- 3 Mayıs 2022
- 95
- 199
- 23
- 32
- Konu Sahibi Yumusaksurat
-
2. Dönem okul değiştirinGünaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Çocuklarin davranışı elbette doğru değil, onlara yılmadan doğruyu, güzeli anlatacağız. Ancak öğretmenin davranışı korkunç, nelere sebep olabilirdi keza sonuç ortada. Ben sakin kalabileceğini sanmıyorum, gerekli yerlere şikayetimi iletirdim, öğretmen tepkisi sonrası 3 saat çocuğu aradığımı da eklerdim, ya çocuğun başına birşey gelseydi..Biz de ortaokuldayız, öğretmenler haklı olarak uyarıyor, gerektiğinde bizi arıyor, ancak sınıf öğretmenimiz yapıcı, çocuklarda da gitgide olumlu yönde gelişmeler yaşıyoruz. Öğretmen veli işbirliği işe yarıyor, yıkıcı değil yapıcı olmalıyız. Her öğretmen iyi öğretmen değil maalesef, kendi gelisimini, içsel eğitimini tamamlayamamis çok öğretmen var, buna üzülerek şahit oluyorum..İşini hakkıyla yapan öğretmenlerimizin önünde ise saygıyla eğilirim, elbette ki işleri cok zor .Günaydın arkadaşlar.
Dün çok kötü bir gün geçirdik. Size anlatmak istiyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba akıl verir misiniz?
Oğlum ile yaşıt on yaşında bir yeğenim var. Okulda sınıf arkadaşı göğsüne vurmuş nefessiz kalmış oda arkadaşının elini boynunu tırmıklamış. İnanın ailece çocuklar arasında şiddete karşıyız. Her zaman da hem kendi çocuğuma hem yeğenime bir arkadaşınız size zarar verirse ona asla zarar vermeyin hayatınızdan çıkarın diyorum. Neyse öğretmeni abimin eşi yani yengemi yeğenimin yanında arayıp işte oğlunuz kavga etti. Arkadaşına zarar verdi. Onu mahf etti. Benim çocuğum olsa kabul etmezdim. Kimin çocuğu olsa saldırır size vs. Diye konuşmuş. Yengemde çok korkmuş ve üzülmüş. Karşı tarafın velisi ile görüşeceğini özür diyeceğini söylemiş. Bu sırada yeğenimin sesi gelmiş kendini savunmaya çalışıyor öğretmende kızarak onu susturmuş. Sonrasında yeğenim öğretmen böyle konuşunca okul çıkışı korkmuş ve eve gelmedi. Üç saat boyunca ortalıkta yoktu. Karakola haber verdik. Sokak sokak onu aradık. Neyse ki çok şükür bulduk. Burda benim size asıl sormak istediğim şu ,
Öğretmenin öğrencinin yanında bu şekilde konuşması doğru mu? Arka planda arayamaz mıydı?
Yani hiçbirşey olmazsa o çocuk en iyi ihtimalle bile öğretmenden soğumaz mı? Yani bir sokak serserisi gibi bahsetmiş. Tabiki bize söylesin ama bu şekilde doğru mu?
Okula daha gitmedik sonra hafta sonu araya girdi. Bende öğretmenlere aşırı saygı duyuyorum inanın o yüzden özellikle sizlere sormak istedim. Dolanmış sokaklarda hava çok soğuktu üstelik. Beş on defa geçtiğimiz yerden tekrar geçince bulduk eve yakındı.Bende öğretmenim ve bu olaylar normal şeyler.ben olsam öğretmene çok kötü kızardım çocuğumu korkuttun diye.eve nasi gelmedi nerde buldunuz?
Saygı duyulacak öğretmenler başımızın tacı, ancak böyle bir insana sırf öğretmen diye saygı duyamam. Okul müdürüyle görüşür, MEB e şikayet ederdim daha da yapılacak birşey varsa araştırır sonuna kadar giderim..Okula daha gitmedik sonra hafta sonu araya girdi. Bende öğretmenlere aşırı saygı duyuyorum inanın o yüzden özellikle sizlere sormak istedim. Dolanmış sokaklarda hava çok soğuktu üstelik. Beş on defa geçtiğimiz yerden tekrar geçince bulduk eve yakındı.
Yeğeniniz eve gelmediğinde okulu öğretmeni arayıp sormadınız mı? Okuldan kaçta çıktı en son kiminleydi? İki gün geçip arayı soğutmadan haber verin bence neye mal olduğunu bilsin. Bu arada ben de öğretmenim otu çöpü sorun yapan veliler yüzünden işimizi yapamaz duruma gelmemize kızıyorum ama burada kesinlikle öğretmen hatalı. Öğrencinin yanında öyle suçlayıcı bir konuşma yapması çok yanlış. Müdüre de bildirin bu davranışını. Sınıfını mutlaka değiştirin. Yeğeniniz okuldan eve kendisi mi geliyor?Günaydın arkadaşlar.
