Ogretmenlik.

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
30
Merhaba kizlar. Daha bu yil ogretmenliye basladim ilk tecrubemi yasiyorum. Ilk okul 1-ci sınıf ogretmeniyim ama yeni isime bir turlu alisamadim. Hic sevemiyorum. Biliyorum ogretmen olmak isteyen cok kisi var. Ama ben kendimi alistiramiyorum bu ise. Cocuklara birseyler ogretmen guzel bir sey evet. Ama onlari okula alistirmak cok zor. Cok ses oluyo bazi cocuklarin simarikligi beni biktirdi resmen. Velilere sikayet edincede sanki suclu benmisim gibi davraniyorlar. Birazda annemlerin israriyla ogretmen oldum istemeyerek belkide onun etkisidir. Anneme soyluyorum baska is arayayim diye beni tersliyo senden zaten hic birsey olmaz ne olmus gul gibi is falan. Belkide ilk yilin zorlugudur. Benim gibi olanlar varmi yada ogretmen olanlar bana neler onerirsiniz sizce ne yapmaliyim. Gecermi bu isteksizlik? Ilk yil herkesde boyle zormu oluyor?

Merhaba kizlar. Daha bu yil ogretmenliye basladim ilk tecrubemi yasiyorum. Ilk okul 1-ci sınıf ogretmeniyim ama yeni isime bir turlu alisamadim. Hic sevemiyorum. Biliyorum ogretmen olmak isteyen cok kisi var. Ama ben kendimi alistiramiyorum bu ise. Cocuklara birseyler ogretmen guzel bir sey evet. Ama onlari okula alistirmak cok zor. Cok ses oluyo bazi cocuklarin simarikligi beni biktirdi resmen. Velilere sikayet edincede sanki suclu benmisim gibi davraniyorlar. Birazda annemlerin israriyla ogretmen oldum istemeyerek belkide onun etkisidir. Anneme soyluyorum baska is arayayim diye beni tersliyo senden zaten hic birsey olmaz ne olmus gul gibi is falan. Belkide ilk yilin zorlugudur. Benim gibi olanlar varmi yada ogretmen olanlar bana neler onerirsiniz sizce ne yapmaliyim. Gecermi bu isteksizlik? Ilk yil herkesde boyle zormu oluyor?
Herkes sevdiği işi yapmalı mesela ben hayatta öğretmen olamazdım sıkılır im çünkü çocuklara işkence olursun bence yenidenoku

Az önce de başka konuya yazdım.
Hiç istemeyerek başladım mesleğe ve kime istemiyorum diye biraz dert yansam kimse önemsemedi.
Yani derdinize ortak bulmanız zor ( :

Ben de henüz başındayım öğretmenliğin.
Benim o derin isteksizliğim geçti.
Biraz da tecrübesizlikten kaynaklanıyor o.
Okula, ortama ve öğrencilere alıştıkça mesleğe de alışacaksınız.

Ama severek yapmak ayrı bir şey ne yazık ki.
O olmayınca olmuyor, öyle gidiyor.

Evet ilk yıl genelde herkes de zor oluyor daha önce bir tecrübeniz olmadıysa. Ben de biraz sıkıntı yaşamıştım mesleği bıraktıracak kadar değil ama birçok kez rahatsızlık geçirdim çok zorlandim. Ama bi sene sonra aaslında ne kadar güzel bir mesleği olduğunun farkına vardim şimdi 4. Yılın ve okula koşa kısa gidiyorum.siz de biraz sabredin ve tecrübeli öğretmenlerin deneyimlerinden yararlanmaya çalışın ben lisede branş ogretmeniyim size pek yardımcı olamayabilirim. Çünkü hitap ettiğimiz kitleler cçok farklı.

Eyvah:KK53:Senin gibi öğretmenler yüzünden ................... temalı yorumlara hazırlıklı ol.
Ya şaka bir yana da sevmiyorsan bırak bari de öğrenciler daha iyi bir eğitim alabilsinler. Çünkü bu onların hakkı, sen işini sevmediğin için layıkıyla yapamazsın çünkü.

