Öğretmenin yaptığı normal mi?

Hayır niye kızalım zaten bilerek yazdım konuyu varsa bir eksiğimiz bilelim diye. Görüşmede öğretmen şu şekilde konuşmuş. Karşı tarafından yeğenime vurmasından bahsetmiyor
Sadece yeğenim için onu mahf etti. Benim çocuğum olsa dayanamazdım. Sizin çocuğunuz olsa tırmıklanan bana bile saldırırdınız. Yengem de kavga ettiği arkadaşının ailesinin nosunun kendisinde olduğunu, sınıf grupları var ya ordan alabileceğini, arayıp özür dileyeceklerini söylüyor. Hatta yeğenim eve gelince ailenin evine de gidip özür dileyen ile ellerini söylüyor. Tabiki o kadar öğrenci ile uğraşmak kolay değil
Sadece çocuğu dinlemediği ve çocuğunda yani yeğeniminde aslında dayak yediğini anlatmıyor öğretmen. Yeğenim ilk kez okuldan sonra eve gelmiyor korktuğu için. Evin çevresinde dönmüş hep. Uzaklaşmamış. Tabiki onunla alakalı da ne yapabiliriz diye düşüneceğiz. Ama yeğenim öğretmen beni dinlemedi bile. Bana kimse inanmadı felan dedi ağlayarak

Öğretmenin yaptigi davranis cok yanlis,kabul edilir degil,gidip yuz yuze konussunlar,ogretmenle.

Şöyle bildireyim. Yeğenim çok kışkırtılabilen bir çocuk. İnsanların söylediğini çok takıyor. İlk okul çocuklari gerçektende acımasız. Zamanında çok dayak yiyerekte eve geldiği zamanlar oldu. Gerçekten arkadaşları da var kızenleri de . Kendi kendine birine karıştığını görmedim. Ama biri ona zarar verince oda karşılık veriyor. İnanın vermesini de istemeyiz. Bize söylesin, öğretmene söylesin ama kendi kendine yapmıyor. Gözlemliyoruz emin olun boş bırakmıyoruz

Çocuk 4. Sınıf anladığım kadarı ile, disiplin falan yok haliyle.
Sınıf belirtmediği için ilköğretim olduğunu düşünmedim. Genelde 10 küsür yaşlar 5. Sınıf oluyor. İkisinden biri artık. İlköğretim ise zaten 4 senedir öğretmeni tanıyordur. Ben yazılardan o hissiyatı alamadım. Öğretmen 4 senedir tanıyorsa huyunu suyunu biliyordur zaten.
İlköğretimde disiplin yok doğru söylüyorsunuz.

İkincisi çocuk kavgası aman ne olacak diyen buradaki üyeler de alem. Sizin çocuğunuza şöyle bir dokunsalar ortalığı yakarsınız. Her iki çocuk da haksız. Haksız bir durum varsa haksızlığı yanlış ile çözemeyeceğini öğrenmek yerine sosyal hayata uyum sağlayı öğrendiği yerde güçlünün zayıfı yener felsefesini çocukluk aman ya normal diye basitleştirmenin anlamı yok. Burada hangi annenin çocuğuna en ufak bir şey olsa yavrusunu kartal kapmış fatma girik gibi ortalığı yıkarlar çocuk haklı veya haksız olsun fark etmez. Burada çocukların negatif davranışlarını düzeltmek yerine ay hoca şöyle yapmış tüüü püüü demek kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Hocayı da yanlışı varsa düzeltelim,yanlışı varsa çocukları da düzeltelim. Odak noktası kayıyor.

Bide çocuk kendi kendine gidip arkadaşına neden zarar versin kı? Daha önce çocuğumuzun yalanını da görmedik. Öğretmenin hareketinden sonra birde bizde mi ona inanmayalım yani

Dördüncü sınıf. Öğretmeni dört yıllık öğretmen değil. Diğer öğretmeni gidince yeni atandı. Bu dönem başladı yani

Öğretmen, okumuş etmiş ama Cahil kalmış..

Müdüre ve ilçe Meb'e şikayet edin.

Çocuğunuzu da Okuldan almayın. O Öğretmen bir haddini bilsin. Böyleler yuzünden neden Okul değiştirsin? Gözünüz çocuğunuzda olsun. Aile ara ara Rehberlik Öğretmeniyle, Okul Müdürüyle görüşsün.

