Öğretmenlik,21. Tercih açmak

Nereleri yazmak istiyorsanız yazın en iyilerden baslayın. Tabi branş ve puan bilmediģimden yorum yapamıyorum ama ilk önce gitme ihtimaliniz olan en iyi yerleri yazın.sonra 6 yıla takilmayın memleketin sabahı aksamı belli değil. Atanirsın bakarsin sonra bir khk çıkar durum değişir. Branş ögr. Zaten çokkk kötü yerlere gitmiyo
Aynen bak arkadaş çok haklı. 6 sene geçerli olmaz bu sistem demişti dersin. Daha önce de yaptılar bunu , ertesi sene hop kadro dediler. Kı onlarin görev yaptiklari batının gözbebeği yerlerdi. İki sene sonra kadro verip geçerler bence. Bismillah de yaz gitsin

Zorunlu hizmet şartı hala devam etmekte diye biliyorum. Kimse 6 yıl bir yere çakılı kalıp da üstüne bir de zorunlu hizmet kasmayı tercih etmez. Yüksek puanlılar muhtemelen zorunlu hizmet olan yerleri tercih edeceklerdir. Bence zorunlu hizmet olmayan ama şehirden çok da uzak olmayan mahalleleri(köyleri) tercih edersen tercihlerinden birine atanma şansın olur. Olmazsa da illa gitmek istiyorum bıktım diyorsan gözünü kapatıp 21i açacaksın. Geçen sene eşimin kuzeni aynıydı. 6 yıl kpssye çalıştı atanamadı. 21den Hakkariye gitti ki kendisi yaşadığı ege şehrinden başka hiçbir yerde yaşamamıştı daha önce. Şimdi halinden gayet memnun.
Benim bu atamada gördüğüm en merkeze yerlere 95 97ler fln gitmiş pek önemsememişler sanırım.keşke 40 tercih yapabilsek hata riskim fazla.

Aynen bak arkadaş çok haklı. 6 sene geçerli olmaz bu sistem demişti dersin. Daha önce de yaptılar bunu , ertesi sene hop kadro dediler. Kı onlarin görev yaptiklari batının gözbebeği yerlerdi. İki sene sonra kadro verip geçerler bence. Bismillah de yaz gitsin
Ay inşallah ya :) umut oldunuz bana inşallah seçim zamanı da yaklaşıyor belki değişir sistem

Bransım dinkültürü.gecen mülakatta absürt puanlar sebebi ile kıyas pek yapamıyorum.ama genelde ilçe ve köy yazacağım özellikle son 10 okul.
Yüksekova çukurça beytüşşebap vs vardı listede gecen atamada.
Direkt okul müdürü olarak atanabilirsin bile

Branşın alımda zengin,

Niye dert ediyorsun? Sana vatanın her köşesi sınıf değil mi? Görev başında bir hal gelse şehit sayılmıyor musun, mesleği seçerken ne düşünüyordun?

Herkese iyi akşamlar. İçinden çıkamadığım bir derdim var.atama bekleyen bir öğretmenim.hep bu anı bekledim.mülakata girdim. Orta halli bir puan aldım(ilk mülakata göre)
Artık bu kpss ve mülakat kabusundan kurtulmak istiyorum bir an önce neresi olursa olsun atanmak istiyorum. Sadece 20 tercih hakkımızın olması ölü tercih ihtimalini malesef kuvvetlendiriyor.dolayısı ile 21 açmam bu şartlarda zaruri ve 21 açarsam kesin atanıyorum.
Ancak çekincelerim var.malesef evhamlı bir yapım var biraz Netten araştırma yapıp kaçırılan öğretmen haberleri,bazı yolların güvenli olmaması vs ihtimali beni çok tedirgin ediyor.istediğim tek şey can güvenliği.
Özellikle tercih dışı kısmını işaretleyip atanan ya da en ücra yerlerde görev yapan öğretmen arkadaslar yardımcı olur musunuz? Tek başıma yaşayacağım ailem gelmeyecek 6 sene kalacağım. Branş öğretmeni olduğum için okulda yalnız olmam zaten.ben köyleri mezraları zaten yazacağım(ağrı ardahan kars illerini)
Açayım mı 21 i lütfen yardımcı olur musunuz bana bir ay beklemek ölüm gibi :/
Mune lütfen taşıma konumu.benim için çok önemli

