Ogretmenlik.

Yurt disinda mi yasiyorsunuz?
Ogretmenligi orada mi yapiyorsunuz?

Eger Turkiyede iseniz ben de yazim hatalariniza sasirip kalirim.
Hadi de ye da ya mi ye dikkat etmemek tamam da "ogretmenliye" yazmak cok cok ilginc cok uc durur.

Konuya gelirsek de bu meslegin en zor yillari ilk 1-2 sene.
Cok severek baslamis da olsaniz, sinifta o ince otoriteyi kuramamak, hitap ettigin kitleyi taniyamamak kisaca tecrubesizlik zorluyor insani, sogutuyor.
Ama zamanla tatilde dahi ogrencileri ozlemeye baslamak vs gibi yan etkileri gorulmeye baslaniyor :)
Kolay gelsin.

Heralde mektubu ailelerine yazdırıyolardır değil mi? Yoksa o iş olmamış

Pardon daha dilimizi doğru kullanamıyorsun ve öğretmensin? O fakülteyi bitiren her öğrenci bunları biliyor kabul edilir ve de sorumludur.
Bunları bilmeyen birisi çocuklara Türkçe dersinde ne anlatacak ki?
Yalnis anladiniz Turkiyede yasamiyorum. Azerbaycanda yasiyorum azeriyim

Yalnis anladiniz Turkiyede yasamiyorum. Azerbaycanda yasiyorum azeriyim
Profilinizde Ankara yazıyordu, ondan hareketle yazdım. Fakat Azeri Türkçesi'nde de bazı ögeler benzemiyor mu? Yani ana diliniz nihayetinde Türkçe, sanki Avrupa dilleri ana dilinizmiş gibi yabancılaştırıyorsunuz da. Harf ve ses fazlalıkları var evet de onun da illa kuralı vardır. Bilemiyorum bence eksiğiniz var gibi geldi.

Profilinizde Ankara yazıyordu, ondan hareketle yazdım. Fakat Azeri Türkçesi'nde de bazı ögeler benzemiyor mu? Yani ana diliniz nihayetinde Türkçe, sanki Avrupa dilleri ana dilinizmiş gibi yabancılaştırıyorsunuz da. Harf ve ses fazlalıkları var evet de onun da illa kuralı vardır. Bilemiyorum bence eksiğiniz var gibi geldi.
Peki siz bizim dilin kurallarini biliyormusunuz. Mesela Bende biliyorum diye yazilir cumlesinde de eki ayri yazilmaz. Ogretmenlik diye bir kelime yok müəllimlik var ve muellimliye diye yazilir. Burda zaten mesele sozleri nasil yazdigim degil ogretmen olmanin zorluklari ve beni anlayan birilerinin fikirlerine ihtiyacim var.

Üniversite sınavından sonra 11. tercihimi kazandım.
İlk tercihlerim hukuk ve pdr idi.
Kısmetimde öğretmen olmak varmış.
Üniversitede soruyorlar herkesin kaçıncı tercihiydi diye milletin ilk 5 tercihi öğretmenlik,
benimse 11 :)

İçimde hukuk öyle kaldı ki sevmeyerek başladığımı düşündüm.
İlk üç yıl da bu düşüncem değişmedi.

Sonra son sene staja başlayınca çocukların arasına karışınca, ilk çiçeğimi yakışıklı bir
4. sınıfa giden erkek öğrenciden alınca :) çok ısındım mesleğe.

İstediğin kadar bozuk olsun moralin bir çocuğun gülüşü içini ısıtır, diğerinin
öpücüğü her derdini unutturur insana.

İyi ki öğretmen olmuşum.

Günümüzün bilmiş, öğretmen düşmanı velileri ile çok zor bu mesleğe severek devam etmek ama.

Normal de iyi ki öğretmen olmuşum diyen ben bir kendini bilmez veli yüzünden
nereden öğretmen oldum diye isyan edebiliyorum.

Yine de normal şartlarda iyi ki diyorum.

İlk yıllar her anlamda zor olur.

Tavsiyem önce kendini sevdir öğrencilerine.
Seni sevdiklerinde işin kolaylaşır. :KK66:

Baktın olmuyor, çile gibi geliyor bu iş.
Kendine yeni bir yol çiz.

Şahsen benim hayatımın 4 te 3'ü işim eve kadar getiriyorum her sorunu.
Çile ile yapamam..

Üniversite sınavından sonra 11. tercihimi kazandım.
İlk tercihlerim hukuk ve pdr idi.
Kısmetimde öğretmen olmak varmış.
Üniversitede soruyorlar herkesin kaçıncı tercihiydi diye milletin ilk 5 tercihi öğretmenlik,
benimse 11 :)

İçimde hukuk öyle kaldı ki sevmeyerek başladığımı düşündüm.
İlk üç yıl da bu düşüncem değişmedi.

Sonra son sene staja başlayınca çocukların arasına karışınca, ilk çiçeğimi yakışıklı bir
4. sınıfa giden erkek öğrenciden alınca :) çok ısındım mesleğe.

İstediğin kadar bozuk olsun moralin bir çocuğun gülüşü içini ısıtır, diğerinin
öpücüğü her derdini unutturur insana.

İyi ki öğretmen olmuşum.

Günümüzün bilmiş, öğretmen düşmanı velileri ile çok zor bu mesleğe severek devam etmek ama.

