• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduktan sonra hayran kaldıgınız etkısınden çıkamadıgınız kıtap

Psikolojik tahlillere meraklıysanız hanımlar, sizlere bir kaç kitap tavsiye etmek isterim.

Mehmet Rauf-Eylül (Edebiyatımızda ilk psikolojik roman özelliğine sahiptir :) Kitap imkansız bir aşktan kahramanların iç dünyalarını da anlatarak bahseder.

Peyami Safa-Yalnızız (Psikoloji denildiğinde aklıma edebiyatımızda ilk gelen isimdir, tartışmasız edebiyat alanında bir dehadır Peyami Safa ve bu kitaba hayat veren Samim karakteri oldukça uzun bir süre benim hayali erkek kahramanım olarak kalmıştır.)
İlk baskılarda yer alan fakat sonrasında Peyami Safa'nın isteği üzerine çıkarılan bölümden bir alıntı yapmak istedim, sevgilisinin kendisine yalan söylediğini fark ettiği anda hissettiklerini anlatan bir bölüm bu;
"Eğer dünyanın en çirkin kadını, en doğru kadını olsaydı ve şimdi şurada caddenin ortasında onun ayaklarına kapanabilirdi. İçini kaplayan bir doğruluk özleyişinin verdiği keder sarhoşluğu içinde, yanından geçenlerin yalnız gözlerine bakarak yürüyordu... "

Dostoyevski-Budala ( Rus edebiyatında bana göre Peyami Safa'nın yerini dolduran kişidir bu kitabında ise sara hastası olan ve budalalık derecesinde saf ve dürüst prensin çevresinde gelişen olayları konu alır.

Alex Haley- Malcolm x (Kendi alanında değerlendirilmesi gereken bir biyografi kitabı ama okuduğumda bende derin izler bırakan bir kitap olduğu için onu da yazmadan geçemedim. Amerika'da yaşayan siyah birinin orada yaşadıkları, hapse düşmesi, islamiyetle tanışması ve sonrasında öldürülmesini anlatıyor)

Ben genelde aşk romanlarını severim bu aralar zevkle okuduğum "Körlemesine Buluşmalar" beni çok etkiledi.30 yaşlarında bekar bir kızın hikayesi.. Özellikle benim gibi bekar olup da aşk konusunda şansı yaver gitmemiş olanlara ümit veriyor ve epey eğlenceli.. bakış açınız değişiyor.
Otuz yaşında, birkaç “kilocuk” fazlası olan, yalnız yaşayan bir kadındır Lucia.
Bir aile yemeğinde ailenin “mükemmel” çocuğu durumundaki kız kardeşi İrina evleneceğini açıklar. Sevinçle karşılanan bu haber Lucia için bir kabusa dönüşür. Zira o, “evlerden ırak” annesiyle kız kardeşinin kendi üzerine girdiği iddiaya istemeden kulak misafiri olmuştur. Annesine göre Lucia, düğüne “şişman”, “siyah elbiseli” ve asıl önemlisi “yalnız” gelecektir. Şayet birisiyle, yani bir sevgiliyle gelirse bütün düğün masraflarını kendisinin ödeyeceğini söyler. İddianın detayında o birisinin “gerçek”, “normal” bir sevgili olması da var.

Son düzenleme:
Son okuduklarımdan Ayşe Kulin-Nefes Nefese. Geç oldu ama okudum. 2. Dünya savaşı sırasında geçiyor, aileler tarafından karşı çıkılan musevi-müslüman evliliği ile Fransa'ya kaçan aşıkların nazilerden gördüğü zulümleri de işliyor.

okumayı çok sevdiğim için seçim yapmak zor (sanki ihanet edecekmişim gibi adını yazmadığım kitaplarıma:1:)
Ama en son okuduğum GRİNİN ELLİ TONU muhteşemdi
Hala yerine bir kitap beğenip okuyamadım 2 aydır:46::46::46:etkisindeyim:34:

Yazdım mı bilmiyorum ama Zülfü Livaneli-Mutluluk harikaydı.Bunu filmini izleyince bir kez daha farkettim.Filmde gördüklerim kitabı okurken zihnimde canlandırdıklarımın sanki aynısıydı.Hem kitabı hem filmi çok güzel,tek bir yerinde bile sıkılmıyorsunuz,çok akıcı.Kesinlikle öneririm

en son beyoğlu rapsodisini okudum.ahmet ümit'in.beğendim güzeldi aynı zamanda şaşırtıcı,sürükleyici.polisiye sevenlere tavsiyemdir.

Brenda Jackson-pamuk ipliği.

onlarca kitap okudum. ama içlerinde beni en çok etkileyen ve şaşırtan kitap bu oldu. kitabın arkasını okudugunuzda sıradan bi aşk hikayesi gibi görünüyor. nişanlı bi çift var ve kızın annesi bu evliliği onaylamıyor onları ayırmaya calısıyor. ilk izlenim bu şekilde oluyor insanda. ama kitabı okumaya başladığınızda öyle yerlere varıyor ki. her sayfada şaşkınlığınız kat kat artıyor. evet aşk var ama öyle süslemiş ki yazarımız bu aşkı.sanki bir aile trajedisi okuyormusum gibi hissettim. ve en sevdiğim özelliklerinden biri de sadece ana karakterlere bağlı kalmadan kitapta ismi geçen her karakterin hayatıyla ilgili ayrıntılara yer verilmiş. kısacası bayıldım. herkese tavsiye ederim.

orhan pamuk- istanbul
yusuf atılgan- anayurt oteli, aylak adam
albert camus- düşüş
umberto eco- gülün adı
samuel shepard rogers- aç sınıfın laneti
patrick suskind- koku
wolfgang borchert- draussen vor der tür
bertolt brecht- sezuan'ın iyi insanı

En son sinan akyuzun incir kuslari kitabini okudum. Sirplarin Bosna halkina yaptigi zulmü anlatiyor. Ben çok etkilendim ve aglaya aglaya okudum. Allah bir daha hicbir ülkeye boyle acilar yasatmasin. Jean christopher grange kitaplarini da kesinlikle tavsiye ederim. Ayşe kulin dönüş de iyiydi.

sinan akyüz incir kuşlarına bende bayıldım resmmen
halit Ertuğrul Aysel kitabındanda çok etkilendim
bunnlar son okuduğum kitaplar tavsiye ederim

Tutunamayanlar- Oğuz Atay
Dönüşüm- Franz Kafka
Böyle Buyurdu Zerdüşt-Friedrich Nietzsche
Küçük Prens- Antoine de Saint-Exupéry

Son düzenleme:
Back
X