• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Neye ihtiyaç varsa o kiymetli olur. Ihtiyacin uzerinde mezun veriliyor ama hepsine ayrilacak kadro olmayinca durum bu. Benim kuzenim de ogretmen 8 senedir evde.
X işini yapabilen 500 kişi mi kiymetli olur yoksa Y işini yapabilen 10 kişi mi?
Nerede açık veya ihtiyac duyulan varsa onlar tabi ki yerleşir.
Aksine ihtiyac var ihtiyaci ucretli ogretmenlerle karsiliyorlar. lise mezunu halk egitimde ogretmen oluyor. Iibf mezunu devlet okulunda ozel egitim ogretmeni olabiliyor. Bu yuzden kadro da acmiyorlar. Ogretmenligin degeri yok olsa ucretli diye bir kavram olmazdi

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Ayrilirdim ordan hata sizde insanogluna iyilik yapilmaz bu devirde ya tavrini koy hayir ben suan ogretmenlik gorevimi yerine getirmek istiyorum de baska islerede yardm etme baktin gelmiyolar dedigine birak

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Eğer temizlik mesleği işinde çalışmak isteseydim bu öğretmenliği öğrenmezdim siz bence kendinize temizlikçi tutun diye açık net lütfen konuşun

sanırım herkes baslıga gore yazıyor arkadaslar baslıgı okudugumda ısverene saydıracakken ahlaksız hadsız dıyecekken konu sahıbının dedıgı sey benı durdurdu

kendısı zaten temızlıge yardım edıyormus bos vaktımde yapıyordum elıme mı yapısır dıyor kendı kendıne kalkıp evı temızlıyormus
kendısı zaten yaptıgı ıcın ev sahıbı olan ısveren haftada 1 temızlıge de kal demıs

yoksa kım kıme durduk yere haftada 1 temızlıge gel der kı ?

bu sey gıbı
dıs hekımıne gıttıgınızde dısınızı yaptıktan sonra dur kaşların cıkmıs bır alıvereyım demesı gıbı

ya da doktorun calıstıgı hastane bashekımının yanına zıyarete gıttıgınde masasını sılmesı odasını toparlaması gıbı

ya da

bır sırketın yazılımını kurarken su surda yuklendıgı sırada su yerlerı bı sılıvereyım demesı gıbı

konu sahıbı uzuldu ama genel tabloyu gormesını ısterım yası kucukmus ınsallah emegınıze egıtımınıze deger bır ıs sahıbı olursunuz ... emeklerınız bosa gıtmesın

bır hayal ıcın okuyup calısıp boyle ortamlarda olmak haksızlık gıbı yerınız o olmamalı

ogretmenler olması gereken konumda olsa egıtım dogru sekılde olması gerektıgı gıbı ılerlese belkıde suan hersey farklı olurdu

İhtiyaç durumunuz yoksa sadece kabul etmemekle kalmayın, işten de ayrılın bence. Yanlış anlaşılmasın temizlik yapanlara saygım sonsuz. Ama siz öğretmen olarak başka bir mesleğin mensubusunuz.

Bu da size tecrübe olsun. Bir daha görev alanınızın sınırlarını aşmayın. İnsanların her akıllarına geleni size söyleyebilme cesareti göstermesine izin vermeyin.

Daha yasin genc, tecrübesizligine veriyorum, ama bu olay sana ders olsun. Is hayatinda "ne olacak canim, alttan alayim, elime mi yapisacak" seklinde düsünen insanlar, her zaman ezilen olurlar. HAYIR demesini ögrenin. Icinizden gelir yardim edersiniz, ayri konu, ama her zaman net cizgileriniz olsun, yoksa insanlar sizi kullanmak ister.

Burada yazdiklarinizi, onlara söyleyin. Ha paraya ihtiyacin varsa, ayni evde temizlikte yapabilirsin, onlar sana güvenmis, hazir evimize giren cikan biri diyerek büyük ihtimal size söylemislerdir, ama ekstra is yapacaksaniz, hic cekinmeden karsiligini iste.

Neye ihtiyaç varsa o kiymetli olur. Ihtiyacin uzerinde mezun veriliyor ama hepsine ayrilacak kadro olmayinca durum bu. Benim kuzenim de ogretmen 8 senedir evde.
X işini yapabilen 500 kişi mi kiymetli olur yoksa Y işini yapabilen 10 kişi mi?
Nerede açık veya ihtiyac duyulan varsa onlar tabi ki yerleşir.
öyle değil be kuzum
diyanetin180 bin çalışanı var!
lisede 12 sınıflarda 2 saat din dersi veriliyor
ihtiyaç var mı?! bence yok
12 sınıf zaten alması gerekeni almak isteyen almıştır almak istemeyeni neden zorluyorsun eğitim sistemi
peki neden bu kadar mezun veriyor
ihtiyaç kadar kişi al bölümün yüzdesini yükselt ki kaliteli kalifiye öğretmenler çıksın ortaya öğretmeni sefil etme
bir ülkede gelişmişliğin en iyi açıklaması eğitimdir

Özel eğitimle ilgili pek bilgim yok, yorumları okurken dikkatimi çekti.
‘Çocuk uyurken ‘ iş yapıyordum demişsiniz.
Bu nasıl bir iş anlamadım kaç yaşında bir çocukla çalışıyorsunuz, dersine bir öğretmen gittiğine göre yaşı büyük olmalı? Ne uykusu bu?
Hadi böyle bir şey varsa sizin ders saatlerinizi ona göre ayarlayıp kalkıp evinize gitmeniz daha uygun olmaz mı?
Bilen biri bu konuda beni aydınlatabilirse sevinirim.

Siz başkasının evinde temizlik yapmak için okumadınız okulu, ev sahibesi çok ayıp etmiş fazla iyi niyetlisiniz bence ama maalesef uyanık insanlar bu durumu fırsat biliyor.isiniz dışında birşeye karışmayın

Bir ara öğretmenimiz için sınıfta kutlama yaptık. Kendisi de bizle yaşıt. Biz ikramla uğraşırken o da içeçekleri halletmek istedi. Ben rahatsız oldum ve almak istedim ondan.

Düşünemiyorum evimde çocuğumun öğretmenine iş yaptırmayı hele de temizliğe çağırmayı. Allah herkese akıl fikir versin. Hiçbir mesleği küçük görmüyorum ama sizin konumuzda ikiniz de hatalısınız. Bu kadar rahat olmayın. İşiniz neyse onu yapın. Ki bu her meslek için geçerli. Alanınız dışına çıkıp bir işi yapınca o iş üstünüze yapışıyor. Sizde de bu yapışmış. Kabul etmeyin ve işe güce de girmeyin. Hatta yerinizde olsam o evde yemek de yemezdim artık.

Siz benim iyi niyetimi yanlış anlamışsınız de çek git. Kalacaksan da bir daha tek bir bardak bile kaldırıp koyma. Hayır çocuğunun öğretmeni niye temizlik yapsın. Hangi kafayla bunu düşündüyse .

Siz öğretmensiniz içinizden geldi diye keşke hiç yardım etmeseydiniz velilerle evine de gitseniz mesafenizi korusaydınız keşke çok büyük saygısızlık yapmış aç gözlü pis kadın

Back