• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenliğe gittiğim evde temizlik ile devam etmem istendi

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?

Kesinlikle kabul etmeyin. Elbette yeri gelir temizlikte yapılabilir ancak oraya eğitim vermeye gidiyorsunuz aile bunu biliyor ve size ne hakla bunu teklif edebiliyor. Çocuğun gözünde bile öğretmen sıfatınızı zedeleyecekler

ogretmen degil bakicilik tarzinda olmus anlasmaniz.kesinlikle kabul etmeyin. facebookta otizm gruplarinda golge ogretmen olarak ilan verebilirsiniz, bu konuda cok acik var.
ya da saatlik ozel egitim yapabilirsiniz evlere gidip.

Kadin durduk yere temizlige cagirmamis ki ne cahilligi, ne terbiyesizligi? Ev islerine, aksam yemegine el atan konu sahibi, öyle davranirsa böyle teklif sunulur gayette. Orasi arkadasinin evi degil, calistigin yer.
bakın bir doktor ne kadar da mütevazi ve yardımcı olursa olsun
bir hasta kişisel temizliğime yardım et demez diyemez
çok değersizleşti eğitim söktörü
o kadar mezun varki çoğu boşta aç üçbeş kuruşa tamah ettiriliyor

Yaptırılmaması gerektiği hâlde bakıcılara ev işi yaptırılması yaygın bir yanlıştır ve ne yazık ki kanıksanmıştır.
Anladığım kadarıyla kadın da bu mantıkta. Sömürebildiğini kâr sayanlardan.
Sizi öğretmen olarak değil de evinde çocuğunun eğitimi dahil her türlü işi yapılabileceği biri olarak görmüş.

Bu saatten sonra birlikte çalışsanız da mutlu olamazsınız orada.

Merhaba arkadaşlar ben 22 yaşında okulunu yeni bitirmiş bir ozel eğitim öğretmeniyim iyi bir okuldan iyi bir dereceyle mezun oldum henüz atanamadiğim için özel sektorde çalışıyorum. Üniversite zamanında okul ziyaretlerimiz olurdu, ziyaret ettiğimiz öğrencilerden birinin velisi okul bitince atamam gelene kadar eve özel öğretmen olarak gelmemi teklif etti kabul ettim. Yaklasik 4 aydır çalışıyorum çocugun annesi ev hanımı, doktor eşi. Eğitim verdiğim ogrenci haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gidiyor o zamanları izin günü olarak kullanmam konusunda anlasmistik şimdi ise çocuğun annesi haftada bir gün izin günü kullanmami diğer günde eve temizliğe gelmemi istedi. Ben bazen çocuk uyurken vs içimden geldiği için ev islerinde, akşam yemeginde yardım ederdim bunda da hicbir sorun görmedim yeri gelir iş bulamazsam temizlikte yapabilirim hepimiz yapabiliriz belki ama iyi niyetimden faydalanıp anlaşmadiğimiz bir konuda benden böyle bir şey istemesi çok agrima gitti eğitim verdigim ogrenciyi de çok seviyorum kardesim gibi oldu yerimde olsanız ne yapardınız?
Hata sizde, fazla tevazu da iyi değildir, bazen böyle sonuçlar doğurabiliyor.

bakın bir doktor ne kadar da mütevazi ve yardımcı olursa olsun
bir hasta kişisel temizliğime yardım et demez diyemez
çok değersizleşti eğitim söktörü
o kadar mezun varki çoğu boşta aç üçbeş kuruşa tamah ettiriliyor

Doktorlar da kötü davranıslara maruz kalabiliyorlar malesef. Olmamali ama konu sahibi bu teklifin önünü kendi açmış sonuçta.
Önce kendi değerini, yaptıgı işi bilecek sonra karşıdakinden bekleyecek.

Ben olsam hemen ayrılırım bu işten size saygı duyulmuyor sizde çok yüzgöz olmuşsunuz iş ilişkisi ve profesyonellik ortadan kalkmış ve toparlanmasıda çok mümkün görünmüyor bence ayrılın ve başka bir iş bulup bu kez saygın ve profesyonel bir tavır sergileyip derim

ölünceye kadar savunacağım şey "mesafe"
siz sanki evin kızı gibi kalkıp iş yaparsanız onlar sizi evin kızı değil yardımcısı görüp beklentiye girer istekleri olur ... saygısızlık olarak görenler de bir garip sanki kadın ahlaksız teklifte bulunmuş

Hadsiz kadın...Kesinlikle kendini kullandırma.Cok ağır birsey bu.Ögretmen olarak gidip temizlik yapmak.Durumlari iyiyse temizlikci bayan tutsun onlarda ekmek parasi kazansin.

E başında çok yanlış davranmissiniz.
Gittiginiz evde kaç saat kaliyorsunuz ki islere yardim ediyordunuz?

Yemeklerinizi o evde yiyordunuz ona yardim ediyordunuz sanırım ama ne gerek var ki?
Kusura bakmayin ama orayı da bir sınıf sayip yemek islerine hic girmeseydiniz keşke. ...

Meslegi yaptıginiz davranisla kendiniz degersizlestiriyorsunuz. Birde kardesim gibi oldu acaba gitsem mi dusuncesindesiniz?
Siz ogretmensiniz hanımefendi. Böyle yaparak diger meslektaslariniza da zarar veriyorsunuz.

Kadin siz gitseniz baska biriyle anlassa diğeri temizlik de yapıyordu sizdende bekliyorum diyecek.
Yazık günah insanlar 4 yıl boşuna mi okudu...
Bence oradan ayrilip baska is bakin cok yüz göz olmuşsunuz.

