• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok geiriyorum, ok kzgnm....

valla ben 30000 kişilik bir şirkette çalışıyorum...
birimimizin bağlı olduğu genel müdür yardımcısı üst kademe yönetici olmamama rağmen beni tanır...
benim de başıma bu tarz bir şey gelmişti ...gerçi benimki işle ilgili bir durumdu, ama neticede tacizdi...ve benim müdürüm olmayan ama üst yöneticilerden birinden gelmişti...ben de forwardladım maili,kendi yöneticilerim anından müdahale ettiler...hem de benim olmadığım bir ortamda uyarıldı...

yani genel müdür yardımcısı tanımaz, ilgilenmez demeyin her şirkette, her yöneticiye göre değişir valla...

bu arada bence eşinize de söyleyin...

canım asıl sen terbiyeni takın kendin yazdın bunları senin yapman gereken sey önce esine söylemendi nereye kadar örteceksin eşin başkasından duysa neolacak ben olsam eşime direk söylerim alnım açık kımseden korkum yok derdim bazı yazıların okadar çelişkili ki anlatamıyosun bazı seyleri sen kendini ne zannediyosan bizde kendimizi o zannediyoruz eşinden korkuyosun gibi geldi bana bu benim kendi fikrim konu açtın fikir istiyosun alsana fikir naniknanik naniknanik naniknanik

bence ilk mesajindan itibaren butun yazdiklari inandirici geldi bunda yalan atacak ne var anlamadi. Farkindaysaniz bu mesaj bugun gelmis kiza ve daha esini gormemis, boyle seyler telde anlatilmaz, neredeyse adam hakli mail atmakla diyecek gibisiniz. Gayet gerekeni yapmis gerekli yerlere bildirerek. ayrica kocasindan korkutugundan degil aksam olupta kocasini gormek icin beklio anlatmak icin, gerci laf anlatmak gereksiz siz kafanizda cizmissiniz bile...
sevgilerle

Son düzenleme:
esinle acik konusmalisin baska caren yok....esinin tepkisinden korkarken daha kötü durumlar yasama..yagmurdan kacarken doluya yakalanma.....

ne kadar kalabalık burası böylee
gerekeni yapmışsın canım sıra bekleyip görmekte
erkek hemcinsine destek çıkar,arka olur
kadınlarda hemcinsini eleştirir,köstek olur suçsuzken suçlu duruma düşürür
allah akıl fikir versin ne diyim

Olay daha bugün olmuş, telefonda mı anlatsın yahu?
Şimdi bu kadıncağızın anlattığında inanılmayacak ne var? Ben işyerinin nasıl bir yer olduğunu tahmin ediyorum, ama kendisi vermek istemediği için kişisel bilgi olduğu için bahsedemiyorum.
Sadece şunu söyleyebilirm; bu tarz bir işyerinde iseniz :
1. Sizin direk amiriniz olmayan ama sizden üst yöneticiler vardır. Ve üstünüz gözüyle bakmak zorundasınızdır.
2. Mailleşmeler resmidir, o mail adresini size şirket vermiştir. Mail adresleri belli bir formatta belirlendiğinden adını bildiğiniz kişinin mail adresini de öğrenmiş olurusunuz. Kimsenin kimsye mail adresi vermesi gerekmez.
3. Elbetteki bu tür ilişkiler yasaktır.
4. Eğer merkez binada çalışıyorsanız ve iyi bir pozisyondaysanız genel müdür yardımcısı ile bu tür bir konuyu doğrudan görüşecek kadar yakın çalışıyor olmanız çok normaldir. Günde sekiz kere toplantı yapmak zorunda olduğunuz adama böyle bir sorunu da açabilirsiniz.
5. Elbetteki gmy bu tavrı benimser, işi örtmezlerse iş davalık olabilir; firma kendi çıkarı için bunu en hafif şekilde atlatmak ister ve şikayetçi çalışanı o toplantıya çağırmaz, rezalet çıkmasın diye. Dolayısıyla tacize uğrayan tarafı sakinleştirecek ama olayı da ört bas edecek çözümü seçmesi normal.
6. Her yerde her ortamda olduğu gibi tüm işyerlerinde de kadın kuyruk sallmasa da tacizde bulunacka sapkın şerefsizler var.
Dolayısıyla, hanfendinin anlattığında hiç inanılmayacak birşey yok bence. Arkadaşlar birbirimizin ortamları hakkında fazla fikir sahibi değilsek yargılamadan, hele hele namusa dil uzatmadan önce iki kere düşünün.

