• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OKB rahatsızlığını yenen var mı?

OKB ' li bir eşim var 4 yıl benim bildiğim, 10 yıl onun çektiği.ilk yıllarda beni de sıkıntıya sokup burnumdan getiriyordu ama Çok şükür biz işin bu kısmını yenip atlattık.Ama kendi içinde çok zor sıkıntılar yaşıyor.İlaç tedavisi, terapiler, ben iyiyim diyip bırakmalar sonra tekrar başlaması falan derken maalesef ilaçsız olmuyor muş.
Daha dün ilaç değiştirdik tekrar, geçebileceğine inanmıyorum maalesef...

OKB ' li bir eşim var 4 yıl benim bildiğim, 10 yıl onun çektiği.ilk yıllarda beni de sıkıntıya sokup burnumdan getiriyordu ama Çok şükür biz işin bu kısmını yenip atlattık.Ama kendi içinde çok zor sıkıntılar yaşıyor.İlaç tedavisi, terapiler, ben iyiyim diyip bırakmalar sonra tekrar başlaması falan derken maalesef ilaçsız olmuyor muş.
Daha dün ilaç değiştirdik tekrar, geçebileceğine inanmıyorum maalesef...
:(

benimde tuvalet takıntım var dışarıda çok korkuyorum birde okb olmaya

bugün arkadaşım geldi tuvaleti 10 kere yıkamışımdır evi dip köşe süpürdüm sildim birde dışarda tamamen hayatım kabusa dönüyor haftanın 3-4 günü rüyama girer kirli pis tuvalet ve banyo terden ıslanmış olarak uyanırım doktora gitmeyede korkuyorum :KK43::KK43:

Son düzenleme:
titizlik ve düşünce anlamında ciddi takıntılar içeriyor canım :/

evet onu duymuştum da bakamadım henüz
dikkatli ol o programı bakarken ben çok etkileniyorum özellikle evlerinde evcil hayvan ve wc gösterdiklerinde rüyama giriyor

Bende 10yil evvel bende bu hastaligin pencesinden tamda ruh hastaliklari hastanesinde tedavi olacak boyuttayken kurtuldum.
benim hikayemde soyle
-GUNDE SADECE BIR KG ELSABUNU BIRIRIRDIM
-GUNDE SAYAMIYACAGIM KADAR ELBISE DEGISTIRIR BANYO YAPARDIM
ev ahalusi ki o vakit bekardim,oturdugum yere oturamaz,ayni havluta,yatagima,ulyorganimaUstume,basima dokunamazdi
-Ev ahalisiyle adla ayni makinede camasitimi yikamazdim ki benim elbisem temix onlarin elbisesinin pisligi benimkine bulasirdiye
-surekli camqsir suyuyla yerleri siler
hatta daha asidik deterjanlqr kullanirdim
offf nasil korkunc gunleri
kimseye gidemez kimsenin bise gelmesine tahamuk edemez aglardim
Annem,babam,3kardedim nekadar sabir ettilet nekadar beni idare ettiler ya:KK43:(
aglasammi gulsemmi
hayati onlara adeta dar ettim.milket gelince kapinin onunde elbise degistiriyor durumagore banyoya sokuyordum vesselam
SONUC
Hemsire bir arkadasim bursada bir ruh has.has.gorev yapti ve gelince bana dediki n..... durumun cooook ciddi aklini basina al
yillarca yatan hastalqr var ki durumu senin gibi
o an anladimki ben hastayim
saatlerce elini yikiyan,orasi burasi kisin donan biri olarak cocugum nasil oldu hayret:))
nasil yendim?sadece dine yonelerek uhreviyetle. Suayet beni yeniden hayata tutundurdu
Ovakit geldigi xaman ne bir adim one gidebilir,nede geri gelenilirsiniz
yani olum ani kesin yazgi
buna tam imanla namax niyax yakarisla rabbim nihayet beni kurtardi
bana kakan boyin fitigi bek kanali daralmadi bel fitigi ki gecenlerde tuvalete bile gidemiyodum okadar
Allah yardimciniz olsun
beyinde coxulemiyecek bi hadtalik yoktur
elbise değiştirme benimde var ya cocuklugumdan beri banyoda öyle yemek yaptıktan sonra hemen kendimi banyoya atarım eve misafir geldiğinde özellikle kaldıgında o çarşaflar 2 kere yıkatırım

