Öğretmenime bile güvenemeyecek miyim ben ya ? :(

sonsuzgeceli

She saw suicide as the only way out
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2017
106
79
Hepinize merhaba ben çok kötüyüm şuan umarım bana yardımcı olursunuz

Bir öğretmenim var çook çok seviyorum aşk olarak değil de iyi bir insan olarak tabiki,çok canayakın birisi hayranlık duyuyorum diyebilirim.

Benim annem vefat etti ve öğretmenim bunu biliyordu işte sadece ikimiz arasında kalır sanmıştım ki ben ağlarken bile sınıfta gözyaşlarımı gizlerim,rahat edemem hoca da bunu biliyor ama gitmiş diğer öğretmenlere anlatmış bunu çok üzüldüm ya bir de gelip anlattığını söyledi.Eminim ki kötü bir niyeti yoktu ama pek bilinmesini istemiyordum ve hoca bu konuda içimin rahat olmasını söylemişti bana.

Ben o an pek bir tepki vermedim hoca da tavır aldığımı mı sandı bilmiyorum ama ders boyunca beni sadece bir kez kaldırdı onda da tek parmak kaldıran bendim

Mesela ben ve bir başkası parmak kaldırsa o kişi yüz kez kalkmasına rağmen yine onu kaldırdı resmen ağlıcam benim suçum ne

Derslere katılmak istiyordum ama artık isteğim gitti ve bu hocayı çok seviyorum çok iyi bir insan ama sınıfta herkese yüz veriyor,yani şöyle diyeyim sınıfın otoritesini pek sağlayamıyor herkes hoca zaten kızmaz kafasında.

Hem bu hem de beni pek derse kaldırmaması üzüyor beni ve yeni yaşanan üzücü bir durum geçiriyorum hoca mı anlayışsız ben mi alınganım sizce??Ve derste artık katılmak istemiyorum kafamı sıraya koyup dersle ilgilenmek istemiyorumKime güvensem hep böyle olmak zorunda mı?Ya da sizce öğretmenlerim bana acır mı?

Başınız sağolsun. Neden bu durumu saklamak istediniz?

Başınız sağolsun. Neden bu durumu saklamak istediniz?

Teşekkür ederim
Saklamak istedim çünkü özellikle bu durumu bilen sınıf arkadaşlarım eğer mutlu olursam,sanki bu bir suçmuş,benim üzgün olmam lazımmış gibi bir algı yaratıyorlar diyebilirim.Onlara göre bu durumda ben mutlu olamam,gülemem.Şimdi diyebilirsiniz ki onlara ne?Ama maalesef benim yüzüm biraz gülse herkes acımı unuttum sanıp bana o şekilde muamelede bulunuyor.Öğretmenlerimle de bunu yaşamak istemedim.Zaten öğretmenlerimi pek sevmem iyi bir lisedeyim ama çoğu anlayışsız öğretmenlerim var,birine güvenmiştim sadece

Başınız sağolsun öncelikle. yaşınız kaç merak ettim.

Şimdi gördüm 16 yaşında olduğunuzu. Ne kadar zor olduğunu tahmin etmeye çalıştım ama yapamadım. O yaştaki çocuklar biraz acımasız olabilir o yüzden arkadaşlarınızdan saklamanızı bir nebze anlarım ama öğretmenlerinizden neden saklıyorsunuz?

Basin sagolsun, Allah sabir versin. Soylemek istememene saygi duyuyorum. Hocan hassas bir donemde oldugunu dusunerek soylemistir muhakkak. Biraz daha ozenli davransinlar diye. Bu acimak degil, acina saygi duymak.

Derslerden kopma. Devam et. Senin dersin icinde olmanin hocana hicbir faydasi yok. Kendin icin dinle derslerini.

Çok teşekkür ederim
Ama hoca beni dersi kaldırmıyor ki ben çabalasam da
Ve sınıfta başkalariyla gülüp eğlendiği zamanlar oluyor,benim bu durumum çok yeni biraz daha anlayisli olamaz mi

Bilmeyen bir öğretmen istediği gibi davransın sorun etmem ama yaşadıklarımı anlattığım bir öğretmen derste herkesle şakalaşınca hatta çok rahat bir şekilde "anne"kelimesini bir cümle içinde kullanınca ben de istemsizce sinirleniyorum.Biliyorum anlayış göstermek zorunda değil ama işte

kıyamam size yahu,nasıl incesiniz.

ama o bir öğretmen,bütün öğrencilere eşit davranmak zorunda. sizin zor zamanınızda yanınızda olabilir ama bunu diğer öğrencilerin önüne geçecek şekilde yaparsa abes olur.

hem belki unutmanıza yardımcı olmak için,kendinizi kötü hissetmeyin diye normal davranıyordur. hani bu konuda çok dikkatli davransa sizin de dikkatinizi çeker "bana acıdığı için mi böyle yapıyor" dersiniz.

öğretmeninizden fazla beklenti içinde olmayın olur mu? bazen anlayışsız olabiliyorlar başlarında bir sürü öğrenci oluyor. derslerinize sımsıkı sarılın,siz parmak kaldırın o sizi tahtaya kaldırmasa bile size sözlü notu olarak geri döner.

sevgiler.

