Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet gidince karar vereyim duruma göre davranışlarına göre.

Arayanların şeceresini araştırdım zaten. Kim olduklarını, nereli olduklarını biliyorum.
Eğri oturup doğru konuşalım. Ben de bir eğitimciyim. Şikayet etmen hiçbir işe yaramayacağı gibi kişiler sana kin tutacak ayriyeten gelir gelmez olaylı bir giriş yapan biri olarak akıllarda kalacaksın.

Gerçeği öğrenmişsin. Hiç biriyle muhatap olmadan işine gücüne bak. Yeri gelirse pat pat yüzlerine her şeyi söylersin.

Bilmiyorum nasıl davranacağımı. Benden önceki öğretmenleri bayağı ezmişler.
Kim kimi nasıl eziyor, hepiniz esitsiniz, ogretmensiniz, kimse kimseyi ezemez. En fazla muhatap olmazsınız, cok da önemli değil. İlçe mem durumdan haberdar olsun fakat yazılı bir şikayette sonuç çıkar mı bilemiyorum. Yazılı şikayetinizi okul müdürüne vermeniz gerekiyor, silsile yoluyla yukarıya gidecek. Ama sözlü bir kınama dışında bir şey çıkmaz, göreve başlarken de kimseyle kötü olmaya gerek yok. Siz atanmış ogretmensiniz onemli olan bu. Herkes yerini ve haddini bilecek, o ücretli öğretmen de bi zahmet çalışıp atanacak...

Ben de çok şaşırdım as kes diye yorum yapanlara. Senelerdir mebdeyim o kadar tuhaf şeyler dönüyor ki. Eski okulumun eski müdürü birçok konudan soruşturma yemiş,sürgün edilmiş ama şimdi yine aynı ilçede okul müdürü.

Şikayet ederseniz hiçbir işe yaramayacak ve ordakiler size tavır alacak.sozlesmeli olarak gidiyorsunuz kadroya geçene kadar idare size istediğini yapabilir kimseyi karşınıza almayın bence.daha başlamadan bu şekilde giriş yapmayın,genelde okulda hep gruplasmalar olur ve sizi dislasalar okul size işkenceye donusur

Arkadaşlar konuya Avrupadan bağlanıyor heralde anlamadım hiç. Ülkemizde haklının ezilmesi modadır. Bende o kadar büyük rezillikler gördüm ki bu konudaki yaşanılan şeyler günlük rutin gibi birşey. Karşıdaki insanların güvendikleri birşeyler olmasa arayıp böyle demezler zaten. Arkasına güvenenin yürüyüşü bile başka oluyor Kamu kurumlarında.

Ben şikayet ederdim ya. Yaptıkları yanlarına kar kalmasın. Birde çocuklar bunlara emanet olacak

Okula gittiğinizde bu okulu çok sevdim uzun süre kalmayı istiyorum deyin onlara.Ayrica o şahıslara karşı çok da güler yüzlü davranmayın biraz dominant olun ki sert kayaya çarptık desinler.Herkese işlemedigini anlasınlar otursunlar aşağıya..

Ben ol
Ben olsam kesinlikle şikayet ederdim.

Dün bi grupta 23 ve 15 yıllık ücretli öğretmen gordum
Bu malesef ülkemizin kanayan yarası,ücretli öğretmenlik kökten kaldırılsa atama yapsalar keşke.ogretmenlere verilen en büyük cezadır bu binlerce atama bekleyen öğretmenlerimiz var.

Ben de şikayet etmeyin demek için gelmiştim diğer üyeler söylemiş zaten beni aradılar şöyle dediler böyle söyledilerle dikkate alıp herhangi bir işlem uygulamazlar. Bunun da farkındadır o çakallar da asıl şuna şaşırdım görevlendirme öğretmenin isteğiyle olan bir şey değil ki hele de branşta ücretli öğretmen varken yerine kadrolusu atanmışken ben görevlendirme gideyim diyemez. Ne saçma salak insanlarmış bunlar

Müdüre haber vermiş oldunuz zaten, göreve başlama yaparken tanışacağınız şube müdürlerine de durumu çıtlatın, resmi olarak çok yapacak bir şey yok.

Vay uyanıklar vay, sen gidince yüzüne nasıl bakacaklar acaba, çok gençler her galde böyle aptalca bir şey yapabildiklerine göre

Şikayetten birşey çıkacağını sanmıyorum. Yanlış anlamış derler, öyle birşey demedik vs. derler.
Ben daha göreve bile başlamamisken şikayet etmezdim.
Şikayet edecekseniz de direkt milli eğitime şikayet etmeyin. Okula şikayet dilekçesi vereceksiniz. Silsile yolu ile milli eğitime gidecek. Dilekçenizde de belirtin durumun araştırılmasıni istiyorum diye. Müdür gerek görmeyebilir milli eğitime göndermeye belki.
Silsileyi atlamayın bu kez sizin başınız ağrımasin

Teşekkürler hanımlar, o zaman hiç bu konuyu karıştırmayayım. Onların tavırlarına göre şekil alırım.
En iyisini yaparsınız. Atandığınız yer küçük bir yerse böyle olaylar hiç bitmiyor nedense, umarım diğer öğretmenler iyi insanlar çıkar da sohbet edeceğiniz yakınlaşacağınız birileri olur. Bu tarz insanlar okuldan ayrılınca bir huzur geliyor ortama ki sormayın.

+++++ her yerde olduğu gibi okullarda da böyle şeyler çok yaşanıyor. He deyip geçmeyi öğrenmelisin.

Yuh ne cesaret , yorumumu değişiyorum daha çok yenisiniz , okula gidin ve ortamı koklayın ve bu tarz müsveddelere fırsat vermeyin , kendinize özgüvenli olun , ve onlara dolaylı olarak mesajınızı verin geçin, ilk yıl çok zor okulda resmen kurtlar sofrası, kimseyle samimi olmayın...

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…