çokk çokk teşekkür ederim. ben bu sinirle kafamı toparlayıp şunları yazamadım. denetçi olduğunuz için ne güzel anlatmışsınız. rahatladım beni anlayanları görünce. adam müdür olduğu için banada örtbas edilecek gibi geliyor, rezalet çkmasın diye. insanlar farklı iş yerlerinde farklı sektörlerde çalıştığı için anlayamıyorlar

Hani neredeyse adam ardı önü bi mail atmış ne kadar büyütüyorsuna gelecek iş.

Bunun dışında GMY denilen zat başbakan değildir... bir maille kendisine gayet kolay ulaşılabilir ve bu tip konular şirketlerde her zaman önceliğe sahiptir. Mutlaka ilgilenilir.

Ayrıca maillerin kontrol edilmesi bazı böcekleri bu tip şeyler yapmaktan asla alıkoymaz.
8000 kişinin içinden böyle birilerinin çıkması da gayet doğaldır ve her zaman çıkar da.

Olay daha bugün olmuş, telefonda mı anlatsın yahu?
Şimdi bu kadıncağızın anlattığında inanılmayacak ne var? Ben işyerinin nasıl bir yer olduğunu tahmin ediyorum, ama kendisi vermek istemediği için kişisel bilgi olduğu için bahsedemiyorum.
Sadece şunu söyleyebilirm; bu tarz bir işyerinde iseniz :
1. Sizin direk amiriniz olmayan ama sizden üst yöneticiler vardır. Ve üstünüz gözüyle bakmak zorundasınızdır.
2. Mailleşmeler resmidir, o mail adresini size şirket vermiştir. Mail adresleri belli bir formatta belirlendiğinden adını bildiğiniz kişinin mail adresini de öğrenmiş olurusunuz. Kimsenin kimsye mail adresi vermesi gerekmez.
3. Elbetteki bu tür ilişkiler yasaktır.
4. Eğer merkez binada çalışıyorsanız ve iyi bir pozisyondaysanız genel müdür yardımcısı ile bu tür bir konuyu doğrudan görüşecek kadar yakın çalışıyor olmanız çok normaldir. Günde sekiz kere toplantı yapmak zorunda olduğunuz adama böyle bir sorunu da açabilirsiniz.
5. Elbetteki gmy bu tavrı benimser, işi örtmezlerse iş davalık olabilir; firma kendi çıkarı için bunu en hafif şekilde atlatmak ister ve şikayetçi çalışanı o toplantıya çağırmaz, rezalet çıkmasın diye. Dolayısıyla tacize uğrayan tarafı sakinleştirecek ama olayı da ört bas edecek çözümü seçmesi normal.
6. Her yerde her ortamda olduğu gibi tüm işyerlerinde de kadın kuyruk sallmasa da tacizde bulunacka sapkın şerefsizler var.
Dolayısıyla, hanfendinin anlattığında hiç inanılmayacak birşey yok bence. Arkadaşlar birbirimizin ortamları hakkında fazla fikir sahibi değilsek yargılamadan, hele hele namusa dil uzatmadan önce iki kere düşünün.

işte bu:lepi:
çok güsel açıklamışsın canım.

