• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB(takıntı hastaları),Anksiyete ve Panik Ataklıların Dikkatine!!

ShaKaty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
41
13
88
29
Merhaba arkadaşlar,bende bu durumdan muzdarip birisi olarak size araştırmalarımı ve bilgilerimi sunacağım;öncelikle Allah düşmanımızın başına bile vermesin bu rahatsızlıkları.Ama hepimizin bir sorumluluğu var ve ileriye bakmak zorundayız.İnanın bu hastalıkların çok şükür ki tedavisi var yani ben en azından pozitif düşünmeyi tercih ediyorum çünkü bu bir hastalıksa çözümü de vardır.Evren olayı gibi düşünün (bkz:başlangıç ve bitiş kıyamet gibi)en azından psikolojik etkenlerde bu böyle çünkü bunların çoğu bizim düşüncelerimizden ibaret ve küçüklükten beri bilinçaltımıza yerleşmiş olan "KORKU-KAYGI-ENDİŞE"den kaynaklanıyor bakın bunları bilerek büyük yazdım çünkü bu hastalıkların temelinde hep bir korku vardır.Özellikle okb denen illet hastalıkta ama korkmayın geçecek sadece inanın.Şimdi belki size de yararı olur diye bir kaç öneride bulunmak istiyorum;
1)Nasıl bir Yaradanın bir Hakk'ın olduğuna inanıyorsanız bununda kurtuluşu olduğuna ve bunları bilerek isteyerek düşünmediğinizi,yapmadığınızı kesinlikle farkında olun. Zaten hepsinin o saçma sapan düşüncelerinize verdiğiniz ehemmiyet yüzünden olduğuna inanırsanız bu hastalıklardan yenilmeye 1-0 önde başlarsınız.
2)Ve asla sizi yargılyacak,farklı gözle bakacak insanlara bu durumlarınızdan bahsetmeyin.Çarenin her zaman siz olduğunuza inanın, Allah'tan ümit kesilmez her işte bir hayır,her hayırda bir şer vardır sonuçta.
3)Farkındalık yaratın.Size zarar verdiğini düşündüğünüz insanlardan uzak durun.Olur ya hepimizde bu durum farklı takıntı olarak seyrediyor kiminin bulaşma,titizlik,dinsel,cinsel vb.takıntılar...Mesela dinsel takıntılı birine yani açmak gerekirse dine,Allah'a karşı kötü düşünceler söyleyen bu tür düşünceleri aklından geçiren ya da sürekli içinden istemsiz şekilde dine peygambere falan küfreden birisi, ailesi halbuki onu çok tutucu,muhâfazakâr yetiştirmiştir aslında çok bastırmıştır bu konuda e haliyle o kişide ben nasıl böyle şeyler düşünürüm diyerek bu düşünceleriyle savaşır huzursuz rahatsız hisseder yani savunma mekanizması devreye girer halbuki bu sadece akla gelen saçma bi düşünce buna çoğu insan gülüp geçedebilir ama zamanında o kişiler öyle tutucu bi aileden geldiği için bunu engelleyemez.Yani sizde kendinizde böyle düşünerek belki bazı şeylerin farkına varabilirsiniz.
4)Böyle istemsiz kötü düşünceler aklınıza geldiğinde onu kovmaya çalışmayın bırakın gelsin çünkü bastırmaya çalışırsanız ya da o düşünceyi aklınızdan kovmaya çalışırsanız daha çok aklınıza gelir.Ör ben size kırmızı arama düşünmeyin desem aklınıza hemen kırmızı bir araba gelecek :) Ve siz birine anlattığınızda bu durumu pozitif düşünmeye çalış aklına iyi şeyler getir demeye başlarla ama zaten olayda bu iyi bir şey getiremiyoruz ki aklımıza bizim beynimiz şuan da sizin gibi çalışmıyor ki. Düşeninin halinden düşen anlar misali sizin durumunuzda olan biri varsa onunla konuşun.
5)Kendinizi rahat hissettiğiniz bir yere giderek kendinize sesli şekilde telkinlerde bulunun -İyi olacağım.Seni yeneceğim okb,panik vs.Kendimi seviyorum.İstersem her şeyi başarabilirim gibi cümleler etkili olacaktır.Ve bu hastalığı yenmek istiyorsanız muhakkak kendinizi tanıyın.Ben neden korkuyorum?kendiniz doktoru olun birazda çünkü bu yolda sizi en iyi yine siz anlarsınız.KENDİMİ TANIYORUM diyorsanız artık bu iş %70 hallolmuştur zaten.Hatta bunları yazıya dökün yazın gitsin sizi ne kahrediyorsa ne üzüyorsa ne korkutuyorsa.. Rahatlarsınız en azından.
6)Muhakkak işinin ehl-i iyi bir psikiyatriste gidin. İlaç veriyorsa düzenli kullanın artı olarak bilişsel davranışçı terapi,emdr,eft,hipnoterapi gibi farklı terapi yöntemine başvurun yani hem ilaç hemde terapi %90 başarı demek bu da elveda hastalık demek..Eğer durumunuz iyi değilse herhangi bir tıp hastanelerinde psikologlarda çok etkili oluyor araştırın. Ama asla ertelemeyin.İyi günler diliyorum geçmiş olsun...

Back