okul, evlilik, bebek , bir fikir verin nolur..

Melegimbenim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
170
0
Selam arkadaslar, ben buraya yeni üye oldum actigim ilk konu bu olacak.

bir sorunum var aslinda sorun da degilde ben fikir edinmek istiyorum sizden hemen konuya geciyorum,

yasim suan 19 ve nisanliyim , nisanlim 23 yasinda allahin izniyle seneye evlenmeye düsünüyoruz dügünümüz olacak. benim daha 2 bucuk sene okumam gerekiyor, evlenince devam okuyacagim nisanlim sorun etmiyor yani bir engel yok okulum bittiginde 22 yasinda oluyorum nisanlimda 26 oluyor, peki nasil olacak? bebek falan yapmak istesek yokmu gec yada erkenmi? ama nisanlimin yasi geciyor.. ben aslinda 25le anne olsam dedim ama nisanlim 29 oluyorum olmaz cok gec dedi.. hemen okulumu bitirince 22 yasinda hamilemi kalim yani? simdi diceksinizki niye bunlari dert ediyorsun, hayir dert etmiyorum sadece aklimda söyle bir düsünüyorum gelecek 2-3 seneyi,
size sorum su:

sizce 22 mi yoksa 25 le anne olmak iyimi, nisanlimin yasi gecse bile?
ve sizce okul ve evlilik iyi olurmu? evlenipte devam okuyanlar ve okumus olanlar tecrübelerinizi yazabilirmisiniz bana lütfen.. biraz korkuyorum acikcasi kaldiramam diye siz ne dersiniz? simdiden yorumlariniz icin cok tskler arkadaslar

once ınanamadım sonra bı daha okudum

26 yas baba olmak ıcın geç kalıyor ,dıyorsun dımı

bence erken bıle

bence hemen bebek yapma okulunu bitir önce hem esının yası cok buyuk degıl kı neden dert oldu bu kadar
sımdı genelde 30 yasında evlenıyor erkekler..

Son düzenleme:
22 veya 25 yas dememiz mümkün degil, cünkü bebek istedigi zaman gelmeyebiliyor:97:
o yüzden nasip kismet, hayirlisi olur insallah :44:

Bebek sahibi olmak için 29 yaş çok geç bi yaş değil hatta erken bi erkek için..Millet kaç yaşında baba oluyo..Erkek arkadaşınz yaş kompleksine mi girdi acaba hani bazıları olur ya çocuğum bana dede mi dicek modu.. Hayırlısı olsun

hayata karşı kronometre filan mı tutuyonus siz???ben annamadım olayı...:26:

ben 20 yaşımda evlendim ama 24ümde anne olabildim bence bunları hiiç kafana takma o bebiş zati rabbim istediği zaman gelir sen bunlara takılma hayatını akışına bırak okulla evlilik niye olmasın ki bunları yürütebilen nice insanlar var sen neden yürütmeyesinn ... ve hatta bence daha iyi bile olur insan doğru insanı bulduğunda evlenmeli bence beraber yürünmeli hayatta elele sana başarılar rabbim yardımcın olsun

Son düzenleme:

22 veya 25 yas dememiz mümkün degil, cünkü bebek istedigi zaman gelmeyebiliyor:97:
o yüzden nasip kismet, hayirlisi olur insallah :44:
tabiki haklisin cok haklisin:) allahin izniyle nasip eder insallah hayirlisi olsun:) yorumun icin tsklr

ne bileyim hesaplamis galiba cocuk 25 oldugunda ben 50 mi olacam falan biseyler diyordu, sanirim dedigin gibi komplexs yapiyor cocugum bana dedemi diyecek diye.. hani bende pek gec kalmak istemiyorum fazla ama ne bileyim bi taraftanta.. hayirlisi olsun yorumun icin tskler

Bebek Allah ne zaman nasip ederse o zaman gelir.Nişanlınız da sanki 40 yaşında olacakmış gibi davranmış.Ama illaki bir fikir istiyorsanız Okulunuzu bitirip anne olmanız daha mantıklı.Hem ders çalışıp hem bebeğe bakmak sizi zorlayabilir.Hem bu arada evliliğinizin cicim aylarını da yaşamış olursunuz.Evliliğiniz oturunca da çocuk yaparsınız.Ama böyle şeyler plana programa da pek bakmaz.

hayata karşı kronometre filan mı tutuyonus siz???ben annamadım olayı...:26:
bende yorumun anlamadim ama tskler

yorumun icin cok tskler haklisin allahim nezaman nasip ederse ozaman olur tabiki ben su okul isi uzar diye endise ediyorum o yüzden bi fikir edinim dedim gecmi diye falan.. evet okul ve evlilik neden yürümesin aklima yatiyor sanirim:) tskler

bende yorumun anlamadim ama tskler
arkadaşım,evlilik söz ve nişan hayatı gibi değil ki!inşallah çok mutlu olursunuz,inşallah sevginiz daim olur.ancak iki farklı insan,iki farklı karakter bir araya gelecek ve bir evde yaşamayı öğrenecek.sizin kendi alışkanlıklarınız var nişanlınızın kendi alışkanlıkları.siz önce bunları bir dengeye oturtmalısınız ki evde istenilen ve beklenilen ortam oluşsun.önce birbirinizi tanıyın,gezin tozun,evliliğin tadını çıkarın.bu ortamı bir daha yakalayamayacaksınız.bebek geldikten sonra,bir daha o üniversiteye başladığında başbaşa kalacaksınız.
hayat hep tasarı ve planla geçmez,en azından bu hususta.bazen bir takım olayları akışına bırakmak daha sağlıklı olur...bu açıdan yaş ve hesap kitap doğru değil.sırf nişanlınız bunalıma girecek diye de bebek planlanmaz.sizin hazır olmanız önemli,nişanlınızın değil.

