How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir akşamüstü
oturup
hapisane kapısında
rubailer okuduk Gazalî'den:
"Gece:
büyük lâciverdî bahçe.
Altın pırıltılarla devranı rakkaselerin.
Ve tahta kutularda upuzun yatan ölüler."
Nazım Hikmet

Erdal Öz - Gülünün Solduğu Akşam

Kendimi fazla büyütmüş olmalıyım, hayatımın bir yerinde, belli bir yaşımda, birşey kazandığımı ya da kaybettiğimi ya da sadece kendi halimde birşeylerle meşgul olduğumu sandığım bir sırada, hayatın değişebilir ve benden uzağa ve bensiz gidebilir olduğunu akıl edememiş, bundan korkmak gerektiğini bilememiş olmalıyım.

Hamdi KOÇ / Çiçeklerin Tanrısı

şu an değil 10 yıl önce okuduğum kitaptan 2 dörtlük var, okuduğum günden beri zihnimden silinmeyen, bunları paylaşmak istiyorum.

Karışık bir odada
Yaşanmışlık vardır.
Ben düzeni severdim
Al işte...

şu an değil 10 yıl önce okuduğum kitaptan 2 dörtlük var, okuduğum günden beri zihnimden silinmeyen, bunları paylaşmak istiyorum.

Karışık bir odada
Yaşanmışlık vardır.
Ben düzeni severdim
Al işte...
Mehmet Çerezcioğlu 9 mayıs 1995

Sabahları
Hasta uyanmanı istiyorum
Hastaysan eğer
Yaşıyorsun demektir.
Mehmet Çerezcioğlu

Mavi Saçlı Kız -Burçak Çerezcioğlu

Eğer birinden nefret ediyorsan, önce kendi ruhunu sayısız şekilde yaralaman gerekiyor ; başkalarına zehir atabilmek için önce zehri içinde biriktirmen gerekiyor.

Madem varlığım acı vermiyor sana, madem ki ancak yokluğumda sevgimi hissedebiliyorsun, öyleyse yokluğumla kal sevgili..Madem ki yokluğumla daha mutlusun, o halde yokluk benim bu aşk için büründüğüm son kimlik olsun..

CEZMİ ERSÖZ - Şizofren Aşka Mektup

bir tanrı en çok kendine inananlara değil kendine inanmayanlara muhtaçtır.onlar olmasa kendini tarif bile demez.işte bu yüzden aklı başında her tanrı önce kendine inanmayanları yaratır.ve işte bu yüzden yeryüzünde bu kadar çok din ve her dinin bu kadar çok kafiri var..

şeytanın fısıldadıkları kitabından..

Belki de insanları bir türlü anlamayışımızın,günün birinde en beklenmedik biçimde bizi şaşırtmalarının nedeni,hep bir bütün olarak bize verdikleri görüntüyle yetinip,farklı parçalardan oluştuklarını unutmamızdır..
Aslında çoğu zaman biz de farklı yanlarımızı unutup, bize dışarıdan bakanlar gibi kendimizle ilgili yanlış izlenimlere saplanmaz mıyız?

Kürşat Başar-Başucumda müzik

kızlar ben bi söz bulamadım ama sizin yazdıklarınız karşısında kaldım öle süper şeyler yazmışsınız,devamını bekliorum:))

Ahu hanım böyle bir başlık açtığınız için size ne kadar teşekküre etsem az, benim için çok önemli çok değerli bu düşünceniz, okuduğum her kitabın içinde mutlaka bir not kağıdı vardır beğendiğim cümlelerin sayfa numaralarını o kağıda yazar kitabımın arasına koyarım bazen hüzünlü olduğum ya da umutsuz olduğum günlerde kitapların konusuna göre açıp moral dopalarım yahut içlenmek arzusu duyar insan o vakitlerde de ona göre başka bir kitap... Bence insanlar okumuş oldukları onca sayfa içinden seçtikleri bir kaç cümlede kendi iç dünyalarını yansıtırlar. Velhasıl :1hug: :hooray::hooray::hooray::1hug:

"Kimseyi kendi ölçülerinle yargılama, herkesi kendi ölçüleriyle yargıla, ahlaksız benim ahlakıma uymayan değildir, ahlaksız kendi ahlakına uymayandır."

Ahmet Altan ve yine İsyan Günlerinde Aşk

Böyle düşünmene çok sevindim, uzun zamandır siteyle ilgilenenemiştim. Artık buralardayım.
Sağol.

Uzun zamadır bir şey yazamadım, dünya işleri işte :))) yoğun çalışıyorum ondan. sabah siteye girdim ve baktım ki ne güzel şeyler olmuş, ne güzel yazmışsınız.Teşekkürleriniz için sağolun. Evet böyle bir başlık iyi ki açmışım. Artık buralardayım. Sık sık yazarım.

.......Vaktiyle babam yanlış anlaşılmış nezaketin, bol keseden vaadler olduğunu görmüştü. Sizden yerine getiremeyeceğiniz bir şey istendiğinde hiçbir sahte umut kapısı bırakmadan kesin olarak hayır demeyi bilin; vermek istediğinizide çabucak verin; böylelikle reddetmenin inceliğiyle, iyilik yapmanın inceliğini, insanı yücelten bu çifte dürüstlüğü kazanırsınız. İnsanlar boş yere verdiğimiz bir umut yüzünden mi, yoksa gerçekleştiremeyeceğimizi bildirdiğimiz bir dilekten ötürümü bize daha fazla gücenirler, bilemeyeceğim bunu..............