Onca dert tasa sıkıntıyla okuyoruz bir de bu atamaları beklıyoruz. Öğretmenlerin bu ülkedeki çilesi bu. Resmen devlet kendi menfaati için bunca insanı harcıyor. Şuraya bak. O kadar emekle 21. Tercihi açsam mı canımdan olur muyum diye düşünüyorsunuz birde Allah yardımcımız olsun ne diyeyim. Ben de öğretmen adayıyım.

Ben sınıf öğretmeniyim..Atandığım yıl 1804 kişi alındı ben 325. falandım actım 21i..21e kalmadan tercihime yerlestim ancak tercihlerim bile öyle yerlerdi ki il merkezine 110 km uzaklıkta bi ilçenin 25 kmlik bi köyüne tek çğretmen olarak atandım :) düsünün tercihlerime yazmıstım cünkü yazmak zorundaydım doğru düzgün il ilçe okul yoktu napim yani :) 3 sene calıstım hayatımın askını buldum ii ki de yazmısım ii ki de gitmisim :) velhasıl daha ii yerler acılmayacak bundan sonra atanın ve kurtulun.

Bence ac yoksa buyuk ihtimal atanamayabilirsin.Arkadasimda ogretmen baya yuksek puani vardi eger 21 acmasaydi atanamiyordu ama 6 sene cok kotu bi yerde kalmakta zor tabi buna hazirsan ac.Seneye memurlukta yazabilirsin ben cok memnunum yerimde iyi ben 6 sene dogunun kotu bi ilcesinde kalamazdim o yuzden tercih etmedim

Ben tercih yaptıgım dönemde sadece tek bir il seçme hakkı veriyorlardı bir de o il gelmezse mebin atayacagı herhangi bir il seçeneği. Öyle okul ismi vs nerde :KK70: Yaz şansına bahtına kalmış atanacağın yer.

Onca dert tasa sıkıntıyla okuyoruz bir de bu atamaları beklıyoruz. Öğretmenlerin bu ülkedeki çilesi bu. Resmen devlet kendi menfaati için bunca insanı harcıyor. Şuraya bak. O kadar emekle 21. Tercihi açsam mı canımdan olur muyum diye düşünüyorsunuz birde Allah yardımcımız olsun ne diyeyim. Ben de öğretmen adayıyım.
Aslında canımdan olmak da korkutmuyo eninde sonunda öleceğiz çok tenha bir yer olup başıma kötü bişey gelmesi ihtimali aslında korkutan.

Son düzenleme:
Aslında canımdan olmak da korkutuyo eninde sonunda öleceğiz çok tenha bir yer olup başıma kötü bişey gelmesi ihtimali aslında korkutan.
Ayyy cidden bu kadar da degil ya ben tek öğretmenli okuldaydım siz bi de branssınız.. Bu kadar da dramatize etmeyin ya hu

Ben Din Kültürü oldugunu bilmiyordum neredeyse en çok alım o bölümde. Sizden daha beter durumda olup 90la atanamayanlar ne yapsın ? Bu kadar dramatize edilecek bir durumunuz yok.

Ee kardeşim, tercih yaparken hiç mi atama düşünmedin?

Fef değil mi?

Atama sorunu öğretmenliğin her alanında var. Fakat ben öğretmen olmak istiyordum bölümü de seviyorum. Eğitim fakültesindeyim. Fen-Edebiyat ve Eğitim fakülteleri bir şey değiştirmiyor artık. Olay KPSS'de bitiyor.

X