Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sey yazdiklarinizdan dolayi sizi alintiladim ama genel bi se yazicam uzerinize alinmayin.☺️

Mesela 9.sinifta kizim birde anasifinda kizim var ikisininde bugune kadar hic ogretmenlerin numarasini bilmedim. Bu szdece ben degil butun veliler icin. Yani hic bi ogretmen numarasini veliyle paylasmaz. Okulun bir applicationu var (yani ulke genelinde 5,6 tane her okul kendisi seciyo kullanmak istedigi application) oradan iletisim kuruyoruz. Daha iyi olmazmiydi Turkiyedede boyle olsa?
Bide burda dogum yaptikdan sonra doktora baklava veya Belcika cikolatasi yaptiriyoruz. Buda bi kultur. Tesekkur etmek icin.
Hatta annem kemoterapiye basladigi ilk zamanlar bildigimiz normal kek yapip hemsirelere goturuyodu cok seviniyolardi.

Demek istedigim kucuk jestler cok mutlu ediyo. Yorumlari saskinlikla okuyorum markali seyler elektronik esya.....
Sizin yazdığınız şeyler çok insanı. Cidden bu dediğim gibi. Yani durum gösteriş boyutunda maalesef. Dediğiniz gibi apolication olsa harika olur. Ama maalesef yok. Teyzem ana okulu öğretmeni. İnanın WhatsApp durumunda istediği şeyi paylaşmıyor. Çünkü çok cevap geliyor. Okumak bile istemiyor. Belli zaman diliminde gruba giriyor. O kadar sıkılıyor ki. Çünkü çok garip istekleri olan veliler oluyor..Biz de veliler çok sıkıntılı. Ama buna rağmen gelen hediyeye de hayır demeyen öğretmenler de bence masum değil. Sağlık sektöründe vs böyle bir şey kesinlikle yok. Ne gariptir ki o insanlara yapacak tabi ben mi alıyorum maaşını denirken söz konusu öğretmen olunca denklem değişiyor. Bu da neden yapılıyor anlamıyorum.

Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Evet canımız öğretmenlerimiz başımızın tacı ama bu kadarı fazla değil mi?
Veliler kendi aralarında grup kurmuşlar grubun adı
"öğretmenler günü hediyesi"
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Yani en son kızılay çadır sattımalesef doğrudan emin olmadıkça veremiyorum artık. Bence güzel.bir buket çiçek yaptırılacak o kadar. Onu da toplu yapmak garip gerçi herkes kendisi alabilir. Ama illa toplu olsun denirse yine çiçek derim ben. Bir de güzel bir kart yazılır tamam. Sınıf toplu fotografı varsa o çıkartılıp eklenebilir. Diğer alınan tim hediyeler garip bence.

Evet bugün ki sorunum bu ! Arkadaş biz neden öğretmenlere çeyiz düzüyoruz kahve makinesi, yemek takımı, fincan takımı..... Noluyo?
Herkes fikrini söyledi fincanda karar kılındı çoğunluk fincan takımı deyince sesimi cikaramadim. Bugün hediye işi soruldu henüz alınmamış bugün alınacakmis. Öyle dedikleri için yani henüz alınmadığı için fikrimi söylemek istedim dedim ki hanımlar öğretmenimiz adına löseve veya istediğiniz herhangi bir yardım kuruluşuna bağış yapalım. Veya fidan ekilebilir hocamız adına dedim. Saatlerdir herkes mesajı gördü kimseden çıt çıkmadı yanlis bişey mi söyledim diye içim içimi yiyor şimdi.haksiz miyim ben mi gereksiz davranıyorum?
Bu arada hediye kabul ediyorsa öğretmen sorun öğretmende. Veliler yapar onlara bakmayın. Öğretmen diyemiyor mu bana hediye almayın. Şu vakfa bağış yapın. Ama öğretmenin de işine gelmiyor. Ayyy ne gerek vardı ayağına hediyeler alınıyor.

By
Su olaya bende gıcık oluyorum valla pahali kıyafetler hediyeler vs alınıyor sacma sapan

Sizin yazdığınız şeyler çok insanı. Cidden bu dediğim gibi. Yani durum gösteriş boyutunda maalesef. Dediğiniz gibi apolication olsa harika olur. Ama maalesef yok. Teyzem ana okulu öğretmeni. İnanın WhatsApp durumunda istediği şeyi paylaşmıyor. Çünkü çok cevap geliyor. Okumak bile istemiyor. Belli zaman diliminde gruba giriyor. O kadar sıkılıyor ki. Çünkü çok garip istekleri olan veliler oluyor..Biz de veliler çok sıkıntılı. Ama buna rağmen gelen hediyeye de hayır demeyen öğretmenler de bence masum değil. Sağlık sektöründe vs böyle bir şey kesinlikle yok. Ne gariptir ki o insanlara yapacak tabi ben mi alıyorum maaşını denirken söz konusu öğretmen olunca denklem değişiyor. Bu da neden yapılıyor anlamıyorum.
Bence buna dur demek mudurlere duser
Okulda boyle seyler yasaklanmali

Bence buna dur demek mudurlere duser
Okulda boyle seyler yasaklanmali
Devlet okullarında yasak zaten. 657 sayılı kanunun 29. Maddesine göre Devlet memurları hediye kabul edilemez. Küçük çaplı hediyeler için demiyorum bunu ama altınlar, pırlantalar, 10 bin liralık çantalar gibi yüksek meblağlı hediyeleri kabul eden memurların ( öğretmenler özelinde söylemiyorum) iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

Devlet okullarında yasak zaten. 657 sayılı kanunun 29. Maddesine göre Devlet memurları hediye kabul edilemez. Küçük çaplı hediyeler için demiyorum bunu ama altınlar, pırlantalar, 10 bin liralık çantalar gibi yüksek meblağlı hediyeleri kabul eden memurların ( öğretmenler özelinde söylemiyorum) iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Sınıf anneliği de yasaklanmıştı. Ama uygulamada yok.

