• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yüreğimizdeki karanlık, ancak Karanlığın Yüreği'ne ulaştığımızda başlar!
Joseph Conrad- Karanlığın Yüreği

Gerçekten birbirini seven,
Birbirine ağlayan iki dosttan
Biri ölürse eğer;
Hayatta kalandır ölen...........

PİEDRA IRMAĞININ KIYISINDA OTURDUM AĞLADIM

...Tanrı, güneşi her gün yeniden doğurarak bizi mutsuz kılan her şeyi değiştirmemiz için zaman tanıyor bize. Oysa biz her gün,böyle bir zamanın bizi bağışlandığını görmezden geliyoruz. Bugünün düne benzediği gibi, yarına da benzeyeceğini düşünüyormuş gibi davranıyoruz. Ama dikkatini yaşamakta olduğu güne veren kişi, o büyülü anın varlığını keşfediyor.. O büyülü an belki de sabah anahtarı kilide soktuğumuz dakikada, akşam yemeğini izleyen suskunluk sırasında, bize birbirinin benzeri gelen binbir şeyde gizli...

paulo coelho

Son düzenleme:
bir adın kalmalı geriye bir de gurbet beni affet kaybetmek için erken sevmek için çok geç....

yüreğim seni çok sevdi o yürek talan o yürek yangın yeri o yürek seni istiyor bir tek seni....

kanatlarınızı açmazsanız rüzgarlara binemezsiniz. muhammed bozdağ- düşün ve başar

Uçurma Avcısından
Çocuklar boyama kitabı değildir Onları en sevdiğin renklere boyayamassın

koza icin hayatin sonu olarak görünen seyi,ustalar kelebek olarak görür....(robin sharma)

zihin mükemmel bir usak,ama cok gaddar bi efendidir....(yine robin sharma)

Bende Dogan Cuceloglu Savascıdan Bilge Don Juan Matus sozlerı aktaracam harıka sozler..
>“ Sen sanki ölümsüzsün, ölümsüz insanların kararları iptal edilebilir, pişmanlık duyulabilir veya kuşku duyulabilir. Ölümün avcılık yaptığı bir dünyada kuşkular ve pişmanlıklar için zaman yoktur. Ancak kararlar için zaman vardır.”

>"Gündelik dünyada insanların yere basmalrını sağlayan şey, içsel söyleşidir. Kendi kendimizie dünya şöyledir ya da böyledir diye konuştuğumuz için, sadece bu yüzden, dünya şöyle ya da böyle olur. Şamanların dünaysına giden geçit, savaşçı; içsel söyleşiyi durdurmayı öğrendikten sonra açılır.”

>“Kendini önemsemek insanı ağırlaştırır, hantal ve mağrur yapar. Bilge kişi olmak için insanın hafif ve akıcı olması gerekir. “

Irmak aynı zamanda her yerdedir, kaynağı yerde, döküldüğü yerde, çağlayanda, kayıkta, akıntı yerinde, denizde, dağda, aynı zamanda heryerde ve onun için yalnızca şu an vardır, geçmişin gölgesi diye bir şey bilmez ırmak, geleceğin gölgesi diye de birşey bilmez.

Hermann Hesse / Siddhartha

Sevmek Uyuşturucu Almak Gibidir.
başlangıçta kendini iyi hissedersin,bütünüyle verirsin.
ertesi gün daha fazlasını istersin.
henüz zehirlenmemiş,
o duygudan hoşlanmışsındır ve onun üzerinde egemenliğini sürdürebileceğini sanırsın.
sevdiğin kişiyi iki dakika düşünür,
sonra üç saat boyunca unutursun,
ama yavaş yavaş onun varlığına alışır,
ona bütünüyle bağımlı hale gelirsin.
böylece onu üç saat düşünür,
iki dakika unutmaya başlarsın.
yakınında değilse,bağımlıların uyuşturucu bulamadıkları zaman hissettikleri şeyi hissedersin.
uyuşturucu bağımlılarının,
gerek duydukları şeyi bulamadıkları zaman hırsızlık yaptıkları gibi,kendilerini aşağıladıkları gibi,
aşk için herşeyi yapmaya sende hazırsındır.

(PAULO COELHO-Piedra Irmağı'nın kıyısında oturdum ağladım)

"..Günlerdir İstanbul'u arşınlıyoruz. Kentin bana göstermeye, tanıtmaya çalıştığı yüzü ilgimi çekmiyor. Burasının Konstantinopolis'ten beri bir çelişkiler yumağı olduğunu, kendine doğru gelen herkesi çekim alanına soktuğunu ve kendi içinde erittiğini biliyorum.

Binyıllar boyunca sınırlarından içeri ayak basan herkesi kucaklayan, yutan, ama özümsemeyen, kendi potasında eritmeyen, bir mozaiğin parçaları gibi ayrı tutan, herkes onu sahiplenmeye çalışırken, aslında kimsenin olmadığı veya herkesin olduğu için, tarihinin hiçbir döneminde kimseye teslim olmayan kent.."

Oya Baydar / Erguvan Kapısı

'' Aşık değillerdi,hiç olmamışlardı..yaralı iki yalnızlık,sonsuzluk içinde yitip giden iki sestiler ve birbirlerini bulmuşlardı...''

Maxime Chattam-Kara büyü..
Polisiye-Gerilim romanından böyle bisöz çıkması çok ilginç bence..

Bir cümle değil de birkaç mısra yazsammmm!
Sefiller'den!
Uyuyor kader ona ne cilveler etti
Yaşıyordu, melekten yoksun sönüp gitti
Sade geçti olay bir gül solar gibi
Akşam olunca ufukta gün söner gibi

merhaba,TEŞHİS KOYMADAKİ GÜÇLÜK, KABULLENMEYİ GECİKTİRMEYE YÖNELİK UMUTSUZLUKTUR..Buket Uzuner'in ''İki yeşil su samuru'' adlı kıtapta okumustum.. Paylaşmak ıstedım..Sevgilerimle

Bir kere Platon'da bilgeler üstüne bir cümel okumuştum. Galiba bir bilgenin, halkı yağmur gelecek diye uyardığını ama kendisini dinlemedikleri zaman o ahmaklarla birlikte ıslanmak zorunda olmadığını, evine girip rahatça oturabileceğini yazıyordu.

Zülfü Livaneli - Son Ada

ölüm,doğum
geçmiş,gelecek
tıpkı kar taneleri ve baharlar gibi

günler akıp giderken-ipek ongun

Back