Yeğeniniz eve gelmediğinde okulu öğretmeni arayıp sormadınız mı? Okuldan kaçta çıktı en son kiminleydi? İki gün geçip arayı soğutmadan haber verin bence neye mal olduğunu bilsin. Bu arada ben de öğretmenim otu çöpü sorun yapan veliler yüzünden işimizi yapamaz duruma gelmemize kızıyorum ama burada kesinlikle öğretmen hatalı. Öğrencinin yanında öyle suçlayıcı bir konuşma yapması çok yanlış. Müdüre de bildirin bu davranışını. Sınıfını mutlaka değiştirin. Yeğeniniz okuldan eve kendisi mi geliyor?
İster kızın ister kızmayın ben hem sizi hem öğretmeni eleştireceğim. Evet öğretmenin izlediği yol yanlış. Normal şartlarda nöbetçi öğretmen ile olaya karışan öğrencinin tutanağı tutulur, disiplin dosyasına eklenirdi. Arkasına da okul idaresi eşliğinde yine tutanaklı her iki aile ile görüşülür. Öğrenci ve veli ile sözleşme imzalanırdı. Bu davranış tekrarlanırsa yönetmeliğe uygun şekilde yapılması gereken yapılırdı.Günaydın arkadaşlar.
Dersin uzama gibi bir durumu olmaz ki? Özel okul mu bu?Hayır yanlış ifade ettim. Eve gelmediğini , dersin uzayıp uzamadığını sorduk. Kaybından haberi var. Sadece yüz yüze gelmedik daha. Evet kendi eve geliyor yeğenim. Servis ile değil. Çok yakın okul eve zaten.
Çocuk 4. Sınıf anladığım kadarı ile, disiplin falan yok haliyle.İster kızın ister kızmayın ben hem sizi hem öğretmeni eleştireceğim. Evet öğretmenin izlediği yol yanlış. Normal şartlarda nöbetçi öğretmen ile olaya karışan öğrencinin tutanağı tutulur, disiplin dosyasına eklenirdi. Arkasına da okul idaresi eşliğinde yine tutanaklı her iki aile ile görüşülür. Öğrenci ve veli ile sözleşme imzalanırdı. Bu davranış tekrarlanırsa yönetmeliğe uygun şekilde yapılması gereken yapılırdı.
Öğretmen telefonla arayarak tutanak tutmak istememiş büyümeden sözel yolla çözmek istemiş fakat olayın sıcağı ile konuşma esnasında çocuklar da varken gidişatta gereksiz bilgilendirme var. Fakat öğretmen bunları söylerken karşı taraf ne dedi de bu konuşma buraya evrildi?
Yani muhabbet etmek dertleşmek için öğretmen aramaz. Kaldı ki özel telefonundan aramak katiyen zorunda değil, okulun telefonundan arayabilir prosedür doğrultusunda. Öğrenciniz şu öğrenci ile münakaşa etmiş ilgilenirseniz seviniriz der kapar. Bu mevzu niye dallanmış budaklanmış anlamadım. Öğretmenin dediklerini yazmışsınız karşı tarafın cümlelerini de keşke yazsa idiniz daha objektif olurdu.
Böyle durumlarda ben iyi niyetle velinin aranmasına karşıyım. Keşke yönetmeliğe uyup tutanak tutsa idi de burada diğer öğretmen eleştirilmese idi.
Üslup yanlış ona da tamamız.
Peki bu çocuğun kaçma huyu var mıydı? Nerden çıktı şurdan şuraya markete göndermeye çekiniyor millet, çocuğa git desen gitmiyor? Bu da bana tuhaf geldi. Öğretmene kızana kadar evden kaçan çocuğa çözüm bulun. Yarın annesi babası kızınca da eve gelmez kaçar. İlk kez yaptı ise de arkası gelir. Her başı sıkıştığında çözüm yolu, ben kaçarsam korkar bana kızmazlar diğer tarafı suçlarlar mantığına geçer riskli bir durum. Ortalık kötü başına iş gelir. En nihayetinde çocuk bu riskleri hesap edemez.
Odağınız önce çocuk olsun. Okul çıkışında nöbet bitiş saatinden sonra dışarda gerçekleşen eylemler okulu bağlamaz. Okuldan alan kimse veya servis kimse onunla uğraşmalısınız. Sabah getirdiği çocuk dönüşte binmiyorsa servise hesap vermeli. Alan kim bu çocuğu? Veya tek gidiyorsa üç aşağı beş yukarı gelişi bellidir. Üç saat çok uzun bir süre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?