isi vs kocanla ilgilenmek vs hepsini cok sükür biliyorum, ve yürütebilecegime inaniyorum, cok mutluyuz evlenincede mutlu olacagimza cok inaniyorum sonucta yuvayi disi kus yapar demisler. bir yuvanin güzel ve mutlu olmasi huzurlu olmasi bir kadinin elindedir. kadin güzel de yapar ama zehir de yapabilir yani. allahim insallah herseyi gönlümüze göre verir, insallah hayirlisiyla evlenincede böyle yazdigim gibi cok mutlu oluruz.. birde söyle birsey var, türkiyede genelikle cogu kizlar 24-25-26 yaslarinda evleniyor, eskiden avrupada o yaslarda evlenirdi kizlar, türkiyedeki kizlarda 18-19 gibi hatirliyorum ( cevremde cok gördüm) simdi ise tam tersi olmus bana acikcasi 24 yas cok gec geliyor, herkezin kendi görüsü tabikide. seneye insallah evlenecez, daha tarih belli degil ama seneye olacak,hepinize cok tsk ederim.
Selam arkadaslar, ben buraya yeni üye oldum actigim ilk konu bu olacak.
bir sorunum var aslinda sorun da degilde ben fikir edinmek istiyorum sizden hemen konuya geciyorum,
yasim suan 19 ve nisanliyim , nisanlim 23 yasinda allahin izniyle seneye evlenmeye düsünüyoruz dügünümüz olacak. benim daha 2 bucuk sene okumam gerekiyor, evlenince devam okuyacagim nisanlim sorun etmiyor yani bir engel yok okulum bittiginde 22 yasinda oluyorum nisanlimda 26 oluyor, peki nasil olacak? bebek falan yapmak istesek yokmu gec yada erkenmi? ama nisanlimin yasi geciyor.. ben aslinda 25le anne olsam dedim ama nisanlim 29 oluyorum olmaz cok gec dedi.. hemen okulumu bitirince 22 yasinda hamilemi kalim yani? simdi diceksinizki niye bunlari dert ediyorsun, hayir dert etmiyorum sadece aklimda söyle bir düsünüyorum gelecek 2-3 seneyi,
size sorum su:
sizce 22 mi yoksa 25 le anne olmak iyimi, nisanlimin yasi gecse bile?
ve sizce okul ve evlilik iyi olurmu? evlenipte devam okuyanlar ve okumus olanlar tecrübelerinizi yazabilirmisiniz bana lütfen.. biraz korkuyorum acikcasi kaldiramam diye siz ne dersiniz? simdiden yorumlariniz icin cok tskler arkadaslar