Adam bence aklına dahi getirmedi sizin maili paylaşacağınızı. Bu tür varlıkların beyinleri tersten işliyor. Bir yargıtay kararı var kısaca özetliyim. Stajer avukat yanında staj yaptığı avukatın tacizine uğruyor ve adamı şikayet ediyor. Adam kendisini savunuyor ben onun işini beğenmiyordum iftira attı bana diyor. Mahkeme delil yok diyerek reddediyor. Yargıtay ise bozuyor gerekçesi ise delil olmasa bile bir kadın mesleki hayatını tehlikeye atacak ve - tıpkı burada olduğu gibi- iş çevresinde kendisi hakkında olumsuz düşüncelere sevk edecek davranışları yapmaz diyor ve adam ceza alıyor. Şok geçirmiştir kesin adam.

yine konu açtığına pişman edilen bir üye.......
seni mesajlarından tanıyorum..ve inanıyorum...
umarım sorunun kısa sürede çözülür..

canım eşine söylemelisin diye düşünüyorum....
ama önce şu toplantı sonucunda ne olcak bence onu bekle....

Memleketimiz de bu tarz işlerden sorumlu hep kadınlar zaten canım, adam kıza tecavüz eder kadın uğraşır yok efenim sarkıntılık eder, kadın kuyruk sallar :( nerdeyse bu kuyruk )
Nedense bu tarz konuşanlar da hep kadın olur
Ben erkeklerden hiç duymuyorum bu tarz şeyleri
hep kadınlar hep kadınlar
Sende üzülme arkadaşım eline sağlık halletmişsin , gereken cezayı alırda aklı bitarafından başına gelir umarım müdürümsü şahıs

valla shoktayim..birileri taciz ediyorsa buna bi kadin illaki karsilikmi vermis olmasi zorunlulugu var...buyrun ishte güzel yurdumun insanlari.....birakin shu ninelerimizin sacma sapan sözlerini..kuyruk tilki meselelerini...kadinlarimiza deyer hic verilmeyecek ülkemizde anlasildi.... nasil geldiyse öyle gider..ve öyle gitmeye mecbur .eski kafalar öyle istemis onlarin düzenini bozmak cok yanlis ve ayip olur....bu cehaletlen nereya varacak milletimiz merak ediyorum......insanin derdini anlatmaya pisman ediyorlar..bir düshünün..kizcagiz biz hanmlara güvenip derdini anlatmis..hanmlar bu sekilde tepki verirse kocasina nasil anlatsin olayi....töbe töbe

şerefsiz :mymeka:

aklını başına toplayacağı bi mail at istersen Çok üzgünüm çoook

Sevgili Derin,
inan bana çalışan bayanların azımsanmayacak kadar çoğunun başına bu tip olaylar geliyor ve pek çoğu örtbas ediyor ya da ekmek kavgası, etmek zorunda kalıyor..
öncelikle seni kutluyorum,gerekeni yapmışsın.
kariyer,para erkeklere güç veriyor.her istediklerini yapabileceklerini sanıyorlar.burdaki arkadaslar tarafından ise nerdeyse bu adamla niye konuştun diye suçlanmışsın, iş yerinde bir üstündü o senin konuşacaksın tabi,sohbet de edeceksin. adamın beynini okuyamazsın ya.. halihazırda medeni ya da medeni olması gereken bir düzene dahiliz hepimiz.haremlik,selamlık değil bu dünya..
gene bazı katılımcıların çok steril bir dünyaları olduğunu,böyle bir durumun -şans eseri- başlarına hiç gelmemiş olduğunu ve bu yüzden empati kurmakta zorlandıklarını düşünüyorum. Allah gene de hiç birinize yaşatmasın ama azıcık anlayış ve empati yeteneği lütfen..
eşine söyleme konusunda sen bilirsin ama ben olsam söylemezdim. kendi işimi kendim görür,onun canını sıkmamaya çaba harcardım. ama eşinin karakterini tanımıyorum.böyle bir şeyi ağır bir meseleye dönüştürcekse bence söyleme.. hiç canı sıkılmasın adamcağızın. ya da azıcık sabret.. konu senin lehine çözümlenir ve kapanırsa es geç ama senin aleyhine bir durum olur ya da şu özgüven yığılması gerzek tacizlerini sürdürürse öyle söyle..
naçizane..

