- 15 Ekim 2010
- 16.931
- 12.191
Ben marifet sanmıyorum ki.Evlilerle çıkmayı marifet sanan biri var karşımda. Utanacak kişi ben değilim yani.
Reddedilmek beni de korkutuyor. Ama sanki harekete geçmezsem aramız bozulacakmış ve hevesim kursağımda kalacakmış gibi geliyor.Kızım oğlum olayina girmiyorum genç bir öğretmen olarak aramızda 10 yaş fark bulunan öğrencilerime kızım oğlum derken buluyorum kendimi. Yeni atanmış ve hevesli bir öğrencim bana mektup yazmıştı hiç bebeğinin olmadigindan bahsetmişti gittim bebek aldım en guzelinden sana test kitabı alması ilgilenmeye başlaması sizi öğrenci olarak kazanmak isteyen İdealist bir öğretmen oldugundandir. Bence bunları benden hoşlanıyor olayina yorma bırak temiz platonik kalsın canım emin ol ilişkiniz bozulur diğer türlü öğretmenin sana zarar verdiğini düşünerek senle iletişimini asgari düzeye çekebilir.
Ben sağlık meslek lisesine gidiyorum. Öyle uzun uzun üniversite okumak gibi bir planım yok. Orta öğretim ya da en fazla ön lisans kpss'i ile kamu düşünüyorum. Her gece kurduğum bir hayali gerçeğe dönüştürmek istiyorum sadece. Elimde de az da olsa fırsatın olduğunu düşünüyorum.Bu kaçıncı öğretmenine aşık kız. Hepsi de ilgisinden emin. Yemin ederim sevgilimin mesleğine duyduğum hayranlık ve takdir yerini artık endişeye bırakacak.
Benim dilimde tüy bitti artık öğretmen öğrenci aşkının etik olmadığını söylemekten.
Yaş farkınız az dahi olsa siz lisede okuyan, önünde dört sene üniversite hayatı olacak, daha yeni hayata adım atmaya çalışan birisiniz. Hayranlığı aşkla karıştırmayın lütfen.
Ciddi diyorum bunu bu adam size ilgi duyarsa mesleki ahlaka sahip değildir!! (KPSS kursu ve diğer yaşların yakın olduğu ve eşit statülerin olduğu durumları hariç tutuyorum. Yani öğrenci de mesleğini ele almışsa o başka ama 18 yaşındaki bir insansa öğrenci ahlaki değil)
Ve mesleki ahlaka sahip değilse evlenseniz bile on sene sonra yeni gelen öğrencilerine de başka başka gözlerle bakabilir, siz psikopata bağlarsınız.
Bu kadar da netim.
ogrencilerime kardes gibi bakip yaklasimima da yansittigim vakitlerde boyle mi anlasildim acabaMerhaba ablalarım.
Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum.
Konu başlığı her şeyi anlatıyor aslında.
Lise son sınıf öğrencisiyim, bu eylülde yeni mezun bir öğretmen atandı okuluma, onu geldiği ilk günden beri seviyorum sanırım. öğretmenler odasında ya da derste olmadığı zamanlar eğer erkek öğrenciler olmazsa hep benim gıcık olduğum kızlarla vakit geçirir, test çözerdi. Aylarca ağladım, onu görünce yüzüm asılır, gözlerim yaşarırdı. sınıf öğretmenimiz olduğu halde birinci dönem sonlarına kadar adımı bile öğrenemedi, hep "kızım" dedi.
Sonra bizim sınıfdaki erkeklerden birine "bu kızın problemi ne?" demiş. Anlatmayınca geldi bi de bana sordu. "Anlatamam" dedim, "çok güzel yazıyorsun, yazarak ver madem" dedi. gene kabul etmedim ama akşam oturup üç sayfa yazdım. sadece "hep başkalarıyla vakit geçirmesi, adımı öğrenememesi, dışlanma hissi..." gibi şeylerden bahsettim.
Ertesi gün bi test kitabı hediye etti bana, düzenli olarak çözüp yapamadıklarımı ona götürecekmişim.
Bir aydır aramız hayal edemediğim kadar iyi, hiç yanından ayrılmıyorum, tenefüslerde bahçede oturup sohbet ediyoruz, derslerde bazem sadece benim anlayacağım espriler yapıyor. Geçen hafta okulda fenalaştım, götürüp lavaboda saçlarımı toplayıp elleriyle yüzümü yıkadıarabasıyla hastahaneye götürmeyi teklif etti, babam gelip beni alana kadar yanımda oturdu, beni bırakıp dersine gitmedi. ve böyle bir sürü şey.
Ona olan ilgimin farkındadır her halde. yani o kadar salak olamaz. "Hocam size bişi anlatmak istiyorum" diyip dört beş kez caydım. Anlatsam ne olur acaba? Yani o kadar yaş farkı yok aramızda, ben 96'lıyım, o ise 92'li. hem buralı, ailesini tanıyorum. hislerimi ortaya dökünce aramızdaki yakınlığı da kaybetmekten korkuyorum. Diğer yandan "artık bir şeyler olmalı" diyorum...