Çocuk gurur yapmış, korkmuş başına bir şey getirseydi ya da evden bu korkuyla kaçsaydı hesabını kim verecekti?
Şiddet konusunda haklısınız. Fakat burda neden aramış demiyor? Çocuğun yanında araması ve çocuğa karşı olan tutumu şikayet ediliyor. Ve çocuğu korkutuyor..

Sizin de evladınız var. Böyle davranan Öğretmeninizi paralarsınız..

Nice Öğretmen arkadaşım var Konu jendi çocukları olunca Arkadaşını bile gidip gerekli yerlere şikayet ediyorlar.. Ama Öğrencisi olunca her şeyin altında bir mantık arıyorlar..

Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Bunu sormanız bile gereksiz. Ben de öğretmenim ve size açıkça söyleyebilirim ki öğretmenin kriz yönetimi, veli ve öğrenci iletişimi, durum değerlendirmesi tamamen sakat. Değiştirebiliyorsanız sınıfını değiştirin, değiştiremiyorsanız eğer öğretmene çocuğunuza sahip çıkacağınız mesajını verin, karşısında ezilip büzülmeyin. Çocuğunuza da olan bitenleri size anlatmasını tembihleyin tabi sinsice çocuğunuzu ezmesin, çocuk size anlatabilsin yaşadıklarını. Bu tip öğretmenler eskiden çok daha fazlaydı ve nüfusun büyük bölümünde travma oluşturdular. O sebeple bugün öğretmenlerden intikam alır tarzda uygulamalar sahneye alınır oldu. Çok üzücü...

Benim size tavsiyem öğretmen ile arayı bozmadan iyi yoldan çözüm arayın. Çocuğun yarım dönemi kalmış. Al başka okula git demesi kolay öyle okuldan okula taşımak kolay değil. Hadi götürdün çocuğun alışması etmesi zaten okul bitecek hop yeniden 5. Sınıf
Çok saçma oluyor.
Öğretmenle yüz yüze görüşsün anne veya babası. Gene aynı şekilde okul idaresi ve rehberlik servisi ile görüşsün. Bunları randevu alarak usule uygun yapın.
Çocuğun yarım dönemi kalmış, başarısı düşer ordan oraya alarak. Kaldı ki okul içinde bile sınıf değiştirmek o kadar basit değil. Bir sürü prosedür var.
Değişse bile okul bahçesinde gene aynı çocuklar var okul içinde gene aynı hocalar var.
Çocuk kendi isterse eğer bu değişiklik vs olayını yapın. İstemeden katiyen bu seviyelere taşımayın. En sonunda sizin yüzünüzden mutsuz oldum seviyesine getirir çocuk ben istemedim daha kötü oldu der.

Öfke ile kalkan zararla oturur diye bir laf var. Güzel dille şu yarım dönem bence sorunsuz atlatılabilir. Yazık öğrenciye
Zıtlaşmaya gerek yok.

Bende şikayetçi olun diyorum
Birde olayla ilgili görgü tanığı var mı araştırın gören çocuklar ile konuşun
Benim bildiğim öğretmen yekten taraf olmamalı yani şiddet cift taraflı bir eylem her iki çocuğa da tavır konulmalı
Şimdiye dek böyle öğretmen ile karşılaşmadım tarafsız yaklaşirlar genelde
Bu öğretmen değişik
Aslını öğrenmeden peşini bırakmayın

Ya gaza getiriyorsunuz da veliye ne dendi bilmiyoruz veli hocaya ne dedi bilmiyoruz
Diğer taraf da arandı belki bilmiyoruz
Öğrencinin dediğinin yüzde yüz doğru olduğunu veya eksik anlatmadığını bilmiyoruz. Korktuklarında olayları değişik anlatıyor bazen veya başını sonunu söylemiyor
Bence önce işin aslını öğrenmek için yüz yüze normal şekilde görüşebilir. Çocuk daha yarım dönem o okulda.
Bir telefon etti diye benzin döküp yaksa idik hocayı bari burada verilen detaya göre evet hoca yanlış pozisyonda gibi duruyor da bir telefon için insanı sağa sola şikayet etmek makul gelmiyor bana. Aslı astarı belli değil. Uyarılabilir. Çocuk da kendi isteği ile kaçmış tek hoca korkusuna değil dikkat edin evdekilerden korktuğu için. Demek ki evde de sorun var. Anne babası ile güven problemi olmayan Çocuk durduk yere eve gitmek yerine dışarıda kalmayı seçmez. Demek ki bazı olaylarda çok sert çıkılmış zamanında eve gitmek istememiş .. Her okuldan öğretmeni arayan öğrenci eve gitmese heralde ülkenin yarısının çocuğu eve gelmezdi

