Oğlumun öğretmeni hediye istemiyorum, kabul etmem almayın dedi. Ćikolata alacağım bir kutu,belki güzel bir kahve alırım yanına yada güzel bir çiçek oğlum kutlayıp verir öğretmenine. (İlkokul)
Toplu hediye konusundan çok hoşlanmıyorum,küçük yaşlarda özellikle ilkokulda farkında bile olmuyor çocuklar, kendini yetkili gören bir kaç veli gidip toplu alınan muhtemelen pahalı hediyeyi veriyor. Hos gelmiyor bana ama ortaokulda kendim teker teker uğraşamayacağim için,
kızımın öğretmenleri için toplu hediye alınırsa ona katılırım,geçen yıl öyle yapmıştık. Sınıf öğretmenine ve branş öğretmenlerine alınmısti hediye,aklıma yattı. Şimdi ben gidip alsam ne alabilirim bilemedim. 5.sınıftayken kızım,toplu hediyeye katılmayıp ,hepsine kitap+ćikolata almıştım, baya maliyetli olur bu sene kalkışsam sanırım öyle birşeye. Birde vaktim yok,pek iyi tanımıyorum öğretmenlerini,kime ne tarz alayım bilemem,cesaret edemem sanırım.
Fikir olması açısından,kızım ilkokuldayken sınıf öģretmenine kutu hazırlamıştım,kahve,kitap,kaliteli şık bir şişe kolonya,minik bir lavanta buketi,iyi kalite bir çikolata vb şeyleri şık bir kutuya yerleştirerek vermiştik kızımla,çok beğenmişti öğretmeni. Hediye kutusu diye arama yaparsanız arama motorunda ,bunu hazırlayıp satan yerler var,örnek olarak bakabilir,kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ben sevdiğim arkadaşlarıma da bu tarz kutular hazırlayıp veririm genelde sevdikleri şeyleri göz önüne alarak,genelde de çok beğenilir ve merak uyandırır.