• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler arası entrika

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklıma takıldı, bunlar daha önce başka öğretmenleri de aramış dedin, aradıkları insanlar görevlendirme istemiş mi de halâ aynı taktikte devam ediyorlar

Aklıma takıldı, bunlar daha önce başka öğretmenleri de aramış dedin, aradıkları insanlar görevlendirme istemiş mi de halâ aynı taktikte devam ediyorlar
Bunlar demek ki oranın halkı... Hepsi oranın yerlisi okul tapulu malları vs. 😅 Ondan da bu kadarrahatlar. Müdür de işin içinde bence. Yoksa no nasıl alabilirler. Grup vs durumu yoksa

Bunlar demek ki oranın halkı... Hepsi oranın yerlisi okul tapulu malları vs. 😅 Ondan da bu kadarrahatlar. Müdür de işin içinde bence. Yoksa no nasıl alabilirler. Grup vs durumu yoksa
Kodoman karısı olma ihtimalleri yüksek geldi bana

Sevgili Began,
Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.
Konuya yorumuma gelirsek ( meslekte yaklaşık 15. yılımı çalışıyorum)
1- Şu an neredeyse hiçbir idareci hak ettiği için o koltukta oturmuyor. Hepsi siyasi destek sayesinde orda. Hadi çok azı hakkıyla çalışıyor diyelim de ayıp olmasın. Bu müdür ben baş edemedim diyorsa emin ol korktuğu, çekindiği birileri vardır. Ve bu öğretmenler de müdürün korktuğu o kişilerin bir şekilde ahbabıdır. O yüzden müdürden asla destek bekleme. Sana şöyle böyle der ama kapı kapandığı anda diğerlerinin tarafında olur.
2- Seni arayan o kişilerin az da olsa tecrübesi varsa, öyle çocukça ay hadi arayalım da vazgeçirelim diye düşünerek aramamışlardır. Mutlaka ama mutlaka güvendikleri birileri vardır, kendilerine bir şey olmayacağından emindirler.
3- Gidip şikayet edebilirsin. Peki kimi kime şikayet edeceksin? En ufak bir durumda işin içine sendikalar girecek, zaten kanıtlayabileceğin hiçbir şey yok. Açıkça söyleyeyim, hükümet yanlısı seni destekleyecek birileri yoksa ardında, bu şikayet seni sadece huzursuz eder, o kişilere hiçbir şey olmaz. Sen zaten aday öğretmensin, öyle tepeden bir şekilde savunulmayacaksan zaten sendikal bir durumun da olamaz, uğraştığınla kalırsın.
4- Şube müdürlerine bahsettim oralı olmadılar diyorsun, bu da yukarda yazdıklarımı doğruluyor zaten.
5- Yok artık daha neler, göz göre göre böyle şeyler de nasıl olur diyorsan, bana özelden yaz sana bizzat tanık olduğum birkaç olayı anlatırım:)))
6- Senin yapacağın en güzel şey, dersine girip çıkıp işini en iyi şekilde yapmak, kimseye laf düşürmemek. Bu insanlara karşı nasıl davranacağını zaten eminim ki gayet iyi bilirsin. Yeniyim, çevre edineyim diyerek olmadık insanların olmadık taleplerine boyun eğeceğini düşünmüyorum, zaten çoluk çocuğun var, okul dışında sosyal faaliyete vaktin kalmaz. Enerjini sınıfına ve çocuklarına verirsin, geri kalanı da bulaşırsa ağzının payını alır mutlaka.
7- Wellcome to hell 🤣🤣🤣🤣

3 senede yaşadıklarımı anlatsam roman olur 🤣 şube müdürüne şikayet et demişlerdi bana da sorun yaşadığım dönem ama etmemiştim çünkü şube müdürleri okul müdürünün eşinin dayısıydı kimi kime şikayet edecektim ki 😁 başka bir ücretli öğretmeni yıldırıp hanımının yeğenini getirmişti mesela bir sene de.
yani oranın yerlisi ise bu kişiler müdür yüzüne olumlu konuşsa bile onlara destek oluyor olabilir arka planda

İş hayatında öğrendiğim en önemli şey kimseye güvenmeden, hiç kimseyle muhatap olmadan işimi yapıp çıkmak. Sizi arayacak kadar gözleri döndüyse hiç bulaşmayın bence. Bu insanların iyi niyetli olma ihtimali sıfır. Ama sizin elinizden bir şey gelmez onlar neticede herşeyi göze alıp o telefonu açmışlardır size şikayet etsenizde boş. Artı huzurunuz ilk seneden kaçar değmez.

