Öksüz Yetim çocuklara devlet yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

Yetim büyüdük ,çok küçük yaşta babamızı kaybettik 15 sene önce . Ben 16 yaşında en büyük çocuktum 4 kardesiz ve babamın maaşı annem dahil bölündü ,babamın kendi hakkına duseni çıkarttılar . Örnek o zaman 1000 TL ise 200*5 . Bu şekilde hepimizin ayrı banka hesabı vardı o şekilde alıyorduk . Yani ayriyeten devletten başka para vs biz almadık " yetim" olarak
Allah rahmet eylesin biz de 2005 yılında kaybettik Sizin babadan alan maaşınız olduğu için almışsınız bizde babamın ssk bağkur veya emekli maaşı olmadığı için ablaminda sigortası var diye yıllarca dul maaş baglanmadi ablam evlenince biz küçükler kaldık ikimizin yaşından dolayı bağlamadi en küçük kardeşime 2017 yılında aylık 300 lira yetim maaşı anneme de 2 ayda 1 dul maaşı bağlandi annem almaya devam ediyor kardeşim 18 yaşını doldurduğu için kesildi

Babasından kalan maaşı zaten alıyorlarmış.
Annesinin varsa emeklilik hakkı ve babadan alınan kurumdan değilse onu alabilirler.
Yani babası sskli anne bagkurluysa maaş alınıyor.ama ikisode bağkur yada sskli ise alinamiyor.
Evde sskli çalışan veya geliri yüksek olan birisi varsa yardım alınmıyor
Aylık hane gelirine bakılıyor düşük ise sosyal yardimlasma vakfından 3 aydan 3 aya 300 TL yardım yapılıyor.ayrica elektrik yardımı yapiliyor.
Yaşları büyük olduğu için başka yardım hakkında bilgim yok.

Allah rahmet eylesin biz de 2005 yılında kaybettik Sizin babadan alan maaşınız olduğu için almışsınız bizde babamın ssk bağkur veya emekli maaşı olmadığı için anlamında sigortası var diye yıllarca maaş baglanmadi ablam evlenince biz küçükler kaldık ikimizin yaşından dolayı bağlamadi en küçük kardeşime 2017 yılında aylık 300 lira yetim maaşı anneme de 2 ayda 1 dul maaşı bağlandi annem almaya devam ediyor kardeşim 18 yaşını doldurduğu için kesildi
Amin aynı şekilde sizinde canım 🤲🏻
Evet işte haklisiniz eğer ana babadan kalan aldıkları maaş varsa bağlanıyor ama yoksa maalesef bu şekilde . İşte gelde üzülme ve sinirlenme kendi vatan evladına sahip çıkmayıp baskalarina kucak ne mantıklı ne haklı bir durum ! gece gece sinir oldum

Amin aynı şekilde sizinde canım 🤲🏻
Evet işte haklisiniz eğer ana babadan kalan aldıkları maaş varsa bağlanıyor ama yoksa maalesef bu şekilde . İşte gelse üzülme ve sinirlenme kendi vatan evladına sahip çıkmayıp baskalarina kucak açmak ne mantıklı ne haklı bir durum ! gece gece sinir oldum
Siyaset konuşmak yasak olmasaydı çok söyleyecek şey vardı o yüzden susuyorum 🤐 annemin kardeşimin şuan sağlık sigortası bile yok hastaneye gidince sağlık ocağında ilaclari bile karşılamiyor devlet . Biz babamın hastalığıyla çok mücadele ettik ve maddi anlamda çok fazla sıkıntı yasadik kardeşimin 2017 den bu yana aldığı maaş sadece 4000 bin lira şimdi kesildi

Siyaset konuşmak yasak olmasaydı çok söyleyecek şey vardı o yüzden susuyorum 🤐 annemin kardeşimin şuan sağlık sigortası bile yok hastaneye gidince sağlık ocağında ilaclari bile karşılamiyor devlet . Biz babamın hastalığıyla çok mücadele ettik ve maddi anlamda çok fazla sıkıntı yasadik kardeşimin 2017 den bu yana aldığı maaş sadece 4000 bin lira şimdi kesildi
Muhtemelen aynı hastaliktan muzdarip olmuşuz canım ,benim babamda akciğer kanserinden vefat etti . Anlıyorum seni , bende konuşmak isterim ama yasak aynı düşünceleri barindirdigimizi biliyorum . Yapacak tek şey ayakta durmak bir şekilde çalışıp çabalamak yoksa kimsenin kimseye faydası yok maalesef 😔 Allah yar ve yardımcısı olsun herkesin .

