• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ey susup kalmış adam; tüccarsan kalk para kazan , yolcuysan yol önünde haydi yürü , derviş isen hizmette bulun kulluk et. eğer bunlardan biri değilde aşık isen kendinden utan aşığın gözünde uyku ne gezer?

iskender pala- aşkname

senin beni unutma ihtimalini düşünüp çıldırıyorum. bazı günler ve bazı geceler yüzünü eskisi gibi hayal edemiyeceğimden korkup kahroluyorum. sonra tevbeler ediyorum. seni unutma ihtimalini düşündüğüm için...

iskender pala- aşkname

"Ümit, güvenden bile daha önemsiz, ama yakalanması daha zor bir şeydir.

İyi bir mevsimde, insan yaşama güvenir, ama kötü bir mevsimde ümitleriyle baş başadır. Aslında ikisinin de özü aynıdır: Onlar bir insanın başka insanlarla, dünyayla ve zamanla kurduğu ilişkinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bir insan güven olmadan yaşayabilir; ama bu, insanca bir yaşantı değildir; ümit olmazsa insan ölür."

gözbebeği: İnsanlarda yuvarlak, hayvanların çoğunda ise dikine elips biçiminde olan gözbebeğinin çapı, irise gelen ışığın miktarına göre değişir.
Karanlık ve uzaklık büyütür gözbebeğini; aydınlık ve yakınlık küçültür. Yani bu kararsız çember, ışık varsa küçülür, ışık yoksa büyür. Yakına bakarken de küçüldüğüne göre, yakn olan aydınlıktır, aydınlıktadır. Uzağın payına karanlık düşer. Zaten karanlığı kimse yakından görmek istemez.
Aşık olunca da büyür gözbebeği; demek ki aşık olunan hep uzaktadır. Aradaki mesafenin verdiği acıyı azaltmak için, maşuka 'gözbebeğim! ' diye hitap edilir. -Elif Şafak- Mahrem

Yine kar yağıyor. Bir deftere birkaç satır yazıyorum, nedense bütün bunları hatırlıyorum. Şunu öğrendim; yarın hiçbir zaman, hiçbir anlam taşımıyor, söylenildiğinin tam tersine...
Kürşat Başar Kış İkindisinin Evinde

Halen okumakta olduğum kitabın arka kapağındaki bu yazı için almıştım kitabı :

"Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın."

Kürşat Başar - Başucumda Müzik
Everest Yayınları

Halen okumakta olduğum kitabın arka kapağındaki bu yazı için almıştım kitabı :

"Birini öptüğünde salıncakta sallanır gibi hissediyorsan aşıksın."

Kürşat Başar - Başucumda Müzik
Everest Yayınları

çok severek okuduğum kitap....

tropikal yanlızlık.
öyle yerler vardır ki,gece bile uyuyamaz insan sıcağın sıkıntısından.Ve ben,en soğuk iklimlerin gecesinde yanlızlığımın ateşiyle terliyor,uyuyamıyorum.Sanki öğle güneşinde çöle yatmışım.Nasıl aramam yağmur damlasını...
Ben ona hayranım.Beklenen olmasını biliyor.Bazen sesiz sedasız,bazen de dünyayı sarsarak geliyor.onsuz mutluluk o varken bin misli oluyor.
anlatmaya lüzum yok....YOLDAŞI MELEK OLANI SEWMEK GEREKıR......sewmek ölmekle başlar....

Ben müzemmil suresindeki ayet sözlerinden çok etkilenmiştim:sizinle seve seve paylaşmak istedim:
1.Ey örtüsüne bürünen,
2. Az bir kısmı hariç olmak üzere, geceleyin kalk:
3. (Gecenin) Yarısı kadar. Ya da ondan biraz eksilt.
4. Veya üzerine ilave et. Ve Kur'an'ı belli bir düzen içinde (tertil üzere) oku.
5.Gerçek şu ki, biz senin üzerine 'oldukça ağır' bir söz (vahy) bırakacağız.
6.Doğrusu gece neşesi (gece ibadeti, insanın iç dünyasında uyandırdığı) etki bakımından daha kuvvetli, okumak bakımından daha sağlamdır.
7.Çünkü gündüz, senin için uzun uğraşılar vardır.
8.Rabbinin ismini zikret ve herşeyden kendini çekerek yalnızca O'na yönel.
9.(Allah,) Doğunun ve batının Rabbidir. O'ndan başka ılah yoktur. Şu halde (yalnızca) O'nu vekil tut.
10.Onların demelerine karşı sen sabret ve onlardan güzel bir ayrılma tarzıyla (düşünce ve eylem bakımından köklü bir tutum) ile kopup-ayrıl.

ayetlerin devamını merak edip okumayı arzu edecek olursanız, müzemmil suresi olarak google lamanız yeterli olacaktır.

sevgiler:kahve:

Jose Mauro de Vasconcelos - Güneşi Uyandıralım kitabından......