Ama ben olsam o okula gitmezdim huzurum bozulacak belli ki bunu yapan daha neler neler yapar. Ortamin huzuru onmli

Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.

Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.

Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Bence etmelisiniz kim bilir sizden önce kaç kişiye engel oldular :(

Konuyu okudum valla tam bitiremedim tüm yorumları ama resmen sinir oldum! Yahu bu ücretli öğretmenlerin kendini okulun kadrolu öğretmeni gbi görmeleri hadlerini bilmemeleri. Kendilerine okulda bir yer bulmaya çalışmaları o kadar saçma geliyor ki... Hele kadrolu andaval arkadaşlarına ne demeli. 😅 Çoğu okulda ücretli gelir okulu karıştırır birbirine düşürür gider.
Ondakini ona söyler eyvallahı olmaz. Bazısı da böyle kedi gbi o okul dısında baska okul yok gbi bekler kapısında. Ya azıcık gururları olsa keske ya...
Kadrolu öğretmen olarak yazdıklarınızı bir kismina katılmıyorum.cok yüksek puanlar alıp atanamadigi icin ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalan meslektaşlarımız var.onlar için hadlerini bilmemeleri kendini kadrolu gibi görmeleri cümlesi çok çok yanlış.bizden farkları atanmamis olmak .buda tamamen sistemin hatası.

Tünaydın kızlar;
Gitmeden şok oldum. Geçen sene atanan iki kadın öğretmen, müdürden numaramı alıp beni aradılar. Bizim okula gelme, görevlendirme iste dediler.
Hayırdır dedim. Bizim okul şöyle kötü, böyle berbat diyerek yarım saat kötülediler. Ben de müdürü aradım: "Hocam böyle böyle diyorlar. Çok garip bir durum yaşıyorum şu an" dedim. Müdür de şaşırdı, bunlar ne saçmalıyor? Ayrıca yaptıkları kanuna aykırı dedi.

Biraz altını deşince asıl mesele ortaya çıktı. Meğer bunların ücretli öğretmenlik yapan kankaları varmış. Onlar boşta kalmasın diye böyle yalanlar uydurmuşlar.

Kızlar ben bunları meb'e şikayet etsem mi? Ya da nasıl bir yol izlesem? Ne önerirsiniz?
Hayatımda boyle saçma şey görmedim. ben ederdim şahsen

Şikayet etmeyin, kimseyi kimseye anlatmaya çalışmayın emin olun herkes herkesi tanıyor ve herkes birbirinin arkasını kolluyordur.
Şikayet etmek, suyu bulandırmak, öfkeyle kalkıp zararla oturmaktan başka işe yaramaz.
Ben olsam ne mi yaparım? Giderim görevimin başına kimseyle itişmem. Zaten ev kurmak, çocukları yerleştirmek, okula hazırlanmak derken kimseye vaktiniz kalmaz. Biraz insanları tanıyıp etrafı gözleyip daha sonra intikamı soğuk yemek taraftarıyım. Bir de herkesin işi muhakkak birbirine düşer, bekleyin zamanıngelince gerekeni yaparsınız. Aksi halde huzur vermezler

Kadrolu öğretmen olarak yazdıklarınızı bir kismina katılmıyorum.cok yüksek puanlar alıp atanamadigi icin ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalan meslektaşlarımız var.onlar için hadlerini bilmemeleri kendini kadrolu gibi görmeleri cümlesi çok çok yanlış.bizden farkları atanmamis olmak .buda tamamen sistemin hatası.
Onları tenzih ederim. İstisnaları söylemiyorum. Zira benim de çok ama çok sevdiğim ücretli arkadaslarm var ve bende zamanında yaptım. Benim sözüm buradaki bu örnekteki gbi olanlara...

Ayy gerçekten öyle.
Bir de ücretli arkadaşlarım var demiş bir yerde🤦‍♀️ öğretmen arkadaşların çoğu işte ücretli arkadaş nedir?
Sanki kendiliğinden geliyor onlar oraya.
Kaç yıllık öğretmenim ilk defa da böyle bir olay duydum.
Görevlendirmenin baya zor olduğunu bilir öğretmenler niye arayıp görevlendirme iste desinler yeni atanan öğretmene.
Arkası sağlamdır şikayet etme denmiş ama öyle olsa neden konu sahibini arasın ki?
Doğruysa konu şikayet etsin.
Eğer dedikleri gibi olsa aramazlar.
Eğitim Fakültesi mezunu isek hepimiz eşitiz zaten ücretli,kadrolu ayrımına karşıyım ben.

Tünaydın kızlar;

Bende öğretmenim kesinlikle şikayet et haklarında soruşturma açılsın hatta cimere yaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back