Çok kararsızım.
Aferin, ne kadar doğru(!) tespitleriniz var.Ben sağlık meslek lisesine gidiyorum. Öyle uzun uzun üniversite okumak gibi bir planım yok. Orta öğretim ya da en fazla ön lisans kpss'i ile kamu düşünüyorum. Her gece kurduğum bir hayali gerçeğe dönüştürmek istiyorum sadece. Elimde de az da olsa fırsatın olduğunu düşünüyorum.
Belki dediğiniz gibi bana sadece öğrencisi olarak ilgi gösteriyordur, ben kendi kendime gelin güvey oluyorumdur, belki ona dygularımı öğrenince bir daha benle muhattap olmayacak. Ama riske değer diye düşünüyorum. Çünkü alternatifi bana bir şey kazandırmayacak. Kendi kendine platonik takıl, sonra da yavaş yavaş unut...
Bana göre değil açıkçası.
ben 3teydim kiz19 yaşında lisede mi olunuyor artık ben üni 2 deydim o zamanlar. Vay be.
Karşılıklı bir ilişki olmadıktan sonra ne problem çıkacak? öğrencisi buna aşık olmuş diye işden mi atacakalr?Aferin, ne kadar doğru(!) tespitleriniz var.
Mantığınıza hayran kaldım.
Burada konuşanlar o yaşlarda olmadılar ki ne bilecekler. Sizse 23, 33, 43 yaşın neler getireceğini kestirip planlamanızı yapmışsınız bile.
Lakin şu konuda meraktayım: Sizin kadar ileri görüşlü olmayan ergen arkadaşlarınızın diline düşerse bu mesele, henüz aday öğretmen olan aşkınız da disiplin soruşturması geçirip asil memur olamazsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bu kaçıncı öğretmenine aşık kız. Hepsi de ilgisinden emin. Yemin ederim sevgilimin mesleğine duyduğum hayranlık ve takdir yerini artık endişeye bırakacak.
ben 3teydim kiz
Siz yaşlanmışsınız.ben 3teydim kiz
Ben sağlık meslek lisesine gidiyorum. Öyle uzun uzun üniversite okumak gibi bir planım yok. Orta öğretim ya da en fazla ön lisans kpss'i ile kamu düşünüyorum. Her gece kurduğum bir hayali gerçeğe dönüştürmek istiyorum sadece. Elimde de az da olsa fırsatın olduğunu düşünüyorum.
Belki dediğiniz gibi bana sadece öğrencisi olarak ilgi gösteriyordur, ben kendi kendime gelin güvey oluyorumdur, belki ona dygularımı öğrenince bir daha benle muhattap olmayacak. Ama riske değer diye düşünüyorum. Çünkü alternatifi bana bir şey kazandırmayacak. Kendi kendine platonik takıl, sonra da yavaş yavaş unut...
Bana göre değil açıkçası.
Söyleyeyim ne problem çıkacağını: ADAY öğretmen olduğu için stajyerliği kalkmayacak. Sıradan kadrolu bir öğretmenden bahsetmiyoruz ve bu sandığınız kadar basit bir mesele değil. Belli ki o da toy. Bu tip dedikodular kadrolu öğretmenler için bile ciddi sorundur. O kadrolu bile değil. Fakat görüyorum ki size bunu anlatmanın imkanı yok. Buraya fikir almaya değil cesaret almaya gelmişsiniz. Mesleği bir ergenin geçici hevesine kurban gitmek üzere olduğu için öğretmeninize acıdım, umarım rehber öğretmeni onu öğrenciyle ilişkileri konusunda uyarır.Karşılıklı bir ilişki olmadıktan sonra ne problem çıkacak? öğrencisi buna aşık olmuş diye işden mi atacakalr?
fazla yakışıklı diye vatandaşlıktan çıkaran suudi arabistan mı burası?
Bilen benim platonik duygularımı bilir. En fazla Onun dedikodusu olur.
Ki hiç görülmeyen şey değil. Burası sağlık meslek lisesi.
Karşılıklı bir ilişki olmadıktan sonra ne problem çıkacak? öğrencisi buna aşık olmuş diye işden mi atacakalr?
fazla yakışıklı diye vatandaşlıktan çıkaran suudi arabistan mı burası?
Bilen benim platonik duygularımı bilir. En fazla Onun dedikodusu olur.
Ki hiç görülmeyen şey değil. Burası sağlık meslek lisesi.
Sevgiline güveniyorsan sıkıntı yapma canım benim
Ohooo çok hızlısınız bayanArkadaşımın kız kardeşi var 96'lı özellikle sordum oda üni 3. sınıftaymış, kız Mimar Sinan'da okuyor. :)