Arkadaşlar yaklaşık 10 sene bu hastalık ömrümü yedi, bilenler bilir, ruh kanseridir bu hastalık, insanı yoran hayattan bezdiren..
Bu hastalığı yenen var mı arkadaşlar? Bildiğiniz dua, kitap, terapist, psikolog, psikiyatr(istanbulda), nefes egzersizi, kendi kendine tedavi... ne olursa..
Moderatör arkadaşlar, konum izninizle bi süre bdv de kalabilir mi, teşekkürler..
gerçekten öyle ruh kanseri ben korkuyorum doktora gitmekten :KK43:

bu rahatsızlığı gerçekten ilaçsız yenen birileri var mı ben ilaçsız yenmek istiyorum:KK14:

bugün arkadaşım geldi tuvaleti 10 kere yıkamışımdır evi dip köşe süpürdüm sildim birde dışarda tamamen hayatım kabusa dönüyor haftanın 3-4 günü rüyama girer kirli pis tuvalet ve banyo terden ıslanmış olarak uyanırım doktora gitmeyede korkuyorum :KK43::KK43:

dikkatli ol o programı bakarken ben çok etkileniyorum özellikle evlerinde evcil hayvan ve wc gösterdiklerinde rüyama giriyor

elbise değiştirme benimde var ya cocuklugumdan beri banyoda öyle yemek yaptıktan sonra hemen kendimi banyoya atarım eve misafir geldiğinde özellikle kaldıgında o çarşaflar 2 kere yıkatırım

gerçekten öyle ruh kanseri ben korkuyorum doktora gitmekten :KK43:

bu rahatsızlığı gerçekten ilaçsız yenen birileri var mı ben ilaçsız yenmek istiyorum:KK14:

canım emin ol hepsi bende var. çok insanseverim ama bu hastalık yüzünden ne misafiri ne insanları sevemez oldum. ben eski ben olmak istiyorum 10 yıldır çekmediğim kalmadı. iyileşmek istiyorum. bu başlıkta bize yardımcı olanlar olur inş ama bu hastalık geçmez gibime geliyo :(

canım emin ol hepsi bende var. çok insanseverim ama bu hastalık yüzünden ne misafiri ne insanları sevemez oldum. ben eski ben olmak istiyorum 10 yıldır çekmediğim kalmadı. iyileşmek istiyorum. bu başlıkta bize yardımcı olanlar olur inş ama bu hastalık geçmez gibime geliyo :KK43:
aynen canım bir uzman yardımı almadan çözümü yok sanırım bunun :KK43::KK43:

Davranışsal kısımlarını yensen bile düşünsel olarak tetikte beklemeye devam ediyor. Misal ben, yendim ama halen onu baskılamaya devam ediyorum zaman zaman..

Yukarida uxun uzun uxun yaxdim ciddiyet durumumu
ve ilacsiz dr suz tedavisiz adeta yirttim☺sizde basara bilirsiniz
ben kurtulmak icin saatlerce gozyaslariyla dualar ederdim
namazda huzur bulmustum
suan 2oglum bol misafirli bir evim 7degistigim evim oldu ev demek bilirsiniz tam depresif bi durumdur
Sunu asmaya caludiyorum son uc yildir
ailemle tatil yapma keyfii:))
bunu ilk denememde bir kaplica oteldeydi ve kenfi banyosunu her gun 2kez temizledigi halde dusuna oturmayan ben baska kuveye su doldurup uzanicaktim ahhhh
esim etyi etti soktu beni kuvete ,tabi bu evleri temizleyen bayan saf kirevle yikaniyo soyle boyle sakinlestirfi
beraber gittigimix ic hadtaliklari dr arkadasimda birax cesaret vetdi ve girfim sonuc
Biraz durdum viktigimda resmen oluyodum tandiyon sker herseyim oynadi ellerim tirtir titriyor sanki nefes alamiyordum.ustumu bile giyemeden yataga xor attim kendimi
kendimi zor sakinlestirdim tesbihlet cektim ki tekrar o eski gunlerime asla donemezdim
esim bile bosar valla:)))
neysr gecen yazda senede bi villa tuttuk ordada yatakta kac kisi yatiyo paranoyasi beni daraltti yanima alezlu carsaflar almistim udt udte sardim oturdugum yerlete orttum
bisrkilde daha iyiydi eglendim3dayanabildim
bugun rezervadyon konusuyoruz esim diyo yarim burakiyon gitmiyelim
dedim busefer badaricam

Soyle dudunun oda saglikli bir kadin bir bulasici hastaligi olsaydi bilirdin
ben hep nirinin bana o pis hadtaliklarindan bukastiricagini dusunurdum hayat kabus oluyo
peki elbisr nasil aliyorsunuz