20 23 24 26 3 kız bir erkek
erkekler eğitim hayatlarını bitirmişlerse 18 den sonra alamazlar.kız sa evlenene dek alır anne babasından maaş ama farklı kurumlar olmalı ikisinden de almak için diye biliyorum.bu arada çocuklar dediniz ama en küçüğü 20 yaşında çocuk değiler ki çalışma çağında gençler bunlar

Muhtemelen aynı hastaliktan muzdarip olmuşuz canım ,benim babamda akciğer kanserinden vefat etti . Anlıyorum seni , bende konuşmak isterim ama yasak aynı düşünceleri barindirdigimizi biliyorum . Yapacak tek şey ayakta durmak bir şekilde çalışıp çabalamak yoksa kimsenin kimseye faydası yok maalesef 😔 Allah yar ve yardımcısı olsun herkesin .
Bizimki de karaciğer kanseriydi . Aynı acıları yasamisiz 😔

Üzülme olur mu dua edelim gece gece üzülmeni istemem ki biz alışmış durumdayız çocukken yaşadığımız için en büyük kaybı .
Yok benim tek tesellim çektiği acılar son buldu o kadar çok ağrı yaşıyordu ki anlatamam 😑 o yüzden içimde boşluk olsada böyle düşünmek az uzulmemi sağlıyor

Yok benim tek tesellim çektiği acılar son buldu o kadar çok ağrı yaşıyordu ki anlatamam 😑 o yüzden içimde boşluk olsada böyle düşünmek az uzulmemi sağlıyor
Biliyorum inan ... Gördüm ,gördük bize izlemesi düştü üzülerek çocuk halimizle ettiğimiz dualarımız kaldı geriye ,başka yapacağımız şey yoktu . Allah mekânlarını cennet eylesin .

Biliyorum inan ... Gördüm ,gördük bize izlemesi düştü üzülerek çocuk halimizle ettiğimiz dualarımız kaldı geriye ,başka yapacağımız şey yoktu . Allah mekânlarını cennet eylesin .
Keşke şu zamanda bu sıkıntıyı yaşasaydı belki tedavi olabilirdi şansı vardı belki de ama bizimkiler zamansız oldu 😔 Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah 🙏

20 23 24 26 3 kız bir erkek
Allah rahmet eylesin başları sağ olsun.
Erkek olan okumuyorsa ve 25 yaşından gün aldıysa ne annesinden ne babasından maaş bağlanmaz, anne babasının sağlık sigortasından da yararlanamaz.
Kızlar babadan yetim aylığı alır ama anneden de yetim aylığı alabilmeleri için anne ve babalarının aynı kurumdan emekli olmaması gerekiyor, şöyle anne ve baba sgk emeklisiyse ikisinin birden maaşını alamazlar.
Şu an acıları taze ama size tavsiyem anne babalarını kaybetmiş bu gençlere söyleyin iş bulup çalışsınlar zira kızların babadan alacakları yetim aylığı dışında bir yardım almaları mümkün değil maalesef.

Arkadaşlar selamün aleyküm annesi bbası ölen çocuklara devletin ne gibi yardımları oluyor anne babasının maaşını alabiliyorlar mı? Yetim maaşı bağlanıyor mu ekstra? Evleri yok vs durumları olmayan bi aileye ne gibi katkı sağlıyor devlet bileniniz varmı
Benim de babam yok. Annem biz 18 yaşına girene kadar babamın maaşını aldı .18 yaşından sonra bekar kardeşlere ve anneme bölündü.yetim maaşı denilen babanın emekli maaşı zaten eğer emekli maaşı varsa kız çocukları evlenene ya da sigortalı bir işe girene kadar alıyor. Onun dışında devletin bir katkısı olmaz. Alttaki yorumlardan gördüğüm kadarıyla çocukta değiller hepsi büyük onun için maalesef çalışıp kendi hayatlarını kuracaklar.

Back