Herkes sevdiği işi yapmalı mesela ben hayatta öğretmen olamazdım sıkılır im çünkü çocuklara işkence olursun bence yenidenoku

Çocuklara işkence olmak doğru bir öngörü değil.
Severek yapmamak öğrencilere mutlaka eziyet edilecek demek değil.

Tamamen kişisel bir durum bu.

Hep derim herkes ogretmen olmasin diye. Lutfen ama lutfen baska meslek edinin. Ogretmenlik sevmeden yapilabilecek bir meslek degil. Ha yaparsiniz o ayri ama bir nesle yazik olur.

İlk sene herkes için çok zor oluyor emin ol.
Öğretmenlik tam bir sabır işi. Dışardan ne kadar kolay diyenlerin çoğu eminim ki bir hafta dayanamaz.
Zamanla ya seversin giderek öğretmenliği ya nefret edersin, ama sevmek için öğrencilerini sevmem lazım. Diyaloğunu iyi kur, sadece öğretim değil eğitim de ver, bol şans dilerim.

Soru eki "mi" ayrı yazılır.Dahi anlamındaki "de" "da" ayrı yazılır. Nasıl öğretmen olmuşsun, hemen istifa et yanlış öğrenmesin bari çocuklar.

Aslinda ogrencilerim beni cok sever hergun bana mektup falan yaziyorlar. Bir velim cocuk sizin icin okula geliyor diyo. Bunlar beni sevindiriyor. Ama bazi cocuklar beni cok zorluyor cok simariklar ve hergub gairmak zorunda kaliyorum iste o zamanda sinirlerim bozuluyor ellerim titremeye basliyor.

Aslinda ogrencilerim beni cok sever hergun bana mektup falan yaziyorlar. Bir velim cocuk sizin icin okula geliyor diyo. Bunlar beni sevindiriyor. Ama bazi cocuklar beni cok zorluyor cok simariklar ve hergub gairmak zorunda kaliyorum iste o zamanda sinirlerim bozuluyor ellerim titremeye basliyor.
Hergun bagirmak yazmak istemisdim yanlis gitmis

Mesleğini sevmeyen öğretmenler coc?uklara eziyet olur

Bu genel geçer bir cümle değil, onu söylemek istedim ben.

Tabii ki mesleğini sevmediği için öğrencisine eziyet eden öğretmenler vardır, ama "Öğretmenliği sevmiyor musun? Gitti çocuklar vah vah." gibi bir durum olmaz her zaman.

Burda yazilara dikkat etmeden yazdim. Onlari bende biliyorum canim senin soylemene gerek yok.
"Ben de biliyorum" şeklinde ayrı yazılır. Bilsen doğru yazardın, bilmediğin o kadar belli ki...Yazık...Seninle tartışmayacağım, öğretmen olduğuna inanmıyorum ama gerçekse aldığın eğitime yazık...

"Ben de biliyorum" şeklinde ayrı yazılır. Bilsen doğru yazardın, bilmediğin o kadar belli ki...Yazık...Seninle tartışmayacağım, öğretmen olduğuna inanmıyorum ama gerçekse aldığın eğitime yazık...
Turk olmadigim icin bende seninle tartismayacagim cunki anlamsiz olur

Hem ilk sene zor hem de 1. Sınıf çok zormuş. Bizim okulda birinci sınıfı alan öğretmenler baya zorlanıyor sonraki 3 sene daha iyiymiş. Aslında ilk sene 1. Sınıf vermeseler okuldan giden bir hoca varsa onun sınıfını verseler daha iyiymiş

Turk olmadigim icin bende seninle tartismayacagim cunki anlamsiz olur
Pardon daha dilimizi doğru kullanamıyorsun ve öğretmensin? O fakülteyi bitiren her öğrenci bunları biliyor kabul edilir ve de sorumludur.
Bunları bilmeyen birisi çocuklara Türkçe dersinde ne anlatacak ki?

X