Öksüz Yetim çocuklara devlet yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

Biblo23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2021
804
182
53
27
Arkadaşlar selamün aleyküm annesi bbası ölen çocuklara devletin ne gibi yardımları oluyor anne babasının maaşını alabiliyorlar mı? Yetim maaşı bağlanıyor mu ekstra? Evleri yok vs durumları olmayan bi aileye ne gibi katkı sağlıyor devlet bileniniz varmı

Babasının işine göre maaş bağlanıyor çocuklara onun dışında yetim maaşı var öyle çok para değil aylık 250 tl falandı sosyal yardıma gidip dilekçe bıraksınlar inceleyip yardımda bulunurlar

Babasının işine göre maaş bağlanıyor çocuklara onun dışında yetim maaşı var öyle çok para değil aylık 250 tl falandı sosyal yardıma gidip dilekçe bıraksınlar inceleyip yardımda bulunurlar
Babasından alıyolardı zaten babası 2 yıl önce vefat etti anneleri daha dün vefat etti ve durumları iyi değil😔 anneden bişey alablrlermi

Kbakma bi bilgim yok, Turkiyede yasamiyorum
Ama yorumlari okuyunca devletin bu konudan kesinlikle biseler yapmasi sart
Anasi babasi olmayana devlette sahip cikmazsa kim sahip cikar

Arkadaşlar selamün aleyküm annesi bbası ölen çocuklara devletin ne gibi yardımları oluyor anne babasının maaşını alabiliyorlar mı? Yetim maaşı bağlanıyor mu ekstra? Evleri yok vs durumları olmayan bi aileye ne gibi katkı sağlıyor devlet bileniniz varmı
çocuklar kaç yaşlarında cinsiyetleri ne ona göre cevap verelim

Baba çalışan veya emekli ise, vefatından hemen sonra kız çocuklarına evlenene kadar evlenirken çeyiz parası dahil, erkek çocuklarda askere gidene kadar maaşından faydalanir. Kız cocuk evlenip boşanırsa tekrar maaş bağlanır. Bilginize 💐

Şöyle söyleyelim babamin sigortası yok gündelik işlerde çalışmış zaten genç yaşında vefat etti hastalıkla uğraştı o yüzden biz babamdan maas falan almadık annem dul maaşı alıyordu iki ayda bir 650 tl oda evde biri sigortalı oldumu kesiliyor en küçük kardeşim son 4 sene falan yetim maaşı aldı şimdi 18 i doldurduğu için onu da kestiler demem o ki devlet çokta yardım etmiyor

Baba çalışan veya emekli ise, vefatından hemen sonra kız çocuklarına evlenene kadar evlenirken çeyiz parası dahil, erkek çocuklarda askere gidene kadar maaşından faydalanir. Kız cocuk evlenip boşanırsa tekrar maaş bağlanır. Bilginize 💐
Bende evlenene kadar alır sanıyordum kız kardeşim alıyordu bizde yetim maaşı 18 yaşını doldurunca direk kesildi artık vermiyoruz dendi zaten aylık 250 civarı falandı daha düşüktü sanırım tam hatırlamıyorum (yetim maaşından bahsediyorum)

Yetim maaşı dediğiniz zaten annesinin babasının maaşı oluyor onun bir kısmı bağlanıyor hepsi baglanmasada. Kaç kardeşler ise ona göre o maaş bölünerek veriliyor yani devletin ek olarak verdiği bir para yok . Yetim maaşı denilen anne-babanin maaşınin bir kısmı çocuklar arasında örnek diyelim 2bin aliyosa 4 çocuk varsa 500*4 olarak devam eder

Yetim maaşı dediğiniz zaten annesinin babasının maaşı oluyor onun bir kısmı bağlanıyor hepsi baglanmasada. Kaç kardeşler ise ona göre o maaş bölünerek veriliyor
Mesela babadan maaş alan biri daha fazla alır 1000 üzeri falan ama. Benim söylediğim devletin verdiği maas şimdi baktım 300 tlymis

Mesela babadan maaş alan biri daha fazla alır 1000 üzeri falan ama. Benim söylediğim devletin verdiği maas şimdi baktım 300 tlymis
Yetim büyüdük ,çok küçük yaşta babamızı kaybettik 15 sene önce . Ben 16 yaşında en büyük çocuktum 4 kardesiz ve babamın maaşı annem dahil bölündü ,babamın kendi hakkına duseni çıkarttılar . Örnek o zaman 1000 TL ise 200*5 . Bu şekilde hepimizin ayrı banka hesabı vardı o şekilde alıyorduk . Yani ayriyeten devletten başka para vs biz almadık " yetim" olarak

Yetim büyüdük ,çok küçük yaşta babamızı kaybettik 15 sene önce . Ben 16 yaşında en büyük çocuktum 4 kardesiz ve babamın maaşı annem dahil bölündü ,babamın kendi hakkına duseni çıkarttılar . Örnek o zaman 1000 TL ise 200*5 . Bu şekilde hepimizin ayrı banka hesabı vardı o şekilde alıyorduk . Yani ayriyeten devletten başka para vs biz almadık " yetim" olarak
Allah rahmet etlesin 😔

Back