Öğretmenlik,21. Tercih açmak

Temmuz 10da başlayacak tercihler.artık gücüm kalmadı ya kpss neyse de bi de mülakat çıktı. Ben de gözümü kararttım artık güvenli olsun da isterse dağ başı olsun.

Brans ogretmeniysen cok da korkma. Ardahan kars tarafini yazarsan zaten gelir diye dusunuyorum. Ben ilk atandigimda benim de puanim cok iyi sayilmazdi dogunun koylerini arastirip yazmistim tercih disini da isaretledim ama gerek kalmadi tercihime atandim.
Koyleri ve ilceleri arastirip yazabilirsin sen de.

Ben bakanlığın yerinde olsam eğitim fakültelerine belli bölümlerde öğrenci alımını durdururum.zaten sacmasapan bir sınavla öğrenci alınıyor , giren kişi öğretmenliğe uygun mu bakilmiyor. Bari atama bekleyenlerin çok olduğu bölümü kapat da millet atansin. Yıldan yıla yığılma oluyor mebin işleri çok saçma. Kimi hiç doğu görmeden emekli olup gidiyor. Ben olsam onları gönderirim doğuya mesela , doğu görevi herkese zorunlu olmalı. İnsanları huzursuz ediyorlar 6 sene zorunluluk ne demek ya sen Allah misin insanın 6 sene kaderini yazıyorsun. MEB cidden sacmasapan bir kurum haline dönüştü

Arkadaş dramatize ettiğim falan yok.isterse bölümüm 10bin alım yapsın mülakat olup 60lar 90a çıktıktan sonra ne faydası var
Ben sadece iller hakkında bilgi istedim.biraz sakin olun

Ama su da var orada öğretmen kalmıyor 6 ayda sahte nikahla giden var cocuk ilkokulu bitirene kadar 7-8 öğretmen görüyor 6 sene cok belki ama belli bi süre şartı olmalıydı bence

Ardahan Kars tarafının puanı şuan çok yüksek :) yazılabilecek en iyi yerler çünkü diğerleri hep Hakkari Şırnak oluyor. Siz hala orada mı ogetmensiniz acaba birkaç soracaktım da ben de

Arkadaş dramatize ettiğim falan yok.isterse bölümüm 10bin alım yapsın mülakat olup 60lar 90a çıktıktan sonra ne faydası var
Ben sadece iller hakkında bilgi istedim.biraz sakin olun
Sakiniz kardes ama sen de yok ölecem yok kacıracaklar falan deyince :)

Düşünsenize sırf benden 1 sene önce mezun olanlar evlilik vs ile tayinleri olabilecekken ben 6 sene kalacağım:) neyse artık ona da razıyım 2 kere mülakata girdim.artık bu tempodan yoruldum kırarım dizimi otururum napim:)

Sınıf öğretmeni ve okul öncesi değilseniz bence korkmayın açın 21.tercihleri.Çünkü atanacağınız yer çokta ücra bir yer olmaz.Çünkü devlet ücra yerlerde sadece ilkokul açıyor ortaokul Ve lise Ya yibolarda yada taşımalı eğitim ile ilçe merkezine taşınıyor.Tek öğretmen olma gibi bi durumda yok branş öğretmenliğinde.Ve İnanın en fazla üç yıl Sonra isteğinize yakın bi yere bile olsa ildışı tayin isteyebilirsiniz.Bu konularda biz sınıf öğretmenleri şanssızız.Branşçılar korkmasın hiç.Hayırlısı olsun hakkınızda

Inşallah atanırız tüm atama bekleyenler olarak istediğimiz yerlere:)

Evhamlıyım demiştim dimi:) sadece teskin edilmek istemiştim orada yaşayan çalışan arkadaslar tarafından bilgi istiyorum o kadar :)
Acizane teskin şeklim pek uymadı size sanırım affola :) ciddi söylüyorum öyle abartıldığı gibi değil yok ya öyle kacırma falan .. karar sizin hayırlısı bu arada soracagınız varsa da seve seve yardımcı olurum

Doğru diyorsun.

Sadece birileri daha çok ders çalışıp, kalifiye olabilirken,
"eğitim bilimine lanet, pof sınavlar, bugün de stajda canım çıktı, öğretmen dediğin oyun oynar, çok şımArık gençlik geliyor.."
Diye diye üniversite okuyup, Aslında hayalim bu değildi demek :/

Sadece sen değil, tüm eğitim fak böyle porselen bebek gibi dolanıyor, mesajim
Şahsi değil, kamulsaldır.

Çok tesekkür ederim tercih zamanı geldiğinizde yardımlarınıza çok ihtiyacım olacak

Ardahan Kars tarafının puanı şuan çok yüksek :) yazılabilecek en iyi yerler çünkü diğerleri hep Hakkari Şırnak oluyor. Siz hala orada mı ogetmensiniz acaba birkaç soracaktım da ben de

Ben geride kalmisim biraz demekki :)
Yok bem simdi gaziantepteyim bu sene de artik il disindan egeye gitmeyi dusunuyorum :)

Ne demek istediğinizi anlayamadım tam 3 kere okumama rağmen kusura bakmayın. Daha net anlatır mısınız ?

Öğretmenim. Konuyu görünce atladım. Öncelikle kontenjanı fazla olan yerleri yaz. Kendimden örnek vereyim; ilk dört tercihim İstanbul'du. Dördüncü tercihimdeki okulda 3 kontenjan açıktı. İlk atamam oraya oldu. Hangi okulda fazla kontenjan açılmışsa oraları yaz. Bazı iller Doğuda olmasına rağmen öğretmen açığı az. 21 aç bence ama oraya kalmamak için yukarıda yazdıklarımı göz önünde bulundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…