Evet gidince karar vereyim duruma göre davranışlarına göre.Ayrıca müdürü tanımıyorsunuz etmiyorsunuz onlarla da sizin dedikodunuzu yapmadığı ne malum. Bu müdür dediğimiz insanlar kaypak olur. Özü sözü bir mert insanları 2 günde harcarlar kamuda. Ben aynı kurumda eşimle çalışıyorum eşime bile tam güvenmem. 657 hakları koruyor ama mobbing denen birşey var hayattan soğutur.
Eğri oturup doğru konuşalım. Ben de bir eğitimciyim. Şikayet etmen hiçbir işe yaramayacağı gibi kişiler sana kin tutacak ayriyeten gelir gelmez olaylı bir giriş yapan biri olarak akıllarda kalacaksın.Arayanların şeceresini araştırdım zaten. Kim olduklarını, nereli olduklarını biliyorum.
Kim kimi nasıl eziyor, hepiniz esitsiniz, ogretmensiniz, kimse kimseyi ezemez. En fazla muhatap olmazsınız, cok da önemli değil. İlçe mem durumdan haberdar olsun fakat yazılı bir şikayette sonuç çıkar mı bilemiyorum. Yazılı şikayetinizi okul müdürüne vermeniz gerekiyor, silsile yoluyla yukarıya gidecek. Ama sözlü bir kınama dışında bir şey çıkmaz, göreve başlarken de kimseyle kötü olmaya gerek yok. Siz atanmış ogretmensiniz onemli olan bu. Herkes yerini ve haddini bilecek, o ücretli öğretmen de bi zahmet çalışıp atanacak...Bilmiyorum nasıl davranacağımı. Benden önceki öğretmenleri bayağı ezmişler.
Ben de çok şaşırdım as kes diye yorum yapanlara. Senelerdir mebdeyim o kadar tuhaf şeyler dönüyor ki. Eski okulumun eski müdürü birçok konudan soruşturma yemiş,sürgün edilmiş ama şimdi yine aynı ilçede okul müdürü.Telefonunu alınca birşey olmuyor yalnız her telefon açanı sallamazlar. Tamam tamam derler torpil torpili geçer. Ezme işi de karakteri göre değil torpile göre olur yoksa kimse kendini ezdirmez. Yukarıda biri yazmış burası muz cumhuriyeti mi diye. Evet arkadaşlar burası muz cumhuriyeti nerde yaşıyorsunuz anlamıyorum çok şaşırdım yorumlara herkes as kes diye yorum yapıyor. Kamuda hiyerarşi vardır atlarsanız siz ceza alırsınız en basiti. Kanıt isterler kıçı kırık telefon konuşmasından kim kime ceza veriyor. İftira atıyor diye gene siz ceza alırsınız. Kamu kurumlarında çoğu olayın ispatı olmadığı için ortada kalıyor. Birini şahit gösterirsiniz ben görmedim der çıkar gene size olur olan.
Arkadaşlar konuya Avrupadan bağlanıyor heralde anlamadım hiç. Ülkemizde haklının ezilmesi modadır. Bende o kadar büyük rezillikler gördüm ki bu konudaki yaşanılan şeyler günlük rutin gibi birşey. Karşıdaki insanların güvendikleri birşeyler olmasa arayıp böyle demezler zaten. Arkasına güvenenin yürüyüşü bile başka oluyor Kamu kurumlarında.Ben de çok şaşırdım as kes diye yorum yapanlara. Senelerdir mebdeyim o kadar tuhaf şeyler dönüyor ki. Eski okulumun eski müdürü birçok konudan soruşturma yemiş,sürgün edilmiş ama şimdi yine aynı ilçede okul müdürü.
Ben olsam kesinlikle şikayet ederdim.Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne öneri
Bu malesef ülkemizin kanayan yarası,ücretli öğretmenlik kökten kaldırılsa atama yapsalar keşke.ogretmenlere verilen en büyük cezadır bu binlerce atama bekleyen öğretmenlerimiz var.Dün bi grupta 23 ve 15 yıllık ücretli öğretmen gordum
Müdüre haber vermiş oldunuz zaten, göreve başlama yaparken tanışacağınız şube müdürlerine de durumu çıtlatın, resmi olarak çok yapacak bir şey yok.Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.
Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Kesinlikle bide aynı öğretmenliği yapıp maaş 5 de 1 i olması...Bu malesef ülkemizin kanayan yarası,ücretli öğretmenlik kökten kaldırılsa atama yapsalar keşke.ogretmenlere verilen en büyük cezadır bu binlerce atama bekleyen öğretmenlerimiz var.
Şikayetten birşey çıkacağını sanmıyorum. Yanlış anlamış derler, öyle birşey demedik vs. derler.Tünaydın kızlar;
Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
En iyisini yaparsınız. Atandığınız yer küçük bir yerse böyle olaylar hiç bitmiyor nedense, umarım diğer öğretmenler iyi insanlar çıkar da sohbet edeceğiniz yakınlaşacağınız birileri olur. Bu tarz insanlar okuldan ayrılınca bir huzur geliyor ortama ki sormayın.Teşekkürler hanımlar, o zaman hiç bu konuyu karıştırmayayım. Onların tavırlarına göre şekil alırım.
Şikayet etmesem yanlarına kâr kalıyor gibi. Ben de karar veremedim.
+++++ her yerde olduğu gibi okullarda da böyle şeyler çok yaşanıyor. He deyip geçmeyi öğrenmelisin.yeni bir okul yeni bir ortam bence şikayete gerek yok
duymazdan gelin önemsemeyin
zaten bi alışma süreciniz olacak bir de ekstra strese ne gerek var ki
noldu onlar dediler diye vaz mı geçtiniz
yoo. o zaman hiç sallamayın bence
Yuh ne cesaret , yorumumu değişiyorum daha çok yenisiniz , okula gidin ve ortamı koklayın ve bu tarz müsveddelere fırsat vermeyin , kendinize özgüvenli olun , ve onlara dolaylı olarak mesajınızı verin geçin, ilk yıl çok zor okulda resmen kurtlar sofrası, kimseyle samimi olmayın...Tünaydın kızlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?