Evet çoğu arkadaş şikayet etme diyor. Ben de sadece gözlemleyeceğim. Duruma göre gardımı alacağım.Yuh ne cesaret , yorumumu değişiyorum daha çok yenisiniz , okula gidin ve ortamı koklayın ve bu tarz müsveddelere fırsat vermeyin , kendinize özgüvenli olun , ve onlara dolaylı olarak mesajınızı verin geçin, ilk yıl çok zor okulda resmen kurtlar sofrası, kimseyle samimi olmayın...
Ben öğretmenlik mezunuyum,bir okula ücretli öğretmen olarak gitmiştim.Müdür 8 yıllık ücretli senden daha tecrübeli diyerek kamu mezunu ücretliye iyi bir sınıfı vermişti.Şok olmuştum.Dün bi grupta 23 ve 15 yıllık ücretli öğretmen gordum
Görevlendirme öyle her isteyene veriliyormuymuşTünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Doğu hep öyle hocam. Batmandayken dalga geçerdik adam ücretli öğretmenlikten emekli olacak diyeDün bi grupta 23 ve 15 yıllık ücretli öğretmen gordum
Hayır bi de ne olacaktı. Began mem e gidip "ay bizim okul ortamı çok kötüymüş ben görevlendirme istiyorum" diyip onlar da "evet ya yazık sana çalışma oralarda" demelerini mi bekliyorlardıKankaları ile okul dışında görüşsünler bu ne ergence tavırlar üşenmeyip numaranızı almalar falan. Ne bekliyorlardi sizin ikna olup ha tamam gelmeyim o zaman demenizi mi. Bu beyinle bir de çocukları eğitiyorlar ya ben ona yanıyorum
Hayır ücretli öğretmenlerin öyle bir hakkı yok. Geçen senelerde bi defa kpss puan üstünlüğüne göre kadro verildi. Yoksa öyle beş yıl çalıştı kadro vereyim diye bir durum söz konusu değil5 yıldan sonra kadrolu olunuyor diye biliyorum bende
Aynen öyle. Özellikle doğuda böyle şeyler çok yaşanıyor.
Milli eğitime müdürünüzün haberi olmadan sakın gitmeyin onu da karşınıza alırsınız çünkü. silsileyi atladın der, kadroya geçene kadar canınıza okur 3 sene . şikayetlerde silsile olayı çok önemli çünkü meb'de.
müdürünün açtığı soruşturmada atanan muhakkik olayı dinledikten sonra "bunda bişey yok hocam yaa en fazla uyarı alırsın " deyipte aynı muhakkik in kınama cezası önerdiğini sonradan öğrenen bir öğretmen olarak kadronuzu alana kadar özellikle şu adaylık döneminizde çok ta yüz göz olmayın derim
Aynenn ben müdürü iyi niyetli bulmuyorum. Yeni atananlar daha göreve başlama yapmadi diye biliyorum . Ne alaka diyememiş mi?Ya çok saçma müdür nunarasınızı neden versin ki üstelik tatil hiç mi sormamış neden lazım diye.
Siz anlatınca şaşırması da ayrı saçma siz müdüre sormadınız mı numaramı neden dağıtıyorsunuz diye?
Doğu olunca veriliyordur belki, buralarda sağlam torpil gerekiyorGörevlendirme öyle her isteyene veriliyormuymuş
Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Bizde de 2007de 5 yıllık ücretli öğretmen vardı, adam işletme mezunuydu ve sadece 1. Sınıf almamıştı, onu da vermedikleri için. İşsizlikten de değildi ücretliliği aynı zamanda ticaret yapıyordu, hatta mülteci kamplarının erzak ihalesi adamdaydı.Doğu hep öyle hocam. Batmandayken dalga geçerdik adam ücretli öğretmenlikten emekli olacak diye
Vekil öğretmenlik diye bir şey varmış eskiden, onu 5 yıl yapınca kadrolu olunuyormuş. 19 yıldır hiç vekil öğretmenlik verildiğini görmedim, sistemde bir şekilde yok ettiler o kavramı5 yıldan sonra kadrolu olunuyor diye biliyorum bende
Okulun watsap grubuna eklediyseler oradan alınmış olabilir, öyle olmasıysa numarayı bulmaları da suç sayılabilir. Bunlar aday öğretmen değildir, daha önce gelenlere de yapabildiklerine göre 3 4 yılları var bu işte en azBuna ilave olarak müdürede bir fırça çekin sizin şahsi numaranîzı daha tanışmadan neden veriyor ki diğer öğretmenlere
Şikayetten sonuç çıkmaz maalesef beyan dışında delil mevcut değil, arama kaydı var sadece, hayırlı olsun demek için aradık yalan söylüyor diyebilirler.Kesinlikle şikayet et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?