evlilik neyse de,bebeğin bu kadar planlı olması iyi değil bence.oldu olacak sipariş verin kız mı erkek mi olsun diye

gerdek gecesi hamile kalırsın,bütün yaşayacaklarınız,cicim ayları biter,o zaman erken çocuk yapmış olursunuz.

evlenirsiniz yıllarca çocuğunuz olmaz tedavi vs. o zaman geç çocuk yapmış olursunuz.

böyle şeyler kısmet.kendinizi hazır hissettiğinizde maddi manevi,evlenin -ki geç bir yaş değil bence.yaşanacak herşeyi yaşamadan da evlenmeyin sonradan içinizde kalır

nişanlın bence bırak baba olmayı, evlenmek için bile oldukça gençken 29 yaşı baba olmak için erken mi buluyor?
biz sevgilimle evlendiğimizde yaşı 30 olmuş olacak vay bizim halimize

insanlar plan yapar kaderde onlara gülermiş her şey nasip kısmet bu kadar düşünme hayatın sana nler getireceğini bilenezsin..

bir arkadaşım evlendi yazın son sınıfta şu anda zor oluyor diyor okula birlikte sorumluluklar farklı beklentiler farklı oluyor diyor.evlenince insanın canı da ders çalışmak istemiyor diyor:) bebeğe gelince de baştan aklı gidiyordu olursa falan diye şimdi de olsun diyor bitiyor nasıl olsa okul evde sıkılıyorum falan ama olmadı ne zaman olur rabbim bilir yani onu takma bence henüz okulla da bebek çok zor örnekler var yani çok önemli sınav oluyor gece çocuk ateşli:S ne yapacaksın önce can tabi öyle uzatan arkadaşım da var yani.. allah mesud etsin herşey gönlüce olsun..

canım sen aklını peynır ekmekle mı yedın ne acelenız vardı evlılık ıcın bıle ıkınızın yası kucuk cocugu gectımde

Cok guzel aciklamissiniz,evlilik otursun bir iki yil sonra bebek yaparsiniz.Bebegede haksizlik herkes kendini dusunuyor ama annesi ders calismakta olacak bir bebeginde ihmale ugramasi soz konusu.Bu ihmal yastan daha muhim bebis stres yumagi olmasin ha calissaydin baska kimseye sorumlulugun yok ama talebesin bitirmen gereken sinavlarin var ,evine temizlikci alabilecek misin calissan alirsin.Esin sorumluluklarini bilen bir baba adayi mi?Sana yardimci olacak mi ?Bunlari ancak evlendiginde goreceksin nisanlilikta insanlar gercek yuzlerini gostermez be Bacim.

bebek yapmayı planlarken acaba iyi anne ,iyi baba olabilecekmiyiz diye düşünseniz bence daha mantıklı olacak.bebek yapma değil de bebek olduktan sonraki evre daha önemli geliyor bana ama siz daha iyi bilirsiniz

Ah canım ah. Daha evlilik için bile yaşınız bu kadar küçükken sen şimdiden bebek hesapları yapıyorsun. İlk önce şunu unutma, bebek istediğin anda gelmez, Rabbim ne zaman verirse o zaman gelir. Sen şimdi 22 yaşımda ya da 25 yaşımda diyorsun ya bu şekilde hesap yapma. Bunlar çok ince hesaplar. Şu yaşta evleneyim şu yaşta hamile kalayım diye plan yapmak abesle iştigalden başka bir şey değil. Hadi hamile kaldın diyelim. Sen ve eşin bir bebeğin sorumluluğunu alacak kadar olgunlaşmış olacakmısınız, ona iyi bir hayat sunabilecek misiniz... Bunları maddi anlamdan daha çok manevi açıdan düşün. Nişanlını da anlamış değilim. 29 yaş evlat sahibi olmak için hiç ama hiç geç değil. Çocuk sahibi olmak için bu kadar acele etmesi çok gereksiz. Aksine o yaşlar belki de 1-2 yaş daha ilerisi çok daha iyi. Evlilik, flört dönemi gibi değil. Bebekten önce evliliğimi güzelce oturtayım, eşimle birbirimizi iyice tanıyalım diye düşünmelisin. İnşaallah hakkında hayırlısı olur.

Son düzenleme:
daha ful yok yumurta yok şimdiden bunları hesabını yapmak biraz erken değilmi ama ben yinede fikrimi söyliyeyim yce ALLAH nezaman isterse o zaman olur siz önce bir evlenin o zaman düşünürsnüz bebek yapmayı veya yapmamayı

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…