Öğretmenlik

dulkadirogullarindan

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2017
126
131
33
Arkadaşlar ben formasyon alıp öğretmen olmaya karar verdim. Erkek arkadaşım mühendis. Sormak istediğim şu. Evlendikten sonra erkek arkadaşım özel sektörde çalışsa bile eş durumundan aynı şehire gelme gibi bir şansım var mı? Yoksa zorunlu olarak doğuda 6 yıl görev mi yapmalıyım mutlaka? Bilenler bilgilendirsin lütfen.

sözleşmeli olarak atama yapılıyor; 4 yıl sözleşmelilik süresince tayin isteyemiyorsun. 4. yılın sonunda kadroya geçtikten sonra da 1 yıl (yani kadrolu olarak ilk yılın) sonunda eş durumu tayini isteyebiliyorsun.. toplamda 5 yıl yani.. eş durumundan tayin isteyebilmen için de eşinin aynı yerde(aynı firmada yani bildiğim kadarıyla çünkü oradaki düzenin bozulmaması adına) 3 yıldır çalışıyor olması gerekli..
eş durumundan değil kendin isteyeceksen tayini kadrolu 2 yılın dolması gerekiyor bu durumda da toplamda 6 yılın sonunda tayin isteyebiliyorsun..

4 yıl çakılısın eş durumu yok.
Ama bence bu sistemi yurutemezler, her atanan bekar değil hadi bekar olsun adamlar dibindekıyle evlenmıcek sonuçta.
İtirazlar çığ gibi buyur dıye dusunuyorum.
Bende sağlık bak atama beklıyorum.
Bizede bu sıstem getrldı eşim özel sektör. napcam bilmiyorum.
Onlar sıstemı duzeltınceye kadar benım puan yancak yazıklar olsundan baska bısey demıyorum.

6 yil sozlesmeli.
Ayrica kepeseseden 100 bile alsan mulakattan 50 verme ihtimalleri var. Yani 100 alanin bile atanmasi kesin degil. Ve atamalar dogu agirlikli.

İstanbul ve civarında hiç kontenjan açılmıyor galiba hatta sadece doğuda açılıyor neredeyse. arkadaşım 94 puanla atanmayı bekliyor ve o kadar kaliteli bir öğretmen ki.. özel okulda 1000 tl ye çalışıyor şuan.

Şaka gibi ya. Yazdıklarınıza çok üzüldüm. İletişim Fakültesi mezunu olacağım bu yaz. İletişim lisesi veya ilkokullarda medya okur yazarlığı öğretmenliği düşünüyordum. Yani meslek dersleri öğretmeni. Çok üzüldüm su an gerçekten. Yüksek lisansla formasyon arasında kalmıştım. Formasyonda karar kılmıştım ama bütün hayatımı kökten değiştirecek bu karar gibi duruyor. Şartlar gerçekten ağırmış. Doğuda da çalışırım sıkıntı yok ama 6 yıl nedir yahu.

E o zaman ne anladım o işten ben. Çok üzüldüm, öğretmenlerin haline bak. Ben iletişim fakültesi mezunuyum. Özel sektörde devam ederim o zaman.. Babam da öğretmen emeklisi. Ne kadar kutsal bir iş küçüklüğümden beri çok iyi bilirim o yüzden ama öğretmenlere bu kader reva değil gerçekten..

Evlisiniz birde. Allah yardımcınız olsun

Sınava bir ay kala geldi bu kural ve mülakat. Binlerce insan darmadağın oldu. 5 yıl ancak eş durumu devreye girebiliyor diye biliyorum. Bu durumun değişeceğini yazan arkadaşlar olmuş ama ben katılamıyorum maalesef. Zaten bu kural doğuda öğretmen tutmak için getirildi geri adım atılmayacak bence.

Yazık günah bu insanlara ya. Okuyorsun didiniyorsun, hadi ekstra bir formasyonun olsun, hadi yüksek lisans da olsun, su da olsun bu da olsun diyorsun. Önüne yine bir sürü engel çıkıyor. Hele öğretmenlik çok gönül isteyen bir iş. Ne diyeyim, herşey yolunda gitsin de herkes hakettiğine kavuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…