Çok çok teşekkür ederim
Evet hatta bir kere demişti yaranı deşmek için çok üzerine düşmek istemiyorum konuyu açmak istemiyorum diye
Sanırım biraz fazla beklenti içerisindeyim,bazen diyorum ki keşke hiç haberi olmasaydı
Çünkü bazı zamanlar teneffüste beni çağırıyor ve konuşuyoruz ancak derste diğer öğrencilerle öyle çok haşır neşir oluyor ki,kendisine yalakalık yapan herkese fazlasıyla ilgi veriyor.
Çok teşekkür ediyorum tekrardan haklısınız

Allah yardımcınız olsun, zor bir durum. Ama siz bile yeri geldiğinde gülüp eğlenebiliyorken (kesinlikle doğru olan gülmeniz zaten ) başkalarının şakalaşmasına alınmanız biraz alınganlık evet. Yani böyle düşünürseniz insanlar size nasıl davranacağını şaşırır. ben de yakın zamanda annesini kaybetmiş bir arkadaşımın yanında ilk 2-3 haftadan sonra hiç bişey olmamış gibi davranırım. çünkü hayata bağlanması gerekiyor. Bişey anlatırken annemden bahsetmem gerekirse söylerim. Ama bu onun acısını paylaşmadığım, umursamadığım için değil. Hocanız da yanlış bişey yapmamış. Öğretmenlerinizden belki fikir almak istemiştir. Belki nasıl davranacağını bilememiştir. Hassas bi dönemde olduğunuz için herşey size farklı geliyor olabilir. olumsuz düşünmeyin. Allah sabır versin. Kalbinize huzur versin inşallah.

Çok çok teşekkür ederim yorumunuz için
Evet haklısınız kesinlikle benimle beraber yas tutulsun falan demiyorum ben asla ancak bazen derste öyle çok kahkaha atıyorlar ki,hoca beni unutuyor tamamen.Derste parmak kaldırdığımda bazen beni kaldırmıyor,aktif değilim yani pek.Elimden geldiği kadar derse adapte olmaya çalışsam da çok boş şeylere kahkaha atan kişiler var ve öğretmen susun bile demiyor.Dersi kaynatan herkese fırsat veriyor

Bir ogretmen olarak yaziyorum hatta sizin yaslarinizda ogrencilerle calisiyorum. Ogretmeniniz yanlis birsey yapmamis durumunuzu diger ogretmenlerde bilsin ve ona gore davransin istemis ki bunu bende yapardim yerinde olsam. Sinif ici duruma gelince normal davranmak ve tum cocuklara esit davranmak zorunda siz uzgun oldugunuz icin diger ogrencilere farkli davranmasi mumkun olamaz cunku o zaman digerlerine haksizlik olur. Bu durumda size uygun davransa bana aciyor diye dusunursunuz. Diger turlu davranincada aciniza saygi duymuyor oluyor peki ogretmen ne yapmali. Ogretmen huzunlenmenizden ziyade ortami mutlu hale getirmeye calisiyor. Siz saklamayi tercih ettiginiz icin siniftakilerden oda oyle davraniyor. Benim fikrim bu yonde. Guvenilmeyecek bir durum goremedim.

Sizinle konusuyor diye diger ogrencilerle niye hasir nesir olmasin? Durumunuza uzulmus olabilir ama ayni seyleri hissetmesini ve yas tutmasini bekleyemezsin. Ogretmenin hayati senden ibaret degil. Birsuru sinifi, ogrencisi, ailesi, hayati var.

Ogretmeninden bu kadar fazla beklentiye girmen çok yanlis. Suan buyuk bir bosluktasin sanirim ve o ogretmeni cok farkli biyere koymussun, dikkat et bence.

Sende siradan bir ogrencisisin bunu hiç unutma. Acından dolayi biraz seninle ilgilendi diye kendini O'nun icin özel olarak dusunup, diger ogrencilere olan ilgisini kiskanma. Bu yanlış olur.
Başın sagolsun. Bence bir psikolog yada rehber ogretmen destegi almalisin.

Başlık sansasyonel olmus.
Neden ki?
Ortada bir konuda yok.
Neyse. Şimdi daha 16 sinda filan diye yürürler : p
Ayrıca öğretmeninde olsa kimseyi çok sevme cnm.

Rehber öğretmeni desteği alıyorum psikoloğa da gittim bir süre şuan gitmiyorum ama.

Ben zaten benimle yas tutsun istemiyorum bunu belirttim,ama zor bir dönemden geçen bir öğrencimin önünde kahkahalar da atmazdım ki ben.Böyle bir öğrencinin yaptıklarına anlayış göstermek,gözü önünde mutlu olmamak çok mu zor,biraz tahammül?

Ben kendimi özel düşünmüyorum ki.Sadece tek bir öğretmenime bu durumdan bahsettim ve diğer öğretmenlerle de paylaşması,sınıf içinde otoriteyi sağlama çabasına girmeyip herkesin mutluluğunu asık suratımla izlememe sebebiyet vermesi çok üzüyor beni.

Teşekkür ederim yorum için.

Başlık sansasyonel olmus.
Neden ki?
Ortada bir konuda yok.
Neyse. Şimdi daha 16 sinda filan diye yürürler : p
Ayrıca öğretmeninde olsa kimseyi çok sevme cnm.

Anlayamadim ki ben sansasyonel ne demek..
Anlayisli davranir diye guvendim ama tam olarak bunu yapmadi aslinda bunu anlatmak istedim
Tesekkur ederim

Kızım takma kafana hocaları bu kadar ya. Sen kendi işine bak. Allahasen üniversiteye gittiğinde gözün hoca koca görmeyecek. Şimdi boşluktan sarmışsın. Boşver bak sen yoluna

Basın sağolsun , ogretmenin anlatsa da anlatmasa da sistemde kayıtlı zaten veli bilgileri .seni anlayabilmeleri için anlatmıştır.bunda incinecek bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…