Normal de iyi ki öğretmen olmuşum diyen ben bir kendini bilmez veli yüzünden
nereden öğretmen oldum diye isyan edebiliyorum.

Yine de normal şartlarda iyi ki diyorum.

İlk yıllar her anlamda zor olur.

Tavsiyem önce kendini sevdir öğrencilerine.
Seni sevdiklerinde işin kolaylaşır. :KK66:

Baktın olmuyor, çile gibi geliyor bu iş.
Kendine yeni bir yol çiz.

Şahsen benim hayatımın 4 te 3'ü işim eve kadar getiriyorum her sorunu.
Çile ile yapamam..
Sizin fikirlerinize aynen katiliyorum. Bazi veliler ve simarik cocuklar yuzunden isyan ediyorum bende. Ogrencilerimle aram iyi. Benimde aynen 13-cu tercihimdi.

Tamam sevmeden ogretmenlik yapmak eksiklik zaten onda size katiliyorumda abartmissiniz eksik yakalamaya calisan, hatalari yuzune vurmaya calisan biri gibi. Eksik yanlis yazmis olabir bende egitim fakultesi ogrencisiyim burda kim dogru duzgun yaziyor allah askina. Ne biliyosunuz normalde nasil icra ettigini isini?

Peki siz bizim dilin kurallarini biliyormusunuz. Mesela Bende biliyorum diye yazilir cumlesinde de eki ayri yazilmaz. Ogretmenlik diye bir kelime yok müəllimlik var ve muellimliye diye yazilir. Burda zaten mesele sozleri nasil yazdigim degil ogretmen olmanin zorluklari ve beni anlayan birilerinin fikirlerine ihtiyacim var.
Sevmiyorsaniz ogretmenlik yapmayin bence. Bende hem egitim fakuotesi ogrencisiyim hemde ozel kurumda ogretmenlik yapiyorum. Sevgi olmadikca cok zor bu meslek.sevmeden ogrenciye sabir gosterilmez. Cok zor onca ogrenciyi anlamak egitmek. Ogretmenligin ilk heyecaniyla ve isinizi ciddiye aldiguniz icin suan duzgun yapiyor olabilirsiniz ama bu sure zarfinda sevmediginizden eminseniz birakin bence.sizede eziyet.

Merhaba kizlar. Daha bu yil ogretmenliye basladim ilk tecrubemi yasiyorum. Ilk okul 1-ci sınıf ogretmeniyim ama yeni isime bir turlu alisamadim. Hic sevemiyorum. Biliyorum ogretmen olmak isteyen cok kisi var. Ama ben kendimi alistiramiyorum bu ise. Cocuklara birseyler ogretmen guzel bir sey evet. Ama onlari okula alistirmak cok zor. Cok ses oluyo bazi cocuklarin simarikligi beni biktirdi resmen. Velilere sikayet edincede sanki suclu benmisim gibi davraniyorlar. Birazda annemlerin israriyla ogretmen oldum istemeyerek belkide onun etkisidir. Anneme soyluyorum baska is arayayim diye beni tersliyo senden zaten hic birsey olmaz ne olmus gul gibi is falan. Belkide ilk yilin zorlugudur. Benim gibi olanlar varmi yada ogretmen olanlar bana neler onerirsiniz sizce ne yapmaliyim. Gecermi bu isteksizlik? Ilk yil herkesde boyle zormu oluyor?

herkes başka bir iş yap demiş ama ben farklı yaklaşacağım.Daha yeni mezun olmuş birine 1.sınıf vermek çok yanlış muhtemelen siz yeni olduğunuz için diğerleri size yıkmış 1.sınıfları. çünkü her sene başında 1.sınıflar sorun olur ve okula yeni gelecek öğretmen varsa ona kakalanır :) (kaba tabir ama doğru) mümkünse idareden sizi değiştirmelerini isteyin.(artık2.dönem) velilerin size yüklenmesi de çok yanlış alt tarafı yeni mezun bir öğretmensin sizi beğenmiyorlarsa başka öğretmene versinler..yıldırıcı politika izleyebilirsiniz ;P hangi ildesiniz bilmiyorum ama veliler çocuklarına az buçuk değer veriyorlarsa hiçbir şey öğretmeyen öğretmeni istemeyeceklerdir zaten (anlatabildim umarım :p) ben de öğretmenim (bnim avantajım branş öğretmeni olmam) ama inan ben de hiçbir şey bilmiyordum-ki öğretmenliği severek yaparım-kitapları kapatın yok yok hadi açın diyordum,söyleceklerimi unutuyordum :) , öyle yapmayalım yok yok böyle yapın diyordum, onlara soruyordum napalım diye :) ama 4 senelik öğretmenim şimdi kurt oldum.Öğretmenlik böyledir eğitim fakültelerinde yazılan çizilen hiçbir şeye benzemez,gerçek hayattta o kuramlar,kanunlar geçerli değildir.(Ben fen-edebiyat fakültesi mezunuyum) zamanla kendi çizgini oluşturacaksın,öğretmenlik aşçılık gibidir yapa yapa deneye yanıla öğreneceksin.Burada ahkam kesenlere de bakma sanki kendileri işlerini çok mu düzgün yapıyor acaba ya da çalışıyorlar mı ya da senin gibi 4 sene okumuşlar mı bakalım ilk senen olduğu için yapabildiğin ne ise onu yap sadece zamanla alışırsın eğer alışmazsan da gönlüne göre olsun her şey...

X