• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İki kişi, ilişkilerini, onu o l d u r a c a k kadar kuramazlar; ama ö l d ü r e c e k kadar bozabilirler, yaptıklarıyla.
Bir de kendi haline bırakırlarsa, kurur gider ilişki __ kendi kendine, ölür.

Şundan dolayı: İlişkinin uçlarında o kişiler vardır yalnızca __ o, o ilişkidir; o iki kişinin ilişkisi... Biriciktir. __Oysa, o iki kişinin daha bir sürü ilişkisi vardır, başka kişilerle.
İşte, bu öteki ilişkiler, o kişiler yoluyla hep bulaşırlar onların ilişkisine __ o zaman da ilişki saflığını yitirir, katışık hale gelir: bozulur, yozlaşır, ölür.

Demek ki, ilişki o iki kişinin yaptıklarıyla olamıyor; ama onlarsız da olamıyor __ o iki kişinin kendisini sürekli bilinçlendirmelerini, yapmalarını, kurmalarını; başka, yabancı şeyleri de sürekli ayıklamalarını, engellemelerini, uzak tutmalarını gerektiriyor.

Oruç Aruoba / i l e

Ben bu başlığı ilk kez görüyorum:tomato:

Hemen aklımda gelenleri yazayım devamını sonra getiririm:utangac:

"Terörizm trajedisini yaşamayanlar için, alınan önlemleri ve sınırlandırmaları eleştirmek çok kolaydır. Ancak, ben, birinci ve en önemli insan hakkı olan yaşamı sürdürme hakkını ve yurttaşların güvenliğini korumayı amaçlayan bu önlemleri ve sınırlamaları getirmenin Türk Devletinin görevi olduğuna inanıyorum."

Vural Savaş - İrtica ve Bölücülüğe Karşı Militan Demokrasi

"Oturuyorsan ayağa kalk, Ayaktaysan otur. Hayatın değişikliğine karşı sende değiş."

Bahar Özdemir - Sözlerinle Sarıl Bana Hayallerim Üşümeden

"Aşk bir illüzyondur. Sırtında ağır bir yük ve bir sürü kredi borcuyla uyandığın rüyadır. Ben nakit sahibi olmayı dilerim."

Beyaz Zakkum - Janet Fitch

"Atlet kıyafetlerin en yücesidir. Anneye göstere göstere giyilir ki yarın öbür gün hastalık halinde sebebin atlet kaynaklı olmadığı kanıtlansın.":roflol:

Zeki Kayahan Coşkun - Meğer Annem Haklıymış

"Gerçek, dehşet kıyımlardan nefret eder, kıyımlardan kaçar. Kanı, onun sıcaklığını, kokusunu sevmez, soyut saflığın peşinde koşar. Ağzı iyi laf yapar, kıyaslamalarla zırhlanmış olarak beyinlere darbesini indirir, imgelemi felç eder, sinir sistemini bozar. Kuşkuyu yayar, pişmanlıkları çoğaltır, her birimizin içinde uyuyan suçluyu uyandırır. Gerçekliğin üstüne alacakaranlığı örter. Katıksız dehşet coşkuyu, duygusallığı, sulugözlü acıma duygusunu sever. Daha rahat öldürebilmek için, insanın bağnazlığa varan ideal bir sevgi duyması gerekir.

Amaç, işkence etmek ya da yakmak değildir: Doğru soruları sormaktır. Gerçeklik yoksa dehşet de yoktur, gerçeklik dehşetin temelidir.

Elimizde hiçbir gerçek olmadan, hata yapıldığını nasıl anlarız?"

Michel del Castillo / Utanç Gömleği

Leyla sen sen isen, neyim ben? Yok ben ben isem ya nesin sen?

Babil'de Ölüm, İstanbul'da Aşk - İskender Pala

merhaba arkadaslar gercekten guzel bı fıkırmıs.ne guzel seyler cıktı sonuca bakınca. bende en cok hosuma gıden kıtaptan bırını yazmak ıstedım.evlılıklle ılgılı komık bı kıtaptı.yazar [SEMA MARASLI kitabın adı EVLİLİĞİ PEKMEZ SANDIM en hosuma gıden sozde bu: EVLILIĞİ PEKMEZ SANDIM YERİM YERİM BİTMEZ SANDIM

kaç dostum yalnızlığına,sineklik olmak değil kaderin senin..
nietchze- zerdüşt böyle buyurdu

h
hepimiz çamurlar arasında yasarız ama bazılarımız yıldızlara bakar.Tüm yıldızları içimizde yakarken yere sıkı sım sıkı basmayaı unutmayalım. Suna TANALTAY "Sevdikçe..." (bundan on yıl önce okumuştum çok güzel bir kitap.kitap kurtlarına okumalarını tavsiye ederim.

ilham kaynaklarını okuyorum orada şöyle bir söz geçiyor
Herkes Yahşi men yaman
Herkes buğday ben saman
insanın kendini noksan ve kusurlu görmesi enaniyeti bir kenara bırakmasını anlatır

Hayatımın en güzel anıymış, bilmiyordum. Orhan Pamuk'un masumiyet müzesi romanının giriş cümlesi ben çok beğendim

"Nasıl yalnızca ırka ve renge göre davranmak bir ırkçılık suçu ya da sadece cinsiyete göre davranmak cins ayırımcılığı suçuysa Gypsy'i öldürmeyi haklı çıkarmak için yalnızca onun bir köpek olduğu gerçeğine başvurmak da bir 'tür ayırımcılığı' suçudur."

***​

"Yaşamın hayvanlar için bize olduğundan daha az önem taşıdığını söyleyen, hayatı için savaşan bir hayvanı avuçları arasına almamıştır hiç. Hayvan olmak demek, tamamen ve ertelenmeksizin bu savaşın içine fırlatılmaktadır."

***​

"İnsanların şanslı oldukları, zira ahlaki cesaretin çok nadiren fiziksel cesareti desteklemek adına ona gereksindiği pek çok batı demokrasisinde fiziksel cesaretin değeri azaltılmıştır. Yeryüzündeki pek çok ulus bu kadar şanslı değil."

***​

"Ahlak, amaçlarımıza hizmet etmez ama onların yargıcıdır."

Filozofun Köpeği / Raimond Gaita

Bilgi : Raimond Gata, 1946 Almanya doğumlu. Londra Üniversitesi Ahlak Felsefesi bölümü mezunu. Avusturalya Katolik Üniversitesi'nde felsefe profesörü.

Bir silgi gibi tükendim ben. Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım: Mürekkeple yapmışlar oysa. Ben, kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım.
Oğuz Atay- Tutunamayanlar

Back