Okul değiştirme fikrine katılıyorum mümkünse değiştirmek iyi olacaktır ama değişim öncesinde elimden geleni ardına koymam

Sadece yarım dönem idare edilebilir konusunda size katılıyorum o da çocuk için. Ancak öğretmen de yaptığının hatalı bir davranış olduğunu anlamalı ki biraz tutumunu değiştirebilsin. Yani öyle farklı karakterler öğretmenlik yapıyor ki gercekten kişisel gelişim kaçınılmaz ama bunun için de farkındalık ve istek gerekli. Öğretmen veli görüşmesinin yüz yüze gerçekleşmesi gerekli.. Çocuğun her yönden takibi ise başlı başına ayrı bir başlık olarak ele alınmalı

Çocuga saldırmışlar çocuk da tepki göstermiş ne var bunda

Bunu gectim zaten en büyük yanlış çocuğu korkutmak Cimere yazardım, çocugu baska okula verirdim sonra da çıkışta bekleyip öğretmen geçinen rezilin ağzını yirtardımişini adam gibi yapacaksan yap, yapmayacaksan da defol git minicik çocugu korkutmak ne demek

Öğretmen pedagoji eğitimini sanırım kasaptan almış. Hele hele konuşmalara.
Ben olsam okulu değiştiririm.
Çok geçmiş olsun.

Öğretmenim, öğretmenin tutumu rezalet!

Öfke ile hareket etmeye karşıyım, hafta başı, velisi arasın randevusunu okul idaresinden rehberlik servisinden alsın. Olayın aslı astarı süreç öğrenilsin.
Tek yönlü düşünülüyor, herkes yani "öğretmen, veli anne baba ve çocuk" kendine çeki düzen vermeli. Öncelik hocadan çok bana göre çocuk. Çocuğun konforu gerekiyorsa rehberlik desteği yetmiyor ise başka sorunlar var ise aile ve çocuk psikolojik destek alarak baştan çocuğa yardımcı olmalı.
Üye çabuk etkilenen veya öfkelenen bir çocuk dedi, eve gelmemesi, çözüm dilinin savunma için olsa dahi saldırı olması, bir çocuğun durduk yere boğazına sarılması ki illa başlangıcı vardır durduk yere sataşılmaz. Bunlar ve evveliyatı önemli. Dönem sonunda arayacak kadar kontrolden çıkmış durumlar mevcut. Aile de demek ki çözümde çocuğa ulaşamamış profesyonel destek gerekiyor.
Bu süreçte okul öğretmen aile çocuğu kazanmak istiyorsa iş birliği yapmalı. Okulu yakalım hocayı cezalandıralım felsefesi yanlış. Sorunları çözmüyor. Hoca yanlış yaptı ise iletişim yolu ile çözülür zıt ise gerekli şeyler dilekçe yolu ile yasal şekilde halledilir. Ama orta yolu bulmak yerine öğrenci için negatif yaklaşım çocuğa zarardan başka bir şey getirmez.
Çocuk evde yaptığı hataları değil öğretmenin araması üzerinden kendini aklamayı mantalite haline getirirse ileride büyüdükçe farklı noktalara evrilecek. Tamam öğretmen suçlu diyelim Nasrettin hocanın dediği gibi hırsızın hiç mi günahı yok.
Ben sakince aklı selim çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç öfkelenmeye gerek yok olayın iç yüzünü iyice öğrenmek lazım. Oraya gittiğinde veli zaten öğretmen aptal değilse konuşma şeklinin yarattığı sonucu anlayabilir.
Ben çocuğun menfaatlerinin gözetilmesi taraftarıyım. Dönemin ortası arkadaşları okulu belli tanıyor muhtemelen seviyordur. Zsten 5. Sınıfta sudan çıkmış balık oluyor garipsiyorlar yazık çocuğa iki kez aynı eziyet üst üste. Ters tepebilir içe kapanır veya iyice hırçınlaşır riskli hamleler

Bizim ögretmenimizde sorunlu öğrenciyi annesiyle birlikte rehberliğe çekip rehber ögretmenle birlikte suçlayıcı şekilde hem çocuga hem annesine yükleniyormuş.
Çocuklardan biri kaynaştırma öğrencisi annesi ara dönemde okul değişeceğim diye ağlıyordu dün en son.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…