How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
"Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet Senden habersiz aldığım her nefesten."
Necip Fazıl Kısakürek ( Çile kitabından )

yıllar önce duygu asena nın bir kitabında ıssız korkulacak bir yerden bahsederken ''meleklerin ayak basmaya korktuğu yer '' diye bir cümle okumuştum o aklımda kalmımştır..

Uzun zamandır arşivimde olan ama okuyamadığım bir kitabı okuyorum Size oradan çok etkileyici bir konuşma yazıyorum.

Hikmet Bey bir keresinde Osman'a " Eğer hayatım , kırılacak bir eşya , bir bardak ya da bir vazo , ne bileyim öyle bir şey olsaydı eğer , bunu tutması için Hediye'ye verirdim " demişti. " Ondan başka herkes , bir dalgınlık anında onu bir yerde bırakabilir , düşürebilir , bir acı duyduğunda elinden atabilirdi ama o , hiçbir zaman , hiçbir şartta onu elinden bırakmazdı."

Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk

bir insanın birini hem sevmesi hem de ona düşmanlık duyması kadar taşınması zor bir duygu ikiliği inanın az bulunur
Ahmet Altan Kristal Denizaltı

yüreğim bavulunu toplamış çoktan,ruhum sırtlamış çantasını...
uzaklar çekiyor içimdeki seyyahın tasmasını...
can dündar ( yarim haziran )
yaşlaşlandımmı ne bu sözlerden bayağı etkilendim.

Ikbalgürpinardan Küçük Mutluluklarda Ki Sözünden Etkilenmişidm
Mutluluk Insani Tatli,zorluklar Güçlü,hüzün Ise Insan Yapar;yenilgide Mütewazi Yapar Doğru Bi Söz
Yarim Hazirani Okudum Ama O Yerine Dikkat Etmemişim Tekrardan Bakiyim Ben O Kitaba

bir ben varki benim içimde
benden öte benden ziyadeee:asigim:
harika bi söz benim içinnn

"hem her şey insanın kendi elinde, hem de insan yalnızca korkaklığı yüzünden ne fırsatlar kaçırıyor" Dostoyevski Suç ve Ceza

aldığın nefesin kıymetini bil, ot değilsin yeniden bitmezsin!

"hem her şey insanın kendi elinde, hem de insan yalnızca korkaklığı yüzünden ne fırsatlar kaçırıyor" Dostoyevski Suç ve Ceza

Hayatta gerçekleştirdiğimiz tüm eylemlerin sadece iki sebebi var... sadece iki tane...özde..
birincisi, sevgi.
ikincisi, korku.
herşeyi ya sevdiğimiz için ya da korktuğumuz için yapıyoruz...
işsizlikten korktuğumuz için, pekte bizi sarıp sarmalamayan bir işe tutunuyoruz.
sevilmemekten korktuğumuz için, severmiş gibi yapıyoruz.
yalnızlıktan korktuğumuz için, çoktan yol vermemiz gereken birine yolu vermiyoruz...
geleceğin belirsizliğinden korktuğumuz için, geçmişe bakıp duruyoruz...
hayatı sevdiğimiz için, ağacın yeni açan dallarını görüyor ve hasretle bakıyoruz...
vakitsizlikten göremeyeniniz var mı???

Uzun zamandır arşivimde olan ama okuyamadığım bir kitabı okuyorum Size oradan çok etkileyici bir konuşma yazıyorum.

Hikmet Bey bir keresinde Osman'a " Eğer hayatım , kırılacak bir eşya , bir bardak ya da bir vazo , ne bileyim öyle bir şey olsaydı eğer , bunu tutması için Hediye'ye verirdim " demişti. " Ondan başka herkes , bir dalgınlık anında onu bir yerde bırakabilir , düşürebilir , bir acı duyduğunda elinden atabilirdi ama o , hiçbir zaman , hiçbir şartta onu elinden bırakmazdı."

Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk

Hayatımı kimin avuçlarına bırakırdım bilmiyorum.... veya kim hiçbir zaman, hiç bir şartta onu elinden bırakmazdı.... düşünmem lazım.. ve bunu düşünmek aslında hiç hoş değil çünkü bende bir 'Hediye' yok besbelli...ya da bir ihtimal, farkında değilim???
Susiii !!!!! ne dersin?

Korktu.Gidip de varamamaktan degil, varıp da dönüş yollarını kaybetmekten degil,dönüp de geride bıraktıkların yerlerinde görememekten degil;bir kendini bulmaktan, buldugundan korkmaktan korktu.
ELİF SAFAK PİNHAN

Kendimi toparlamam kolaydı artık.Çünkü , sevginin en güzeli , en gereksinildiğinde verilenidir.
Buket Uzuner .. Balık İzlerinin Sesi

Merhaba,
Gerçekten çok güzel bir fikir,
her sabah görüşmek ümidiyle:

Ancak büyük bir acı veya büyük bir sevinç
senin gerçeğini açığa çıkarabilir.
İşte böyle bir anda
ya güneş altında çıplak danset,
ya da çarmıhını taşı.
Şafağa ancak
gecenin yolunu izleyerek ulaşılabilir
Halil Cibran

yargılama yargılanırsın, demiştin...kabullendim herşeyi herkesi koşulsuz sevmeyi..duvarındaki resimde olduğu gibi bağışlayan gülümseyişi anladım...hep bir gitme vaktinin ,görülmeyen nedeniyle geldiğini...kaybetmenin asla ilk anda ne kazandırdığını göstermediğini....cezmi ersöz derinliğine kimse sevgili olamadı..

"Daha sonra yaşayacağız. Şimdilik söz konusu olan, şansa bir şans vermektir. Bu öyle bir dönem ki herkes yalnızlığını haykırıyor ve aşkı haykırdığını bilmiyor. İnsan yalnızlığını haykırdığında her zaman aşkı haykırır."

Romain Gray / Kadının Işığı

Hesapsız Duygular

Bil ki
üzgün bırakıp ayrılırken
caddeler
kaldırım taşlarıyla örtülmüş uçurumlardır.

Bilinçsizce mırıldanışta ansızın hatırlanan
bir şarkı gibidir dönüşündeki haz
nihat behramın şiir kitabını okuyorum ve okumaya değer die düşünüyorum

bence aklın yolu kulaklardır, ağız değil. Kulaklardan beyne çok şey gider, ağızdan ise gitmez.Ağzınız bir karış açık dolaşıyorsanız birşey öğrenmiyorsunuz demektir.
Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır- Ahmat Şerif Gören

Back