.....Görevler birer duygu değildir dostum. Yapılması gerekeni yapmak mutlaka hoşa giden şeyi yapmak değildir.

Vadideki Zambak / BALZAC

O kadar güzel bir alıntı ki . Bu kadar zarif bir anlatım. Şık bir anlatım. Çeviri iyi yapılmış. Bayıldım. Üniversitede Rus yazarlarla pek haşır neşir oldum. Çok severim.
Balzac ! Muhteşem.

Hapisten çıkanların birçoğu, hapisliklerini kendileriyle birlikte dışarıya taşır, yüreklerinde gizli bir utanç olarak saklar ve sonunda zavallı zehirlenmiş yaratıklar gibi bir deliğe girip ölürler. Bunu yapmak zorunda olmaları son derecede aşağılık, toplumun onları buna zorlaması da yanlış, çok yanlış bir şey.

Toplum bireyi müthiş cezalara çarptırma hakkını kendinde bulur; ama kötülüklerin en büyüğü olan sığlık, yaptığını anlamasına engel olur. Bireyin cezası bittiğinde onu tek başına bırakır; yani bireye karşı en önemli sorumluluğunun başladığı noktada, onu terk eder.

Aslında kendi eylemlerinden utanır ve nasıl insan borcunu ödemediği alacaklıdan, onarılmaz biçimde incittiği kişiden kaçarsa, toplum da cezalandırdığı bireyden kaçar.

Ben diyorum ki; ben çektiğim cezayı anlıyorsam toplum da bana verdiği cezayı anlamalı, karşılıklı nefret ve şiddet ortadan kalkmalı.

Oscar WILDE / De Profundis

Pek çok hata yaparak insan hatanın ne olduğunu öğrenir ve nasıl yapmayacağını görür.Hatanın ne olduğunu bilerek insan gerçeğe daha fazla yaklaşır.Bu bireysel bir keşiftir;başkalarının yargısına güvenemezsin.Sen zihinsiz olarak doğdun.

Hapisten çıkanların birçoğu, hapisliklerini kendileriyle birlikte dışarıya taşır, yüreklerinde gizli bir utanç olarak saklar ve sonunda zavallı zehirlenmiş yaratıklar gibi bir deliğe girip ölürler. Bunu yapmak zorunda olmaları son derecede aşağılık, toplumun onları buna zorlaması da yanlış, çok yanlış bir şey.

Toplum bireyi müthiş cezalara çarptırma hakkını kendinde bulur; ama kötülüklerin en büyüğü olan sığlık, yaptığını anlamasına engel olur. Bireyin cezası bittiğinde onu tek başına bırakır; yani bireye karşı en önemli sorumluluğunun başladığı noktada, onu terk eder.

Aslında kendi eylemlerinden utanır ve nasıl insan borcunu ödemediği alacaklıdan, onarılmaz biçimde incittiği kişiden kaçarsa, toplum da cezalandırdığı bireyden kaçar.

Ben diyorum ki; ben çektiğim cezayı anlıyorsam toplum da bana verdiği cezayı anlamalı, karşılıklı nefret ve şiddet ortadan kalkmalı.

Oscar WILDE / De Profundis

Çok güzel bir alıntı. Wilde severim. mutlaka okumalıyım. gerçekten çok beğendim.

" Allahım bana değiştiremeyeceklerimi kabul edebilmem için güç ver" Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar

doğruya ulaşsanız bile,hala uulaşılması gereken tüm gelecek
önünüzde durmaktadır
lao tsu, lao teb

yolcusunu doyurmayan yol,gidilmeye değmez..mihail nuayme_ mirdad kundaktaki ermiş
aynı kitaptan bir başka hoş söz:
yarın geçmişte yaşayanların üzerine doğmayacaktır.dünde yarının gelişini bekleyenler için bir ölümdür...
sevgiler

çok güzel bir cümleyle katılmak istedim fakat şu anda o güzel cümleyi bulamadım ama yazdıklarınızın herbiri üzerinde uzun uzun konuşulmaya layık bunu yapmak isterdim yorumlamak anlamak anlatmak tartışmak hayranlığımı dile getirmek yüz yüze:)
ortak işte bi tane buldum
'dünyada kalan son gündür oda bugündür'
kim yazmış ya da demiş unuttum:)) ohalde bu gün son gün gibi hemen buluşalım tartışalım konuşalım karamsarmı oldu yok ben bunu seni özledimi belirtmek için yazmıştım aslında
ben yokken nede sağlam ve güzel paylaşımlarla ilerlemiş köşe bunu sevdim devamını diliyorum daima

çok güzel bir cümleyle katılmak istedim fakat şu anda o güzel cümleyi bulamadım ama yazdıklarınızın herbiri üzerinde uzun uzun konuşulmaya layık bunu yapmak isterdim yorumlamak anlamak anlatmak tartışmak hayranlığımı dile getirmek yüz yüze:)
ortak işte bi tane buldum
'dünyada kalan son gündür oda bugündür'
kim yazmış ya da demiş unuttum:)) ohalde bu gün son gün gibi hemen buluşalım tartışalım konuşalım karamsarmı oldu yok ben bunu seni özledimi belirtmek için yazmıştım aslında
ben yokken nede sağlam ve güzel paylaşımlarla ilerlemiş köşe bunu sevdim devamını diliyorum daima

Ortak, ben de özledim... çok özledim... zambaklar için teşekkürler, vadideki tüm zambaklar için... ::))))))

Back