Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet çoğu arkadaş şikayet etme diyor. Ben de sadece gözlemleyeceğim. Duruma göre gardımı alacağım.

Hocam öncelikle müdürü aramakla çok iyi etmişsiniz.Umarım bu ücretli öğretmenlik saçmalığı sona erer.Gittiğinizde hiç istifinizi bozmayın,onlar utansınlar.Bu kişilerden de uzak durun.Atanmış öğretmene gelme demek ne ya?Kendilerini ne sanıyorlar bunlar?

Dün bi grupta 23 ve 15 yıllık ücretli öğretmen gordum
Ben öğretmenlik mezunuyum,bir okula ücretli öğretmen olarak gitmiştim.Müdür 8 yıllık ücretli senden daha tecrübeli diyerek kamu mezunu ücretliye iyi bir sınıfı vermişti.Şok olmuştum.

Görevlendirme öyle her isteyene veriliyormuymuş

Hayır bi de ne olacaktı. Began mem e gidip "ay bizim okul ortamı çok kötüymüş ben görevlendirme istiyorum" diyip onlar da "evet ya yazık sana çalışma oralarda" demelerini mi bekliyorlardı

Ztn bu tarz bir ceza işinden olmasına neden olur adaylıkta tek uyarı işini kaybettirir

Buna ilave olarak müdürede bir fırça çekin sizin şahsi numaranîzı daha tanışmadan neden veriyor ki diğer öğretmenlere

Aynenn ben müdürü iyi niyetli bulmuyorum. Yeni atananlar daha göreve başlama yapmadi diye biliyorum . Ne alaka diyememiş mi?

Kesinlikle şikayet et.

Doğu hep öyle hocam. Batmandayken dalga geçerdik adam ücretli öğretmenlikten emekli olacak diye
Bizde de 2007de 5 yıllık ücretli öğretmen vardı, adam işletme mezunuydu ve sadece 1. Sınıf almamıştı, onu da vermedikleri için. İşsizlikten de değildi ücretliliği aynı zamanda ticaret yapıyordu, hatta mülteci kamplarının erzak ihalesi adamdaydı.

Böyle bir saçmalık olamaz . Orası kimsenin çiftliği değil devlete ait halka kamu hizmeti veren bir kurum . Bunlar kendilerini akraba gününde zannediyor heralde yaptıkları ahlaka da meslek etiğine de uygun değil. Okulun iyi ya da kötü olup olmadığına sizin yaşantılarınız yön verir . Sizin yerinizde olsam müdürü dahi aramaz okul açıldığı gün gider oturur işime gücüme bakardım. Bu insanlardan da uzak durun her türlü kötülüğü yapabilecek insanlar bence . Şikayet etseniz de bir sonuç çıkmaz o yüzden boşverin kendi işinizi yapın gitsin.

Buna ilave olarak müdürede bir fırça çekin sizin şahsi numaranîzı daha tanışmadan neden veriyor ki diğer öğretmenlere
Okulun watsap grubuna eklediyseler oradan alınmış olabilir, öyle olmasıysa numarayı bulmaları da suç sayılabilir. Bunlar aday öğretmen değildir, daha önce gelenlere de yapabildiklerine göre 3 4 yılları var bu işte en az

Ben olsam toplantı da ya da herkesin olduğu ortamda istemediniz ama geldim vs derdim

Konuyu okudum valla tam bitiremedim tüm yorumları ama resmen sinir oldum! Yahu bu ücretli öğretmenlerin kendini okulun kadrolu öğretmeni gbi görmeleri hadlerini bilmemeleri. Kendilerine okulda bir yer bulmaya çalışmaları o kadar saçma geliyor ki... Hele kadrolu andaval arkadaşlarına ne demeli. Çoğu okulda ücretli gelir okulu karıştırır birbirine düşürür gider.
Ondakini ona söyler eyvallahı olmaz. Bazısı da böyle kedi gbi o okul dısında baska okul yok gbi bekler kapısında. Ya azıcık gururları olsa keske ya...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…