"Bir çocuk yüreği, unutur ama bağışlamaz."

Veee Hesse'den birkaç satır:

"Üzgün olduğumuzda ya da yaşama katlanamadığımız zamanlarda bir ağaç bize şöyle diyebilir;Sessiz ol! Sakin ol!Bana bak! yaşam kolay değil,yaşam zor da değil.Bunlar çocukça düşünceler. Tanrıyı konuştur içinde,o zaman onlar susar.Yolun,seni annen ve yurdundan ayırdığında korku duyarsın.Ama her adımın ve her günün seni yeniden annene götürüyor.Yurdun orası ya da burası değil,yurt senin içinde ya da hiçbir yerde..."

ÖYLE BıR YAŞTA ıDıM VE ÖYLE BıR MıZAÇTA ıDıM VE ÇOCUKLUĞUMDA O KADAR AZ OYUN OYNAMIŞTIM VE ALDATMASINI O KADAR AZ ÖĞRENMıŞTıM Kı YALAN BANA SUÇLARIN EN AĞIRI GıBı GELıYORDU..
Peyami SAFA ( Dokuzuncu Hariciye Koğuşu)

" Üstad Fuzuli ye göre aşık,bir pervanedir,nasıl pervane ateşi görünce kendini o ateşte yakmak isterse,aşıkta kendini aşka atıp öylece yanmalıdır"
Babilde Ölüm ıstanbul'da Aşk ıskender Pala

'''sana sözüm geçmez celladımsın ey zaman '''' Safiye Sultan ANN CHAMBERLıNN

"Hayatın önemsiz şeylerde olduğu gibi önemli şeylerde de, sürekli yalan olduğunu kabul etmek durumundayız.

Verdiği sözü tutmuyor hayat; tutsa bile özlediğimiz şeyin özlenilmeye değer olmaktan ne kadar uzakta bulunduğunu göstermek için yapıyor bunu. Kimi zaman umut, kimi zaman da umulan şey aldatıyor bizi. Bir eliyle verdiğini öteki eliyle alıyor.

Uzaklığın büyüsü cennetler gösteriyor bize. Ama büyülenir, büyülenmez, bu cennetlerin uçup gittiğini görüyoruz. Demek ki mutluluk ya gelecekte, ya da geçmişte; şimdik an, güneşli ovanın üzerinde dolaşan bir küçük buluta benziyor; önü arkası pırıl pırıl bu bulutun; ovaya yalnız onun gölgesi düşüyor."

Aşkın Metafiziği - A. Schopenhauer

ıki saat sonra,neredeyse bitirmişti işini.Daniel'in hediyelerini,özenle paketlemişti.
Evet, pahalı bir alışveriş.Laure,fiyat etiketi ile gülümseme arasındaki ilişkiyi anlamaya
başlamıştı.....................
Acı Çikolata-Lesley Lokko.

mücadelemiz zaferlerimiz ne olursa olsun onlar için ne kadar acılar çekersek çekelim hepsi kısa sürede kağıttaki mürekkebe damlayan su gibi akıp gidecek. (bir geyşanın anıları)

Merhaba arkadaşlar:) yeni üyeyim ilk mesajım

Senin bana inandırdığın ve seni bana inandıran Allah, öz dilinle hitap etmiş ve Sana demişti ki:
“Sen olmasaydın, sen olmasaydın, âlemleri yaratmazdım!”
Sana, işte bu Allah kelâmının sonsuz kılavuzluğu içinde inanıyorum!
Sana inanmış, inanmakta ve inanacak olanlar, deniz kıyılarında kum misâli… Ben de bu hudutsuz yığında bir kum tanesiyim

Çöle ınen Nur-Necip Fazıl Kısakürek

-Müslümanların feryadı ayyuka çıkıyordu.Sabaha karşı gün ışırken,kesilmiş insanların küme
halinde yakıldığını gördük.Manzara müthişti.........................................
Yüzbaşı Selahattin'in Romanı-ılhan Selçuk...........................................
Cilt 1...........

sen gözlerinden ateşler saçarak zehirli oklarını bana yöneltirken ben sana aşık oldum...
en son yürekler ölür-canan tan

Back