bana inan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. yarın belli olacak herhalde. ama ben durumu eşime anlatacağım bu akşam.

canım önce çok geçmiş olsun diyorum benimde eşim böyle büyük bir şirketde sorumlu olarak çalışıyor ve onalrda kaynaşma adı altında farklı departman yada kardeş kuruluşlarıyla (leasing-factoring vs...) toplantı yada tanışma yemeği yapıyorlar ve hatta işle ilgili mecburi şehirdışı yada yurtdışı gezilerine bile çıkıyorlar üstelik böyle büyük şirketlerde öyle bir sistem var ki bir tıkla çalışma arkadaşın hakkında özel bilgilere ulaşabiliyorsun (yaşı medeni durumu vs..) böyle bir sistemden geldiğim için neyin ne olduğunu biliyorum resim konusuna gelince yanında arkadaşların olsun olmasın paint programları ne güne duruyor bi resim kırpma kesme herşeyi halleder ...

canım en iyisini yapmışsın gym ye bildirmekle yapman gereken şey buydu zaten yada insan kaynakları departmanı ....

seni merak edenler için gelişmeleri bildir canım :teselli:

eşin çok sinirli,kötü şeyler yapabilecek bi insansa bence şimdilik anlatma...
bu üzücü durum devam ederse anlatırsın..

sen su sana asilan adamin mail adresini yazsana bi,
biz ona haddini bildirelim
:oklava:

ha birde mailde yazdiklerini sayfaya kopyalasana,
merak ettimde :-)

özel şirketlerdeki işleyişi,seminer-yemek-eğitim ortamını bilen biri olarak nasıl bir ortam olduğunu anlıyorum:lepi:
genelde mail adresleri toplu olarak verildiği için @ den sonrası da bellidir zaten dolayısı ile çok normal..çok çok hemde.
zaten bu tarz yerlerde tüm bilgilendirme,haberleşme, mail yoluyla olur mantık bu..
mailli saklaman da en güzeli,neticede onun pc den çıkmış.
şu durumda yapacağın şey belli canım haber beklemek.
ha şu var senden üst birimde olduğu için kendini müdafaa etmesi kuvvetle muhtemel.
eşine anlatma konusuna gelince bilemiyorum ne kadar doğru bu..aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık..

hiç umursama eğer üstüne gelirse arkadaşım sana kafayı takarsa sen kabul etmediğin için seni işten çıkartmaz ama süründürme politikaları meşhurdur..
yani rededilir ve üstün olduğundan konuşacağını düşünerek senin işten çıkman için hemde kendi isteğinle olmuş olacak bu durum zorlayabilir.
senin yerinde olsam şunu yapardım..eşlere bişey söylenmez adamın başı belaya girmesin diye ama eşine durumu anlatmalısın...
eğer kötü birşey olursa emin ol eşinin kafası karışabilir...
Allah bu adamları bildiği gibi yapsın..kaç kişi kaç bayan bu şekilde işten çıkmak zorunda kalıyor..
ben her zamn şunu diyorum..
eğer bir bayan o...u ise neden sabahın köründe kalksın saçı başı makyajı ile uğraşsın sabah trafiğine süzülsün de bir de işyerinde bu adamların çilesini çeksin çalışayım diye anammm o...ise bu kadın bunları neden yapsınki de bu kadınlara dirlik düzenlik vermiyorlar...o...olan sabah uykusunu alır görüşmelerini yapar dimi o işi yapanda bellidir..sakın bunu kendin taşıma eşine anlat derim..haberi olsun vaktinde...

Back