Hediye işi daha cok ilkokulda oluyor..geçen yıl hediye çeki alınmıştı..Bu yıl özellikle birsey alınmamasını istemiş, sınıf annesi de çikolata almış..ortaokulda okuyan çocuğum da okul aile birliği hersiniftan 500 TL istemiş,öğretmenler odasına ikramliklar alınacakmış..ögretmenlerin maddi hediyeler kabul etmememsi için Bakanlığın açıklama yapması gerek bence ..bağış,fidan dikimi falan bunlar hediye olarak olmaz ..en fazla çiçek çikolata olmalı..

Iste bu ulkede neden hep ozel okul devlet okulu ozel hastane devlet hastanesi ayrimi var niye ikiye bolunuyor
Okullar milli egitim bakanligina hastaneler saglik bakanligina bagli degilmi?
Neden farklilastiriliyorki

Iste bu ulkede neden hep ozel okul devlet okulu ozel hastane devlet hastanesi ayrimi var niye ikiye bolunuyor
Okullar milli egitim bakanligina hastaneler saglik bakanligina bagli degilmi?
Neden farklilastiriliyorki
Özel okullarda da yasal olabilir bu konuda bilgim yok. Devlet Memurları Kanunu’nda yasaklandığını bildiğim için o yönde yorum yaptım.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama öğretmene altın gibi pahalı almak bana öğretmene hakaret etmek gibi geliyor.Yani sanki öğretmeni satın alıyormuş gibi. Onun yerine bireysel hediye alınabilir. Ben de oğlumun öğretmenlerine ufak bir hediye aldım. Hatırlama mesaj atmak sembolik hediye almak çok daha iyi.

Fikrinizi zamanında belirtmeniz lazimdi bence karar verildikten sonra yazmanız tuhaf . Ben bir öğretmen olarak hediye kabul etmiyorum şahsi görüşüm bu tarz günlerin sözel kutlanması veli ve öğrencilerden hediye kabul edilmemesi

Arkadaşım sınıf annesi. Çocuğu 3. Sınıfa gidiyor. Her öğretmenler gününde hediye için para topluyor. Ve meblağı fazla hediyeler alıyor. Birinci sınıfta kol saati,ikinci sınıfta marka bir çanta,şu an ise Gusto marka etek ve gömlek aldı. Yanında çiçek ve kurabiye ya da şeker yaptırması da var tabii. Bana abartılı geldiğini söyledim. Hatta öğretmen bunu nasıl kabul ediyor dedim? Ona göre normal. Çocuğunun ilk öğretmeni olduğu için önemsiyor. Bu arada arkadaşım da branş öğretmeni. Ben her şeyi geçtim bir öğretmen nasıl kabul ediyor onu anlamıyorum bana etik gelmiyor. Yeğenimin öğretmeni ise kesinlikle hediye kabul etmiyor. Bunu da WhatsApp grubundan özellikle yazıyor. Yeğenim bile diyor ki hala öğretmenim hediye kabul etmiyor çünkü hiç kimsenin üzülmesini istemiyor dedi.
Eskiden beri bu hediye durumuna karşıyım. En nihayetinde herkes görevini yapıyor. Kimse doktora beni ne güzel ameliyat ettin diye hediye vermiyor. Yani herkes mesleğini yapıyor. Bence mesleğe saygısı olan kabul etmemeli.
Benim kızım pandemi döneminde ilkokuldaydı,hani sıkıntılı bi dönem bir çok esnaf iş yapamadı,insanlar işsiz kaldı.İyi sayılabilecek bi semtte devlet okulundaydı,çoğu zaman okula bile gitmediler,online eğitim vardı ama hiçbir etkinlikten geri kalmıyorduk.Benim için sorun değil hediyeleşmeyi severim,ara ara verdiğim paralara asla laf etmem,çoğunluğa uyarım ama dediğim gibi insanlar zaten zor durumdayken sınıf annesi diğer sınıflarla yarış halindeydi.Bizim hediyemiz en pahalısı olacak onunla hava atılıyordu.Ünlü bir markadan pahalı deri bir çanta,cüzdan,altın yüzük+kolye,yine ünlü bir markadan hediye çeki hatırladıklarım.Yanına mutlaka gösterişli bir çiçek ve özel yapım bir pasta olacak,sınıf süslenecek gibi,kadın sırf bu iş için grup açmıştı.Bizim okulda sınıf annelerinin yarışına dönmüştü olay iyice.Şimdi ortaokulda ve özele gidiyor asla böyle uygulama yok.

Yasak mı tövbeler olsun 😱 okula nakil ile alınan öğrencilerden para almak da yasak ama parayı basan istediği okula yazılıyor hani yasak nerede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X