Doktorlar da kötü davranıslara maruz kalabiliyorlar malesef. Olmamali ama konu sahibi bu teklifin önünü kendi açmış sonuçta.
Önce kendi değerini, yaptıgı işi bilecek sonra karşıdakinden bekleyecek.
tabiki doktorlarda bütün meslek guruplarında olduğu gibi zaman zaman kötü muameleye maruz kalıyorlar ama eğitim öğretmenlik çok basitleştirildi
öğretmen değerini nasıl bilecek maddi statü olarak yaptığı işe saygı yok ki
bir öğretmen 1500 liraya çalışıyor
soruyorum öğretmenim atanamadım kpss ye hazırlanıyorum kasiyerim komiyim garsonum inşaatçıyım diyor
imamım atanamadım doktorum boşum avukatım berduşum mühendisim karamsarım mesleğim konusunda ben pek duymadım
bdv de bile kaç tane öğretmenim ama atanamadım konusu açılmıştır bilmiyorum
benim gözlemlerim bu yönde

Biz öğretmenlerin iyi niyeti genelde böyle sonuçlara yol açıyor. Kesinlikle kabul etme ve bundan sonrada yediğin tabağı yika sadece. Yeri gelince bunu meslek olarak kendin yapablrsen yap ama sakın öğretmen oldgn bir yerde bunu yapma. Ve kesin dille konuş kadın üzerine gelirse siz başka öğretmen bulana kadar burdayım sonra gdyrm deyin. Restinizi çekin ev hanımı hem de sabahtan akşama ne yaprymrs acaba.
3 yasinda yeğenim için ablam bakıcı tuttu kesinlikle gözünden ayirmaycksn iş kesinlikle yapmycksn uyusa bile dedi. Temizliğine ve yemeğini yapmak için ayri biri geliyor çok zenginse kadın bir zahmet parasına kiysn

Sizin gibi birisini bulamadim oğluma bulduklarım da ciddi rakam istediler hafta da iki uc gun bir saat yaninda olmasini istedim halbuki . Zaten bakicimiz vardi evde ne yemek ne temizlik bakicidan bile bunu talep etmedim kaldi ki ozel egitim öğretmenin den talep edeceğim. Konumuzu koruyun kabul etmeyin.

Ya siz öğretmensiniz.o eve mesleğinizi icra etmeye gidiyorsunuz.ne demek elime mi yapışır.yapışmış işte! çocuk uyuyorsa kahvenizi için uyanmasını bekleyin bir köşede.Sonra böyle seviyesizliklerle karşılaşırsınız.ben de özel ders verdim öğrenciyken, özel ders aldım.önüme pastam çayım kahvem gelirdi.istememe rağmen.aynı şekilde bize ders vermeye gelen hocalara da annem çok saygılı davranır ayrı bir telaş yapardı.tabi herkes böyle olmayabilir.otursun börek açsın demiyor kimse.ama siz gereksiz yere aradaki mesafeyi yok etmişsiniz.tecrübesizliğinize gelmiştir.

Çok ihtiyacınız yoksa bu işe de kadınla konuşup yollarınızı ayırın.bu davranışını saygısızlık kabul ettiğinizi, sizin sadece öğretmen olduğunuzu hatırlatın kendisine.bir ögretmene nasıl davranması gerektiğini öğrensin önce.hadsiz!!

tabiki doktorlarda bütün meslek guruplarında olduğu gibi zaman zaman kötü muameleye maruz kalıyorlar ama eğitim öğretmenlik çok basitleştirildi
öğretmen değerini nasıl bilecek maddi statü olarak yaptığı işe saygı yok ki
bir öğretmen 1500 liraya çalışıyor
soruyorum öğretmenim atanamadım kpss ye hazırlanıyorum kasiyerim komiyim garsonum inşaatçıyım diyor
imamım atanamadım doktorum boşum avukatım berduşum mühendisim karamsarım mesleğim konusunda ben pek duymadım
bdv de bile kaç tane öğretmenim ama atanamadım konusu açılmıştır bilmiyorum
benim gözlemlerim bu yönde

Neye ihtiyaç varsa o kiymetli olur. Ihtiyacin uzerinde mezun veriliyor ama hepsine ayrilacak kadro olmayinca durum bu. Benim kuzenim de ogretmen 8 senedir evde.
X işini yapabilen 500 kişi mi kiymetli olur yoksa Y işini yapabilen 10 kişi mi?
Nerede açık veya ihtiyac duyulan varsa onlar tabi ki yerleşir.

İşim olmayan konularda neden yardım ettigim çok sorulmuş çocuğu sevdiğim için ailesine de gereksiz bir samimiyet duydum o konuda hataliyim. Herhangi bir beklentim kesinlikle yoktu tamamen boş durunca sıkıldığımdan elime mi yapışacak mütevaziliğinden kaynakli bir durum. Normalde özel eğitim kurumlarinin sartlari daha iyi ama çalışan sayisinin fazla oldugu ortamlarda rekabet durumundan kaynaklanan catişmalar sık yasandiği için ev ortamiort birebir ders vermeyi tercih ettim. Öğrencinin annesine tepkimi tabiki vereceğim ama sinirle hareket etmeden önce sizlere de bir danışmak istedim. Görüşleriniz için teşekkür ederim

Ozel egitim ogretmenlerine zaten bakici gozuyle bakiliyor siz de buna tuz biber ekmissiniz. Atanana kadar meb'de ucretli ogretmenlik yapin. cok acik var, alani olmayan kisiler sertifikayla, bazen sertifika bile olmadan hatta formasyonu bile olmayan kisiler ozel egitim ogretmeni olarak calisiyor. Enerjinizi fedakarliginizi devlet okullarindaki ozel gereksinimli cocuklara ayirin. Size hizmetci muamelesi yapan kadina degil..

Back