Soyle dudunun oda saglikli bir kadin bir bulasici hastaligi olsaydi bilirdin
ben hep nirinin bana o pis hadtaliklarindan bukastiricagini dusunurdum hayat kabus oluyo
peki elbisr nasil aliyorsunuz
Elbise denerim ama eve gelince kendimi hemen banyoya en 45 dk kalırım resmen derimi kazırım tarağımı bile eşime kullandırmam ilk başlarda kızıyordu şimdi biraz alıştı 2 günde bir çarşaf o gün çarşaf değiştiyse mutlaka banyo yapılmalı eşimide zorla sokarım birisi tuvaletimi kullandımı giremem tekrar şimdi bile rüyama girdi uyandım tatilde yastık çarşaf hepsi yanımda olur of hayatı kendime kabus ettim

Elbise denerim ama eve gelince kendimi hemen banyoya en 45 dk kalırım resmen derimi kazırım tarağımı bile eşime kullandırmam ilk başlarda kızıyordu şimdi biraz alıştı 2 günde bir çarşaf o gün çarşaf değiştiyse mutlaka banyo yapılmalı eşimide zorla sokarım birisi tuvaletimi kullandımı giremem tekrar şimdi bile rüyama girdi uyandım tatilde yastık çarşaf hepsi yanımda olur of hayatı kendime kabus ettim
☺aynen alisveris sonrasi banyo kabusu yuzunden biryil hic elbise almadigimi bilirim.simdi elbise aliyorum ☺degismeyen teksey gelince hemen banyoya girer kiyafetlerimi kirliye atarim.
AMA bunu hastaymisim modunda izdiraplar icinde degilde
yurudum,terledim rahat ederim diye telkin ediyorum
ve aldigim kiyafetleri aslaa hala yikamadan giyinmem
bunlar gene degismeyen pirensiplerim oldu
mesela cocuklarim ve esim eve girer girmez hemen ellerini yikamaya yonelir,bu hastalik degil gereklilik seklinde yaklasiyoruz
daha evvel el yikamak bir izdirap cogen gozyasi ve nefretti☺
carsaflari bugub degistirsemde eger dis kiyafetiyle biri ucuna dokunsa gene cikarir yikarim ama sakince bisey yok,kirli yikancak sakinliginde
tabi bunun boyle olacagini ev halki bildiginden hassasiyetlerime dikkat ederler
ve suan herhangi bir kimseyi rahatsiz edicek bir davranisim yok sukur
hem ben misafirliklete gidiyorum eglencelere
hemde misafir aliyorum
daridi basiniza
hersey beyinde biter

☺aynen alisveris sonrasi banyo kabusu yuzunden biryil hic elbise almadigimi bilirim.simdi elbise aliyorum ☺degismeyen teksey gelince hemen banyoya girer kiyafetlerimi kirliye atarim.
AMA bunu hastaymisim modunda izdiraplar icinde degilde
yurudum,terledim rahat ederim diye telkin ediyorum
ve aldigim kiyafetleri aslaa hala yikamadan giyinmem
bunlar gene degismeyen pirensiplerim oldu
mesela cocuklarim ve esim eve girer girmez hemen ellerini yikamaya yonelir,bu hastalik degil gereklilik seklinde yaklasiyoruz
daha evvel el yikamak bir izdirap cogen gozyasi ve nefretti☺
carsaflari bugub degistirsemde eger dis kiyafetiyle biri ucuna dokunsa gene cikarir yikarim ama sakince bisey yok,kirli yikancak sakinliginde
tabi bunun boyle olacagini ev halki bildiginden hassasiyetlerime dikkat ederler
ve suan herhangi bir kimseyi rahatsiz edicek bir davranisim yok sukur
hem ben misafirliklete gidiyorum eglencelere
hemde misafir aliyorum
daridi basiniza
hersey beyinde biter
ay inşallah canım anlattıklerının çogunu yapıyorum malesef inşallah bende bir gün yenerim doktorsuz ve ilaç kullanmadan

gulceayyuzlum gulceayyuzlum verdiğin telkinler için sağol bende doktorsuz çözmek istiyorum
Demin konuya bi goz attim ne alemde yorumlar:)pes valla bu kadar uyesi olan bi frumda 3.5kisimiymisiz yani bunu yasayan tatta tek atlatan benmiyim yahu:))
Hee soyle bi konu olsaydi
ESIM BENI .....ALDATIYO
YOK ESIMLE .... OLMADI
YOK BILMEM NE
GIBI ABUK SUBUK ,INSANA HIC BIR KATKISI OLMAYAN,MAKSAT GEYIK OLSUN
KIMIN UMURUNDAKI BI ARKADASIN YASADIGI BU INSANI ICTEN ICTEN ERITEN HASTALIK KIMIN?

Back